Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - naśladowanie rówieśników

kejtrin1 - Czw 10 Maj, 2007 19:06
Temat postu: naśladowanie rówieśników
nie za bardzo wiedziałam gdzie to wrzucić , wiec pisze tutaj;
moja corka chodzi do zerówki i od jakiegos czasu uparcie robi tylko to co koleżanki; jak one ubieraja sie na rózowo to i ona tylko w takim kolorze che; jak wlosy w warkocz to zaden kucyk nie przejdzie; nie mowiac juz o rozpuszczonych calkiem; ostatnio przyszla i powiedziala, że jej kolezanki biora udzial w konkursie i jada za granicę [dosłownie tak powiedziala]
ja sie pytam jej o co chodzi, a ona, ze sie kupuje cukierki Elsy i sie wyjeżdza na wycieczki...
czy nasladowanie rowiesnikow jest normalne u takich maluchow?
Aguś - Czw 10 Maj, 2007 19:27
Temat postu:
Heh...pytasz o to w masakrycznej przewadze grupe wiekowa 12-18 lat,ja powiem Ci ze mam 3 letnia chrzesnice,sama mam 19 lat i mam wrazenie ze tak dzieci w tym wieku nasladuja inne poprostu nie chca byc inne,proste Smile swoja droga,heh...czy to aby nie jakis przekret z ta mamuska i z tym moja corka ;>
Shaunri - Czw 10 Maj, 2007 21:31
Temat postu:
1) Nie to forum.
2) Próby naśladowania są czymś całkiem normalnym - twoja w tym głowa żeby zaczać dzieciaka uczyć że jest kimś odrębnym, wyjątkowym. Pokazać mu "inne style bycia", które byćmoże jej przypasują.
mala_11 - Sob 12 Maj, 2007 21:59
Temat postu:
Moja siora ma dziecko, więc może zapytasz na idziecko.fora.pl , bo tutaj raczej nikt nie będzie wiedział
Nikita - Nie 13 Maj, 2007 18:14
Temat postu:
W tym okresie naśladowanie rówieśników jest typowe (;
Magwill - Sro 16 Maj, 2007 17:20
Temat postu:
Pamiętam, że sama byłam taka przez pewien okres Cool
Według mnie ona nie chce się wyróżniać Laughing
martulka - Pon 11 Cze, 2007 16:25
Temat postu:
może zrób z nią coś fajnego np. fajnie ją uczesz albo kup nowy ciuch, cokolwiek tak żeby to nie ona naśladowała koleżanki tylko koleżanki ją Razz będziesz miała satysfakcje że inne mamy mają ten problem hihihihi

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group