Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - dziewictwo

karooolinaaa - Czw 25 Sty, 2007 15:18
Temat postu: dziewictwo
Mam pytanie. Czy palcem mozna przebic błone dziewicza? Jesli tak to jak to poznac??
Memi - Czw 25 Sty, 2007 15:22
Temat postu:
Palcem? Chyba nie, bo jest za krótki, podobno tamponem można, o palcu nie słyszałam. Smile Chyba że niektórych przypadkach, ale poczytaj:
http://samozdrowie.interia.pl/kobiece/abc_kobiecosci/news?inf=480338
joasia1990 - Czw 25 Sty, 2007 18:56
Temat postu:
Mozna. A poza tym błonę dziewiczą mozna też stracic jeżdząc na rowerze albo wykonując jakies zwykłe ćwiczenia na wfie (to zalezy od jej rodzaju bo jesli jest gruba to jest to raczej nie mozliwe). Niektóre dziewczyny tez wcale jej nie mają albo tylko częsciowo.
opętana - Czw 25 Sty, 2007 19:16
Temat postu:
jak Ty chcesz przebić błone jeżdżąc na rowerze?
joasia1990 - Czw 25 Sty, 2007 19:20
Temat postu:
opętana napisał/a:
jak Ty chcesz przebić błone jeżdżąc na rowerze?

nie przebic tylko przerwac
opętana - Czw 25 Sty, 2007 20:01
Temat postu:
a jest jakas róznica? e,
joasia1990 - Czw 25 Sty, 2007 20:25
Temat postu:
opętana napisał/a:
a jest jakas róznica? e,

jest Wink
Memi - Czw 25 Sty, 2007 20:50
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
A poza tym błonę dziewiczą mozna też stracic jeżdząc na rowerze albo wykonując jakies zwykłe ćwiczenia na wfie

To sa takie bzdety że nie wiem, i pewnie przeczytałaś to na jakiejś stronie z głupimi poradami, a fuj.
Taki przypadek- nie wykluczam- może sie zdarzyc ale raz na milion a nie "można stracic jeżdząc na rowerze"
Autorko nie słuchaj. Jeśli chodzi o palec to też nie jest wykluczone, ale chyba tylko wtedy jakbyś go sobie pchała całego, aż do bólu i mocno- wtedy można.
opętana - Czw 25 Sty, 2007 20:52
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
opętana napisał/a:
a jest jakas róznica? e,

jest Wink

no to wytłumacz mi jaka
bo ja prosta dziewczyna i nie wiem
Słupek - Czw 25 Sty, 2007 20:54
Temat postu:
A co to za różnica, czy błona jest przebita czy nie?
Memi - Czw 25 Sty, 2007 21:02
Temat postu:
Chodzi o przebicie i przerwanie, byc może rozbiega sie o to, że inaczej jest przerwać, a inaczej przebić.
joasia1990 - Czw 25 Sty, 2007 21:13
Temat postu:
Memi napisał/a:
joasia1990 napisał/a:
A poza tym błonę dziewiczą mozna też stracic jeżdząc na rowerze albo wykonując jakies zwykłe ćwiczenia na wfie

To sa takie bzdety że nie wiem, i pewnie przeczytałaś to na jakiejś stronie z głupimi poradami, a fuj.

Nie wchodze na strony z glupimi poradami. A to akurat slyszalam od wielu osob, jak np. moj nauczyciel biologii, higienistka, ginekolog.

Ja np nie stracilam blony podczas pierwszego stosunku, ani przez wkladanie sobie czegos do pochwy. Nie wiem kiedy to nastapilo.
Memi - Czw 25 Sty, 2007 21:22
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
Ja np nie stracilam blony podczas pierwszego stosunku, ani przez wkladanie sobie czegos do pochwy. Nie wiem kiedy to nastapilo.

No ja tym bardziej

joasia1990 napisał/a:
Nie wchodze na strony z glupimi poradami

To skąd wzięłas rower i ćwiczenia ? Z głowy ? Jak tak no to respect dla bujnej wyobraźni Very Happy Very Happy Bo to trzeba być naprawde bardzo, bardzo delikatną żeby przerwać sobie błonę ćwicząc na wfie.
joasia1990 - Czw 25 Sty, 2007 21:25
Temat postu:
Cytat:
To skąd wzięłas rower i ćwiczenia ? Z głowy ? Jak tak no to respect dla bujnej wyobraźni Bo to trzeba być naprawde bardzo, bardzo delikatną żeby przerwać sobie błonę ćwicząc na wfie.

pisalam wczesniej ze wiele osob mi to mowilo (nie kolezanek). i wiele dziewczyn ma cieniutkie i "dziurawe" blony dziewczicze, ktore bardzo latwo przerwac.
opętana - Czw 25 Sty, 2007 22:11
Temat postu:
dalej mi nie wytłumaczyłas
joasia1990 - Czw 25 Sty, 2007 22:46
Temat postu:
bo np. penisem, palcem, wibratorem itp przebijasz blone, a jak cwiczysz na wfie i sie wyginasz, gimnastykujesz to mozesz ja rozerwac.

jak nadal nie rozumiesz to wytlumacze prosciej: jesli masz kawalek folii i ciagniesz jej dwa konce w dwie rozne strony to ja rozrywasz (nie mozna nazwac tego przebiciem), a jesli ja naciagniesz i wbijesz kij to wtedy przebijasz.
Ja14 - Pią 26 Sty, 2007 11:59
Temat postu:
A jak sie przerwie to co??

