Dzieci OnLine

Z życia szkoły... - Jak mam się ubrać na bal szóstoklasisty??

Nika13 - Sro 09 Maj, 2007 10:31
Temat postu: Jak mam się ubrać na bal szóstoklasisty??
Nie wiem jak się ubrać na bal. Pomóżcie. Napiszcie jak wy się ubraliście.
Z góry dzięki
nasty_girl - Sro 09 Maj, 2007 14:33
Temat postu:
szczerze to wątpię, żebyście w podstawówce mieli taki typowy bal, popytaj znajomych, kogoś o rok starszego jak to u was wygląda, ale pewnie normalne ubranie..
joasia1990 - Sro 09 Maj, 2007 14:41
Temat postu:
W gimnazjum ubieralysmy sie tak jak na studniowke. Ale w podstawowce raczej jak na dyskoteke Razz
mała 13 - Sro 09 Maj, 2007 14:52
Temat postu:
w gimnazjum to wiem ze sie ubieraja tak jak powiedziała joasia jak na studniówkę, a na zakończenie szóstej klasy to u nas nie ma balu tylko jakaœ normalna w œwiecie dyskoteka.
aneta007 - Sro 09 Maj, 2007 15:27
Temat postu:
U nas byla dyska i wszyscy oczywiscie nowe ciuchy mieli ( ja tez) . Poprostu pojdz tak jak idziesz na dyske bo na pewno nie zrobia wam takiego prawdziwego balu
kamus07 - Sro 09 Maj, 2007 15:49
Temat postu:
Ja byłam tak jak na dyskoteke. Tzn.. moze bardziej oficjalnie. W tym sensie, że jakieś takie eleganckie spodnie ładna bluzka i wogole Wink
I wy też pewnie będziecie mieli tzw. dyskoteke z wyżerką Wink
AŚKA - Sro 09 Maj, 2007 16:57
Temat postu:
co szkoła to pewno inny obyczaj... najlepiej popytaj znajomych Smile
u mnie w podstawówce na części oficjalnej i do poloneza było elegancko czarno-biało, a na dyskotekę - jak kto chciał Smile
w gimnazjum mieliśmy część oficjalną oddzielnie, ale do poloneza eleganckie sukienki, ale bez przesady, czyli nie te z gorsetami... ja miałam prostą brązową sukienkę z satyny, bez żadnych rękawów i ramiączek... później na dyskotekę nikt się raczej nie przebierał... jeśli jest dużo osób w sukienkach to jest fajnie... Smile a jak fajnie tańczy się w sukience... biggrinbiggrinbiggrin
najlepiej popytaj w swojej klasie jak się laski odstawiają Smile
Nika13 - Sro 09 Maj, 2007 18:26
Temat postu:
W tamtym roku to dziewczyny były poodstawiane jak na jakiś śłub czy coś włosy wytapirowane makijaż nawet wizyty u kosmetyczki zamawiały solarka, każda rękawiczki falbany normalnie koszmar w życiu się bym tak nie ubrała. Wydaje mi się że to co one robiły to wielka wielka przesada.
Monik - Sro 09 Maj, 2007 18:48
Temat postu:
Nika13 napisał/a:
dziewczyny były poodstawiane jak na jakiś śłub czy coś włosy wytapirowane makijaż nawet wizyty u kosmetyczki zamawiały solarka, każda rękawiczki falbany

Boże O_o Rozumiem, że zawsze znajdzie się jakaś jedna wyfiokowana lalunia, ale żeby wszystkie? Kosmetyczka, solarium... Rozumiem na studniówkę, ale to przecież 6 klasa Neutral To są jeszcze prawie dzieci Neutral
Chyba najlepiej będzie jak ubierzesz się jak na normalną dyskotekę, najwyżej możesz troszkę bardziej elegancko niż zwykle (chyba że wszyscy będą tak jak normalnie), wg mnie wystarczy.
Akacja12 - Sro 09 Maj, 2007 19:21
Temat postu:
Mi też mieliśmy niby bal po 6 klasie, ale zwykła dyskoteka. Po gimnazjum będzie fajny bal, nie moge sie już doczekać ;P.
Nie nas pytaj jak się masz ubrać, bo to zależy od szkoły. Może robią wielki bal z sukienkami i wszystkim...
opętana - Sro 09 Maj, 2007 20:22
Temat postu:
Może w strój pirata? Zaskoczysz wszystkich.
nasty_girl - Sro 09 Maj, 2007 20:30
Temat postu:
Nika13 napisał/a:
W tamtym roku to dziewczyny były poodstawiane jak na jakiś śłub czy coś włosy wytapirowane makijaż nawet wizyty u kosmetyczki zamawiały solarka, każda rękawiczki falbany normalnie koszmar w życiu się bym tak nie ubrała. Wydaje mi się że to co one robiły to wielka wielka przesada.

