| anndzia napisał/a: | 
| Przez to wygladam jak wyrośnięte pięcioletnie dziecko , a nie jak nastolatka | 
| Monik napisał/a: | ||
| 
 Czy ktoś Ci może dokucza? | 
| Natalie Hetfield napisał/a: | 
| . Ten wiek to nie koniec. To początek. | 

znam osobiście dziewczynę, która w klasie 1 gimnazjum była płaska, a teraz chodzi do 2 liceum i ma się czym pochwalić
 znam osobiście dziewczynę, która w klasie 1 gimnazjum była płaska, a teraz chodzi do 2 liceum i ma się czym pochwalić   piersi to spawa bardzo indywidualna
 piersi to spawa bardzo indywidualna   a koleżankami się nie przejmuj - udawaj, że jesteś zadowolona z tego co masz, bo jeśli one zobaczą, że ich słowa Cię bolą i wpędzają w kompleksy to jeszcze bardziej się nakręcą...
 a koleżankami się nie przejmuj - udawaj, że jesteś zadowolona z tego co masz, bo jeśli one zobaczą, że ich słowa Cię bolą i wpędzają w kompleksy to jeszcze bardziej się nakręcą...   
     | Memi napisał/a: | 
| jejku, po co Ci duży biust?? Ale masz problemy, przecież Ci urośnie. A koleżanki masz głupie. | 

)
)     | natkka92 napisał/a: | 
| I powiem ci ,że moja nauczycielka od Muzyki jest płaska jak deska. Może to ci poprawi nastrój? ( Ma ok. 30 lat ) | 

Sasasa...No ale tak jest...że jedni mają dużo jedni mało....;]
 Sasasa...No ale tak jest...że jedni mają dużo jedni mało....;]      Masz dopiero 12 lat, ja w twoim wieku też byłam płaska (nosiłam ledwo co AA, a właściwie topiki, nawet nie staniczki materałowe), teraz mam 14 lat i 75 B/C. Też bym chciała większe, ale czekam.
 Masz dopiero 12 lat, ja w twoim wieku też byłam płaska (nosiłam ledwo co AA, a właściwie topiki, nawet nie staniczki materałowe), teraz mam 14 lat i 75 B/C. Też bym chciała większe, ale czekam.      
 Bynajmniej ja miajac D mam dosc i mam duuuuza nadzieje, ze mi nie urosna bo oszaleje
 Bynajmniej ja miajac D mam dosc i mam duuuuza nadzieje, ze mi nie urosna bo oszaleje  
      Małe jest piękne.
  Małe jest piękne.      

| Juchu:) napisał/a: | 
| a ja mam B 75 i jestem zadowolona  Małe jest piękne. | 

| Sissa11 napisał/a: | 
| Dawniej dziewczynom ledwo cos w wieku 14 zaczynało rosnać...Teraz i tak wszystko dzieje sie szybciej... | 

| Shaunri napisał/a: | 
| Jezu Chryste teraz N I E   dojrzewa się szybciej! Może to do was dotrzeć w końcu? Co z tego że babcia Ci mówiła że w wieku 40-u lat była dziwicą O_o!? Noż bo mnie zaraz coś trafi. Zrozum to - Twoi rodzice gadają głupoty, nieważne czy mówią że dostali okresu mając lat 18, 20, czy 60 - Gadają pierdoły, nie dlatego że chcą, tylko dlatego że dla nich było to naprawdę wieki temu. Jedyne co sie zmieniło to dostępność do informacji o okresach, przedokresach, zaokresach i wszytkim między. Zmieniło się też to że dzieciaki mają gdzie gadać o swoich miesiączkach czy piersiach, ale... ... nie dojrzewa się szybciej, ani, ani, ani troszeczkę szybciej niż 400 czy 1000 lat temu. Czy to jest jasne O_o? | 

poza tym przykład: dziewczynki w Afryce, gdzie noc jest krótka, w wieku 11-12 lat są w pełni kobietami, a np. w Szwecji - to jeszcze dzieci
 poza tym przykład: dziewczynki w Afryce, gdzie noc jest krótka, w wieku 11-12 lat są w pełni kobietami, a np. w Szwecji - to jeszcze dzieci   

