Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Niewydolność krążenia kończyn dolnych?

Petite Tigresse - Pon 05 Mar, 2007 09:24
Temat postu: Niewydolność krążenia kończyn dolnych?
No cóż, krążenie w nogach zawsze miałam słabe. Zapewne przez mój wybitnie siedzący tryb życia, zamiłowanie do gorących kąpieli i zero sportu. Ale wczoraj zauważyłam kilka takich fioletowawych żyłek po wewnętrznej stronie uda i oczywiście jako narcyz, który czuwa nad pięknem każdego milimetra skóry wpadłam w panikę Confused Czy to już są żylaki? Czy da się tego jakoś pozbyć? Jak się to mocniej rozmasuje to się jakby "rozmywa". Już się naczytałam wczoraj o niewydolności krążenia kończyn dolnych i jestem bliska rozpaczy. To zniszczy całe moje życie! Surprised Pomocy!
Laki - Pon 05 Mar, 2007 12:38
Temat postu:
A nie możesz zacząć uprawiać jakiś sport, naprawdę polepszy Ci to samopoczucie. Później to nie będą tylko żylaki, tylko coś już naprawdę poważniejszego.
Monik - Pon 05 Mar, 2007 15:04
Temat postu:
Zacznij się ruszać; przykładaj się do ćwiczeń na wf-ie, uprawiaj jakiś sport, np regularnie chodź na basen (przyjemność plus korzyści ; ) ), biegaj itp. I nie traktuj tego tak, że raz sobie pójdziesz, potem 3 miesiące nie, następnie może znowu... Musisz się zmobilizować ; )
Nika13 - Pon 05 Mar, 2007 15:23
Temat postu:
Wiele ludzi uprawia sporty dla przyjemności może na ciebie też przyszła pora Very Happy
Petite Tigresse - Pon 05 Mar, 2007 17:45
Temat postu:
No właśnie kiepsko z tą mobilizacją. Jedynie jazda konna i pływanie sprawiają mi przyjemność. Ale nawet ich nie mam kiedy uprawiać. Zero czasu wolnego (Nie! Ja się naprawdę nie próbuję wymigać! Twisted Evil ).

Zostają mi tylko wakacje. Ale do tego czasu może być już baaardzo źle ze mną...
Kurcze, zaczynam mieć dolegliwości jak panie po czterdziestce.
Shaunri - Pon 05 Mar, 2007 17:58
Temat postu:
Aj, przestaj majaczyć, po prostu zbierz się i zacznij ćwiczyć, codziennie przez godzinę biegaj, skoro masz słabe krążenie w nogach i po sprawie, a nie chrzanisz do rzeczy O_o
Petite Tigresse - Pon 05 Mar, 2007 18:05
Temat postu:
Chyba od rzeczy (jak ja się kocham czepiać).

Ajajaj, ale ja muszę sobie pomarudzić i pojęczeć Wink

Hm, postanowiłam, że odkurzę rowerek stacjonarny i zacznę chodzić na basen jak się tylko poluzuje trochę mój grafik.

A oprócz sportu... Znacie jakieś dobre maści czy kremy na takie "cuda"?
Laki - Pon 05 Mar, 2007 18:06
Temat postu:
Petite Tigresse napisał/a:
Zero czasu wolnego (Nie! Ja się naprawdę nie próbuję wymigać! Twisted Evil ).

To skąd masz czas, żeby teraz pisać na forum, a poza tym co tobie zajmuje tyle czasu? Są weekendy również..
Petite Tigresse - Pon 05 Mar, 2007 18:10
Temat postu:
Laki napisał/a:
Zero czasu wolnego (Nie! Ja się naprawdę nie próbuję wymigać! Twisted Evil ).

To skąd masz czas, żeby teraz pisać na forum, a poza tym co tobie zajmuje tyle czasu? Są weekendy również..

W momencie kiedy piszę teraz na forum, uczę się do sprawdzianu z polskiego, ok? Wkońcu kobiety potrafią kilka rzeczy na raz Wink

W weekendy śpię. Nie leniuchuję, poprostu śpię. A jak nie śpię to się uczę i tak wkoło Macieju.
Laki - Pon 05 Mar, 2007 18:11
Temat postu:
Trochę nudne to twoje życie, pomyśl jak Ci minie, uczyć się, uczyć, i co pewnie później znaleźć pracę, wychować syna i do grobu..
Petite Tigresse - Pon 05 Mar, 2007 18:16
Temat postu:
Ależ ja wcale nie marzę o życiu pełnym fajerwerek Wink
Ma być spokojne, być może i nudne, ale szczęśliwe i takie jak sobie zaplanuję.

