Muzyka, Kultura, Media - "A właśnie, że tak!", "Hostel 2" joasia1990 - Pią 29 Cze, 2007 17:47 Temat postu: "A właśnie, że tak!", "Hostel 2"
Wie ktoś może, czy te filmy są z lektorem czy trzeba czytać? nasty_girl - Pią 29 Cze, 2007 18:23 Temat postu:
jak na razie to nowe filmy, więc będą z napisami Anonymous - Sob 30 Cze, 2007 14:50 Temat postu:
Nawet gdyby był z lektorem to wolałabym już napisy. Lektor zagłusza efekty. Magwill - Sob 30 Cze, 2007 17:50 Temat postu:
Wiem tylko, że Hostel 2 napewno jest z napisami Shaunri - Sob 30 Cze, 2007 22:28 Temat postu:
Aktualnie jedynie filmy dla dzieci, ewentualnie jakieś Shreki robi się z lektorem - Reszta w kinie tylko z napisami. Anonymous - Sob 30 Cze, 2007 22:48 Temat postu:
Nie robi się z lektorem, tylko z dubbingiem... To zasadnicza różnica. nasty_girl - Nie 01 Lip, 2007 12:15 Temat postu:
kubusia oglądałam z lektorem Anonymous - Nie 01 Lip, 2007 15:04 Temat postu:
Teraz te całe Shreki, Nemo i inne są z dubbingiem. Lektor jest nadawany zawsze głośniej, gdzie może zagłuszać inne efekty - i tak jest w filmach na TVN-ie i innych programach. Na DVD masz do wyboru lektor, napisy, albo obydwa naraz.
A Kubusia kiedy oglądałaś? Jakoś kreskówek i innych podobnych bajek nigdy nie oglądałam z lektorem, tylko z dubbingiem... Np. zwykłe Smerfy. Marcia10 - Nie 01 Lip, 2007 15:39 Temat postu:
a wie ktos moze czy Harry'ego 5 dadza z lektorem, napisami czy tez dubbingiem? Kiedy bylam na 4 to byl dubbing... Anonymous - Nie 01 Lip, 2007 15:42 Temat postu:
Na pewno będzie z dubbingiem, jak to zwykle. Marcia10 - Nie 01 Lip, 2007 15:46 Temat postu:
Mam nadzieje... Jakos tak dziwnie czytac napisy i przezywac akcje filmu jednoczesnie. Anonymous - Nie 01 Lip, 2007 15:48 Temat postu:
Yhh... młodsze dzieci też oglądają Harry'ego i nie poradziły by sobie z czytaniem... A Ty - no chyba prędzej byś sobie radę dała. Marcia10 - Nie 01 Lip, 2007 15:49 Temat postu:
no wlasnie.. Mlodsze dzieci pewnie nie zrozumialyby prawie nic z filmu nawet z dubbingiem.. zalezy o jakie mlodsze ci chodzi. Shaunri - Nie 01 Lip, 2007 21:06 Temat postu:
Hmmm... Ja z wątku zrozumiałem tyle że pytała czy w kinie możnaby obejrzeć w/w filmy z lektorem - może to moja nadinterpretacja, ale chodziło mi o to, że w kinach teraz takich filmów nie robi się z lektorem ; )
PS: Harry itp. filmy są puszczane tak i z lektorem jak i z napisami - zależnie od godziny wyświetlania. nasty_girl - Nie 01 Lip, 2007 22:17 Temat postu:
kubusia i hefalumpy, w sumie niedawno, wprawdzie w tv, ale jak już robią dubbing, to i w tv leci z dubbingiem, a był lektor, i powiem szczerze, że dziwnie się oglądało bez głosów, do których jest się przyzwyczajonym joasia1990 - Pon 02 Lip, 2007 14:26 Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Hmmm... Ja z wątku zrozumiałem tyle że pytała czy w kinie możnaby obejrzeć w/w filmy z lektorem - może to moja nadinterpretacja, ale chodziło mi o to, że w kinach teraz takich filmów nie robi się z lektorem ; )
chodziło mi o to, czy te filmy w kinie puszczane są z napisami czy może z lektorem bądź z dubbingiem Marcia10 - Pon 02 Lip, 2007 15:57 Temat postu:
widzialam zapowiedz HP5! Booooskie ^^ Super efekty. P.S. Zapowiedz na zagranicznym kanale, tam w kinach pojawia sie 12 lipca, slyszalam ze u nas 27. Shaunri - Pon 02 Lip, 2007 23:16 Temat postu:
joasia - Więc dobrze mówiłem że nie są - W kinie filmów takich jak Hostel (Co to jest "A właśnie, że tak" to nie wiem ; ) ) nie puszcza się z lektorem.*