Nie noe sorry ale ja naprawde nie wiem Sad
Juchu:) - Pią 26 Sty, 2007 12:41
Temat postu:
No co ma być jak się przerwie, to nie będzie błony dziewiczej i tyle.
Marcia10 - Pią 26 Sty, 2007 14:05
Temat postu:
przestaniesz byc dziewica tak inaczej mowiac
Memi - Pią 26 Sty, 2007 16:51
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
przestaniesz byc dziewica tak inaczej mowiac

Polemizowałabym tutaj. Ja na przykład stratę dziewictwa rozpartuje TYLKO pod względem stosunku seksualnego, zresztą na ten temat różni ludzie maja rózne zdania.
Słupek - Pią 26 Sty, 2007 17:55
Temat postu:
Marciu, daj spokój, dla Ciebie dziewictwo zależy od jakiegoś kawałka skóry?
joasia1990 - Pią 26 Sty, 2007 23:15
Temat postu:
pojecie "stracic dziewictwo" mozna porownac do "zdrady".

kazdy ma na ten temat inne zdanie i dla kazdego stracenie dziewictwa jest czyms innym
Czarna - Sob 27 Sty, 2007 01:45
Temat postu:
Wedlug mnie traci sie dziewictwo wtedy gdzie przezyje sie swoj pierwszy raz a przerwanie blony dziewiczej to sprawa juz calkowicie inna.
karooolinaaa - Nie 04 Lut, 2007 08:51
Temat postu:
a czy to prawda ze po przebiciu blony dziewiczej okres jest bardziej obfity??

[ Dodano: Nie 04 Lut, 2007 09:43 ]
czy to prawda ze po przebiciu blony dziewiczej okres jest bardziej obfity??
Czarna - Nie 04 Lut, 2007 10:43
Temat postu:
Nie Smile
joasia1990 - Nie 04 Lut, 2007 11:28
Temat postu:
karooolinaaa napisał/a:
a czy to prawda ze po przebiciu blony dziewiczej okres jest bardziej obfity??

U niektórych dziewczyn tak się dzieje. To zależy od tego jaką miałaś błonę. Ale wydaje mi się, że jeśli jest bardziej obfity to rownież krótszy Wink
Memi - Nie 04 Lut, 2007 11:33
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
U niektórych dziewczyn tak się dzieje. To zależy od tego jaką miałaś błonę. Ale wydaje mi się, że jeśli jest bardziej obfity to rownież krótszy

<rotfl> <lol2> <hahaha>
Inaczej tych bzdur się nie da wyrazić.
joasia1990 - Nie 04 Lut, 2007 11:49
Temat postu:
Memi napisał/a:
joasia1990 napisał/a:
U niektórych dziewczyn tak się dzieje. To zależy od tego jaką miałaś błonę. Ale wydaje mi się, że jeśli jest bardziej obfity to rownież krótszy

<rotfl> <lol2> <hahaha>
Inaczej tych bzdur się nie da wyrazić.

Jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj. Jeśli dziewczyna miała błonę dziewiczą całą "poszarpaną" i taką z "dziurami" (nie pamietam jak sie takowa nazywała) to okres będzie praktycznie tak samo obfity i łatwo będzie ją przerwać podczas stosunku. A jeśli błona jest gruba, "całkowita" i ma tylko jeden mały otwór to po jej przerwaniu (które z regóły może być trudne) okres powinien byc obfitszy (nawet duzo).

Przydałyby Ci sie korepetycje z biologii, bo widze, że z tym u Ciebie kiepsko. Ale czego można sie spodziewać po kims u kogo iloraz inteligencji jest równy zeru? Very Happy
Memi - Nie 04 Lut, 2007 12:01
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
Jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj. Jeśli dziewczyna miała błonę dziewiczą całą "poszarpaną" i taką z "dziurami" (nie pamietam jak sie takowa nazywała) to okres będzie praktycznie tak samo obfity i łatwo będzie ją przerwać podczas stosunku. A jeśli błona jest gruba, "całkowita" i ma tylko jeden mały otwór to po jej przerwaniu (które z regóły może być trudne) okres powinien byc obfitszy (nawet duzo).

