anndzia napisał/a: |
Przez to wygladam jak wyrośnięte pięcioletnie dziecko , a nie jak nastolatka |
Monik napisał/a: | ||
Czy ktoś Ci może dokucza? |
Natalie Hetfield napisał/a: |
. Ten wiek to nie koniec. To początek. |
Memi napisał/a: |
jejku, po co Ci duży biust??
Ale masz problemy, przecież Ci urośnie. A koleżanki masz głupie. |
natkka92 napisał/a: |
I powiem ci ,że moja nauczycielka od Muzyki jest płaska jak deska. Może to ci poprawi nastrój? ( Ma ok. 30 lat ) |
Juchu:) napisał/a: |
a ja mam B 75 i jestem zadowolona ![]() |
Sissa11 napisał/a: |
Dawniej dziewczynom ledwo cos w wieku 14 zaczynało rosnać...Teraz i tak wszystko dzieje sie szybciej... |
Shaunri napisał/a: |
Jezu Chryste teraz N I E dojrzewa się szybciej! Może to do was dotrzeć w końcu? Co z tego że babcia Ci mówiła że w wieku 40-u lat była dziwicą O_o!? Noż bo mnie zaraz coś trafi. Zrozum to - Twoi rodzice gadają głupoty, nieważne czy mówią że dostali okresu mając lat 18, 20, czy 60 - Gadają pierdoły, nie dlatego że chcą, tylko dlatego że dla nich było to naprawdę wieki temu.
Jedyne co sie zmieniło to dostępność do informacji o okresach, przedokresach, zaokresach i wszytkim między. Zmieniło się też to że dzieciaki mają gdzie gadać o swoich miesiączkach czy piersiach, ale... ... nie dojrzewa się szybciej, ani, ani, ani troszeczkę szybciej niż 400 czy 1000 lat temu. Czy to jest jasne O_o? |
AŚKA napisał/a: |
kiedy człowiek mało śpi wtedy szybciej dojrzewa, dlatego malutkie dzieci dużej śpią poza tym przykład: dziewczynki w Afryce, gdzie noc jest krótka, w wieku 11-12 lat są w pełni kobietami, a np. w Szwecji - to jeszcze dzieci
wiem, bo prof. na biologii mówiła |
nasty_girl napisał/a: |
ha, czyli że za parę lat 8 latki będą miały okres a 9 latki będą rodzić |
Cytat: |
kończę swoją wypowiedź mam nadzieję, że się CZEGOŚ nauczyłeś, bo w czym jak w czym, ale w hormonach masz niezłe 'luki' |
ewamarchewa napisał/a: |
Masz dopiero 12 lat, ja w twoim wieku też byłam płaska (nosiłam ledwo co AA, a właściwie topiki, nawet nie staniczki materałowe) |
ja jak chciałam stanik (wtedy nie miałam na co ale mi się tak jakoś umaiło ) to jak byliśmy w mieście na zakupach (mieszkam na wsi) i już mieliśmyjechać do domu to się spytałam " mamo pojedziemy jeszcze do jednego miejsca?" mama : "a gadzie ?" ja : chce żebyś kupiła mi stanik" mama : " a po co ci?" (miała rację ) no bo wiesz, wszytkie dziewczyny go mają w mojej klasie i ja się głupio czuję" mama : "teraz jestem zmęczona" i pojechaliśmy do domu. Byłam na nią wk*rwiona jak niewiem !! ale gdy byłam chora, ona pojechała na zakupy i kupiła mi stanik,dokładnie to topik, ale i tak byłam zachwycona. Jakiś tydzień później gdy byliśmy znów na zakupach (mania zakupowania ) i przechodziliśmy koło sklepu z bielizną mama do mnie : "a nie chcesz jeszcze jednego ?" ja gały jak pięć złotych i " jasne". weszliśmy i mama mówi że takie są tylko takie jaki już mam. a ja wtedy do niej " ale ja chce taki bardziej normalny, wiesz z zapinaniem" a ona : " to pytaj się sprzedawczyni" i kupiłam pierwszy normalny stanik, który mam do dzisiaj. (wtedy był za duży, teraz jest dobry:P ) |
aż mi się nie chce myśleć jak za parę lat będziesz miała chłopaka: może byśmy się pocałowali? nie, wstydzę się |
co Ty robisz w tematach o dojrzewaniu dla dziewczyn ? |
do tego muszę mieć jakiś sposób . |
Monik napisał/a: |
anndzia napisał/a:
co Ty robisz w tematach o dojrzewaniu dla dziewczyn ? Czyta i pisze? |
Zastanawia mnie , co CHŁOPAK robi w takich tematach . |
hmnn , powiedzcie jaki to rozmiar , ale musicie wejść na stronę http://www.quelle.pl/pl/extern/index.html?EMBPERL_UID=:726bf64e2e5272c092160eefa06f7c68&fsreloaded=1& i tam wejść na bieliznę i znaleść dwa rodzaje biustonoszy ( jedne pomarańczowe , niebieskie i rózowe , a drugie zielone m niebieskie , różowe z odcieni pastelowych )
Dzięki |
idź na forum dla lesbijek, tam będą same dziewczyny |
mała 13 napisał/a: |
anndzia napisał/a:
hmnn , powiedzcie jaki to rozmiar , ale musicie wejść na stronę http://www.quelle.pl/pl/extern/index.html?EMBPERL_UID=:726bf64e2e5272c092160eefa06f7c68&fsreloaded=1& i tam wejść na bieliznę i znaleść dwa rodzaje biustonoszy ( jedne pomarańczowe , niebieskie i rózowe , a drugie zielone m niebieskie , różowe z odcieni pastelowych ) Dzięki a możesz sprecyzować o który chodzi ? jak go znajdziesz na tej głównej liście to klikasz na niego i tam z boku jest napisane jaki to rozmiar |