Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Pryszcze :)

snooks - Pią 13 Lip, 2007 20:52
Temat postu: Pryszcze :)
Wstyd sie przyznac, ale wyskakuje mi coraz wiecej pryszczy na Twarzy... Myje codziennie specjalnym kremem i ale to nic nie pomaga. Gdyby ktos mi mógł powiedziec od czego sie biora pryszcze i jak je zwalczac... bede wdzieczny Wink
shabowy - Sob 14 Lip, 2007 11:03
Temat postu:
ja mam 3 pryszcze na nosie i tez niw wiem jak sie ich pozbyć!! :-D :(
Shaunri - Sob 14 Lip, 2007 14:21
Temat postu:
Nie ma sprawdzonego sposobu - Taki wiek, z czasem przejdzie. Dla lekkiego uśmierzenia efektów można stosować jakieś toniki czy "super-cud żeli", ale na super-cud efekty nie liczcie.
Nikita - Sob 14 Lip, 2007 19:55
Temat postu:
Ostatnio stosuję żel AVON clearskin i już widać efekty. Smile
cornelia.j.m - Sob 14 Lip, 2007 21:21
Temat postu:
Ja uzywam antybakteryjnego toniku i kremu nawilzajacego z Garniera "przeciw niedoskonalosciom" i dodatkowo punktowy krem z clearsil i widac efekty.
Marcia10 - Sob 14 Lip, 2007 22:04
Temat postu:
Polecam Clearsil albo przemywac rano i wieczorem twarz mydlem siarkowym.
Anonymous - Nie 15 Lip, 2007 10:31
Temat postu:
snooks napisał/a:
Gdyby ktos mi mógł powiedziec od czego sie biora pryszcze

Jak jesz słodycze, w tym dużo czekolady to tak bywa...
nasty_girl - Nie 15 Lip, 2007 11:09
Temat postu:
To akurat najmniejszy problem, dojrzewasz, masz taką skórę, nie zaradzisz na to do końca, a jak ci bardzo przeszkadza to idź dermatologa, może poleci ci coś lepszego niż kosmetyk z drogerii.
shabowy - Nie 15 Lip, 2007 11:59
Temat postu:
czy kosmetyki creasil dużo kosztują?
AŚKA - Nie 15 Lip, 2007 12:01
Temat postu:
żel do mycia twarzy, odpowiednie kremy i... przeczekać... kiedyś na pewno minie biggrinbiggrinbiggrin

P.S. wchodząc tutaj chciałam zaproponować pewne tabletki antykoncepcyjne, ale w Twoim przypadku to niemożliwe RazzRazzRazz
cornelia.j.m - Nie 15 Lip, 2007 13:26
Temat postu:
Kosmetyki clerasil nie sa takie drogie mysle ze w granicach 12,13 zl czyli podobnie jak Garnier, ja kupilam sobie wczoraj z Clerasil krem punktowy na pryszcze "3 dni" za 13,99 cos takiego a ponadto tonik i krem antybakteryjny i sciagajacy pory i powiem ze po 1 dniu juz sa efekty, male ale sa biggrin
Laki - Pon 16 Lip, 2007 11:35
Temat postu:
Ja polecam do picia ziółka Bratek (bądź coś w tym stylu)- w każdej aptece znajdziesz i wizytę u dermatologa- ja po 3 latach wreszcie poszedłem i dostałem kilka preparatów, które mi po kilku użyciach pomagały, a nie tylko po jednym.
nasty_girl - Pon 16 Lip, 2007 12:01
Temat postu:
Nic po jednym użyciu nie działa, to by było niemożliwe, albo jakieś krótkotrwałe..
cornelia.j.m - Pon 16 Lip, 2007 14:15
Temat postu:
napisalam ze sa MALE efekty narazie ale to tez zalezy od skory.
Marcia10 - Pon 16 Lip, 2007 14:46
Temat postu:
Mowie, ze mydlo siarkowe, tanie i skuteczne na tradzik i inne te sprawy. Wieczorem przemywac twarz i po kilku dniach bedzie widac efekty.
Anonymous - Pon 16 Lip, 2007 21:42
Temat postu:
Mam pytanie - czy to mydło wysusza skórę jak inne?
Laki - Wto 17 Lip, 2007 00:23
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
Nic po jednym użyciu nie działa, to by było niemożliwe, albo jakieś krótkotrwałe..

