Dzieci OnLine

PRZYJAŹŃ MIŁOŚĆ - Co o tym myslicie

madźźź - Nie 21 Sty, 2007 18:54
Temat postu: Co o tym myslicie
A wiec tak. Podoba mi sie pewien chlopak, kolezanki mi mowia ze sie na mnie czesto patrzy. Ostatnio jak siedzialam na oknie w szkole to przechodzil kolo mnie pare razy az wkoncu stanal i zaczal rozmawiac z kolega (stal z 0,5m kolo mnie). Nie znam go zbyt dobrze, gadam z nim czasami na gg i raz rozmawialam osobiscie-jezeli mozna to nazwac rozmową, ja stalam i mowilam raz na jakis czas 'tak' lub 'nie', a odzywala sie moja kolezanka ktora chodzila z nim na angielski. Mam wiec takie pytanie: czy jest to dobry pomysl, zebym sie spytala, czy poszlibysmy do kina?! Dodam jeszcze, ze jest on ode mnie 2 lata starszy i mi sie na serio bardzo podoba. Odpiszcie
Pozdrawiam,
Madzia
Memi - Nie 21 Sty, 2007 19:00
Temat postu:
Jasne że możesz tak zrobić Smile czemu nie, nic nie stracisz.
Skoro tak się zachowuje to pewnie tez mu sie podobasz. Powodzonka zycze.
Juchu:) - Nie 21 Sty, 2007 19:00
Temat postu:
Raz się żyje możesz spróbować. Ale może lepiej by było jakbyś najpierw zaczęła z nim rozmawiać na przerwach, albo gdzieś na jakichś imprezach.
Shaunri - Nie 21 Sty, 2007 19:06
Temat postu:
Aaaa. broń Boże, nie umawiaj się z nim. Szanuj się dziewczyno, a nie jak ostatnia latarnica latasz za chłopakami. TY masz być podrywana i adorowana, nie odwrotnie. To ON ma zrobić pierwszy krok - Jak nie zrobi to znaczy że nie był Ciebie wart.

Poczekaj, możesz mu okazywać że jesteś nim zainteresowana (Mały poradnik wuja Shaunriego: Patrz się mu w oczy kiedy jest niedaleko, spróbuj uchwycić jego wzrok - nic bardziej chłopakowi nie pokazuje że jesteś nim zainteresowana. Myślę że to wystarczy, żadnych podchodów a'la "Pójdę za nim to może mnie zauważy" nie rób, po prostu wzrok), ale nie rób pierwszego kroku.
CHoCoLaTE - Nie 21 Sty, 2007 19:31
Temat postu:
madźźź napisz ile masz lat, bo jesli masz np. 8, a on 10 to sie raczej nie bedzie chcial umowic Wink Jak zakladasz jakis temat w milosci czy dojrzewaniu to najlepiej jakbys napisala ile masz lat, albo napisz date urodzenia w swoim profilu. Jak wolisz. Ale co do tematu to lepiej zrob tak jak radzi Juchu:) - najpierw zacznij z nim rozmawiac w szkole. Poza tym to w kinie sie nie rozmawia i bedzie tak:
-Hey
-Siema
-Jedziemy?
-Tak
-To idziemy na ten film czy na inny?
-Na ten co wybralismy
Po filmie...
-Dobra jedziemy juz do domu?
-Yhy
-Podobal ci sie film?
-Moze byc
Po dojezdzie do domu...
-To pa
-Pa
madźźź - Nie 21 Sty, 2007 20:07
Temat postu:
Ja 14,5 a on 16,5
Aśka_93 - Nie 21 Sty, 2007 20:51
Temat postu:
zagadaj raz go na jakiejs przerwie i ty z nim rozmawial jnie kolezanka... wiem ze to trudne... i niechon zaproponuje pujscie gdzies... ale wiesz sama tak naprowadzaj go (ale dyskretnie Smile ) Zeby cie gdzies zaprosil... nic nie tracisz na rozmowie... a noz moze zostaniecie para... Very Happy
madźźź - Nie 21 Sty, 2007 21:00
Temat postu:
Chyba na serio się zakochałam... wyobrażam sobie, że gdzieś razem chodzimy, albo że się całujemy... xD
Wlasnie! Ja sie nigdy nie całowałam. Jak to jest?
p.s. wiem, ze tego bylo juz duzo, ale... no!
Aśka_93 - Nie 21 Sty, 2007 21:01
Temat postu:
powiem wam ze ja tez nie ale sobie to wyobrazam... ale nie predko... nie mialam jeszcze nigdy takiego prawdziwego chlopaka
Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad
madźźź - Nie 21 Sty, 2007 21:06
Temat postu:
A ja nie miałam żadnego, nawet nieprawdziwego xD
Aśka_93 - Nie 21 Sty, 2007 21:08
Temat postu:
ja mialam jednego przez 1 godz. 2 przez 2 dni... oto cal chodzenie u mnie z chlopakiem ale nie wiem czy potrafilabym kochac...
Memi - Nie 21 Sty, 2007 21:09
Temat postu:
madźźź napisał/a:
Wlasnie! Ja sie nigdy nie całowałam. Jak to jest?

