Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Hmm... dziwne

CHoCoLaTE - Czw 01 Lut, 2007 22:25
Temat postu: Hmm... dziwne
No więc tak:
20 sierpnia 2006r. przez 9 dni miałam lekkie brązowe plamienie. Potem nic. A teraz, około dwóch tygodni temu, przez dwa dni miałam jeszcze mniejsze brązowe plamienie. Wczoraj bolał mnie brzuch i trochę podbrzusze. Nie rozumiem o co chodzi, czy to był okres i w ogóle to wszystko jest dziwne. I na dodatek od 20 sierpnia minęło około 5 miesięcy, jeśli dobrze obliczyłam.
joasia1990 - Czw 01 Lut, 2007 22:28
Temat postu:
Na początku miesiączki są nieregularne i zwykle pojawiają się jako znikome plamienie. Moja kolezanka drugą miesiączke miała dopiero po upływie poł roku od pierwszej.
CHoCoLaTE - Czw 01 Lut, 2007 22:31
Temat postu:
Aha. A nie wiem czy to był okres... Nie było to nawet czerwone...
joasia1990 - Czw 01 Lut, 2007 22:33
Temat postu:
Nie musi być czerwone : ) Zwykle ostatnie dni miesiaczki u kobiety która regularnie miesiączkuje to też takie brązowe plamy Wink
CHoCoLaTE - Czw 01 Lut, 2007 22:36
Temat postu:
Aha Wink
Ale miałam to 2 razy i nie było czerwone żadne. A pierwsze było przez 9 dni.
joasia1990 - Czw 01 Lut, 2007 22:53
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
Aha
Ale miałam to 2 razy i nie było czerwone żadne. A pierwsze było przez 9 dni.

Moim zdaniem Ty po prostu jeśteś już kobietą i tyle. Nic dodać nic ująć Wink Gratulujemy Wink
CHoCoLaTE - Pią 02 Lut, 2007 17:30
Temat postu:
heh Razz
Ciekawe kiedy bede miala normalny okres <mysli>...
joasia1990 - Pią 02 Lut, 2007 18:08
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
Ciekawe kiedy bede miala normalny okres

Oj na to pytanie niestety nikt Ci nie odpowie. Moge jedynie powiedziec, że ja dopiero za trzecim razem miałam normalną miesiaczke. Ale to nie oznacza że Ty też tak będziesz miała. Chociaż wszystko możliwe Wink
Memi - Pią 02 Lut, 2007 18:14
Temat postu:
O ludzie, ale macie problemy...... ^..^........ Jakby mało o tym było.
joasia1990 - Pią 02 Lut, 2007 18:27
Temat postu:
Memi napisał/a:
O ludzie, ale macie problemy...... ^..^........ Jakby mało o tym było.

Musisz sie wszystkiego czepiać?
Memi - Pią 02 Lut, 2007 18:31
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
Musisz sie wszystkiego czepiać?

Muszę.
A
poza
tym,
w
tym
przypadku
jest
czego
- waszej głupiej dyskusji o okresie, której formuła juz chyba ze 100 razy się tu na forum pojawiała.
joasia1990 - Pią 02 Lut, 2007 18:35
Temat postu:
Nie jesteś modem więc się nie czepiaj.
CHoCoLaTE - Pią 02 Lut, 2007 18:43
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
Moge jedynie powiedziec, że ja dopiero za trzecim razem miałam normalną miesiaczke

A przez 2 razy jaką miałaś? ;P
Memi - Pią 02 Lut, 2007 18:45
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
Nie jesteś modem więc się nie czepiaj.

o_O ciekawe.
Nie wiedziałam, że tylko modzi się mogą czepiac.
^...^ o lol
joasia1990 - Pią 02 Lut, 2007 19:26
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
A przez 2 razy jaką miałaś?

taką jak Ty

Memi napisał/a:
Nie wiedziałam, że tylko modzi się mogą czepiac.

Akurat czepianie się tego o czym pisałać należy do modów
Monik - Pią 02 Lut, 2007 19:43
Temat postu:
Memi napisał/a:
A
poza
tym,
w
tym
przypadku
jest
czego
- waszej głupiej dyskusji o okresie, której formuła juz chyba ze 100 razy się tu na forum pojawiała.