| AŚKA napisał/a: | 
| kiedy człowiek mało śpi wtedy szybciej dojrzewa, dlatego malutkie dzieci dużej śpią  poza tym przykład: dziewczynki w Afryce, gdzie noc jest krótka, w wieku 11-12 lat są w pełni kobietami, a np. w Szwecji - to jeszcze dzieci wiem, bo prof. na biologii mówiła | 

i nie pomyśl sobie, że na wszystko mi pozwalają i jestem jakąś 'latawicą'
 i nie pomyśl sobie, że na wszystko mi pozwalają i jestem jakąś 'latawicą'   moi znajomi narzekają, że babcia im marudzi: 'Kiedy wreszcie znajdziesz sobie dziewczynę/chłopaka??' jeżeli Ty spotykasz się z takimi staromodnymi zasadami, to nie uniwersalizuj sytuacji, ponieważ nie jest Ona powszechna
 moi znajomi narzekają, że babcia im marudzi: 'Kiedy wreszcie znajdziesz sobie dziewczynę/chłopaka??' jeżeli Ty spotykasz się z takimi staromodnymi zasadami, to nie uniwersalizuj sytuacji, ponieważ nie jest Ona powszechna   
 nie uniwersalizuję wszystkiego, dlatego nie mierz mnie swoją miarą
 nie uniwersalizuję wszystkiego, dlatego nie mierz mnie swoją miarą   a teraz popiszę się swoją niewiedzą i nadrobię Twoje zaległości:
 a teraz popiszę się swoją niewiedzą i nadrobię Twoje zaległości:

mam nadzieję, że się CZEGOŚ nauczyłeś, bo w czym jak w czym, ale w hormonach masz niezłe 'luki'
 mam nadzieję, że się CZEGOŚ nauczyłeś, bo w czym jak w czym, ale w hormonach masz niezłe 'luki'   
     | nasty_girl napisał/a: | 
| ha, czyli że za parę lat 8 latki będą miały okres a 9 latki będą rodzić | 

| Cytat: | 
| kończę swoją wypowiedź mam nadzieję, że się CZEGOŚ nauczyłeś, bo w czym jak w czym, ale w hormonach masz niezłe 'luki' | 

)
)     | ewamarchewa napisał/a: | 
| Masz dopiero 12 lat, ja w twoim wieku też byłam płaska (nosiłam ledwo co AA, a właściwie topiki, nawet nie staniczki materałowe) | 

nie wiem, czy to jest prawda, ale możesz użyć tego argumentu
 nie wiem, czy to jest prawda, ale możesz użyć tego argumentu   (to było dawno temu, ja też wtedy chodziłam czasami w tych zwykłych biustonoszach; moja mama też była świadkiem tej rozmowy i od razu mi powiedziała, że mi wszystkie takie biustonosze wyrzuci, bo też o tym słyszała i kupiła usztywniane
 (to było dawno temu, ja też wtedy chodziłam czasami w tych zwykłych biustonoszach; moja mama też była świadkiem tej rozmowy i od razu mi powiedziała, że mi wszystkie takie biustonosze wyrzuci, bo też o tym słyszała i kupiła usztywniane   )
)

