Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - Palenie papierosow i lanie

Wito - Sro 27 Cze, 2007 12:48
Temat postu: Palenie papierosow i lanie
Sluchajcie.
Widzialem wczoraj mojego kolegę Adriana jak palił papierosy i u niego w domu za jakieś 20 min.bylo słychać krzyki domyślam się,że dostal pewnie lanie.
Ponieważ on często dostaje lanie.
Chcialem was prosić o wypowiedż w tym temacie.
O napisanie czy macie za sobą próbę palenia i czy rodzice sie dowiedzieli i co wam zrobili.
I czy dostaliście kiedyś lanie.Jak tak to ile i za co.
Ja zacznę.
Zacząłem palić 2 lata temu.W końcu rodzice sie dowiedzieli i dostałem 15 pasków.
Moje pierwsze lanie dostałem za kradzieżmamie 100zł.Dostalem wtedy 20 pasków.
Shaunri - Sro 27 Cze, 2007 13:25
Temat postu:
Liczenie lania na paski ; )?

Nigdy mnie rodzice nie bili, jakoś im się nie podobało : )
Wito - Sro 27 Cze, 2007 13:29
Temat postu:
Rozumiem.
Chodzi mi o to,ze ten mój kolega ma dopiero 13 lat i juz pli o to mi chodzi.
Słupek - Sro 27 Cze, 2007 13:33
Temat postu:
Za kradzież powinni ci rączkę urżnąć Mr. Green
joasia1990 - Sro 27 Cze, 2007 14:14
Temat postu:
hehe. ja zaczęlam palic w drugiej klasie podstawówki, ale rodzice mnie nie bili jak sie dowiedzieli
nasty_girl - Sro 27 Cze, 2007 14:42
Temat postu:
patologia?
Monik - Sro 27 Cze, 2007 16:56
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
patologia?

Ironia? ; )

Osobiście nie palę i nie mam zamiaru, lania też nie dostaję, nawet zbyt często nie mam jakichś kar. Za to moja koleżanka nawet za to, że czasem nie chce dopuścić rodziców do komputera : D, ma szlaban na wszystko. Kiedyś prawie do mnie nie przyszła, bo w ostatniej chwili dostała karę. Rolling Eyes Potem mama jej odwołała i chyba na coś przełożyła, ale efektem tego było to, że koleżanka przyszła po trzech godzinach.
Nikita - Sro 27 Cze, 2007 19:39
Temat postu:
Ja również nie palę i nie mam zamiaru palić w przyszłości.
Rodzice mnie nigdy nie bili i nie biją do tej pory. Smile Ale zapewne gdy dowiedzieliby się, że palę/biorę narkotyki/piję alkohol to lanie byłoby chyba najmniejszą karą. ;p
Tremere - Sro 27 Cze, 2007 19:55
Temat postu:
nigdy nie dostałam lania za palenie, LOOOL. tyle że nie byłam taka zdemoralizowana i upośledzona żeby dotykać fajek w podstawówce.
zresztą co to za metoda, na mnie nigdy nie działało jak dostałam, wręcz odwrotnie. bez sensu jest bicie dzieci.
Tritron - Sro 27 Cze, 2007 20:21
Temat postu:
Za szkala probowalem ale feeee nigdy nie sproboje;p

JA osobiscie mam tylko ciąganie za włosy;p
Laki - Sro 27 Cze, 2007 23:06
Temat postu:
Papierosy śmierdzą, ja nigdy za to lania nie dostanę, ale sam też nie palę, wolę coś co mniej
śmierdzi Smile
nasty_girl - Czw 28 Cze, 2007 08:28
Temat postu:
Nie, nie ironia, po prostu nie rozumiem czegoś takiego, picie, kradzieże, a rodzice którzy zamiast rozmawiać leją, chyba coś jest nie tak?