Z tego co widzę, CHoCoLaTE jest na tym forum krócej niż ty (niewiele, ale już coś) i może nie widziała tych setek tematów, jak to określiłaś i dla niej ważny jest jej problem a nie to, czy ktoś miał podobny. Poza tym dla tych, którzy są długo na forum to takie tematy są już nudne, bo ciągle są podobne, ale nowi użytkownicy nie wiedzą, o co nam chodzi. Dla nowych jest to po prostu temat, dla nas - kopia wielu innych.
CHoCoLaTE - Pią 02 Lut, 2007 20:32
Temat postu:
Monik napisał/a:
dla niej ważny jest jej problem a nie to, czy ktoś miał podobny

Właśnie, dobrze to określiłaś. O to mi chodzi. Wink
Memi - Pią 02 Lut, 2007 21:27
Temat postu:
Cytat:
Z tego co widzę, CHoCoLaTE jest na tym forum krócej niż ty (niewiele, ale już coś) i może nie widziała tych setek tematów, jak to określiłaś i dla niej ważny jest jej problem a nie to, czy ktoś miał podobny

Jest krócej, ale ma wiecej postów, ja tak gdzies od połowy stycznia często tu zaglądam, wcześniej nawet mi sie nie chciało nic pisać.
Miesiąc to ŻADNA róznica. Myslę że tak samo ja i tak samo CHoCoLaTE zapoznała się mniej więcej z trescią tematów.
CHoCoLaTE - Pią 02 Lut, 2007 22:25
Temat postu:
Nie czytam starych tematów, wolę pogadać z kimś o MOIM problemie niż czytać jaki miał problem ktoś inny 3 lata temu.
Sissa11 - Nie 04 Lut, 2007 10:36
Temat postu:
Tak, właśnie! Bardzo dużo tematów pochodzi z dawnych lat. Liczy się TERAZ a nie jakaś przeszłość 3 lata temu.
CHoCoLaTE - Sro 07 Lut, 2007 17:47
Temat postu:
Dzisiaj znowu miałam to brązowe coś. Tylko raz. Ostatnio miałam w styczniu. Już nie wiem co się dzieje ze mną!!!
Memi - Sro 07 Lut, 2007 17:58
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
Dzisiaj znowu miałam to brązowe coś. Tylko raz. Ostatnio miałam w styczniu. Już nie wiem co się dzieje ze mną!!!

Nie bój sie nie umrzesz. Takie są początki. Naprawdę nie masz się co przejmować.
joasia1990 - Sro 07 Lut, 2007 18:01
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:

Nic sie z toba nie dzieje. po prostu dojrzewasz. a to brazowe cos to moze byc miesiaczka (ktora poczatkowo ma taka postac) albo plamienia wystepujace podczas owulacji (jajeczkowania)
CHoCoLaTE - Sro 07 Lut, 2007 18:19
Temat postu:
No i zanim byłam w kiblu (w szkole ;\) i to zobaczyłam, to bolał mnie trochę brzuch.

joasia1990 napisał/a:
albo plamienia wystepujace podczas owulacji (jajeczkowania)

A owulacja nie jest czasem jak ma się już normalny okres? I kiedy ona jest - pod koniec okresu?
Memi - Sro 07 Lut, 2007 18:25
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
A owulacja nie jest czasem jak ma się już normalny okres? I kiedy ona jest - pod koniec okresu?

Raczej tak.
Dokładnie w połowie. Jak cykl trwa 28 dni to w 13-14 dniu.
CHoCoLaTE - Sro 07 Lut, 2007 18:28
Temat postu:
No to raczej owulacji mieć nie mogłam skoro nie miałam w ogóle żadnego cyklu ;P (

(chyba)
Memi - Sro 07 Lut, 2007 18:34
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
No to raczej owulacji mieć nie mogłam skoro nie miałam w ogóle żadnego cyklu ;P (

(chyba)

Jak jeszcze nie masz normalnego okresu to na pewno nie, ale przypuszczam że to juz niedługo.
joasia1990 - Sro 07 Lut, 2007 19:00
Temat postu:
Chocolate - w twoim wieku takie rzeczy sa normalne. Te plamienia to najprawdopodobniej okres. pierwsze miesiaczki zwykle tak wygladaja i sa bardzo nieregulrne. za jakis czas wszystko ci sie unormuje. na wszelki wypadek nos w plecaku podpaske a jak masz niewielkie plamienia to zaluz wkladke (powinna wystarczyc). bole podczas miesiaczki sa normalne (no chyba ze sa nie do wytrzymania to wtedy nie). jak boli cie troche mocniej to wez tabletke rozkurczowa albo przeciwbolowa i ci przejdzie. i naprawde nie rob z tego problemu, bo to normalne.

