opętana napisał/a: |
jak Ty chcesz przebić błone jeżdżąc na rowerze? |
opętana napisał/a: |
a jest jakas róznica? e, |
joasia1990 napisał/a: |
A poza tym błonę dziewiczą mozna też stracic jeżdząc na rowerze albo wykonując jakies zwykłe ćwiczenia na wfie |
joasia1990 napisał/a: | ||
jest ![]() |
Memi napisał/a: | ||
To sa takie bzdety że nie wiem, i pewnie przeczytałaś to na jakiejś stronie z głupimi poradami, a fuj. |
Ja np nie stracilam blony podczas pierwszego stosunku, ani przez wkladanie sobie czegos do pochwy. Nie wiem kiedy to nastapilo. |
Nie wchodze na strony z glupimi poradami |
Cytat: |
To skąd wzięłas rower i ćwiczenia ? Z głowy ? Jak tak no to respect dla bujnej wyobraźni Bo to trzeba być naprawde bardzo, bardzo delikatną żeby przerwać sobie błonę ćwicząc na wfie. |
Marcia10 napisał/a: |
przestaniesz byc dziewica tak inaczej mowiac |
karooolinaaa napisał/a: |
a czy to prawda ze po przebiciu blony dziewiczej okres jest bardziej obfity?? |
U niektórych dziewczyn tak się dzieje. To zależy od tego jaką miałaś błonę. Ale wydaje mi się, że jeśli jest bardziej obfity to rownież krótszy |
Memi napisał/a: | ||
<rotfl> <lol2> <hahaha> Inaczej tych bzdur się nie da wyrazić. |
Jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj. Jeśli dziewczyna miała błonę dziewiczą całą "poszarpaną" i taką z "dziurami" (nie pamietam jak sie takowa nazywała) to okres będzie praktycznie tak samo obfity i łatwo będzie ją przerwać podczas stosunku. A jeśli błona jest gruba, "całkowita" i ma tylko jeden mały otwór to po jej przerwaniu (które z regóły może być trudne) okres powinien byc obfitszy (nawet duzo).
Przydałyby Ci sie korepetycje z biologii, bo widze, że z tym u Ciebie kiepsko. Ale czego można sie spodziewać po kims u kogo iloraz inteligencji jest równy zeru? |
gruba błona z niewielkim otworem w pewien sposób spowalnia wypływ krwi miesiączkowej, a jeśli zostanie przerwana, to miesiączka jest obfitsza, bo nic nie tamuje jej wypływu (to chyba logiczne). A poza tym jeśli błona za bardzo zarasta wnętrze pochwy, to blokuje wypływ krwi i moze pojawic sie bolesny krwiak. |
Memi napisał/a: |
No to do cholery jasnej znajdż mi TO
A nie mi tu wypisujesz coś o kształtach błon. Mnie interesuje Czy wielkość otworu w błonie, lub jej całkowity brak, wpływa na obfitość miesiączki Nie chce mi sie wszystkiego czytać to może Profesor Doktor Habilitowany Joasia mi to znajdzie. |
Poza tym "(Czy błona) może zatrzymać pierwszą miesiączkę? Tak. Zdarza się to, gdy błona całkowicie zarasta wnętrze pochwy. Wtedy blokuje wypływ krwi. W pochwie, jamie macicy lub jamie otrzewnej powstaje bolesny krwiak. To grozi powstaniem tam zrostów. Natychmiast idź do ginekologa! |
A to czy wielkosc otworu w błonie ma wpływ na obfitosc miesiączki jest LOGICZNE. |
Memi jak jestes taka "inteligentna" to powiedz mi dlaczego błona nie ma wpływu na obfitosć okresu?" |
Czyli tzn. że jak ktoś ma mało obfitą miesiączkę albo za bardzo obfitą to ma od razu krwiaka? |
Bo logiczne to jest, ale to że zasłaniasz się że "może się coś takiego zdarzyć i to jest na pewno krwiak" |
To tak samo jak to, że człowiek rodzi sie z dwiema nogami i dwiema rękami, ale wiadomo, że może się zdarzyć dziecko bez konczyń albo z połową. |
Nie wiem. I nawet przez chwilę nie twierdziłam że wiem. |
Chce wiedzieć czy to co pisałaś jest prawdą czy głupotami wyssanymi z palca |
Jeśli nie znajdziesz, uznam że wygrałam tą dyskusję |
OMG. Ty nawet tak prostego zdania nie rozumiesz?? Krwiak robi sie wtedy, kiedy błona całkowicie zarasta pochwę i krew nie ma odpływu. |
