INNE PYTANIA - Śmierć zozol_ek - Nie 18 Mar, 2007 12:09 Temat postu: Śmierć
Ratunku! Moja koleżanka chce się zabić!!!
Co mam zrobić?
Ona gada o tym samobójstwie na serio!!
Jak jej pomóc??
Pomóżcie!!
Byle szybko!! Nika13 - Nie 18 Mar, 2007 12:36 Temat postu:
Może powiedz otym jej rodzicom. Spróbuj spytać się jej dlaczego ma takie samobójcze myśli . Pomyśl czy w jej życiu ostatnio nie wydarzyło się coś przez co mogłaby próbować się zabic. Innych rad nie mam. Marcia10 - Nie 18 Mar, 2007 13:31 Temat postu:
Tez tak gadam...i jak na razie jeszcze sie nie zabilam.. opętana - Nie 18 Mar, 2007 13:40 Temat postu:
szkoda;P
jakby chciała sie zabić to by już to zrobiła bez żadnego rozgłosu, a nie gada na lewo i prawo ze sie zabije, o Boze ja sie zabije, samobójstwo popełnie
takie gadanie jakieś Monik - Nie 18 Mar, 2007 14:00 Temat postu:
Spytaj, dlaczego chce to zrobić i pokaż jej jakąś dobrą stronę tej sytuacji, przez którą chce się zabić. Powiedz, że ma przyjaciół, rodzinę, czyli ludzi których kocha i wyrządzi im tym wielką krzywdę, będą cierpieć, a chyba nie chciałaby aby bliscy jej ludzie cierpieli. Przypomnij jej jakieś miłe sytuacje. Staraj się, abyście dużo się śmiały, żeby była wesoła. Shaunri - Nie 18 Mar, 2007 18:45 Temat postu:
Jeśli uważasz że mówi poważnie, to idź do niej, strzel jej trzy razy przez łeb, ochrzań żeby się opamiętała i nie gadała od rzeczy, trochę opamiętała i takie bla bla bla... A potem weź na piwo i zajmij jej jakoś wesoło czas. Laki - Nie 18 Mar, 2007 19:08 Temat postu:
Shaunri napisał/a:
A potem weź na piwo i zajmij jej jakoś wesoło czas.
Stary, ja zakładam, że ona ma 12-14 lat : ) Shaunri - Nie 18 Mar, 2007 23:40 Temat postu:
Jeśli ma 12-14 lat, to pkt "Jeśli uważasz że mówi poważnie" odpada, więc reszty czytać nie musi nawet. Czarna - Pon 19 Mar, 2007 00:34 Temat postu:
Osoby ktore chca sie zabic zazwyczaj nic nie mowia tylko po prostu to robia. Dziewczyna chce zwrocic na siebie uwage i tyle. DeaDAngeL - Sro 21 Mar, 2007 15:25 Temat postu:
Ej, co do tego czy mówi poważnie: może w ten sposób chce pokazać ze trzeba jej pomocy? Ja coś o tym wiem. Byłam o krok od samobójstwa, od tego uratowała mnie tylko bliska mi osoba... Więc jeśli chcesz jej pomóc to pokaż jej że nie jest sama, że ma kogoś z kim może porozmawiać o swych kłopotach, wskaż jej pozytywną stronę życia... Jacoob98 - Sob 24 Mar, 2007 15:07 Temat postu: Re: Śmierć
zozol_ek napisał/a:
Ratunku! Moja koleżanka chce się zabić!!!
Co mam zrobić?
Ona gada o tym samobójstwie na serio!!
Jak jej pomóc??
Pomóżcie!!
Byle szybko!!
uspokuj ja powiedz zeby myslala o czyms innym o czyms milym i spokojnym