Przydałyby Ci sie korepetycje z biologii, bo widze, że z tym u Ciebie kiepsko. Ale czego można sie spodziewać po kims u kogo iloraz inteligencji jest równy zeru?

Okres nie ma nic wspólnego z błoną- Czy ktos ją ma czy nie ma.
Tobie by sie przydały korki, bo obfita miesiączka zazwyczaj pojawia się, gdy podczas cyklu nie doszło do owulacji.

PS: Lepiej mieć 0 niż -150.
Zastanów się co mówisz.
Ty nie masz za grosz żadnych ambcji czy co?
I to ja się nie znam? Pokaż mi gdzie te herezje wyczytałaś to może Ci uwierzę.
Piszesz te durne posty tylko żeby napisać.
Poszarpaną z dziurami? K**** ale ma albo nie ma. To albo jej wszedł cały członek, albo się tak wibratorem niechcący załatwiła.
joasia1990 - Nie 04 Lut, 2007 12:13
Temat postu:
"Ze względu na kształt otworu rozróżnia się błonę: pierścieniowatą, półksiężycowatą, strzępiastą, płatowatą, mięsistą, sitowatą. Czasem jest to jeden tak duży otwór, że błona nie ulega przerwaniu przy pierwszym stosunku, tylko po prostu otwór zostaje powiększony(szczególnie, gdy jest to błona półksiężycowata). Czasem błona jest perforowana, czyli jak sito. Czasem jest cienka, a czasem gruba, a nawet przerośnięta. I od tego wszystkiego zależy, co się z nią stanie przy pierwszym stosunku seksualnym (rozerwanie błony to defloracja)." http://www.nastolatek.pl/pokaz.php?a=art&ida=2077

To akurat znalazłam w internecie, ale moje wcześniejsze odpowiedzi były oparte wiedzą z książek medycznych (które czytam nałogowo). Gdybyś była trochę mądrzejsza to sama doszłabyś do tego, że gruba błona z niewielkim otworem w pewien sposób spowalnia wypływ krwi miesiączkowej, a jeśli zostanie przerwana, to miesiączka jest obfitsza, bo nic nie tamuje jej wypływu (to chyba logiczne). A poza tym jeśli błona za bardzo zarasta wnętrze pochwy, to blokuje wypływ krwi i moze pojawic sie bolesny krwiak.

[ Dodano: Nie 04 Lut, 2007 ]
Memi jeszcze jedno - idź stąd!
Memi - Nie 04 Lut, 2007 12:26
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
gruba błona z niewielkim otworem w pewien sposób spowalnia wypływ krwi miesiączkowej, a jeśli zostanie przerwana, to miesiączka jest obfitsza, bo nic nie tamuje jej wypływu (to chyba logiczne). A poza tym jeśli błona za bardzo zarasta wnętrze pochwy, to blokuje wypływ krwi i moze pojawic sie bolesny krwiak.

No to do cholery jasnej znajdż mi TO
A nie mi tu wypisujesz coś o kształtach błon.
Mnie interesuje Czy wielkość otworu w błonie, lub jej całkowity brak, wpływa na obfitość miesiączki
Nie chce mi sie wszystkiego czytać to może Profesor Doktor Habilitowany Joasia mi to znajdzie.
joasia1990 - Nie 04 Lut, 2007 12:36
Temat postu:
Memi napisał/a:
No to do cholery jasnej znajdż mi TO
A nie mi tu wypisujesz coś o kształtach błon.
Mnie interesuje Czy wielkość otworu w błonie, lub jej całkowity brak, wpływa na obfitość miesiączki
Nie chce mi sie wszystkiego czytać to może Profesor Doktor Habilitowany Joasia mi to znajdzie.

Twierdziłaś, że nie ma czegoś takiego jak rodzaje błon to Ci to udowodniłam.

Poza tym "(Czy błona) może zatrzymać pierwszą miesiączkę? Tak. Zdarza się to, gdy błona całkowicie zarasta wnętrze pochwy. Wtedy blokuje wypływ krwi. W pochwie, jamie macicy lub jamie otrzewnej powstaje bolesny krwiak. To grozi powstaniem tam zrostów. Natychmiast idź do ginekologa!" http://samozdrowie.interia.pl/kobiece/abc_kobiecosci/news?inf=480338

A to czy wielkosc otworu w błonie ma wpływ na obfitosc miesiączki jest LOGICZNE. Jeśli dla Ciebie nie to ja nic na to nie poradze. W koncu glupota jest nieuleczalna. Książek, które mam w domu nie będe przepisywała, bo to literatura fachowa i taki gamoń jak Ty napewno tego nie zrozumie.