Ja pisałem o tym, że mi działa tylko kilka razy- później skóra się przyzywczaja.
Marcia10 - Wto 17 Lip, 2007 10:03
Temat postu:
Natalie - Nie. Przynajmniej nie moja, mojego brata i dwoch kolezanek. Raczej nie.
joasia1990 - Wto 17 Lip, 2007 11:14
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:
Mam pytanie - czy to mydło wysusza skórę jak inne?

siarka wysusza, ale jesli będziesz stosowało dodatkowo krem nawilżający (co przy trądziku jest wskazane, bo nie można dopuścić do wysuszenia skóry) to powinno być ok. zresztą to mydło akurat delikatnie wysusza. zależy od skóry
Marcia10 - Wto 17 Lip, 2007 11:16
Temat postu:
Najlepiej maść cynkową.
joasia1990 - Wto 17 Lip, 2007 12:45
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
Najlepiej maść cynkową.

dla Ciebie tak, dla innych nie. skąd możesz wiedzieć, że komuś akurat pomoże?
nasty_girl - Wto 17 Lip, 2007 13:04
Temat postu:
poprzez próbowanie
Marcia10 - Wto 17 Lip, 2007 13:49
Temat postu:
Np. Moj brat tak robil - skutkowalo.
Kolezanki - skutkowalo.

Co innego? Sprobowac mozna.
joasia1990 - Wto 17 Lip, 2007 14:41
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
Np. Moj brat tak robil - skutkowalo.
Kolezanki - skutkowalo.

im pomogło, innej osobie nie. nie można mówć, że coś jest "najlepsze", bo nei ma środka, który każdemu pomoże
Marcia10 - Wto 17 Lip, 2007 14:54
Temat postu:
No to innej metody niz probowanie nei ma.
joasia1990 - Wto 17 Lip, 2007 15:09
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
No to innej metody niz probowanie nei ma.

samemu nie warto próbować. lepiej pójść do dermatologa.
AŚKA - Sro 18 Lip, 2007 11:24
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
Najlepiej maść cynkową.

co do Waszej 'kłótni' - też słyszałam, że maść cynkowa jest dobra... jest to stara metoda, ale sprawdzona i większości pomaga Very Happy
Marcia10 - Sro 18 Lip, 2007 11:56
Temat postu:
Zamiast wszystkich tabletek, antybiotykow, tonikow i innych bajerow wystarczy domowa metoda czyli masc cynkowa i ew. mydlo siarkowe.
joasia1990 - Sro 18 Lip, 2007 12:38
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
Zamiast wszystkich tabletek, antybiotykow, tonikow i innych bajerow wystarczy domowa metoda czyli masc cynkowa i ew. mydlo siarkowe.

przy łągodnym trądziku raczej pomoże, ale przy poważnym? wątpie...

żadne mydło, żel, krem, tonik... nawet maść cynkowa nie wyleczy przyczyny trądziku.

[ Dodano: Sro 18 Lip, 2007 ]
AŚKA napisał/a:
co do Waszej 'kłótni' - też słyszałam, że maść cynkowa jest dobra... jest to stara metoda, ale sprawdzona i większości pomaga

mam w klasie 5 dziewczyn z trądzikiem (nie mówie tu o 5 pryszczach na nosie, tylko o poważnym trądziku). żadnej nie pomogła maść cynkowa
Anonymous - Sro 18 Lip, 2007 17:53
Temat postu:
Całe szczęście, że mnie nie dotknął trądzik.
AŚKA - Pią 20 Lip, 2007 12:10
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:

mam w klasie 5 dziewczyn z trądzikiem (nie mówie tu o 5 pryszczach na nosie, tylko o poważnym trądziku). żadnej nie pomogła maść cynkowa

myślałam, że to jest oczywiste, że przy poważnym trądziku idzie się do dermatologa... Rolling Eyes
joasia1990 - Pią 20 Lip, 2007 17:10
Temat postu:
AŚKA napisał/a:
myślałam, że to jest oczywiste, że przy poważnym trądziku idzie się do dermatologa...

