Dzieci OnLine

Na luzie... - Kilka życzeń

Monik - Czw 01 Mar, 2007 13:26
Temat postu: Kilka życzeń
Gdyby Wasze życzenia mogłyby być spełnione, o co byście poprosili?
Juchu:) - Czw 01 Mar, 2007 16:34
Temat postu:
Żebym w końcu znalazła swoją drugą połówke... a jeszcze lepiej jakby ona mnie znalazła Smile
Memi - Czw 01 Mar, 2007 17:12
Temat postu:
Mało ambitne.
Tremere - Czw 01 Mar, 2007 17:13
Temat postu:
w tym momencie o pełny zestaw Champagne do charakteryzacji. ;P
prawie 2tys zlotych. blee.
poczekam sobie do urodzin. ;x
ewamarchewa - Czw 01 Mar, 2007 19:46
Temat postu:
Ja bym chciała... nie wiem Laughing ? A tyle miałam życzeń, a jak przychodzi co do czego, to...
Czarna - Czw 01 Mar, 2007 21:54
Temat postu:
A ja bym chciala nei czekac do mojej 18nastki i juz dostac samochod Smile
Papierowa Tęcza - Czw 01 Mar, 2007 22:11
Temat postu:
A ja bym chciał, żeby na tym forum zaczęły pojawiać się mądre tematy a nie sondy w stylu bravo girl
Juchu:) - Czw 01 Mar, 2007 22:18
Temat postu:
Papierowa Tęcza napisał/a:
A ja bym chciał, żeby na tym forum zaczęły pojawiać się mądre tematy a nie sondy w stylu bravo girl

To zacznij pisać mądre tematy to się pojawią.
Monik - Pią 02 Mar, 2007 11:12
Temat postu:
Papierowa Tęcza napisał/a:
A ja bym chciał, żeby na tym forum zaczęły pojawiać się mądre tematy

Nikt Ci nie broni takowych założyć Cool
Sissa11 - Pią 02 Mar, 2007 16:31
Temat postu:
Ja bym poprosiła o własnego wierzchowca, lepiej dwa, stajnię, dwa psy...
I o to żeby ona przestał ise na mnie głupio gapić tylko poadał :/
Marcia10 - Sob 03 Mar, 2007 17:35
Temat postu:
psa!
nasty_girl - Sob 03 Mar, 2007 18:04
Temat postu:
w tym momencie? chciałabym mieć maturę za sobą, i wiedzieć że dostałam się na prawo ;p
Laki - Sob 03 Mar, 2007 18:38
Temat postu:
Wreszcie dobić do 18.
Memi - Sob 03 Mar, 2007 18:39
Temat postu:
W tym momencie całować sie z moim chłopakiem.
Kiniuchna - Nie 04 Mar, 2007 10:52
Temat postu:
Tak odpowiadajac na pytanie zawarte w 1 poscie tego tematu odpowiadam :
Ja chcialabym wreszcie myslec pozytywnie i widzec wsyztsko w kolorach Smile mowiac krotko z pesymizmu na optymizm Smile
joasia1990 - Nie 04 Mar, 2007 10:59
Temat postu:
A ja chciałabym jak najszybciej zrobić wymarzoną specjalizacje lekarską, a nie czekać na nią 20 lat :/

No i oczywiście marze o wakacjach Razz
Kiniuchna - Nie 04 Mar, 2007 15:39
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
A ja chciałabym jak najszybciej zrobić wymarzoną specjalizacje lekarską, a nie czekać na nią 20 lat :/

No i oczywiście marze o wakacjach Razz

Ach specjalizacja lekarska joasiu a do jakiej szkoly teraz chodzisz bo ja do technikum weterynaryjnego i potem ide na weterynarie i chirurie Smile
Joasia popieram marzenie ;D
Marcia10 - Nie 04 Mar, 2007 17:58
Temat postu:
Kiniuchna serio? A gdzie mieszkasz? Jest tam liceum weterynaryjne? TO moje rugie marzenie:D
Shaunri - Nie 04 Mar, 2007 19:06
Temat postu:
[...]bo ja do technikum weterynaryjnego i potem ide na weterynarie i chirurie Smile