Memi jak jestes taka "inteligentna" to powiedz mi dlaczego błona nie ma wpływu na obfitosć okresu?" Very Happy
Memi - Nie 04 Lut, 2007 12:45
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
Poza tym "(Czy błona) może zatrzymać pierwszą miesiączkę? Tak. Zdarza się to, gdy błona całkowicie zarasta wnętrze pochwy. Wtedy blokuje wypływ krwi. W pochwie, jamie macicy lub jamie otrzewnej powstaje bolesny krwiak. To grozi powstaniem tam zrostów. Natychmiast idź do ginekologa!

Czyli tzn. że jak ktoś ma mało obfitą miesiączkę albo za bardzo obfitą to ma od razu krwiaka? <rotfl>

joasia1990 napisał/a:
A to czy wielkosc otworu w błonie ma wpływ na obfitosc miesiączki jest LOGICZNE.

Dla Ciebie może tak, ale ja ciągle domagam sie naukowych dowodów. Bo logiczne to jest, ale to że zasłaniasz się że "może się coś takiego zdarzyć i to jest na pewno krwiak"
Mam gdzies takie wytłumaczenie.
To tak samo jak to, że człowiek rodzi sie z dwiema nogami i dwiema rękami, ale wiadomo, że może się zdarzyć dziecko bez konczyń albo z połową.
Twierdziłaś że jak ktoś nie ma błony to ma bardzij obfity okres. Chcę żebyś mi znalazła naukowe wytłumaczenie, bo trudno mi w to uwierzyć.

Cytat:
Memi jak jestes taka "inteligentna" to powiedz mi dlaczego błona nie ma wpływu na obfitosć okresu?"

Nie wiem. I nawet przez chwilę nie twierdziłam że wiem. Chce wiedzieć czy to co pisałaś jest prawdą czy głupotami wyssanymi z palca
Jeśli nie znajdziesz, uznam że wygrałam tą dyskusję
joasia1990 - Nie 04 Lut, 2007 12:54
Temat postu:
Memi napisał/a:
Czyli tzn. że jak ktoś ma mało obfitą miesiączkę albo za bardzo obfitą to ma od razu krwiaka?

OMG. Ty nawet tak prostego zdania nie rozumiesz?? Krwiak robi sie wtedy, kiedy błona całkowicie zarasta pochwę i krew nie ma odpływu.

Memi napisał/a:
Bo logiczne to jest, ale to że zasłaniasz się że "może się coś takiego zdarzyć i to jest na pewno krwiak"

Memi napisał/a:
To tak samo jak to, że człowiek rodzi sie z dwiema nogami i dwiema rękami, ale wiadomo, że może się zdarzyć dziecko bez konczyń albo z połową.

Ja sie tym nie zasłaniam i nie mowie ze napewno. Poza tym napisałam, że u NIEKTÓRYCH dziewczyn miesiaczka moze byc bardziej obfita. CZYTAJ UWAZNIEJ!

Jeśli masz na ten temat inne zdanie to wypowiedz sie dlaczego? Skąd to wiesz? Jesteś aż tak bardzo doświadczona w tych sprawach?

Memi napisał/a:
Nie wiem. I nawet przez chwilę nie twierdziłam że wiem.

No właśnie. Nie wiesz! Very Happy

Memi napisał/a:
Chce wiedzieć czy to co pisałaś jest prawdą czy głupotami wyssanymi z palca

Pisałam już wcześniej że czytałam to w mądrych ksiązkach a nie jakiś czasopismach dla małolatów, które Ty zapewne uwielbiasz Very Happy W internecie wbrew pozorom takich mądrych rzeczy nie piszą więc jak mam Ci to udowodnić? Przyjedź do mnie to pokaże Ci ksiązke i sobie poczytasz.

Memi napisał/a:
Jeśli nie znajdziesz, uznam że wygrałam tą dyskusję

Nie wygrałaś bo nie masz też dowodu, że to co mówie jest nieprawdą. I takiego nie znajdziesz!
Memi - Nie 04 Lut, 2007 13:04
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
OMG. Ty nawet tak prostego zdania nie rozumiesz?? Krwiak robi sie wtedy, kiedy błona całkowicie zarasta pochwę i krew nie ma odpływu.

Czyli miesiączki praktycznie nie ma albo jest mało obfita

joasia1990 napisał/a:
Ja sie tym nie zasłaniam i nie mowie ze napewno. Poza tym napisałam, że u NIEKTÓRYCH dziewczyn miesiaczka moze byc bardziej obfita. CZYTAJ UWAZNIEJ!

To znajdź mi taki dowód, gdzie będzie napisane że "u NIEKTÓRYCH dziewczyn miesiaczka moze byc bardziej obfita" - ztegoż powodu -błony

joasia1990 napisał/a:
Jeśli masz na ten temat inne zdanie to wypowiedz sie dlaczego? Skąd to wiesz? Jesteś aż tak bardzo doświadczona w tych sprawach?