Ja sie tym nie zasłaniam i nie mowie ze napewno. Poza tym napisałam, że u NIEKTÓRYCH dziewczyn miesiaczka moze byc bardziej obfita. CZYTAJ UWAZNIEJ! |
Jeśli masz na ten temat inne zdanie to wypowiedz sie dlaczego? Skąd to wiesz? Jesteś aż tak bardzo doświadczona w tych sprawach? |
Pisałam już wcześniej że czytałam to w mądrych ksiązkach a nie jakiś czasopismach dla małolatów, które Ty zapewne uwielbiasz |
nasty_girl napisał/a: |
joasia bo ty jesteś wielce doświadczona obserwowałaś miesiącami przed pierwszym razem obfitość miesiączki, z obserwacji po wynikło ci pewnie że masz bardziej obfity. Widać skąd czerpiesz informacje, tylko ktoś ci zapomniał powiedzieć że internet też bywa omylny, każdy może napisać co mu się podoba, a ty potem to czytasz, i myślisz że wszystko jest prawdziwe. obfitość okresu zależy od osoby, i to indywidualna sprawa. A dziewictwo.. h** ma do tego. |
nasty_girl napisał/a: |
Ale ty mylisz pojęcia |
A ja sie wtrące Smile a według mni to Joasia ma racje ze obfitosc okresu zalezy od blony Smile hehe ja to sobie rozpatrzylem na prostym doswiadczeniu skoro np jest rodzaj blony o jednym duzym otworze to np jak nalejesz wody do butelki i przechylisz ja zatkasz palcem gwint to woda nie elci wogole a jak lekko oderwiesz palec to cos leci a jak wyjmiesz go wogole to juz calkowicie duzo wody leci to mozna sobie tak obrazowac Smile bo wiec jesli rodzaj blony jest taki ze rozciaga sie jak pajeczyna na sciankach pochwy to wtedy ii odtwór jest jeden to leci troszke slabieju bo blona zatrzymuje czesc krwi i ona wyplywa wolniej a jak nie ma blony to ejst duzo wiecej miejsa ktoredy krew uchodzi SmileSmileSmile wiem ze napisalem to nie zrozumialem ale takie mam zdanie Smile |
Aguś napisał/a: |
jakies 20% ma tak gruba ze czlonek nawet moze nie byc w stanie jej przerwac |
nie.Wprost przeciwnie.O owulacje w stresie trudno,a jak wplywa na cykl patrz to od niej zalezy kiedy dostaniesz miesiaczki. |
To dlaczego niektore kobiety zostaja zaplodnione podczas gwaltu w dniu nieplodnym? |
Iśka napisał/a: | ||
Bo jak np. 12 ma dzień niepłodny [i wtedy zostanie zgwałcona], a 13 już jest płodny to plemniko potrafią bodajże do 72 godzin przetrwać w organizmie kobiety i zapłodniona zostanie i tak. |
Akacja12 napisał/a: |
Dlaczego rzadki ? Nie było orgazmu, a zarazem skurczów które pomagają się przedostać plemnikom, czy może ciało kobieto jakoś broni się przed zapłodnieniem niechcianym ? |
To dlaczego wielu lekarzy (np. seksuolodzy) twierdzi, że owulacja pod wplywem stresu lub silnego podniecenia jest możliwa, a komórka jajowa może zostać zapłodniona? Mylą sie? Są niedokształceni? |
seksuolog to nie lekarz, a tylko specjalista od "psychiki seksualnej" |
nie wierz do konica tak we wszelkie nowinki |
joasia1990 napisał/a: | ||||
aby zostać seksuologiem trzeba najpierw być ginekologiem lub internistą. a tak poza tym seksuolog to lekarz zajmujący sie zyciem seksualnym człowieka zarówno w sferze ciała jak i w sferze psychiki, jego rozwojem od momentu poczecia itd...
to nie żadne nowinki. ja po prostu pytalam o to lekarzy i dostawałam taką odpowiedz |
Słupek napisał/a: |
Wszyscy wiemy, że ci seksuolodzy to wstrętni komuniści, liberałowie i ateiści, łamiący prawo naturalne. |
masz cos do liberalow jestem liberlem glosowlam na P.O w wyborach |
ale nasza Polska demokracje uwzam za gorsza od niego |
Coz na moj gust twoje wlasne braki w douczeniu powduja ze wiesz sam co moiwsz |
Słupek napisał/a: | ||||||
PO czasem udaje liberałów w celach marketingowych.
Tja, bo fajniej jest, jak w sklepach są pustki, a za wyrażanie własnych poglądów lądujesz w mamrze.
Masz rację, ja zawsze wiem co mówię ![]() |