I nie żebym sama kiedyś nie popalała, i była super grzeczna, ale sądząc po tym co napisał to ma z 12 lat, i problem leży i po jego i rodziców stronie, klaps klapsem, ale lanie pasem to przemoc.
Monik - Czw 28 Cze, 2007 10:15
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
Nie, nie ironia, po prostu nie rozumiem czegoś takiego, picie, kradzieże, a rodzice którzy zamiast rozmawiać leją, chyba coś jest nie tak?

Myślałam, że chodzi Ci o post joasi, i do Niego odnosiła się moja wypowiedź. Smile
nasty_girl napisał/a:
problem leży i po jego i rodziców stronie, klaps klapsem, ale lanie pasem to przemoc.

Też nie wydaje mi się to zbyt normalne, zwłaszcza, że w środowisku, w którym bywam (dom, szkoła, mieszkania znajomych itp.) nie ma czegoś takiego jak przemoc w tym stopniu, najwyżej jakiś klaps (w stosunku do młodszych dzieci, bo przecież nie do mnie ; ) ), który przemocą nie jest. Ci rodzice nadal wychowują dzieci tak, jak wychowywało się jeszcze parędzieścia lat temu, tak jak napisałaś: zamiast rozmową, to biciem.
Shaunri - Czw 28 Cze, 2007 12:21
Temat postu:
Eee, takie tam bicie, xx pasków, to żadne bicie - Lanie, czyli wasza patologia, to całkiem, całkiem co innego.

To jeszcze podchodzi pod pewną metodę wychowawczą - Złą, bo złą, ale metodę wychowawczą. Dla jednych skuteczna, dla innych nie - Jedne dzieciaki na myśl o poważnej rozmowie z rodzicami leją po nogach, a drugie trzeba trzepnąć dla opamiętania przez łeb, a dla trzecich szlaban na komputer jest najgorszą karą. Patologia to nieco co innego.
cornelia.j.m - Pią 29 Cze, 2007 19:53
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Eee, takie tam bicie, xx pasków, to żadne bicie - Lanie, czyli wasza patologia, to całkiem, całkiem co innego.

To jeszcze podchodzi pod pewną metodę wychowawczą - Złą, bo złą, ale metodę wychowawczą. Dla jednych skuteczna, dla innych nie - Jedne dzieciaki na myśl o poważnej rozmowie z rodzicami leją po nogach, a drugie trzeba trzepnąć dla opamiętania przez łeb, a dla trzecich szlaban na komputer jest najgorszą karą. Patologia to nieco co innego.

Zgadzam sie z wypowiedzia Shaunri, np moj wujek ma 4 synow i zeby utrzymac swoja "dominacje" nad nimi stosuje kary cielesne typu wlasnie pas, bo niestety tylko one pomagaja gdyz moi kuzyni boja sie swojego ojca dlatego moim zdaniem wyrosli na porzadnych ludzi, a u innych wystarczy rozmowa, kazdy rodzic ma inna taktyke wychowawcza.

A co do palenia to nigdy nie palilam i nie zamierzam bo to jest swinstwo, i niechce myslec co by sie dzialo jakby moj ojciec sie dowiedzial o tym ze pale Confused (dla sprostowania moj ojciec i ojciec moich kuzynow to sa bracia wiec wszystko jasne Razz)
nasty_girl - Pią 29 Cze, 2007 20:03
Temat postu:
psa mi szkoda jak muszę mu pokazać, że coś źle robi
Czarna - Sob 30 Cze, 2007 13:05
Temat postu:
Mhhh pale od 2 lat i jedyną reakcja rodziców bylo to, ze mam sobei sama kupowac fajki a nie brac od taty ( i tak nigdy prawie od niego nie biore ) i chyba byli troche zawiedzeni... moj brat ( 28lat), tata i ja palimy... tylko mama nie Smile

Lania mhhh zdazylo mi sie stac w koncie i dostac klapsa jak bylam mala... pasem nigdy nie dostalam.