W tych sprawach nie. I nie posiadam żadnej książki, ani nie znam żadnej strony www gdzie bedzie napisane to, czy wielkość otworu błony lub jej całkowity brak wpływa na obfitość miesiaczki
Byc może jest to tak oczywiste że NIE
że nawet się nikomu nie chce o tym pisać.
Ok. Przyznam racje że sie pospieszyłam z tymi kształtami błon ale to nie zmienia faktu że ciągle mi nie udowodniłas tego co chcę i czego w tym momencie pragnę. <lol>
Cytat:
Pisałam już wcześniej że czytałam to w mądrych ksiązkach a nie jakiś czasopismach dla małolatów, które Ty zapewne uwielbiasz

To cię kochana intuicja zawiodła bo takie szmatławce mnie nie obchodzą.
joasia1990 - Nie 04 Lut, 2007 13:12
Temat postu:
Memi jeśli sie na tym nie znasz, nie czytałaś o tym, nie masz doświadczenia, ani żadnego dowodu popierającego Twoją racje, to nie masz też prawa zarzucać mi, że się myle. Ok?

I jeszcze jedno - jak dla mnie, bardziej wiarygodna od teorii jest praktyka. Prawie wszystkie moje kolezanki mają juz ten pierwszy raz za sobą. I niektóre z nich zauwazyly po tym obfitsze miesiaczki. Dlaczego?
nasty_girl - Nie 04 Lut, 2007 13:26
Temat postu:
joasia bo ty jesteś wielce doświadczona obserwowałaś miesiącami przed pierwszym razem obfitość miesiączki, z obserwacji po wynikło ci pewnie że masz bardziej obfity. Widać skąd czerpiesz informacje, tylko ktoś ci zapomniał powiedzieć że internet też bywa omylny, każdy może napisać co mu się podoba, a ty potem to czytasz, i myślisz że wszystko jest prawdziwe. obfitość okresu zależy od osoby, i to indywidualna sprawa. A dziewictwo.. h** ma do tego.
joasia1990 - Nie 04 Lut, 2007 14:05
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
joasia bo ty jesteś wielce doświadczona obserwowałaś miesiącami przed pierwszym razem obfitość miesiączki, z obserwacji po wynikło ci pewnie że masz bardziej obfity. Widać skąd czerpiesz informacje, tylko ktoś ci zapomniał powiedzieć że internet też bywa omylny, każdy może napisać co mu się podoba, a ty potem to czytasz, i myślisz że wszystko jest prawdziwe. obfitość okresu zależy od osoby, i to indywidualna sprawa. A dziewictwo.. h** ma do tego.

Mi sie akurat nie zmienil. W internecie o takich rzeczach nie czytam, bo wiele razy zawiodłam sie na informacjach w nim zawartych. Zresztą na ten temat nic nie było.
A jeśli się myle to dlaczego dziewczyna majaca gruba blone z malutkim otworem po straceniu dziewictwa niby krwawi tak samo? Przeciez otwor sie wtedy zwieksza. Wiem ze na ilosc wydalanej śluzówki w czasie miesiączki błona nie ma wpływu. Ale na szybkośc z jaką sie wydostaje tak, bo nic nie blokuje jej ujscia (to tak jakbys wylewala wode z butelki. z tej, ktora ma wiekszą srednice szyjki woda wylatuje szybciej prawda?).

Moze problem jest w tym ze inaczej rozumiemy pojecie "obfitosc miesiaczki". Jesli chodzi o to, czy po utracie blony w ciagu 5 minut wyleci z nas wiecej śluzu niż majac ta błone? Odpowiedz brzmi tak. Ale jesli chodzi o ilosc śluzu w trakcie trwania całej miesiączki, to błona nie ma nic do tego, poza tym, ze "krew" po prostu wydobywa sie szybciej i jest jej stosunkowo więcej w zależności od czasu, ale w trakcie calej miesiaczki jej ilosc sie nie zmienia.

W takim razie racje mają obie strony. Sorka, ale dopiero teraz doszłam do wnosku, ze mozemy inaczej pojmowac to pojecie.
Czarna - Nie 04 Lut, 2007 14:30
Temat postu:
Po za tym Joasia pisała, ze przewaznie tak jest co nie oznacze ze ZAWSZE Exclamation
nasty_girl - Nie 04 Lut, 2007 14:52
Temat postu:
Ale ty mylisz pojęcia. Może i leci szybciej, nie wiem nie sprawdzałam, może coś w tym jest, ale obfitość zależy od dziewczyny, i żadna błona tego nie reguluje.
joasia1990 - Nie 04 Lut, 2007 14:59
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
Ale ty mylisz pojęcia