To jak to teraz jest? Nie jest przypadkiem tam, że technikum jest szkołą policealną...?
nasty_girl - Nie 04 Mar, 2007 19:09
Temat postu:
że miało by się kończyć liceum a potem technikum?
Laki - Nie 04 Mar, 2007 19:13
Temat postu:
Teraz to można pójść do technikum zamiast liceum, jakoś tak. To jest taka szkoła ze specjalizacją teraz, ktoś mi mówił, co uczęszcza.
Słupek - Nie 04 Mar, 2007 19:23
Temat postu:
Technikum to szkoła średnia 4-letnia, zdajesz po niej normalną maturę i dostajesz jakiś dyplom czy zaświadczenie, że jesteś technikiem w danym zawodzie (co potencjalnego pracodawcy szukającego magistrów nic nie obchodzi, więc możesz się takim dyplomikiem najwyżej podetrzeć).
Laki - Nie 04 Mar, 2007 19:31
Temat postu:
Ta..ale za to bardziej się możesz specjalizować w zawodzie, jaki chcesz później wykonywać, bądź nie idzie ci jeden z przedmiotów to idziesz do technikum..
Shaunri - Nie 04 Mar, 2007 22:30
Temat postu:
Matura i specjalizacja w zawodzie : D? Zabawna rzecz : )
joasia1990 - Pon 05 Mar, 2007 17:38
Temat postu:
Kiniuchna napisał/a:
Ach specjalizacja lekarska joasiu a do jakiej szkoly teraz chodzisz bo ja do technikum weterynaryjnego i potem ide na weterynarie i chirurie

LO, klasa z rozszerzoną bilogią, chemią, fizyką i matematyką

Marcia10 napisał/a:
Jest tam liceum weterynaryjne?

Nie ma czegoś takiego jak liceum weterynaryjne. Jeśli chcesz zostać weterynarzem to najlepiej idź do LO z rozszerzoną biologia i chemią albo technikum weterynaryjnego (w Polsce są niestety tylko dwa takie, jedno 25km od mojej miejscowości, przyjmują tam co roku 60 osób i udostępniają odpłatnie internat)

[ Dodano: Pon 05 Mar, 2007 ]
Jeśli ktoś skończy technikum weterynaryjne to i tak musi iść na studia, bo pracodawcy w tych czasach dyplomu technika raczej nie uwzględniają.
Z tego co słyszałam jest to mimo wszystko lepsze rozwiązanie, bo osoby po takim technikum lepiej radzą sobie na studiach weterynaryjnych niz ci, ktorzy skonczyli LO.
Niestety z reguly technikum nieco gorzej przygotowuje do matury, wiec cos za cos.
nasty_girl - Wto 06 Mar, 2007 16:22
Temat postu:
skoro jest technikum, to czemu by miało nie być LP o takim profilu? chociaż fakt, poziom w takich jest niski, maturę zdasz gorzej, a potem ciężko na studia. a po samym dyplomie technika, to może w gabinecie weterynaryjnym podłogi zamiatać.
joasia1990 - Wto 06 Mar, 2007 16:34
Temat postu:
bo LP, jak mówili moi nauczyciele z gimnazjum, jest dla osób, które są bardzo słabe w nauce, ale chcą się poszczycić tym, że chodzą do liceum, a takich osób na weterynarii nie potrzebują
nasty_girl - Wto 06 Mar, 2007 16:45
Temat postu:
w technikach też jest bardzo niski poziom, wiadomo, komuś zależy to i mimo tego zda dobrze maturę, ale tak jednak jest, swoją drogą, to dlaczego są LP dla pielęgniarek np, tzn, że co? mają w szpitalach pracować same głupie, niewykształcone? zresztą, co za różnica czy ktoś skończy LP czy technikum, skoro to i tak mało, i żeby mieć dobrą pracę trzeba się kształcić dalej?

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group