Jak juz bylam dorosla to zdazylo mi sie dostac pozadnie po twarzy... ale uwazam, ze slusznie ;]
Słupek - Sob 30 Cze, 2007 14:02
Temat postu:
A tak na marginesie, akcyza ma znowu skoczyć. I pewnie skończy się częstowanie Słupka Sad
Anonymous - Sob 30 Cze, 2007 23:20
Temat postu:
A mi starszy oko podbił za zwinięcie listów ludziom ze skrzynki pocztowej. Dobrze że mojej bazy koło śmietnika w krzakach nie widział. Zrobiłam nawet pisuar i zwykły kibel, półki, karty do gry były, śrubokręt, gazety i inne rzeczy.
Tremere - Nie 01 Lip, 2007 20:40
Temat postu:
dopoki fajki nie kosztuja 10zł+ to jest dobrze ^^.
nasty_girl - Nie 01 Lip, 2007 22:05
Temat postu:
a potem będziecie palić bezrobotne za 15 Wink
Cornelia142 - Nie 30 Wrz, 2007 17:42
Temat postu:
Hmm... nigdy lania nie dostałam paskiem mnie nie bili czasem mama poikrzyczy i tyle:) żadnych szlabanów a tak poza tym nie palęWink nie dzięki;P
Camilla - Sro 03 Paź, 2007 15:16
Temat postu:
Ja nie palę nie piję nie biore narkotyków.
Nigdy mnie mama niezbiła.
Jak miłam 10 lat pociągnełam przy mamie a mama.spytałam czy moge spróbować
no cuż nie udało się cała byłam zakaszlana.

JAK MÓWI SUPER NIANIA DO RODZICÓW:

"DZIECI SIĘ NIE BIJE"
Anonymous - Sro 03 Paź, 2007 18:34
Temat postu:
Bo pierwszy raz jest najgorszy i każdy inaczej przez to przechodzi.
Laki - Czw 04 Paź, 2007 22:50
Temat postu:
Później zacznie Ci się kręcic we łbie, zechce się żygac, a w końcu przywykniesz Smile
Shaunri - Pią 05 Paź, 2007 07:18
Temat postu:
Laki - Są ludzie którzy przez całe życie próbują przywyknąć, a i tak kaszlą : )
Słupek - Pią 05 Paź, 2007 07:51
Temat postu:
Są też ludzie, którym się wymiotować nigdy nie chciało Smile
Marcia10 - Pią 05 Paź, 2007 13:20
Temat postu:
Nigdy nie palilam, chociaz koledzy mnie namawiali. Nie mam ochoty kiedykolwiek palic. Moze raz na sprobowanie, ale chyba nie.
Czasem mi sie dostanie klapsa xD Ale to musze naprawde cos przeskrobac xD
Anonymous - Pią 05 Paź, 2007 13:54
Temat postu:
Kurde, nawet nie wiedziałam, że po fajkach na wymioty może ciągnąć ;p
Laki - Pią 05 Paź, 2007 14:18
Temat postu:
Słupek napisał/a:
Są też ludzie, którym się wymiotować nigdy nie chciało Smile

Są też ludzie którzy nie potrafią się zaciągac Smile
Marcia10 - Pią 05 Paź, 2007 14:18
Temat postu:
Zalezy od tego z jakimi zaczniesz xD bo jak od razu pojdziesz na mocne to wiadomo ze jakies skutki uboczne beda xP
Shaunri - Pią 05 Paź, 2007 15:54
Temat postu:
Natalie - Jest nawet metoda oduczania dzieciaków do palenia. Rodzic bierze takiego do pokoju, siada obok, daje mu 2-4 paczki papierosów i każe wypalić w ciągu dwóch godzin.
Słupek - Pią 05 Paź, 2007 17:35
Temat postu:
Cytat:
Są też ludzie którzy nie potrafią się zaciągac

