Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - jak to w końcu jest ?

mała 13 - Nie 04 Lut, 2007 15:38
Temat postu: jak to w końcu jest ?
jak sie wchodzi na rozne kalkulatory, aby zmierzyc jaki sie ma stanik, to tam pisze ze roznica musi byc przynajmniej 10cm. a w grudniowej "Dziewczynie" (12/06) przeczytalam :

PIERWSZY STANIK
Jeśli zdecydowałaś się no-sić biustonosz, a Twoje piersi są jeszcze drobne, wybieraj wygodne staniki z elastycznego materiału, np. z elastanu. Jak ustalić rozmiar biustonosza? Określa go liczba oznaczająca obwód klatki piersiowej mierzony pod biustem oraz litera, mówiąca o wielkości miseczki. Aby ją wyznaczyć, zmierz obwód klatki piersiowej na wysokości brodawek, a następnie pod biustem. Trzycentymetrowa różnica oznacza miseczkę A, 5 centymetrów - B, jeśli jest to 7 centymetrów, to rozmiar miseczki wynosi C. Fason oraz kolor stanika to już tylko kwestia gustu.

to jak sie ma 3 centymetry roznicy to stanik A ?? ja mam 7 cm roznicy i A to ze mnie spadnie !

napiszcie co jest w koncu prawdą . Kwiat
joasia1990 - Nie 04 Lut, 2007 15:41
Temat postu:
To zależy od firmy ktora produkuje stanik. Jedna uwaza za miseczke A 7cm róznicy inna 13cm... itd. Najlepiej po prostu isc do sklepu i zmierzyc. A gazetom (zwłaszcza takim jak "dziewczyna" "bravo" itp.) nie warto wierzyc bo tam tylko bzdury piszą.
ewamarchewa - Nie 04 Lut, 2007 18:14
Temat postu:
Kiedy przeczytałam ten post, to mnie po prostu zatkało. Zgadzam się z Joasią, rozmiar rozmiarowi nie równy, więc trzeba przymierzyć. Gazetom się nie wierzy. Ostatnio na religii pani "troszeczkę" Razz zboczyła z tematu, i mówiła nam o tym, jakie to bzdury w tych gazetach piszą. Opowiadała nam o liście jakiejś dziewczyny, w którym pytała się, czy może ogolić włosy na macicy (!). Odpowiedź brzmiała: oczywiście, że możesz. Więc nie ma co wierzyć. Ja według tego artykułu powinnam (przynajmniej miesiąc temu) nosić rozmiar miseczki G Twisted Evil
Memi - Nie 04 Lut, 2007 18:16
Temat postu:
mała 13 napisał/a:
a w grudniowej "Dziewczynie" (12/06) przeczytalam

Czytaj to badziewie, to jutro zajdziesz w ciąże podając rekę koleżance.
joasia1990 - Nie 04 Lut, 2007 18:20
Temat postu:
Memi napisał/a:
Czytaj to badziewie, to jutro zajdziesz w ciąże podając rekę koleżance

Przyznaje racje Very Happy Kiedyś kolezanka pokazała mi taką sonde w Bravo i według niej 7% pytanych dziewczyn uważało, że można zajść w ciąże siadając chłopakowi na kolanach! Very Happy Dosłownie boki zrywać! Te 7% to zapewne czytelniczki tego tygodnika Very Happy
mała 13 - Nie 04 Lut, 2007 18:46
Temat postu:
wpadla mi ta gazeta w rece to przeczytalam. normalnie nie kupuje. ale tak sie akurat tym zainteresowalam bo 3 cm roznicy to sie nawet na najbardziej obcislej bluzce nie odznacza, a ty stanik A na to nosić ?? Very Happy
Sissa11 - Nie 04 Lut, 2007 19:01
Temat postu:
Buahahahaha!
Najlepszy kawał miesiaca.... Loool.
Nie czytaj tego lepiej bo to gazet jednych wielkich bzdur.
joasia1990 - Nie 04 Lut, 2007 19:02
Temat postu:
Chyba im jedynka z przodu gdzies uciekla i mialo byc 13 a nie 3 Very Happy
Sissa11 - Nie 04 Lut, 2007 19:03
Temat postu:
Mozliwe, ale taki błąd w gazecie... I to wszystkie cyfry....
Nieeee...
joasia1990 - Nie 04 Lut, 2007 19:05
Temat postu:
Oj Sissa to był taki zart Wink
Sissa11 - Nie 04 Lut, 2007 19:08
Temat postu:
Ale nawet gdyby.... Nie no padne ze śmiechu.... Według tej numeracji mam prawie C.... Looool.... Głupie to jest beznadziejnie.... Hehe...
Shaunri - Nie 04 Lut, 2007 20:16
Temat postu:
Według tej numeracji to ja mam B : P
Sissa11 - Nie 04 Lut, 2007 20:17
Temat postu:
loool... to po prostu jakiś głupi artykuł... nie wiem co oni myślą albo skad to wzięli :/

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group