to tak jakbyś jadła bitą śmietanę i jednocześnie latała na obłoczku
mmhhhmmm...... tego sie nie da opisać, to trzeba poczuć.
Aśka_93 - Nie 21 Sty, 2007 21:11
Temat postu:
np. moja kolezanka w roku 2006 miala 4 chlopakow z kazdym chodzila tylko ponad miesiac... ja bym tak nie potrafila ja za bardzo jestem niesmiala
joasia1990 - Nie 21 Sty, 2007 21:18
Temat postu:
Aśka_93 napisał/a:
np. moja kolezanka w roku 2006 miala 4 chlopakow z kazdym chodzila tylko ponad miesiac... ja bym tak nie potrafila ja za bardzo jestem niesmiala

nie martw sie. jak bylam w twoim wieku to tez bylam nieslmiala, a teraz wszyscy mowia ze takiej odwaznej i smialej laski jak ja to jeszcze nie spotkali Wink ludzie sie zmieniaja. z czasem sie osmielisz Wink
Aśka_93 - Nie 21 Sty, 2007 21:21
Temat postu:
mam nadzieje... czasem jestem taka bezsilna i chcialabym poczuc cieplo jakiegos mena... ktory bymnie pocieszyl pocalowal...
joasia1990 - Nie 21 Sty, 2007 21:49
Temat postu:
Aśka_93 napisał/a:
mam nadzieje... czasem jestem taka bezsilna i chcialabym poczuc cieplo jakiegos mena... ktory bymnie pocieszyl pocalowal...

kiedy bylam w twom wieku tez bardzo tego chcialam, a pozniej jakos przestalo miec to dla mnie takie duze znaczenie i wtedy poznalam takiego "mena" Wink a propo niesmialosci - wiele dziewczyn osmiela sie kiedy zaczyna chodzic z jakims chlopakiem bo wtedy czuja sie takie piekne i wierza ze potrafia zrobic wszystko Wink milosc dodaje skrzydel Smile
Aśka_93 - Nie 21 Sty, 2007 21:50
Temat postu:
za mna nikt sie nie oglada a przeciez nie jestem brzydka...
joasia1990 - Nie 21 Sty, 2007 21:53
Temat postu:
Aśka_93 napisał/a:

nie chce sie powtarzac ale 3 lata temu myslalam dokladnie tak samo, a jednak bylo inaczej Wink napewno wielu chlopakow sie za toba oglada tylko tego nie zauwazasz Wink glowa do gory. masz jeszcze na to duzo czasu. wiekszosc moich kolezanek miala pierwszych takich powaznych chlopakow w wieku 15-17 lat Smile
opętana - Nie 21 Sty, 2007 22:14
Temat postu:
Aśka_93 napisał/a:

może Oni uwazają, że jesteś brzydka?
Czarna - Pon 22 Sty, 2007 00:37
Temat postu:
niedobijaj dziewczyny Smile
CHoCoLaTE - Pon 22 Sty, 2007 10:48
Temat postu:
madźźź - skoro masz 14 lat a on 16 to spoko, pewnie sie bedzie chcial umowic Wink Ale lepiej zacznij z nim najpierw na przerwach gadac.

A ja mialam chyba 3 chlopakow w ciagu mojego 13 - letniego zycia, ale jeden byl taki bardziej prawdziwy Wink Lecz byly tylko na przywitanie i pozegnanie takie buziaki w usta i nic wiecej. Tez sie nigdy nie calowalam i tez nie jestem brzydka, a chyba nikt na mnie nie zwraca uwagi. Jest paru, ale to tak tylko "podoba mi sie ona" i nic wiecej.
Monik - Pon 22 Sty, 2007 12:05
Temat postu:
Mhm... Tak jak poprzednicy radzę Ci, abyś najpierw z nim pogadała. Na pewno raźniej będzie Ci podejść do niego, kiedy będzie z nim rozmawiał jakiś Wasz wspólny znajomy, wtedy będzie łatwiej się dołączyć do rozmowy Wink Kiedy widzisz Go na korytarzu powiedz "cześć" (w sumie to chłopak powinien pierwszy to powiedzieć, ale może jest nieśmiały lub niepewny, czy ty Go "lubisz"...) i uśmiechnij się. Potem będzie już z górki Wink
A propos chłopaków... Nie licząc tego w przedszkolu ( ^^ ), miałam jednego przez dzień i drugiego (obecnego) hm... od czerwca do chwili obecnej Wink
Marcia10 - Pon 22 Sty, 2007 14:21
Temat postu:
Raz kozie smierc. Mysle tak samo jak poprzedniczki. Najpierw poprosc kolezanke, aby was jakos zblizyla do rozmowy, potem ty np. powesz, ze jutro w kinie jest super film. I spytaj sie czy vbedzie chcial z toba pojsc.