Czy Ty mi coś imputujesz? Smile
Laki - Pią 05 Paź, 2007 18:29
Temat postu:
Nie, skąd że ;p
Tremere - Pią 05 Paź, 2007 19:35
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Natalie - Jest nawet metoda oduczania dzieciaków do palenia. Rodzic bierze takiego do pokoju, siada obok, daje mu 2-4 paczki papierosów i każe wypalić w ciągu dwóch godzin.

tak naprawde to nic nie daje, ja bym spokojnie tyle spalila.
Shaunri - Sob 06 Paź, 2007 09:08
Temat postu:
Czy daje to nie wiem, nie próbowałem : )
Słupek - Sob 06 Paź, 2007 21:15
Temat postu:
W innym temacie się czepiałeś, że ludzie piszą o na tematy, o których nie mają pojęcia, ziom Rolling Eyes
Anonymous - Sob 06 Paź, 2007 21:53
Temat postu:
Shaunri... Tak cały czas to w sumie.. w mózgu się chyba poprzewraca :p
Shaunri - Nie 07 Paź, 2007 07:33
Temat postu:
Słupek - I? : ) Ja tu jestem mastah i mi wolno : )

Natalie - Takie jest odgórne założenie, ale podobno nie w każdym przypadku skutkuje : )
Camilla - Nie 07 Paź, 2007 19:10
Temat postu:
Shaunri- jeżeli to są takie metody to ja jestem święta piszesz bzdury jak tego nie próbowałeś to poco piszesz wiesz to było bezsensu
Shaunri - Nie 07 Paź, 2007 19:28
Temat postu:
Przepraszam, nie chciałem, wybaczysz mi : (?
Tremere - Nie 07 Paź, 2007 21:49
Temat postu:
JESTEŚ SKOŃCZONY! :O
Ulenia - Sro 26 Gru, 2007 17:01
Temat postu:
hmmm.. a może po prostu zamiast zastanawiac się czy się dostanie kare od rodzicow za palenie, lepiej z miejsca rzucic? A może nie zdajecie sobie sprawy jakim swinstwem sa papierosy? Kiedys w podstawowce ogladalismy film o palaczach.. do konca zycia tego nie zapomne, uwazam ze każdy powinien to zobaczyc – jak facet oddychal przez dziurke w szyi i przez ta sama dziurke mu wpuszczali jedzenie.. bo mu się gardlo „uniezdatnilo” przez palenie :/ koszmar po prostu...
Słupek - Sro 26 Gru, 2007 20:12
Temat postu:
Znam człowieka, który pali przez taką dziurkę Smile

Nie możemy zmienić tematu na jakiś sympatyczniejszy, typu kto jakie lubi? Smile
Bożena - Czw 27 Gru, 2007 14:42
Temat postu:
Ulenia zapewniam Cię, że żadne filmy, zadjęcia czy gadanie nie odstraszą nałogowego palacza. Może to działa na ludzi, którzy jeszcze nie zaczęli palić. Jednak sięgając po papierosa każdy jest pewiem, że potrafi zrezygnować z palenia kiedy zechce, więc to pewnie też na wielu nie podziała. Dla mnie skuteczniejszym bodźcem są pieniądze. Przeciętnie nałogowy palacz wypala paczkę papierosów dziennie. Policzcie sobie ile kasy puszcza się z dymem miesięcznie i rocznie. I żeby było ciekawiej żyjesz ze świadomością, że takie małe g tobą rządzi Razz
Pomijam oczywiście fakt, że paląca dziewczyna to szczyt marzeń chłopaka (szczególnie niepalącego). Te cudownie śmierdzące paluszki i pożółkłe paznokcie, super fryzura przesiąknięta dymem, coraz ładniejsza ziemista cera i te słodkie zmarszczki palacza... Chłopcy też są super. Przecież dla dzieczyny to czysta przyjemność lizać popieniczkę.
Ulenia - Czw 27 Gru, 2007 20:07
Temat postu:
Słupek napisał/a:
Znam człowieka, który pali przez taką dziurkę Smile

