PRZYJAŹŃ MIŁOŚĆ - Co odpisać/odpowiedzieć? CHoCoLaTE - Pią 01 Cze, 2007 21:56 Temat postu: Co odpisać/odpowiedzieć?
Co odpisać jeśli na gadu-gadu chłopak pyta się czy się z nim spotkam, a ja nie chcę? Lub co odpowiedzieć jeśli zdarzyłoby sie takie coś w realu?
A pewnie miałyście takie sytuacje, więc możecie też powiedzieć co wy zrobiłyście Akacja12 - Pią 01 Cze, 2007 23:34 Temat postu:
A spotykałaś się z nim już wcześniej ? Ja nie wiem, ale zdarzyło mi się coś ściemniać jak nie chciałam, ale to już z kimś, z kim wcześniej się spotykałam. A jeżeli tak to zawsze możesz powiedzieć że masz dużo zajęć, bo tak na moje oko, to powiedzenie wprost, w tym przypadku nie wiem czy będzie dobre. opętana - Pią 01 Cze, 2007 23:55 Temat postu:
powiedzieć NIE
? Shaunri - Sob 02 Cze, 2007 11:01 Temat postu:
Zaraz zaczną sie sypać kretyńskie odpowiedzi "Powiedz NIE" - Bzdura, nie macie zielonego pojęcia o kulturze misiaczki : ).
Odmawiać trzeba umieć, sztuka odmawiania to nie jest zmuszenie sie do brutalnego "nie" popartego paroma wyzwiskami, ale też nie jest to sztuka kłamania.
Kwestia w tym czy lubisz tą osobę, czy nie - Jeśli nie, to warto nie utrzymywać z nią kontaktów, moja ideologia podpowiada mi że rozmowa z kimś kogo nie lubimy jest kretyństwem : ).
Ale zakładając że problem leży w tym że chłopak chce Cię poderwać, a Ty nie chcesz się z nim spotkać, to nie migaj się odpowiedziami "Jestem zajęta", czy "Mam dużo roboty", albo "wychodzę gdzieś" - Na upartego desperat może Cię męczyć jeszcze długi czas. Jeśli go lubisz to samo "nie" będzie bardzo niemiłe warto pomyśleć o pokazaniu mu że nie chcesz z NIM wyjść.
Kwestia wprawy.
Opętana - Ależ dziękuję, nie trzeba : ) opętana - Sob 02 Cze, 2007 12:57 Temat postu:
klękam przed tobą i oddaje Ci hołd
bo Ty wszechwiedzący
... Christi - Sob 02 Cze, 2007 16:16 Temat postu:
ja bym sie zgodziła na twoim miejscu...gdyby ten chłopak by był z moim snów Laki - Sob 02 Cze, 2007 18:55 Temat postu:
Christi napisał/a:
ja bym sie zgodziła na twoim miejscu...gdyby ten chłopak by był z moim snów Very Happy
Najlepsze jak dziewczyny takie rzeczy mówią, a jak co do czego, chłopaka nie chcą... CHoCoLaTE - Sob 02 Cze, 2007 19:47 Temat postu:
Chodzi o to ze chlopak chodzi ze mna do szkoly, a piszemy ze soba na gg. No nawet jest spoko, ale ja sie nie chce z nim nic teges i sie z nim spotkac, wiec jesli jeszcze raz zapyta to co mam odpisac =( ? Shaunri - Sob 02 Cze, 2007 21:32 Temat postu:
Łojej, trochę inwencji twórczej - Powiedz mu że nie masz ochoty. Trochę kultury przy tym nie zawadzi - Miło, uprzejmie, a stanowczo. Marcia10 - Nie 03 Cze, 2007 16:28 Temat postu:
daj jego numer gg to mu odmowie jako twoja kolezanka Anonymous - Nie 03 Cze, 2007 19:16 Temat postu:
Marcia, Tobie będzie prosto, bo to nie Ty z nim rozmawiałaś przez ten czas... Akacja12 - Pon 04 Cze, 2007 20:35 Temat postu:
M10 świetny pomysł. Jak będę chciała z kimś zerwać to Ci też napiszę. Marcia10 - Wto 05 Cze, 2007 14:31 Temat postu:
Spoko, polecam sie na przyszlosc.