Zdaj relacje w waszej "randki" Wink
Aśka_93 - Pon 22 Sty, 2007 16:28
Temat postu:
opetana wredna jestes
Marcia10 - Pon 22 Sty, 2007 16:37
Temat postu:
Mysle ze to za slabe okreslenie. To, ze ty moze i jestes ladna to nie znaczy ze inni nie omga. Nie mowie tutaj o sobie, ale moze ona jest? Skad wiesz? Mysle, a nawet jestem przekonana ze jest ladniejsza od ciebie!
Aśka_93 - Pon 22 Sty, 2007 16:40
Temat postu:
nie mowie ze jestem najpiekniejsza na swiecie i wogole bo tak mie jest ale takze nie jestem brzydka moge dac wam nick i zobaczycie mnie... moze dopiero wtedy moglybyscie mnie oceniac!!
Marcia10 - Pon 22 Sty, 2007 16:47
Temat postu:
ok, chetnie zobacze foto
Shaunri - Pon 22 Sty, 2007 17:15
Temat postu:
Jezu, dzieci, nie pogryźcie się, bo wam kagańce kupię...

Chłopacy w waszym wieku (To do tych co to za nimi nikt się nie ogląda) są stosunkowo nieśmiali w stosunku do dziewczyn, i nieuniknione są problemy z "Tą pierwszą". Fakt, że dzisiaj jest internet i wszyscy zasięgają rady "super doświadczonych" 6-cio latków to już inna, trochę negatywna sprawa.

Nie powinnaś wyskakiwać z tym filmem, jak i nie powinnaś rozpoczynać waszej znajomości w szkole - Dlaczego?

1) Chłopak/dziewczyna w szkole/klasie to katorga, męczarnia i cholera wie co jeszcze, no ale twoja wola : )
2) To chłopak ma adorować i latać za dziewczyną, a nie odwrotnie. Nic mnie nigdy w życiu tak nie drażniło jak dziewczyna która próbuje mnie poderwać... Co to niby ma być?

A tak btw, to naprawdę, gdyby nie było internetu to wszystko byłoby piękniejsze, szczególnie dla młodych ludzi. Eeee tam, gdzie to przeżywanie tych kolejnych stopni, od miłości 5-cio latka, do 20-o? O kant [cenzura] rozbić to teraz, dziewczyna ma 15 lat, idzie na forum, ciągnie gościa do łóżka a potem siedzi i smęci że było do [cenzura] : )
Marcia10 - Pon 22 Sty, 2007 17:19
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Jezu, dzieci, nie pogryźcie się, bo wam kagańce kupię...

Chłopacy w waszym wieku (To do tych co to za nimi nikt się nie ogląda) są stosunkowo nieśmiali w stosunku do dziewczyn, i nieuniknione są problemy z "Tą pierwszą". Fakt, że dzisiaj jest internet i wszyscy zasięgają rady "super doświadczonych" 6-cio latków to już inna, trochę negatywna sprawa.

Nie powinnaś wyskakiwać z tym filmem, jak i nie powinnaś rozpoczynać waszej znajomości w szkole - Dlaczego?

1) Chłopak/dziewczyna w szkole/klasie to katorga, męczarnia i cholera wie co jeszcze, no ale twoja wola : )
2) To chłopak ma adorować i latać za dziewczyną, a nie odwrotnie. Nic mnie nigdy w życiu tak nie drażniło jak dziewczyna która próbuje mnie poderwać... Co to niby ma być?

A tak btw, to naprawdę, gdyby nie było internetu to wszystko byłoby piękniejsze, szczególnie dla młodych ludzi. Eeee tam, gdzie to przeżywanie tych kolejnych stopni, od miłości 5-cio latka, do 20-o? O kant [cenzura] rozbić to teraz, dziewczyna ma 15 lat, idzie na forum, ciągnie gościa do łóżka a potem siedzi i smęci że było do [cenzura] : )

Dodam ze najczesciej jest w ciazy.