dla mnie oczywiste, ale wiele osób korzysta z pomocy na takich forach i potem próbuja wszystkie metody, które im polecają
mała 13 - Pią 20 Lip, 2007 19:08
Temat postu:
no jeśli ktoś ma zamiar wydawać kasę na jakieś idiotyzmy które nie pomagają zamiast iść raz do lekarza i brać to co trzeba to mogą sę radzić i na takich forach jak to.
nasty_girl - Pon 23 Lip, 2007 10:34
Temat postu:
Idzie się do dermatologa, tylko że to nie jest tak oczywiste jak w przypadku grypy do lekarza, kto chce się pozbyć, ten idzie, ktoś chce popróbować z kosmetykami, to próbuje.
snooks - Nie 29 Lip, 2007 10:10
Temat postu:
Ja obecnie teraz używam, Toniku Tin Tin i Kremu clerasil, widac efekty polecam Smile
sledzislaw - Nie 29 Lip, 2007 13:25
Temat postu:
Ja bym polecil zel punktowy, w moim przypadku sprawia sie znakomicie, sadze ze im tez by pomogł. Moge doradzic jeszcze aby procz zelu stosowaly pianke do twarzy under twenty. No i oczywiscie nie zarcie jedzenia typu (nie zarcie ich w duzych ilosciach Smile ): chipsy, slodycze, no i oczywiscie mycie twarzy pare razy dziennie w mydlem no i rano i wieczorem tą pianka i zelem punktowym. Sadze ze sa tutaj bardzije doswiadczone osoby ale to jest tylko moja rada biggrin

Pozdro !
cornelia.j.m - Nie 29 Lip, 2007 14:03
Temat postu:
sledzislaw napisał/a:
oczywiscie mycie twarzy pare razy dziennie w mydlem

No nie bardzo mydlem bo mydlo wysusza skore, tylko zelem do twarzy
laniade - Nie 29 Lip, 2007 14:57
Temat postu:
Racja, mydlo wysusza, chociaż z tym żelem to się nie zgadzam bo ono w pewnym stopniu też wysusza skóre. Najlepsza jest pianka bo jest delikatna i dobrze nawilża (tak przynajmniej mówiła kobieta, która pracuje w drogerii i powiem, że miała jednak ona racje - sama spróbowałam.
Jeśli chodzi o autora tego tematu to poradzę Ci piankę Ideal Skin antiacne - antybakteryjna pianka do mycia. Opakowanie jest koloru niebieskiego ze srebrnym na górze paskiem.
sledzislaw - Nie 29 Lip, 2007 14:59
Temat postu:
laniade napisał/a:
racja mydlo wysusza

powiem ci ze ja myje mydlem i nie mam wcale suchej skóry, i mi to pomaga. Masz racje z tym ze wysusza ale jakos u mnie jest inaczej biggrin Pozdro
Anonymous - Nie 29 Lip, 2007 15:06
Temat postu:
Ja mam żel do mycia twarzy z Under 20 i wysusza skórę...
cornelia.j.m - Nie 29 Lip, 2007 16:34
Temat postu:
ja tez mam z tego zel i mi tez nie pasuje, dlatego zmienilam na Nivea Visage Young
Anonymous - Czw 02 Sie, 2007 22:02
Temat postu:
A wysusza jak tamto [cenzura]?
joasia1990 - Pią 03 Sie, 2007 00:04
Temat postu:
Natalie Hetfield - większość kosmetyków do cery trądzikowej wysusza skórę. Sama woda też powoduje wysuszenie. Ale dlaczego się aż tak tym przejmujesz? Nie możesz użyć kremu nawilżającego?
Adzia11 - Pią 15 Sie, 2008 11:33
Temat postu:
To normalne w wieku dojzrewania Wink Po prostu to jest tradzik i tzreba czekać az minie Smile Ja jednak używam płynu do przemywania twarzy Clearskin,Maści Cynkowej i żelu do smarowania twarzy "Accos".I musze powiedzieć ze nic nie pomaga xD no moze troche ten zel Accos.Ja mam 5 krostek na nosie,8 na czole,i 3 na policzkach xD
KaMciaA - Pon 17 Lis, 2008 23:07
Temat postu:
Nikita też polecam te kremy do twarzy i tonik z AVON celarskin.
submarino - Nie 23 Lis, 2008 18:04
Temat postu: Na trądzik Acne-Derm
Ja też szukałem pomocy na forach (w sprawie trądziku ) i ktoś poradził mi krem Acne-Derm. Wypróbowałem i jestem temu komuś bardzo wdzięczny , nie wydaję majątku a widzę poprawę. Teraz natrafiłem na stronkę o tym kremiku , można tam się dowiedzieć wielu przydatnych rzeczy ale co najważniejsze można zadawać pytania i odpowiada ktoś kompetentny. Jakby co to: www.acnederm.pl

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group