Studia, praca nauczycielki/wykładowcy, mąż spod znaku Skorpiona i gromadka maluchów. To mi wystarczy by czuć się spełnioną Wink
Laki - Pon 05 Mar, 2007 18:17
Temat postu:
Ale pomyśl czy dożyjesz z takim trybem życia do 30..Chociaż możesz żyć o 60 lat dłużej od osoby co prowadzi zdrowy ;d
Petite Tigresse - Pon 05 Mar, 2007 18:21
Temat postu:
Mąż będzie mi gotował zdrowe obiadki a ja się wyganiam i będę trenować mięśnie... przy tej wesołej gromadce Razz
Laki - Pon 05 Mar, 2007 18:24
Temat postu:
Dobra twoja sprawa, ja jednak jak siedzę dzień w domu to aż mnie rozrywa ! ;d
joasia1990 - Pon 05 Mar, 2007 18:58
Temat postu:
Na poprawę krążenia dobry jest magnez. Zapytaj w aptece.

Wbrew pozorom, ucząć się i pisząc na forum równocześnie, marnujesz dużo czasu. Mogłabyś poświęcić go na ruch.

W Twoim wieku wystarczy 8 godzin snu dziennie, więc spanie przez cały weekend jest bez sensu, powiedziałabym nawet, że to niezdrowe.

Nie musisz uprawiać jakiegoś wyczynowego sportu. Możesz chodzić z koleżankami czy chłopakiem na spacery. Jeździć na rowerze. Robić rano i wieczorem po kilka przysiadów. Tańczyć, bo to wkońcu też ruch. A przede wszystkim, nie obijaj sie na wfie.

Wbrew pozorom ruch wcale nie kosztuje aż tak dużo. Gdyby naprawde zależało Ci na ładnych nogach to byś tak nie marudziła tlko zabrała się do roboty ;p
Petite Tigresse - Pon 05 Mar, 2007 19:10
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
W Twoim wieku wystarczy 8 godzin snu dziennie, więc spanie przez cały weekend jest bez sensu, powiedziałabym nawet, że to niezdrowe.

W ciągu tygodnia śpię właśnie po 8 godzin i w sobotę jestem już tak senna i wyczerpana, że "padam na ryj". Nie wiem czy takie ma potrzeby mój organizm czy coś nie tak ze mną.

joasia1990 napisał/a:
Jeździć na rowerze. A przede wszystkim, nie obijaj sie na wfie.

Nie obijam się. Może i jestem leniem, ale mimo wszystko staram się, bo zdaję sobie sprawę, że jak nie poćwiczę na WF-ie kiedy mam okazję, to potem napewno nie ruszę tyłka, żeby poćwiczyć samej.

Nie nabijajcie się, ale jeździć na rowerze nie umiem... <chowa głowę w papierową torbę>
joasia1990 - Pon 05 Mar, 2007 19:14
Temat postu:
W ciągu tygodnia śpię właśnie po 8 godzin i w sobotę jestem już tak senna i wyczerpana, że "padam na ryj". Nie wiem czy takie ma potrzeby mój organizm czy coś nie tak ze mną.

To zapytaj w aptece a cos na poprawę koncentracji, pamięci i krązenia. Raczej nie zadrza się, żeby ktoś musiał spać cały weekend. Pewnie masz niedobór jakiś witamin.

A tak w ogóle, to jeśli śpi się o kilka godzin za długo, to później jesteśmy jeszcze bardziej zmęczeni.
Laki - Pon 05 Mar, 2007 19:21
Temat postu:
Cytat:
A tak w ogóle, to jeśli śpi się o kilka godzin za długo, to później jesteśmy jeszcze bardziej zmęczeni.

