Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - ...kiedy???...

shabowy - Wto 10 Lip, 2007 14:30
Temat postu: ...kiedy???...
kiedy można zacząć się golić nogi?Czy np. 12-nastolatka może golić nogi gdy ma włosy?czy istnieje jakaś średnia kiedy dziewczyny zacznają to robić??czy to prawda że jak się zacznie to nie można przestać???przerarza mnie to!!
nasty_girl - Wto 10 Lip, 2007 14:34
Temat postu:
przestać może, ale wyobrażasz siebie później z włosami na nogach? A możesz zacząć, kiedy tylko potrzebujesz..
CHoCoLaTE - Wto 10 Lip, 2007 14:41
Temat postu:
Ja zaczelam golic chyba gdy mialam 12 lat. Ale kiedy jest zimno i nosze tylko dlugie spodnie to nie gole bo po co ;P
Marcia10 - Wto 10 Lip, 2007 17:22
Temat postu:
mam niecale 13 i zamierzam zaczac ^^
Magwill - Wto 10 Lip, 2007 19:25
Temat postu:
Jestem jeszcze mała, ale mama mi powiedziała, że gdy włosy zaczynają rosnąć (szczególnie kiedy ma się 12-13 lat lub trochę więcej) to jeszcze młode dziewczyny nie powinny sobie golić nóg, ponieważ wtedy włosy zaczynają odrastać, lecz włosów jest więcej.
P.S. Nie zawsze musisz nie golić w tym wieku nóg.......czasem to zależy od czegoś innego Wink
joasia1990 - Wto 10 Lip, 2007 19:35
Temat postu:
Magwill napisał/a:
Jestem jeszcze mała, ale mama mi powiedziała, że gdy włosy zaczynają rosnąć (szczególnie kiedy ma się 12-13 lat lub trochę więcej) to jeszcze młode dziewczyny nie powinny sobie golić nóg, ponieważ wtedy włosy zaczynają odrastać, lecz włosów jest więcej.

nie jest ich więcej, tylko sa grubsze i bardziej widoczne, a zreszta nie trzeba golić, mozna przecież się depilowac i wtedy będzie ich mniej (tzn będa coraz mniej widoczne)
AŚKA - Sro 11 Lip, 2007 12:19
Temat postu:
myślę, że nie ma jakiejś granicy... ja zaczęłam w klasie 1 gimnazjum Smile ale trochę tego mam na nogach RazzRazzRazz to zależy indywidualnie od Ciebie biggrinbiggrinbiggrin
Shaunri - Sro 11 Lip, 2007 15:06
Temat postu:
Poroniona idea - Po to się goli żeby tych włosów nie było, więc jakie ma znaczenie czy będa rosnąć czy nie?

To samo zresztą dotyczy dziewiczych wąsów u chłopaków w podobnym zresztą wieku. Ciemnogród zawsze mówi "Nie gól, bo będziesz musiał się golić cały czas!" - No cóż, lepiej się golić raz na tydzień, niż chodzić z dwoma trzy centymetrowymi wąsami.
shabowy - Czw 12 Lip, 2007 10:23
Temat postu:
Już spróbowałam się golić gillette blue 2 Excel.NIC NIE BOLAŁO!! .kupiłam w Tesco. bzrdzo dobry sposób!!
joasia1990 - Czw 12 Lip, 2007 10:25
Temat postu:
shabowy napisał/a:
Już spróbowałam się golić gillette blue 2 Excel.NIC NIE BOLAŁO!! .kupiłam w Tesco. bzrdzo dobry sposób!!

a co ma Cie boleć?
nick - Czw 12 Lip, 2007 14:41
Temat postu:
bedzie bolec jak bedziesz golic na sucho :p
Marcia10 - Pią 13 Lip, 2007 09:11
Temat postu:
a co chłopak moze o tym wiedziec? Tez golisz nogi?
joasia1990 - Pią 13 Lip, 2007 09:40
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
a co chłopak moze o tym wiedziec? Tez golisz nogi?

nóg pewnie nie goli, ale zarost na twarzy raczej tak Smile
Shaunri - Pią 13 Lip, 2007 11:02
Temat postu:
Marcia - Przyjdź na paradę równości : )

A tak już na poważnie, to jak joasia stwierdziła, brodę mam, wąsy mam, trzeba sobie jakoś radzić, kichawy nie odciąć przy okazji, a nawet o uszy zadbać, bo też są zagrożone jak brzytwę chwycę. Poza tym osobiście zacząłem golić się wcześnie, bo już pod koniec szkoły podstawowej, naprawdę nie było osoby (Prócz rodziny), która by mnie nie wyśmiała - Znajomi, nauczyciele, wszyscy. Kwestia w tym, że oni chodzili z dziewiczymi wąsikami (Pomijając nauczycieli ; ) ), a Ja byłem schludny, ładny i pachnący jak aniołek : )

Więc - dlaczego tak samo nie miałoby być z nogami? Człowiek się goli żeby włosów nie mieć, więc jakie ma w tym momencie dla niego znaczenie czy odrosną ciemniejsze, czy różowe? Odrosną - znowu się zgoli, w końcu wyrobi sobie rytm w którym będzie sobie te nogi golić i problem włosów zniknie. Bo to jedynie (Przynajmniej dla większości, z powodu moich zagrożonych uszu nie dla mnie) kolejna rutynowa czynność dnia.
Monik - Nie 22 Lip, 2007 10:28
Temat postu:
Magwill napisał/a:
mama mi powiedziała, że gdy włosy zaczynają rosnąć (szczególnie kiedy ma się 12-13 lat lub trochę więcej)

"Kiedy włosy zaczynają rosnąć"? Przecież włosy na nogach nie pojawiają się nagle jak się ma 12 lat, wczoraj zauważyłam nawet u mojej sześcioletniej kuzynki włoski...

shabowy napisał/a:
kiedy można zacząć się golić nogi?Czy np. 12-nastolatka może golić nogi gdy ma włosy?czy istnieje jakaś średnia kiedy dziewczyny zacznają to robić??

Można zacząć kiedy się chce. Zależy od dziewczyny, czy będą jej przeszkadzać, czy nie.
Osobiście zaczęłam przed piątą klasą. Dokładniej to przed rozpoczęciem roku.

Magwill napisał/a:
młode dziewczyny nie powinny sobie golić nóg, ponieważ wtedy włosy zaczynają odrastać, lecz włosów jest więcej.

Jak już napisała joasia - nie jest więcej, ale są grubsze i mocniejsze (i to wtedy, kiedy goli się maszynką), ale nie tylko u młodych dziewczyn. Nie jest tak, że kiedy trzynastolatka ogoli się maszynką to odrosną jej grubsze, a kiedy dorosła kobieta - będzie miała takie same. Nie, w obu przypadkach będą grubsze.
Ja depiluję się depilatorem i polecam, bo za którymś razem już prawie nie boli, no i jest spokój na dłużej niż przy goleniu maszynką, żyletką itp.
nasty_girl - Pon 23 Lip, 2007 10:32
Temat postu:
Bo każdy ma na całym ciele włoski, i na nogach, i na rękach, i na plecach i na cyckach, bez względu czy ma 10 czy 40 lat, tylko że w pewnym wieku zaczynają rosnąć takie, które wypadało by ogolić..

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group