13 latki... to co one na studniówkę będą wyprawiać.. buehehe
Słupek - Sro 09 Maj, 2007 20:31
Temat postu:
Monik napisał/a:
To są jeszcze prawie dzieci

Prawie? Rolling Eyes

Monik napisał/a:
Chyba najlepiej będzie jak ubierzesz się jak na normalną dyskotekę, najwyżej możesz troszkę bardziej elegancko niż zwykle (chyba że wszyscy będą tak jak normalnie), wg mnie wystarczy.

U mnie w podstawówce obowiązywały garnitury, krawaty i inne takie.
Aguś - Sro 09 Maj, 2007 21:13
Temat postu:
Może jakas ładna zwiewna prosta sukienke albo princeske hm?
ewamarchewa - Sro 09 Maj, 2007 21:25
Temat postu:
U nas był bal. Miałam na sobie taką elegancką czerwoną sukienkę za kolano z błyszczącego materiału i czarną marynarkę. I muszę powiedzieć, że większość miała właśnie eleganckie sukienki
Monik - Czw 10 Maj, 2007 20:01
Temat postu:
Słupek napisał/a:
U mnie w podstawówce obowiązywały garnitury, krawaty i inne takie.

No widzisz: obowiązywały. Ale u niej nie jest powiedziane, w co ma się ubrać.
Słupek - Czw 10 Maj, 2007 20:03
Temat postu:
Ale jak wszyscy będą ubrani na galowo, to chyba dziwnie by wyglądała ubrana normalnie? I vice versa Smile
Monik - Czw 10 Maj, 2007 20:07
Temat postu:
Cytat:
Ale jak wszyscy będą ubrani na galowo, to chyba dziwnie by wyglądała ubrana normalnie? I vice versa

No to niech popyta znajomych, wtedy się mniej-więcej zorientuje, w czym iść. Smile
Marcia10 - Sob 12 Maj, 2007 09:26
Temat postu:
u nas nawet dyski nie ma
Akacja12 - Sob 12 Maj, 2007 10:26
Temat postu:
Może macie gim. z podstawówką, i nikt się nie przejmuje ze przechodzicie po prostu do gimnazjum wyżej (;
nasty_girl - Sob 12 Maj, 2007 14:03
Temat postu:
tylko to wcale nie oznacza, że pójdzie akurat do tej samej szkoły..
Marcia10 - Sob 12 Maj, 2007 14:32
Temat postu:
nie, gimnazjum jest ponad pol kilometra od podstawowKI. Po prostu nikt nie wpadl na pomysl zeby zorganizowac taki "bal". Dla wiekszosci nauczycieli, choc nie tylko bal powinienn byc dopiero na mature.
Akacja12 - Sob 12 Maj, 2007 15:19
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
tylko to wcale nie oznacza, że pójdzie akurat do tej samej szkoły..

Najczęściej jednak się idzie.

[ Dodano: Sob 12 Maj, 2007 15:20 ]
Marcia10 napisał/a:
nie, gimnazjum jest ponad pol kilometra od podstawowKI. Po prostu nikt nie wpadl na pomysl zeby zorganizowac taki "bal". Dla wiekszosci nauczycieli, choc nie tylko bal powinienn byc dopiero na mature.

To wy coś zorganizujcie, masz w klasie samorząd, właśnie od tego, żeby coś robić. Dla nauczycieli to tylko kłopot, więc co się mają angażować na siłe ;P
weroniczqa - Pon 24 Wrz, 2007 09:23
Temat postu:
Teraz to podobno, trzeba białą górę, czarny dół. Wiem bo moja kuzynka miała i mówiła, ze jednej gościówy o mało by nie wpuścili bo była na kolorowo ubranka , miała pełno cekinów itp...
daria_aschley - Sro 04 Mar, 2009 15:43
Temat postu:
nie maqm pojecia jestem w 4 ale w cos eleganckiego lub dyskotekowego
violetLily - Sro 04 Mar, 2009 15:57
Temat postu:
Hymm.. U mnie wszyscy na balu ubrani byli jak chcieli ; ) . Dyskotekowo albo elegancko. Najlepiej będzie jak zapytasz się koleżanek, w co one się ubiorą. Żeby później zanadto nie odstawać od grupy : P . Ahh.. Ale wtedy było fajnie ^. Do 23.30, dyska w podstawówce nie mieściła mi się w głowie ;]

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group