Nie możemy zmienić tematu na jakiś sympatyczniejszy, typu kto jakie lubi? Smile

znasz takiego czlowieka i Cie to nie odraza? Chcesz skonczyc jak on? Wybacz ale to co piszesz moim zdaniem swiadczy o Twojej niedojrzalosci Sad
Słupek - Czw 27 Gru, 2007 20:43
Temat postu:
Będę się zamartwiał o zdrowie, a w międzyczasie mnie autobus pitolnie i na nic się zdadzą zdrowiutkie płuca/nerki/wątroba Mr. Green

Poza tym, nigdy nie twierdziłem, że jestem dojrzały Smile
Shaunri - Pią 28 Gru, 2007 09:12
Temat postu:
Ulenia - Kwestia podejścia.

Oł, oł, ał, Bożena, Ty żyjesz ; )

BTW ostatnio naszła mnie taka mała refleksja - Jakby pokazywali dzieciakom filmy ze zdjęciami z wypadków samochodowych, wiecie - jelita na ziemi, wątroba na szybie - to żadne nie chciałoby zostać kierowcą i mielibyśmy kolejny problem z głowy. Ino czy taka propaganda na pewno jest dobra?
Słupek - Pią 28 Gru, 2007 11:57
Temat postu:
Propaganda antynarkotykowa (w tym antynikotynowa i antyalkoholowa), patriotyczna, europejska, homoseksualna, feministyczna... A gdzie czas na naukę?

Proponuję puszczać jeszcze filmiki, że im wyższe podatki tym mniej ofiar wypadków, palaczy, rozbitych rodzin, złodziei, gwałcicieli, itd.
Ulenia - Nie 30 Gru, 2007 01:36
Temat postu:
Bożena zgadzam sie Smile

Hehe kiedys opracowywalismy na portugalskim tekst jednego satyryka ktory twierdzil ze najwiekszym bodzcem dla dzieciakow bylo by namowienie ich nauczyciela od matematyki zeby zjarany przyszedl na zajecia i wymienial producentow fajek ktore uwielbia.. nikt nie chce byc jak pan od matematyki.. Wink
Matus - Sob 26 Lip, 2008 16:14
Temat postu:
mnie kiedyś tata przyłapał jak przyniosłem do domu trawkę. Jeszcze nie zapaliłem a już uszy miałem wykręcane na wszystkie strony. Bardzo bolało. Potem jedną ręką mnie trzymał za ucho a w drugą wziął pas i zaczął mnie lać. Nie miałem jak nawet uciec bo co próbowałem to uścisk na uchu był coraz mocniejszy. Dostałem chyba 10 razy. Bardzo mocno. A potem zapowiedział że jak jeszcze raz coś takiego zobaczy to mi uszy poobrywa i codziennie przez tydzień będę dostawał 10 pasów na goły tyłek. Crying or Very sad Po tej karze ucho było jak bania a tyłek też mnie bolał. Przez jakiś czas nie próbowałem nawet palić. Ale po kilku miesiącach byłem na urodzinach u kolegi i tam zapaliłem papierosa. Gdy wróciłem do domu tata od razu wyczuł (u nas w domu nikt nie pali) i się zaczęło. Pamiętam to do dzisiaj a było to rok temu. Najpierw powiedział mi kazanie o nieposłuszeństwie i paleniu papierosów (długo gadał) a przy tym cały czas szarpał mnie za uszy. Potem długo miałem strupy na uszach tak mocno je targał. Następnie gdy skończył gadać nie puszczając mojego ucha bym nie uciekł wziął do ręki pasek i znowu zaczęło się lanie. Gdy zacząłem krzyczeć to powiedział że za każdy krzyk dostanę więcej. Potem rzeczywiście tak jak wcześniej zapowiedział przez cały tydzień dostawałem przed pójściem do szkoły 10 pasów bym pamiętał karę za palenie. Po takich karach bałem się zapalić bo wtedy gdyby się wydało to mialbym naprawdę przechlapane bo mój ojciec jest bardzo kosekwentny i chyba czasami mam wrażenie że w targaniu moich uszu ma jakąś dziwną przyjemność. Crying or Very sad
Shaunri - Sob 26 Lip, 2008 20:10
Temat postu:
Po takich karach bałem się zapalić

