Dzieci OnLine

O Forum - Apel do użytkowników

Monik - Wto 29 Maj, 2007 17:32
Temat postu: Apel do użytkowników
Wiele niepotrzebnych nam rzeczy zaśmieca i równocześnie obciąża forum tak, że niektóre funkcje (np ostatnio wyszukiwanie postów) nie działają. Pisałam do Bożeny i potwierdziła, że to właśnie przez to. Napiszę więc, co należy zrobić (lub nie robić bądź ograniczać), aby forum dobrze działało.

1.Przede wszystkim, jeśli nie trzymacie w skrzynkach superważnych informacji, usuńcie stare PW. Wiele z nich jest na pewno zbędnych.
2.Odznaczajcie przeczytane posty.
3.Zdjęcia na forum również są "kulą u nogi", więc jeśli w albumie są jakieś Wasze niepotrzebne, najlepiej zlikwidować (do niczego nie namawiam czy nie zmuszam, nie usuwajcie swoich wszystkich zdjęć, tylko proponuję, aby się zastanowić, czy jakieś zdjęcie np podwórka umieszczone trzy lata wcześniej jest Wam niezbędne).
4.Zastanówmy się, które fora są o podobnej treści lub z których nie korzystamy.
5.Duże avy i kolorowe podpisy też robią swoje.

Na razie to tyle. Każdy coś może zrobić dla forum. Ograniczmy offtopy, posty nie wnoszące nic do tematu itp. oraz stosujmy się do powyższych wymagań a powinno być coraz lepiej. Wink
Magwill - Wto 29 Maj, 2007 18:15
Temat postu:
Dobra powyrzucałam trochę wiadomości Wink
Chciałam tylko dodać, że dużo osób loguje się bez powodu, nachwilę, to też ma swoje powody Rolling Eyes
Jak odznaczać Question Question
Czy mój av też robi swoje Question
Tremere - Wto 29 Maj, 2007 19:28
Temat postu:
ja mam lepszy pomysł, wywalmy podforum Zabawy?
Słupek - Wto 29 Maj, 2007 19:31
Temat postu:
Tremere napisał/a:
ja mam lepszy pomysł, wywalmy podforum Zabawy?

Popieram. Tamte posty nie mają ŻADNEJ wartości merytorycznej.
Monik - Wto 29 Maj, 2007 19:49
Temat postu:
Z tymi propozycjami do Bożeny ; ) Nie wiem, jeśli dużo osób będzie chciało wyrzucić któreś z podforów to może zrobi się ankietę?
Magwill napisał/a:
Czy mój av też robi swoje

Nie mówię, żeby wyrzucać swoje avy Wink W końcu mnóstwo forów funkcjonuje z avatarami. Chodzi o to, że jeśli komuś to wisi czy ma avatar czy nie lub np chce opuścić forum, to wtedy może go skasować.
Cytat:
Jak odznaczać

Po prostu nie zostawiać postów nieprzeczytanych. Wink
Nikita - Wto 29 Maj, 2007 20:10
Temat postu:
Oj, moja skrzynka jest zapełniona już chyba w 100 % : P Więc zrobię z tym porządek.
Słupek - Wto 29 Maj, 2007 20:22
Temat postu:
Zresztą, najprosztsze rozwiązanie to szarpnąć się na jakiś lepszy hosting. A jeśli finanse są tu problemem, to myślę starsi użytkownicy chętnie się dorzucą Rolling Eyes

A tak w ogóle, to nadal mamy ponad 1700 użytkowników. Postulowałem już wcześniej usunięcie większości, co zostało zrealizowane w bardzo ograniczonym zakresie.
Monik - Wto 29 Maj, 2007 20:40
Temat postu:
Słupek napisał/a:
A tak w ogóle, to nadal mamy ponad 1700 użytkowników. Postulowałem już wcześniej usunięcie większości

To również zaproponowałam wcześniej Bożenie, na razie nie dostałam odpowiedzi. Cóż się dziwić, w godzinę nie odpowie ;D
Słupek napisał/a:
zostało zrealizowane w bardzo ograniczonym zakresie.

No w końcu to nie jest chyba takie hop siup usunąć w jedną osobę ponad 1000 użytkowników. Bo w końcu usuwać może tylko Bożena, admin, gdyby nie to, myślę że parę osób by pomogło ; )
Nikita - Wto 29 Maj, 2007 20:58
Temat postu:
Podobno miały być "wiosenne porządki" z usuwaniem kont użytkowników, którzy od paru miesięcy się nie logowali...
nasty_girl - Wto 29 Maj, 2007 21:53
Temat postu:
powinni pousuwać, do tego użytkowników, którzy weszli, raz czy dwa kiedyś, jeszcze usunąć zabawy, i powinno być dużo lepiej..
opętana - Wto 29 Maj, 2007 23:46
Temat postu:
wszystko Bożena, Bożena to, Bożena tamto
to wy co w ogole mozecie zrobic?

ja jestem za usunieciem Zabaw i uzytkowników
Shaunri - Sro 30 Maj, 2007 13:28
Temat postu:
opętana - to wy co w ogole mozecie zrobic?