Ojej, tutaj nie ma zadnego 6 latka, najmlodsza osoba tutaj to o ile sie nie myle 8-mio latek, ale on nawet nie umie pisac postow. Z tego co przeczytalam w postach wlasciciela tego tematu to to jest miłosc ze wzajemnoscia dla obu stron. Kazdy moze to rozumiec w inny sposob.
CHoCoLaTE - Pon 22 Sty, 2007 17:39
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
to to jest miłosc ze wzajemnoscia dla obu stron

Na pewno nie jest to miłość bo oni się nie znają.

Shaunri napisał/a:
A tak btw

Powiedzcie co znaczy to BTW, bo ja nigdy nie wiem xD
Memi - Pon 22 Sty, 2007 17:44
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
To chłopak ma adorować i latać za dziewczyną, a nie odwrotnie.

Wyznajesz średniowieczne poglądy? Gdzie Ty zyjesz? Teraz to juz się tak nie da. Mężczyźni stają sie co raz bardziej nieśmiali, to co takie biedne kobiety maja robić?
Też tego nie pochwalam, ale może warto zaryzykować, przecież ona go nie po prosi o seks tylko o pójście do kina.
CHoCoLaTE - Pon 22 Sty, 2007 17:52
Temat postu:
Tak, ale lepiej niech sie lepiej poznaja - niech ze soba rozmawiaja w szkole.
Memi - Pon 22 Sty, 2007 18:00
Temat postu:
w szkole, w kinie, w barze, w teatrze, w filharmonii, w nocnym klubie, w pizzerii, w kawiarni, w restauracji, na klatce, na podwórku, na ulicy ---- to nie powinno miec znaczenia, nie wazne GDZIE, ważne JAK zagada.
I w ogóle po co te cale szopki, że ktoś tam, jakis inny znajomy ble ble ble
Przecież ona ma język i nogi, może jej sie kurde nic nie stanie jak sama podejdzie.
madźźź - Pon 22 Sty, 2007 19:21
Temat postu:
Spoko, zagadam... tylko jak zacząć i o czym gadać, żeby nie wyszło tak, jak kiedyś ? ^^
opętana - Pon 22 Sty, 2007 19:53
Temat postu:
Ja jednak wyznaje to, ze to facet powinien latać za dziewczyną.
Ja kiedyś latałam za jednym facetem, i ciagle miałam wątpliwości co do tego, czy Mu na mnie zależy czy nie....aż w końcu zerwał bo inną sobie znalazł.
Kiedy to facet adoruje mnie, mam pewność, że Mu na mnie zależy

Aśka_93 napisał/a:

opetana wredna jestes

dzieki, wiem
Shaunri - Pon 22 Sty, 2007 20:24
Temat postu:
chocolate - BTW to By The Way - Tak na Polski to "na marginesie".

Memi - Staromodny jestem, fakt, wiem, ale cóż, jakieś swoje zasady mam i zawsze się ich trzymałem (Z małymi wyjątkami, owszem, ale JA uczyłem się na SWOICH błędach). Czemu o tym wspominam? Bo patrz o co pyta teraz autorka wątku - Co ma powiedzieć, żeby wyszło dobrze... Pamięć mi szwankuje, a czasu na przeszukiwanie wątku nie mam, ale strzelam że dziewczyna chłopaka jeszcze nie miała - I oczywiście chce żeby od razu wyszło IDEALNIE. I dostaje świra w domu, bo MY, źli ludzie nie dajemy jej złotego środka. Internet niszczy ludzi : )
Memi - Pon 22 Sty, 2007 20:28
Temat postu:
opętana napisał/a:
Ja jednak wyznaje to, ze to facet powinien latać za dziewczyną.
Ja kiedyś latałam za jednym facetem, i ciagle miałam wątpliwości co do tego, czy Mu na mnie zależy czy nie....aż w końcu zerwał bo inną sobie znalazł.
Kiedy to facet adoruje mnie, mam pewność, że Mu na mnie zależy

Ale tak to bys nie wiedziała, a przynajmniej miałaś pewność że jest głupi : )
Na facetów nie ma co czekać : )
Akacja12 - Nie 11 Lut, 2007 12:34
Temat postu:
Wedlug mnie jesli facetowi zalezy, to zrobi ten pierwszy krok. Jak nie to nie, po co mu zawracac glowe ? Oczywiscie są typy osób niesmialych... Ale możemy po prostu ich nie uwzględniać w rachubie ;P
Chociaż w sumie ostatnio zrobilam pierwszy krok, ale to bylo spontaniczne i bylo troche inaczej niz w sytuacji podejscia do prawie obcej osoby i zaproponowania kina. Natomiast dobry pomysl ktos mial z tym wzrokiem... to z pewnoscia mozesz robic, i na pewno nie ucierpi na tym Twoj honor Wink
Minęło juz kilka dni od ostatniego postu tutaj - i powiedz, jak tam sprawy stoją ? ^^

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group