Bo to można różnie rozumiec. Tak jak pojęcie dziewictwa.
nasty_girl - Nie 04 Lut, 2007 15:28
Temat postu:
no nie bardzo, bo jednak obfitość to obfitość a szybkość wypływania <lol> to szybkość wypływania, trudno pomylić takie rzeczy.. zresztą czy jakieś tam malutenkie różnice w czasie są dla ciebie tak istotne?
joasia1990 - Nie 04 Lut, 2007 15:35
Temat postu:
Wiesz czasami te róznice są duze Wink nie czepiajmy sie juz szczegółów bo to nie mam sensu. A dla mnie obfita miesiaczka to taka która nie leci kropelkami tylko leje sie jak z kranu i tu błona ma znaczenie bo im ma mniejszą dziurke tym krewka wolniej wylatuje. Ale rozumiem, ze dla innych obfita miesiaczka to taka, podczas której tracimy duzo "krwi" nawet jesli leci wolno.
arto3 - Sro 09 Maj, 2007 13:59
Temat postu:
A ja sie wtrące Smile a według mni to Joasia ma racje ze obfitosc okresu zalezy od blony Smile hehe ja to sobie rozpatrzylem na prostym doswiadczeniu skoro np jest rodzaj blony o jednym duzym otworze to np jak nalejesz wody do butelki i przechylisz ja zatkasz palcem gwint to woda nie elci wogole a jak lekko oderwiesz palec to cos leci a jak wyjmiesz go wogole to juz calkowicie duzo wody leci to mozna sobie tak obrazowac Smile bo wiec jesli rodzaj blony jest taki ze rozciaga sie jak pajeczyna na sciankach pochwy to wtedy ii odtwór jest jeden to leci troszke slabieju bo blona zatrzymuje czesc krwi i ona wyplywa wolniej a jak nie ma blony to ejst duzo wiecej miejsa ktoredy krew uchodzi SmileSmileSmile wiem ze napisalem to nie zrozumialem ale takie mam zdanie Smile
nasty_girl - Sro 09 Maj, 2007 14:32
Temat postu:
widać że nie miałeś okresu, zamiast butelki wody weź sobie parę kropel, to jednak znaczna różnica, zresztą stara rozmowa..
opętana - Sro 09 Maj, 2007 20:26
Temat postu:
wszystkie ekspertki od okresu.
wiecie kto to jest doktor? to sie go zapytajcie, bo te wasze kłótnie tutaj są bez sensu.
Memi - Sro 09 Maj, 2007 20:34
Temat postu:
Cytat:
A ja sie wtrące Smile a według mni to Joasia ma racje ze obfitosc okresu zalezy od blony Smile hehe ja to sobie rozpatrzylem na prostym doswiadczeniu skoro np jest rodzaj blony o jednym duzym otworze to np jak nalejesz wody do butelki i przechylisz ja zatkasz palcem gwint to woda nie elci wogole a jak lekko oderwiesz palec to cos leci a jak wyjmiesz go wogole to juz calkowicie duzo wody leci to mozna sobie tak obrazowac Smile bo wiec jesli rodzaj blony jest taki ze rozciaga sie jak pajeczyna na sciankach pochwy to wtedy ii odtwór jest jeden to leci troszke slabieju bo blona zatrzymuje czesc krwi i ona wyplywa wolniej a jak nie ma blony to ejst duzo wiecej miejsa ktoredy krew uchodzi SmileSmileSmile wiem ze napisalem to nie zrozumialem ale takie mam zdanie Smile

LOL x 10000000000000000
Aguś - Sro 09 Maj, 2007 21:26
Temat postu:
Błona dziewicza to cienka , lub grubsza troche blonka a jakies 20% ma tak gruba ze czlonek nawet moze nie byc w stanie jej przerwac, a w kwestii " rozdziewiczajcego" roweru to blona jest za gleboko w ciele zeby zwykle rozchylanie nog ja rozerwalo
joasia1990 - Sro 09 Maj, 2007 21:32
Temat postu:
Aguś napisał/a:
jakies 20% ma tak gruba ze czlonek nawet moze nie byc w stanie jej przerwac

podaj źródło tej informacji?
Aguś - Sro 09 Maj, 2007 21:35
Temat postu:
Kumpel medyk siadzacy za moimi plecami i wymadrzajcy sie o dziewictwie po 3 latch studiow na kierunku strikte ginekologicznym ^^
joasia1990 - Sro 09 Maj, 2007 21:39
Temat postu:
A mozesz zapytac sie tego kumpla czy owulacja nastepujaca w skutek duzego podniecenia badz stresu (np gwalt) wpływa jakos na cykl?
Aguś - Sro 09 Maj, 2007 21:42
Temat postu:
nie.Wprost przeciwnie.O owulacje w stresie trudno,a jak wplywa na cykl patrz to od niej zalezy kiedy dostaniesz miesiaczki.
joasia1990 - Sro 09 Maj, 2007 21:45
Temat postu:
Aguś napisał/a:
nie.Wprost przeciwnie.O owulacje w stresie trudno,a jak wplywa na cykl patrz to od niej zalezy kiedy dostaniesz miesiaczki.