) to jak byliśmy w mieście na zakupach (mieszkam na wsi) i już mieliśmyjechać do domu to się spytałam " mamo pojedziemy jeszcze do jednego miejsca?" mama : "a gadzie ?" ja : chce żebyś kupiła mi stanik" mama : " a po co ci?" (miała rację
) to jak byliśmy w mieście na zakupach (mieszkam na wsi) i już mieliśmyjechać do domu to się spytałam " mamo pojedziemy jeszcze do jednego miejsca?" mama : "a gadzie ?" ja : chce żebyś kupiła mi stanik" mama : " a po co ci?" (miała rację  ) no bo wiesz, wszytkie dziewczyny go mają w mojej klasie i ja się głupio czuję" mama : "teraz jestem zmęczona" i pojechaliśmy do domu. Byłam na nią wk*rwiona jak niewiem !! ale gdy byłam chora, ona pojechała na zakupy i kupiła mi stanik,dokładnie to topik, ale i tak byłam zachwycona. Jakiś tydzień później gdy byliśmy znów na zakupach (mania zakupowania
) no bo wiesz, wszytkie dziewczyny go mają w mojej klasie i ja się głupio czuję" mama : "teraz jestem zmęczona" i pojechaliśmy do domu. Byłam na nią wk*rwiona jak niewiem !! ale gdy byłam chora, ona pojechała na zakupy i kupiła mi stanik,dokładnie to topik, ale i tak byłam zachwycona. Jakiś tydzień później gdy byliśmy znów na zakupach (mania zakupowania  ) i przechodziliśmy koło sklepu z bielizną mama do mnie : "a nie chcesz jeszcze jednego ?" ja gały jak pięć złotych i " jasne". weszliśmy i mama mówi że takie są tylko takie jaki już mam. a ja wtedy do niej " ale ja chce taki bardziej normalny, wiesz z zapinaniem" a ona : " to pytaj się sprzedawczyni" i kupiłam pierwszy normalny stanik, który mam do dzisiaj. (wtedy był za duży, teraz jest dobry:P )
) i przechodziliśmy koło sklepu z bielizną mama do mnie : "a nie chcesz jeszcze jednego ?" ja gały jak pięć złotych i " jasne". weszliśmy i mama mówi że takie są tylko takie jaki już mam. a ja wtedy do niej " ale ja chce taki bardziej normalny, wiesz z zapinaniem" a ona : " to pytaj się sprzedawczyni" i kupiłam pierwszy normalny stanik, który mam do dzisiaj. (wtedy był za duży, teraz jest dobry:P )     | Cytat: | 
| ja jak chciałam stanik (wtedy nie miałam na co ale mi się tak jakoś umaiło ) to jak byliśmy w mieście na zakupach (mieszkam na wsi) i już mieliśmyjechać do domu to się spytałam " mamo pojedziemy jeszcze do jednego miejsca?" mama : "a gadzie ?" ja : chce żebyś kupiła mi stanik" mama : " a po co ci?" (miała rację ) no bo wiesz, wszytkie dziewczyny go mają w mojej klasie i ja się głupio czuję" mama : "teraz jestem zmęczona" i pojechaliśmy do domu. Byłam na nią wk*rwiona jak niewiem !! ale gdy byłam chora, ona pojechała na zakupy i kupiła mi stanik,dokładnie to topik, ale i tak byłam zachwycona. Jakiś tydzień później gdy byliśmy znów na zakupach (mania zakupowania ) i przechodziliśmy koło sklepu z bielizną mama do mnie : "a nie chcesz jeszcze jednego ?" ja gały jak pięć złotych i " jasne". weszliśmy i mama mówi że takie są tylko takie jaki już mam. a ja wtedy do niej " ale ja chce taki bardziej normalny, wiesz z zapinaniem" a ona : " to pytaj się sprzedawczyni" i kupiłam pierwszy normalny stanik, który mam do dzisiaj. (wtedy był za duży, teraz jest dobry:P ) | 

| aż mi się nie chce myśleć jak za parę lat będziesz miała chłopaka: może byśmy się pocałowali? nie, wstydzę się | 
| co Ty robisz w tematach o dojrzewaniu dla dziewczyn ? | 
| do tego muszę mieć jakiś sposób . | 
| Monik napisał/a: | 
| anndzia napisał/a: co Ty robisz w tematach o dojrzewaniu dla dziewczyn ? Czyta i pisze? | 
| Zastanawia mnie , co CHŁOPAK robi w takich tematach . | 

| hmnn , powiedzcie jaki to rozmiar , ale musicie wejść na stronę http://www.quelle.pl/pl/extern/index.html?EMBPERL_UID=:726bf64e2e5272c092160eefa06f7c68&fsreloaded=1& i tam wejść na bieliznę i znaleść dwa rodzaje biustonoszy ( jedne pomarańczowe , niebieskie i rózowe , a drugie zielone m niebieskie , różowe z odcieni pastelowych ) Dzięki | 
| idź na forum dla lesbijek, tam będą same dziewczyny | 
| mała 13 napisał/a: | 
| anndzia napisał/a: hmnn , powiedzcie jaki to rozmiar , ale musicie wejść na stronę http://www.quelle.pl/pl/extern/index.html?EMBPERL_UID=:726bf64e2e5272c092160eefa06f7c68&fsreloaded=1& i tam wejść na bieliznę i znaleść dwa rodzaje biustonoszy ( jedne pomarańczowe , niebieskie i rózowe , a drugie zielone m niebieskie , różowe z odcieni pastelowych ) Dzięki a możesz sprecyzować o który chodzi ? jak go znajdziesz na tej głównej liście to klikasz na niego i tam z boku jest napisane jaki to rozmiar |