Dzieci OnLine
INNE PYTANIA - Soczewki kontaktowe
Akacja12 - Sob 21 Kwi, 2007 22:03
Temat postu: Soczewki kontaktowe
Pewnie nie było takiego tematu.
Chciałabym zobaczyć co sądzicie o soczewkach. Czy drażnią oko i typ podobne sprawy, czy jeżeli są wśród was soczewkowcy, lepsze są miesięczne czy może dłuższe ? No i ile to kosztuje. Chce zacząć je nosić, i zastanawiam się też jakie tego są ceny, 50 złotych miesięcznie, czy może da się taniej ?
Możecie się także rozpisywać o ich wadach i zaletach
Shaunri - Nie 22 Kwi, 2007 09:24
Temat postu:
Co do ceny, to znajdziesz góra 10 zł. taniej.
Wszystko biega o estetykę - Soczewek nie widać (A i wręcz mogą upiększać), za to okulary powszechnie uznane są za "obrzydzające" - Chociaż Ja sam nie potrafiłbym wyobrazić sobie własnej osoby bez okularów.
Mimo to na pewno minusem soczewek jest łatwość w gubieniu ich - Nie należę do zbyt "czystych" osób, wszędzie w domu bałagan i te sprawy, więc przypilnować soczewki byłoby mi bardzo trudno - Z okularami nie ma aż takiego problemu, łatwo zgubić, ale też łatwo znaleźć : )
nasty_girl - Nie 22 Kwi, 2007 09:31
Temat postu:
nosiłam okulary, i na szczęście nie muszę. mi przynajmniej nie pasowały, gdybym musiała teraz nosić, na pewno wybrałabym soczewki. możesz popatrzeć najpierw jak się czujesz w okularach, może akurat będą ci pasować.. a na resztę pytań nie potrafię odpowiedzieć bo nigdy nie nosiłam.. ale drażnić raczej nie powinny..
ewamarchewa - Nie 22 Kwi, 2007 13:19
Temat postu:
Czytasz w moich myślach! Właśnie miałam załozyć taki temat. Tylko ja już właściwie na soczewki jestem zdezydowana, ale moja mama... Nie rozumiem jej, nie chce sie zgodzić, bo "Jesteś za młoda!". A jakie to ma znaczenie? Jak ją namówić?
Forum o soczewkach
Soczewki kontaktowe
Akacja12 - Nie 22 Kwi, 2007 21:28
Temat postu:
Nom, już byłam ta tej drugiej stronie o której mówisz. Ta pierwsza za to ciekawa, trza się dowiedzieć kilku rzeczy zanim się je zacznie nosić jednak
Nosiłam już okulary, i czuję się w nich źle, a czuję że z moim wzrokiem niezadobrze, stąd ten wybór
Ja na razie namawiam moją mamę, jest bardziej na tak, niż na nie, mam nadzieje że się w końcu zgodzi.
Mówisz Shaunri że 10 złotych na miesiąc ? Na razie w przeliczeniu wyszło mi najtaniej 12 zeta, ale średnio 20 z tych najtanszych (na miesiąc - jeśli chodzi o soczewki właśnie miesięczne, bo za jednodniowe za dużo wychodzi). Tylko szukałam w sklepach internetowych, nie wiem czy u optyka ceny będą podobne.
Jeśli chodzi o ten porządek, to też u mnie nienajlepiej z nim, no ale jakoś sobie poradze.
nasty_girl - Nie 22 Kwi, 2007 21:39
Temat postu:
ja bym nie ryzykowała w sklepach internetowych, jakoś nie do końca mam zaufanie do nich,a to jednak dość poważna sprawa.. wyślą ci jakieś brudne czy coś ;p
Shaunri - Pon 23 Kwi, 2007 08:40
Temat postu:
Ja mówiłem że znajdziesz góra 10 zł. taniej - czyli około 30-40 zł. za miesiąc.
Przynajmniej Ja z takimi cenami się spotkałem.
Akacja12 - Pon 23 Kwi, 2007 14:51
Temat postu:
Nie kupuje w sklepie internetowym, ale sie chcialam po cenach zorientowac ^^
DeaDAngeL - Wto 08 Maj, 2007 19:55
Temat postu:
A ja noszę okulary, i mi nie przeszkadzają
wręcz przeciwnie, słyszę komplementy, że ładnie mi w okularach....
Akacja12 - Sro 09 Maj, 2007 19:25
Temat postu:
No to dobrze, ale ja wyglądam beznadziejnie w okularach (;
Marcia10 - Sob 12 Maj, 2007 09:18
Temat postu:
ja ede nosila. Juz mierzylam.
Akacja12 - Sob 12 Maj, 2007 10:25
Temat postu:
okulary czy soczewki ?
Marcia10 - Sob 12 Maj, 2007 14:43
Temat postu:
okulary.
Jak dla mnie wykladanie i wkladanie soczewek jest niehigieniczne i wymaga konncentracji...
Akacja12 - Sob 12 Maj, 2007 15:22
Temat postu:
Jak ktoś robi to niehigienicznie, to faktycznie może być. Ale po to są te wszystkie płyny, żeby nie doszło do żadnego zakażenenia. Wymaga koncentracji, troche czasu i wiecej dbałości niż okulary, ale ma też swoje plusy (;
nasty_girl - Nie 13 Maj, 2007 14:45
Temat postu:
do tego umyte ręce, i nie ma problemu, chociaż przymierzanie szkieł by się nie opłacało, bo takie przymierzone nadawały by się do śmieci..
natkka92 - Nie 13 Maj, 2007 14:58
Temat postu:
Akacja12, ale za te płyny trzeba płacić. Osobiście nie noszę okularów, ani soczewek, ale co do tych, pierwszych to kwestia przyzwyczajenia, albo dobrania odpowiednich oprawek.
Akacja12 - Nie 13 Maj, 2007 15:00
Temat postu:
No tak, ale nie założe znów okularów (;
ewamarchewa - Nie 13 Maj, 2007 20:19
Temat postu:
Akacja, jaką masz wadę wzroku? Może dasz radę bez okularów...
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group