mozesz troche jasniej bo tak jakos dziwnie to napisalas
Aguś - Sro 09 Maj, 2007 21:50
Temat postu:
NATURA wie co robi owolucja jest podstawa do poczecia i nie moze jej wywolac czynnik zenetrzny a juz napewno stres bo jest to czynnik negatywn.Owolucja potem albo okres jesli nie doslzo do zaplodnienia albo ciaza.Owolucja uwolnienie komorki jajowej
joasia1990 - Sro 09 Maj, 2007 21:55
Temat postu:
Cos marny ten twoj przyszly ginekolog Wink przeciez moze dosc do owulacji pod wplywem stresu i chodzi mi o to czy jesli dojdzie do niej przed tą prawidłową owulacja, to czy do tej prawidlowej tez dojdzie (moim zdaniem nie bo nastepna komorka jajowa nie zdarzy dojzec ale nie znalazlam nigdzie informacji na ten temat)? (wiem ze skomplikowanie to pisze ale nie umiem inaczej Wink)
Aguś - Sro 09 Maj, 2007 22:35
Temat postu:
Taka owolacja do jest owolacja tak zwana wywolana,i ona nie prowadzi do zaplodnienia poprostu brak warunkow a do nastepnej dojdzie z prostej przyczyyn tamta owolacja to tylk jakby atrapa organizmu
joasia1990 - Sro 09 Maj, 2007 22:36
Temat postu:
To dlaczego niektore kobiety zostaja zaplodnione podczas gwaltu w dniu nieplodnym?
Iśka - Czw 10 Maj, 2007 07:54
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
To dlaczego niektore kobiety zostaja zaplodnione podczas gwaltu w dniu nieplodnym?

Bo jak np. 12 ma dzień niepłodny [i wtedy zostanie zgwałcona], a 13 już jest płodny to plemniko potrafią bodajże do 72 godzin przetrwać w organizmie kobiety i zapłodniona zostanie i tak.
Aguś - Czw 10 Maj, 2007 11:45
Temat postu:
Iśka napisał/a:
joasia1990 napisał/a:

Bo jak np. 12 ma dzień niepłodny [i wtedy zostanie zgwałcona], a 13 już jest płodny to plemniko potrafią bodajże do 72 godzin przetrwać w organizmie kobiety i zapłodniona zostanie i tak.

dokładnie, a tak naprawde poczytaj sobie ze gwałt i ciaza w wyniku gwaltu to bardzo rzadki przypadek
Akacja12 - Czw 10 Maj, 2007 15:52
Temat postu:
Dlaczego rzadki ? Nie było orgazmu, a zarazem skurczów które pomagają się przedostać plemnikom, czy może ciało kobieto jakoś broni się przed zapłodnieniem niechcianym ?
Aguś - Czw 10 Maj, 2007 16:34
Temat postu:
Akacja12 napisał/a:
Dlaczego rzadki ? Nie było orgazmu, a zarazem skurczów które pomagają się przedostać plemnikom, czy może ciało kobieto jakoś broni się przed zapłodnieniem niechcianym ?

Natura reguluje sama takie poczecia, zeby nastapilo poczecie kobieta musi byc w odpowiednim nastroju etc etc, stres i napiecie nie wplywaja pozytywnie.Proste natura poprostu czuwa.Zreszta np jesli kobieta jest w silnym stresie i bedzie strac sie ze swoim partnerem o dziecko to nikle szanse ze do zaplodnienia dojdzie
joasia1990 - Pią 11 Maj, 2007 16:37
Temat postu:
To dlaczego wielu lekarzy (np. seksuolodzy) twierdzi, że owulacja pod wplywem stresu lub silnego podniecenia jest możliwa, a komórka jajowa może zostać zapłodniona? Mylą sie? Są niedokształceni?
Aguś - Pią 11 Maj, 2007 17:03
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
To dlaczego wielu lekarzy (np. seksuolodzy) twierdzi, że owulacja pod wplywem stresu lub silnego podniecenia jest możliwa, a komórka jajowa może zostać zapłodniona? Mylą sie? Są niedokształceni?

seksuolog to nie lekarz, a tylko specjalista od "psychiki seksualnej" joasiu nie wierz do konica tak we wszelkie nowinki z tej sfery, bo spora liczba tych inforamcji okazuje sie bledna.Naprawde poczytaj sobie o tym jka organizm kobiety broni sie przed nie chcianym zaplodnieniem i jak natura okazuje sie madrzejsza od czlowieka.
joasia1990 - Pią 11 Maj, 2007 17:23
Temat postu:
Aguś napisał/a:
seksuolog to nie lekarz, a tylko specjalista od "psychiki seksualnej"

aby zostać seksuologiem trzeba najpierw być ginekologiem lub internistą.

a tak poza tym seksuolog to lekarz zajmujący sie zyciem seksualnym człowieka zarówno w sferze ciała jak i w sferze psychiki, jego rozwojem od momentu poczecia itd...