Dokładnie to, co może robić moderator.
opętana - Sro 30 Maj, 2007 14:22
Temat postu:
a dzięki, już wiem.
Marcia10 - Sro 30 Maj, 2007 15:58
Temat postu:
Mysle ze powinno sie:
-Usunac stare i zamkniete tematy.
- usunac uzytkownikow ktorzy nie napisali ani jednego posta i jego ostatnie logowanie nie mialo miejsca pozniej niz np. styczen 2007.
- wprowadzic na forum opcje "wyrejestruj sie" dzieki ktorej kazdy moze sie z tego forum usunac.
-Nie koniecznie usuwac podforum zabawy, bo w koncu tu sa dzieci i one tez maja prawo sie bawic a nie siedziec w dziale "dojrzewanie" czy "seks". Potem w szkole nie wiadomo co opowiadaja...
nasty_girl - Sro 30 Maj, 2007 16:48
Temat postu:
tak, tak zwal na forum, może lepiej po prostu tu nie wchodź?
Monik - Sro 30 Maj, 2007 16:59
Temat postu:
Cytat:
to wy co w ogole mozecie zrobic?
ja jestem za usunieciem Zabaw i uzytkowników

Cytat:
Dokładnie to, co może robić moderator.

Moderator nie ma funkcji usuwania kont ani for.
Czarna - Sro 30 Maj, 2007 17:13
Temat postu:
zabawy precz!
Nikita - Sro 30 Maj, 2007 17:20
Temat postu:
Można usunąć działy Big Brother I i Wymiana avatarów jak i inne stare tematy w Zabawach.
Monik - Sro 30 Maj, 2007 18:02
Temat postu:
Nikita napisał/a:
Można usunąć działy Big Brother I i Wymiana avatarów jak i inne stare tematy w Zabawach.

Tak, to jest dobry pomysł. Można pousuwać te zablokowane tematy bo i tak nikt z nich już nie skorzysta a jak się usunie to nie zmieni to licznika bo w Zabawach posty się nie naliczają.
Były tam chyba jeszcze jakieś wybory miss i milionerzy.
Nina, jeśli będziesz coś organizować to mi powiedz, pomogę, nie tak jak ostatnio nic nie powiedziałaś ;>
mała 13 - Sro 30 Maj, 2007 18:25
Temat postu:
możecie też usunąć podforum "tapety" bo tam nikt nie pisze. zabaw nie usuwajcie...
Nikita - Sro 30 Maj, 2007 19:07
Temat postu:
Tapety to jest dział, który może usunąć tylko Bożena.
Monik, ok - jakoś się dogadamy ; )
mała 13 - Sro 30 Maj, 2007 19:18
Temat postu:
Nikita napisał/a:
Tapety to jest dział, który może usunąć tylko Bożena

to napiszcie do niej
Akacja12 - Sro 30 Maj, 2007 21:33
Temat postu:
Nie usuwajcie forow (;
Laki - Sro 30 Maj, 2007 21:47
Temat postu:
Też byłbym za usunięciem zabaw, ktoś chce się bawic, to ma od tego gry i multum stron w internecie..
Słupek - Sro 30 Maj, 2007 22:20
Temat postu:
Proponuję tym forumowiczkom, które tęskiłyby za zabawami, założenie forum w serwisie fora.pl.
Nikita - Czw 31 Maj, 2007 16:21
Temat postu:
Dużo stron z zabawami zostało już usuniętych + stare, zablokowane offtopy.
Magwill - Nie 03 Cze, 2007 00:35
Temat postu:
To, że starsi (i nietylko) chcą aby usunąć Zabawy to nie znaczy, że inni tego chcą
Zabawy czasem się komuś przydadzą np.: ktoś będzie szukał jakiegoś wyrazu, także wyrazu po Angielsku (chociaż są od tego słowniki) Smile
nasty_girl - Nie 03 Cze, 2007 10:15
Temat postu:
tak, ktoś będzie szukał w grze wyrazu, pomyśl zanim coś napiszesz.. co nie wchodzę na forum, to zawsze z 80% postów to gry, czy nie można się bawić w 1/2 grach? W końcu forum służy do czegoś innego niż granie..
Monik - Nie 03 Cze, 2007 10:56
Temat postu:
Jeśli już tak bardzo miałybyście na tym ucierpieć, to może stworzylibyśmy osobne forum tylko do zabaw? Tylko kto podjąłby się tego zadania (bo przecież ktoś musiałby być tam adminem)?
Słupek - Nie 03 Cze, 2007 11:33
Temat postu:
http://fora.pl/
Magwill - Pon 04 Cze, 2007 11:53
Temat postu:
ale masz problem nasty....
nasty_girl - Pon 04 Cze, 2007 15:18
Temat postu:
bo zaśmiecacie forum, blokujecie przydatne funkcje.. żebyście jeszcze coś inteligentnego pisały
Magwill - Wto 05 Cze, 2007 19:47
Temat postu:
No co moja wina, że lubie odpisywać na zabawach i, że jestem jeszcze młoda Sad

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group