Ja zauważyłem, że jak śpię dłużej to też później wstaję : ) Dlatego chodzę późno i wstaję wcześnie dość.
Nika13 - Pon 05 Mar, 2007 19:56
Temat postu:
Ja jak spię więcej niż 8 godzin to jestem niewyspana. Nie wiem czemu. Very Happy
Monik - Pon 05 Mar, 2007 20:59
Temat postu:
Aj, Laki, się czepiasz, co ona robi, że nie ma czasu, też tak czasem mam, wracam koło trzeciej do domu, zadanie, nauka i trochę odpoczynku, gdzie tu jeszcze czas na sport? ; )
ewamarchewa - Pon 05 Mar, 2007 21:09
Temat postu:
Heh, a ja czy bym spała do 7, czy do 9 to i tak jestem niewyspana. Potem szkoła, lekcje, kiedy jest już ciemno komputer i lulu. I kiedy tu uprawiać sport?
Do rzeczy: spokojnie, żylaki to nie są. Żylaki to takie "kuleczki" (wiem, określenie super Smile ). A to (jeśli się nie mylę) są tzw. pajączki. Właśnie pajączki są stanem "przedżylakowym", ale na żylaki chyba jesteś za młoda. Na pajączki dość wcześnie, a co dopiero na żylaki. Jeśli byś była przy okazji u lekarza to możesz się zapytać, czy to na pewno to, ale to tak przy okazji, nie ma co panikować, a najlepiej poradź się mamy. Przecież pajączki oprócz wyglądu nie są groźne. Są to malutkie pęknięte naczynka krwionośne. Jeśli się dobrze orientuje są na to jakieś kremy w aptekach, podobno skuteczne, choć osobiście nie używam. To nie powód do zmartwień, nie bój się. Pozdrawiam. Mr. Green
joasia1990 - Pon 05 Mar, 2007 21:51
Temat postu:
Monik napisał/a:
wracam koło trzeciej do domu, zadanie, nauka i trochę odpoczynku, gdzie tu jeszcze czas na sport?

oj juz nie przesadzajcie. jeszcze niedawno wyjezdzalam do szkoly o 6, wracalam o 18 i jakos mialam czas na "rozruszanie" miesni :p
Czarna - Pon 05 Mar, 2007 21:53
Temat postu:
ja od 7 do 15:00 jestem w szkole. Wracam to zazwyczaj jem obiad, ucze sie, spotykam ze znajomymi, biegam przez 2 godziny, ucze sie, wchodze na kompa i ide spac.
Juchu:) - Pon 05 Mar, 2007 22:23
Temat postu:
Ja zazwyczaj w szkole jestem od 7.45 do 15. wracam zjem coś, w tygodniu daje 6h korków, czasem też trzeba zrobić zadanie i się pouczyć zazwyczaj w nocy. A mam czas na spotkania z przyjaciółmi i chodze na treningi 3 albo 2 razy w tygodniu. a w wolnych chwilach jeszcze jeźdze na rowerze w lecie albo coś ćwicze Very Happy
Jak się poruszam to zawsze się lepiej czuje Smile Czasem zastanawiam sie jak mi na to wszystko wystarcza czasu.
Laki - Pon 05 Mar, 2007 23:09
Temat postu:
Cytat:
Aj, Laki, się czepiasz, co ona robi, że nie ma czasu, też tak czasem mam, wracam koło trzeciej do domu, zadanie, nauka i trochę odpoczynku, gdzie tu jeszcze czas na sport? ; )

To mniej się uczcie, nie wiem, ja postanowiłem, że nauka nie może mi wypełniać życia i mam na wszystko czas, a nauka schodzi na dalni plan..trzeba jakoś przeżyć to życie, a nie ślęczeć nad książkami : )
Petite Tigresse - Wto 06 Mar, 2007 14:09
Temat postu:
Ale dla niektórych to sens życia Wink
ewamarchewa - Wto 06 Mar, 2007 14:24
Temat postu:
Czasami jestem w domu prosto ze szkoły o ok. 18.20, kiedy jest ciemno. Mniej się uczcie? A ja się prawie wcale nie uczę
Laki - Wto 06 Mar, 2007 18:58
Temat postu:
Wróciłem do domu o 16:30 i jeździłem do teraz na rowerze, z 30KM przejchałem i fajnie czas spędziłem ze znajomymi, i nie jest trudno : )
Nika13 - Wto 06 Mar, 2007 21:22
Temat postu:
Petite Tigresse polecam Ci TAkewondo. To świetny sport i nie wymaga dużo wysiłku. Właśnie wróciłam z zajęć i jestem "jak nowo narodzona". Very Happy
Shaunri - Wto 06 Mar, 2007 21:48
Temat postu:
Byle jaki sport walki to "świetny sport". Dobry wycisk, wyładowanie emocji, ruch fizyczny = taki właśnie efekt.
Nika13 - Sro 07 Mar, 2007 09:44
Temat postu:
Dokładnie Shaunri.
Petite Tigresse - Sro 07 Mar, 2007 16:10
Temat postu:
Mimo wszystko wolę uprawiać sporty, do których mam jakiekolwiek predyspozycje Wink I uprawia się je samemu. Bo nie lubię ludzi, zwłaszcza nieznajomych rówieśników. To mnie okropnie stresuje, ta świadomość, że zrobię z siebie debila, bo moja kondycja jest zerowa Crying or Very sad
Shaunri - Sro 07 Mar, 2007 18:10
Temat postu:
Była jest i będzie póki będziesz się żalić na forum...

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group