Aguś napisał/a:
nie wierz do konica tak we wszelkie nowinki

to nie żadne nowinki. ja po prostu pytalam o to lekarzy i dostawałam taką odpowiedz
Aguś - Pią 11 Maj, 2007 17:30
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
Aguś napisał/a:
seksuolog to nie lekarz, a tylko specjalista od "psychiki seksualnej"

aby zostać seksuologiem trzeba najpierw być ginekologiem lub internistą.

a tak poza tym seksuolog to lekarz zajmujący sie zyciem seksualnym człowieka zarówno w sferze ciała jak i w sferze psychiki, jego rozwojem od momentu poczecia itd...

Aguś napisał/a:
nie wierz do konica tak we wszelkie nowinki

to nie żadne nowinki. ja po prostu pytalam o to lekarzy i dostawałam taką odpowiedz

pytałam lekarzy o szkodliwosc tabletek antykoncepcyjnych 2 lata temu twierdzil ze nie sa szodliwe pytlam rok temu twierdzili ze szkodza strasznie - wiesz na czym polega to nauka ciagle sie rozwija chwyta sie jakis trend ( aborcja ciaze w wyniku gwaltu,i bada sie pod tym kątem) zapytaj lekarzy co mysla o poczeciu dziecka w stresie jesli powiedza Ci ze jest to trudne to masz odpowiedzi na swoje pytanie : owulacja jest mozliwa jest niesamowicie rzadka tak odpowiedzi na twoje pytanie brzmi tak,ale w przypadku jeden na 100 tego Ci juz nikt nie powie ,niestewty lekarzeczasem powtrzaja co mowia naukowcy bez wnikania ile w tym prawdy.A obecnie zeby zostac seskuolgiem nie konicznie musisz byc ginekolgiem czy internista psysychiatria i psychologia tez z tego co wiem daje takie mozliwosci.
Słupek - Pią 11 Maj, 2007 17:36
Temat postu:
Wszyscy wiemy, że ci seksuolodzy to wstrętni komuniści, liberałowie i ateiści, łamiący prawo naturalne.
Aguś - Pią 11 Maj, 2007 18:00
Temat postu:
Słupek napisał/a:
Wszyscy wiemy, że ci seksuolodzy to wstrętni komuniści, liberałowie i ateiści, łamiący prawo naturalne.

masz cos do ateistow , sama jestem ateistka :> masz cos do liberalow jestem liberlem glosowlam na P.O w wyborach? komunizmu ogolenie nie lubie ,ale nasza Polska demokracje uwzam za gorsza od niego.Coz docinek Ci sie nie udal mimo wlasnego ateizmu i leberalizmu rozrozniam jedna kwestie ze poprostu od niekotrych praw i wiazow sie czlowiek nie uwolni.Coz na moj gust twoje wlasne braki w douczeniu powduja ze wiesz sam co moiwsz
Słupek - Pią 11 Maj, 2007 18:11
Temat postu:
Aguś napisał/a:
masz cos do liberalow jestem liberlem glosowlam na P.O w wyborach

PO czasem udaje liberałów w celach marketingowych.
Aguś napisał/a:
ale nasza Polska demokracje uwzam za gorsza od niego

Tja, bo fajniej jest, jak w sklepach są pustki, a za wyrażanie własnych poglądów lądujesz w mamrze.
Aguś napisał/a:
Coz na moj gust twoje wlasne braki w douczeniu powduja ze wiesz sam co moiwsz

Masz rację, ja zawsze wiem co mówię Mr. Green
Aguś - Pią 11 Maj, 2007 19:03
Temat postu:
Słupek napisał/a:
Aguś napisał/a:
masz cos do liberalow jestem liberlem glosowlam na P.O w wyborach

PO czasem udaje liberałów w celach marketingowych.
Aguś napisał/a:
ale nasza Polska demokracje uwzam za gorsza od niego

Tja, bo fajniej jest, jak w sklepach są pustki, a za wyrażanie własnych poglądów lądujesz w mamrze.
Aguś napisał/a:
Coz na moj gust twoje wlasne braki w douczeniu powduja ze wiesz sam co moiwsz

Masz rację, ja zawsze wiem co mówię Mr. Green

Kocham Cie wyjdzi za mnie ^^ zalicze dzieki twojemu łatwemu zapalaniu sie do prowokacji kolejny egzamin Smile to ciao kwiatuszki zjawie sie jak mi znowu trzeba bedize inteligentych wypowiedzi mlodych gniewnych do stasytstyk Razz pozdrwiam udanego zycia seksualnego :*

p.s Słupek o młodych racjonalistach twojego typu to z 6 kartek napisze

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group