Patrzcie, jednak takie wychowanie ma swoje pozytywne konsekwencje ; )
Słupek - Sob 26 Lip, 2008 20:31
Temat postu:
Ja bym się po takich karach bał wracać do domu Rolling Eyes
Andrzej_28 - Wto 29 Lip, 2008 08:43
Temat postu:
Pamietam to szczególne lanie, do ktorego mogłoby wogóle nie dojść, poniewż:
Za pierwszym razem, gdy mnie na tym przyłapano skończyło się ostrą słowną reprymendą, po której ze łzami w oczach wmawiałem, że już nigdy nie zapalę, po kilku dniach znowu się to powtórzyło. Przerażeni rodzice pokazali mi skutki palenia i zapowiedzieli lanie, jednak gdy nakryli mnie trzeci raz skończyło się na karze, a za 4 razem dostałem porządne lanie, Było to w szóstej klasie szkoły podstawowej. Ojciec złapał mnie na popalaniu, boże jak ja wstedy dostałem, łezka załezką kapały z policzka, rączki próbowały zasłonić choć na chwilę goły tyłek przed wymiarem sprawiedliwości, dostałem 10 kabli za samo palenie plus 20 pasów za to, że nie wypaliłem całej karnej paczki, wyłem równo, ale do tej pory nie pale, a mam 28 lat biggrin Po lanie tyłek był cały czerwony z kilkoma sinymi miejscami:)
aku626 - Czw 19 Mar, 2009 19:00
Temat postu:
ja też nigdy nie paliłem nie pale i nie zamierzam palić co dziwniejsze za każdym razem kiedy mój ojciec zapali mówi żebym nigdy tego nie robił xD a lania dostawałem gdy byłem mały
Dazul - Pią 20 Mar, 2009 10:03
Temat postu:
Ja jakiś miesiąc temu zapaliłam (rodzice palą) wzięłam od mamy papierosa i jak wyszła to spróbowałam ale jeden raz mi wystarczy.Nie ciągnie mnie do tego.Wiem ... za mała,ale w mojej szkole wszyscy palą.Nawet na przerwach,po szkole,w kiblach itd A profesorzy nawet nie mają pojęcia xD

[ Dodano: Pią 20 Mar, 2009 09:10 ]
Andrzej_28 napisał/a:
a mam 28 lat biggrin

Wow ! To nie za dużo jak na te forum?
violetLily - Pią 20 Mar, 2009 13:46
Temat postu:
Mnie odtrąca smród dymu papierosowego. Po prostu niedobrze mi się robi. Mój tata pali, ale ja go na balkon wyganiam ;p
nasty_girl - Pią 20 Mar, 2009 15:04
Temat postu:
Dazul napisał/a:
Ja jakiś miesiąc temu zapaliłam (rodzice palą) wzięłam od mamy papierosa i jak wyszła to spróbowałam ale jeden raz mi wystarczy.Nie ciągnie mnie do tego.Wiem ... za mała,ale w mojej szkole wszyscy palą.Nawet na przerwach,po szkole,w kiblach itd A profesorzy nawet nie mają pojęcia xD

[ Dodano: Pią 20 Mar, 2009 09:10 ]
Andrzej_28 napisał/a:
a mam 28 lat biggrin

Wow ! To nie za dużo jak na te forum?

