Dzieci OnLine

Manga & Anime - Sailor Moon

laniade - Nie 18 Lut, 2007 12:15
Temat postu: Sailor Moon
Każdy z nas chyba oglądał tą bajkę za młodu na TV polsat "Czarodziejka z księżyca" przygody nastolatki która zostaje jedną z czrodziejek i ma za zadanie uratować świat przed złem.
Co sądzicie o tej bajce ?
Czy byłaby możliwość wprowadzenia jej na nowo na antenę czy jest zbyt agresywna itp. na przekór poglądom religijnym ? Cool
Odpisujcie Smile
opętana - Nie 18 Lut, 2007 15:19
Temat postu:
sailor moon agresywna? błęhehehehehehehhehehehehehhehehehehehehehhehehehehehehehhehehehehehehhe

no jasne, ze ogladałam, sie mnie podobało wtedy : P
teraz nie wiem czy bym to mogła ogladac;]
Marcia10 - Nie 18 Lut, 2007 15:31
Temat postu:
Zbytnio nie pamietam o czym to, ale pamietam ze ogladalam i bylo fajne. Nawet mama mi kupila puzzle biggrin
Juchu:) - Nie 18 Lut, 2007 15:59
Temat postu:
Ja też to oglądałam Very Happy Kiedy to było... nawet nie pamiętam jak się nazywały te czarodziejki Very Happy
A co do wprowadzenia na antenę to wśród podstawówki o ile wiem to teraz panuje moda na "Witch" i "Winx". (siostrzenica mnie tym zawsze zanudza)
Marcia10 - Nie 18 Lut, 2007 16:07
Temat postu:
No, mysle ze zamiast Witch powinni dac Sailor Moon
laniade - Nie 18 Lut, 2007 23:28
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
No, mysle ze zamiast Witch powinni dac Sailor Moon

no jestem właśnie takie samego zdania, ale są spekulacje co do tego bo o ile pamiętacie były tam scenki typu homoseksualistki, czasami bohaterki niby były nago i takie tam.. a co do kościoła to sądzą, że to szatańska bajka. nom nie powiem niektóre sceny nie powinny być widziane przez najmłodszych widzów... nie wiem co niektorym ludziom odbilo... ja wychowalam sie na tej bajce i jak do tej pory nie jestem jakas dziwna ani opetana nie czynie zle...
Tremere - Nie 18 Lut, 2007 23:47
Temat postu:
bo te dwie czarodziejki to byly lesbijki.
ale zadnych scen nie bylo. ;p
laniade - Pon 19 Lut, 2007 12:02
Temat postu:
Tremere napisał/a:
bo te dwie czarodziejki to byly lesbijki.
ale zadnych scen nie bylo. ;p

czy ja wiem jak one gadały do siebie teksty typu "jak zostaniemy same to ci coś dobrego i fajnego zrobie..." Wink

A właśnie pamięta ktoś może czy główna bohaterka będzie z tym co różą rzucał ? Jakiś TXIDO MASK Smile
Papierowa Tęcza - Pon 19 Lut, 2007 16:31
Temat postu:
Taxido?.. chyba wkońcu byli razem, nie pamiętam.

Sailor Moon to anime, na której wychowało się pokolenie japońskich nastolatek i nastolatków. To taka Załoga G, Dragon Ball, czy aktualnie Naruto (chociaż chyba przez fillery to anime straciło w cholere fanów). Japonia ma inny pogląd na nagość - wg. mnie o wiele bardziej dojrzały - co jest złego w nagiej pieknej dziewczynie w anime? Tylko podziwiać trzeba. Idiotyzmem jest podejście, że wszystko co nagie to zakazane, złe, etc. A przecież nie tak daleko nas, bo w Grecji kilkanaście wieków temu piękno ludzkiego ciała było sztuką. Niestety, kultura stworzona przez chrześcijan, w tej kwestii wg. mnie bardzo kuleje.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group