nasty_girl napisał/a: |
ja miałam regularne w wieku 12/13 lat |
Monik napisał/a: |
Rozumiem Cię, że się boisz, a czy masz w planach jakiś wyjazd np nad morze czy nad jezioro? |
cornelia.j.m napisał/a: |
No wiec jesli boisz sie ze akurat wypadnie ci okres to jedyna pomoca beda tampony. |
CHoCoLaTE napisał/a: |
Tak, wyjezdzam za tydzien nad morze =/ |
Cytat: |
Ostatnio miałam problemy z okresem: to był przez 2 tygodnie, to co 10 dni... Ginekolog przepisała mi takie tabletki, które bierze się przez ileś tam dni (tyle ile jest tabletek), wtedy się nie ma okresu, a potem po tygodniu w którym będzie okres znów zaczyna się brać te tabletki. Może tak mogłabyś go uregulować? Zaczęłabyś brać już teraz i nad morzem byłabyś "bezpieczna". Potem też nie musiałabyś się już martwić, czy przypadkiem nie dostaniesz miesiączki np na basenie, bo wtedy byłaby uregulowana i dostawałabyś ją mniej-więcej co 28 dni, a to pozwoliłoby Ci na odpowiedni "plan działań".
Te tabletki zażywa się też wtedy, kiedy chce się przesunąć miesiączkę. I chyba są na receptę. Ale ginekolog Ci je przepisze nawet bez badań (mnie nie badała, tylko pytała o parę rzeczy), więc nie obawiaj się. Na 100% nie mogę zapewnić, że lekarz nie będzie Cię badać, bo wiadomo, każdy ma swój sposób na wyleczenie pacjenta, ale powinno się bez tego obyć. |
joasia1990 napisał/a: |
z tego co napisałaś wniskuje, że są to tabletki antykoncepcyjne? |
Monik napisał/a: |
Nie. Na opakowaniu wyraźnie pisze: "Preparat nie jest środkiem antykoncepcyjnym". |
Camilla napisał/a: |
(nerw sromowy)jest to dla każdej kobiety najważniejsza część ciała wiem o tym bo się uczyłam na w-r i dla takiej dziewczyny jak ona to moim zdaniem jeśli nie miał spółżycia z mężczyzną nie powinna nosić tamponów!!! |
nerw sromowy |
kobita która nie mial jeszce współżycia z mężczyzną nie powina nosić żadnych tamponów bo można stracić tą ważną rzecz,dla której dziewczyny jest ważne nie będę mówiła bo każdy wie co to jest. |
mała 13 napisał/a: |
ja mam jakoś tak głupio bo w nocy nie mam nic |
trach napisał/a: |
poza tym nie wiem co mam robic z tym ciągłym śluzem. nie wiem czy mam nosic do niego podpaski, bo to jakby taki malo obfity okres o bardziej bezbarwnym kolorze. |
moga ze soba chodzic kupowac podpaski a ja poco mam to robic |
wszystkie moje przyjaciolki dostaly drugi okres regularnie, boje sie ze bede jedyna . ;/ |
Monik napisał/a: | ||||
Nie można ich zakładać bez okresu.
Hm... Chyba wiem, jak można Ci pomóc. Ostatnio miałam problemy z okresem: to był przez 2 tygodnie, to co 10 dni... Ginekolog przepisała mi takie tabletki, które bierze się przez ileś tam dni (tyle ile jest tabletek), wtedy się nie ma okresu, a potem po tygodniu w którym będzie okres znów zaczyna się brać te tabletki. Może tak mogłabyś go uregulować? Zaczęłabyś brać już teraz i nad morzem byłabyś "bezpieczna". ![]() ![]() Te tabletki zażywa się też wtedy, kiedy chce się przesunąć miesiączkę. I chyba są na receptę. Ale ginekolog Ci je przepisze nawet bez badań (mnie nie badała, tylko pytała o parę rzeczy), więc nie obawiaj się. Na 100% nie mogę zapewnić, że lekarz nie będzie Cię badać, bo wiadomo, każdy ma swój sposób na wyleczenie pacjenta, ale powinno się bez tego obyć. ![]() |