nie trzeba mieć 12 lat, żeby móc się czuć dzieckiem Wink
Dazul - Pią 20 Mar, 2009 16:08
Temat postu:
no wiem ale hm...on za 6 lat będzie miał tyle ile mój ojciec...dziwnie pisać tak jakby ze starym facetem Shocked Rolling Eyes
Anonymous - Pią 20 Mar, 2009 16:12
Temat postu:
Za 6 lat on będzie miał 6 lat mniej niż twój ojciec, przecież wszyscy się starzeją Smile
SIMON300195 - Pią 20 Mar, 2009 16:13
Temat postu:
Chippy napisał/a:
Za 6 lat on będzie miał 6 lat mniej niż twój ojciec, przecież wszyscy się starzeją Smile

ja wręcz przeciwnie bedę robił się młodym ojcem(przyszłym) Very Happy
nasty_girl - Pią 20 Mar, 2009 19:32
Temat postu:
Tak.. a on może powiedzieć, że dziwnie rozmawiać z 12latkami..
Dazul - Pią 20 Mar, 2009 19:56
Temat postu:
No tak ale (nie chcę nikogo wkurzać) to wyraźnie jest forum.dziecionline a nie np. forum.ojcowieonline czy coś takiego ....hmm nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi ?
Nie wiem moje zdanie nikogo nie chce pouczać.

[ Dodano: Pią 20 Mar, 2009 18:59 ]
Nie mam nic przeciwko np.do 21 lat ale 28 to mi się już wydaje ze to przesada.Jak ktoś pisze że jego dziecko ma jakieś problemy z czymś tam to odrazu wszyscy mówią ze to jest forum dla dzieci a nie o dzieciach.A tak??
Shaunri - Pią 20 Mar, 2009 20:21
Temat postu:
Dazul - Zauważ różnicę między kimś kto szuka pomocy ze swoim dzieckiem, a kto jest tu dla zwyczajnej rozmowy : )
nasty_girl - Pią 20 Mar, 2009 20:41
Temat postu:
Ja tylko chcę dodać, że nie każdy w wieku 28 lat ma swoje dzieci.
Dazul - Pią 20 Mar, 2009 20:58
Temat postu:
Dobra nie będę się kłócić mam swoje zdanie i już.
Tremere - Pią 20 Mar, 2009 21:06
Temat postu:
starsze osoby na tym forum sa potrzebne chociazby ze wzgledu na wasze ZLOTE RADY, ktore bardzo czesto trzeba negowac..
Anonymous - Sob 21 Mar, 2009 09:05
Temat postu:
Przez znanych i lubianych typu. Jakubo Smile
html - Czw 04 Cze, 2009 12:09
Temat postu:
E tam. Dziwne pytanie ,ale spoko, jak tu jestem to odpowiem - zapaliłem raz w życiu i było tak czuć, że ojciec wyjął pasek ze spodni i wlał mi ok 20 razy w spodnie. Tak w ogóle lanie dostaję często - ok 4 razy w tygodniu. Ostatnio po wywiadówce tata chwycił mnie za koszulę przechylił nad łóżkiem i na stojąco sprał mnie grubym pasem od spodni chyba ze 30 razy. Poza tym ja nigdy nie liczę ile pasków dostaję, bo po co? Ojciec ma silną rękę i jak się wkurzy to wali z całej siły. Często chodzę do kolegi odrabiać lekcje i grać na P3. Ostatnio byłem zagrożony z majcy i chciałem szybko wymknąć się z domu do kolegi, ale to on przyszedł wtedy do mnie!!! Byłem na niego wkurzony, a tata dowiedział się o zagrożeniu - złapał mnie, za ucho wyprowadził do pokoju, zamknął drzwi, wziął mnie przez kolano i wlał w d... kilkanścienych pasów.
Tremere - Czw 04 Cze, 2009 14:09
Temat postu:
patologia Neutral

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group