w 28 dniowym cyklu owulacja wystepuje 14+/-2 dni przed poczatkiem cyklu (przed miesiaczka). u kobiet ktore maja bardzo krotkie cykle moze wystapic nawet w trakcie okresu. ale u ciebie owulacje beda raczej jeszcze nieregularne (o ile juz sa).
CHoCoLaTE - Sro 07 Lut, 2007 21:06
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
na wszelki wypadek nos w plecaku podpaske a jak masz niewielkie plamienia to zaluz wkladke (powinna wystarczyc)

Noszę wkładki Wink Descreet, są takie cienkie, że nie czuć przeważnie ;P
A w plecaku noszę podpaskę od początku roku szkolnego, kiedy to pod koniec wakacji miałam 9 dniowy "okres" biggrin

joasia1990 napisał/a:
Chocolate - w twoim wieku takie rzeczy sa normalne. Te plamienia to najprawdopodobniej okres. pierwsze miesiaczki zwykle tak wygladaja

Ale żeby zawsze było brązowe? I to dosyć mocno... Chociaż tego czegoś mam mało.
joasia1990 - Sro 07 Lut, 2007 21:13
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
Ale żeby zawsze było brązowe? I to dosyć mocno...

Nie zawsze tylko na poczatku. Niektore dziewczyny od razu maja "normalne" krwawienie, a inne dopiero po dluzszym czasie. To zalezy od organizmu. Nie przejmuj sie ze sa ciemne, ja kiedys mialam czarne Razz

CHoCoLaTE napisał/a:
Chociaż tego czegoś mam mało

Pisalam juz wczesniej ze to tez normalne. Ja mialam tak malutko za pierwszym razem, ze ledwo to zauwazylam.

I nie przejmuj sie tym tak. Nie rob problemu z niczego. Pisalismy juz wczesniej ze to nie sa zadne nienormalne objawy wiec nie zachowuj sie jak male dziecko, ktoremu wciaz trzeba powtarzac to samo.
CHoCoLaTE - Sro 07 Lut, 2007 21:17
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
ja kiedys mialam czarne

O uspokoiłaś mnie, bo nie wiedziałam, że aż tak ciemne może być jak miałam dziś ;P

joasia1990 napisał/a:
Nie rob problemu z niczego. Pisalismy juz wczesniej ze to nie sa zadne nienormalne objawy wiec nie zachowuj sie jak male dziecko, ktoremu wciaz trzeba powtarzac to samo.

Dobra, dobra ;P Ale byłam przejęta i nie wiedziałam co zrobić xD
Na szczęście dzięki tobie już wiem to co chciałam wiedzieć Wink
Miałaś podobnie do mnie więc nie czuję się "samotna" <lol> Wink
joasia1990 - Czw 08 Lut, 2007 17:13
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
Ale byłam przejęta i nie wiedziałam co zrobić

Natura wszystko zrobi za ciebie, ty musisz tylko zabezpieczyc majtki Wink

CHoCoLaTE napisał/a:
Miałaś podobnie do mnie więc nie czuję się "samotna

Wiele dziewczyn tak mialo, nietylko ja Razz
mała 13 - Czw 08 Lut, 2007 17:39
Temat postu:
joasia1990,

mi chodzilo o taka wydzieline sluzowa czy plciowa (zapomnialam jak to sie nazywa).
joasia1990 - Czw 08 Lut, 2007 17:42
Temat postu:
mała 13 napisał/a:
mi chodzilo o taka wydzieline sluzowa czy plciowa (zapomnialam jak to sie nazywa).

To jest śluz. Wystepuje on kilka dni przed i po owulacji. W czasie miesiaczki mamy krwawienie.

[ Dodano: Czw 08 Lut, 2007 ]
Przed i po miesiaczce z reguly jest sucho
CHoCoLaTE - Czw 08 Lut, 2007 19:10
Temat postu:
Dziś też mam to brązowe, ale już nie tak ciemne, bardziej pomarańczowe czy coś ;P
I jak mnie podbrzusze bolało!! To chyba jednak okres Wink
joasia1990 - Czw 08 Lut, 2007 19:28
Temat postu:
Brazowe plamienie to tez moze byc miesiaczka
CHoCoLaTE - Nie 11 Lut, 2007 18:19
Temat postu:
Dziś miałam pierwsze czerwone ;P
Czyli tak jak ty, za drugim razem biggrin
joasia1990 - Nie 11 Lut, 2007 18:54
Temat postu:
Gratulujemy

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group