Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - Zęby

SO - Nie 05 Sie, 2007 14:57
Temat postu: Zęby
Witam , otóż mam taki problem ;/ mam 15 lat i zauważyłem że moje dwa zęby dwie górne jedynki się delikatnie przekrzywiają ;/ Czy takie coś jest możliwe Question I mam iść do dentysty po aparat na zęby Question Confused
Anonymous - Nie 05 Sie, 2007 15:01
Temat postu:
Po prostu idź do dentysty.
cornelia.j.m - Nie 05 Sie, 2007 16:37
Temat postu:
Mysle ze aparat bedzie doskonalym rozwiazaniem, idz do dentysty i on ustali co trzeba bedzie zrobic zebys miala proste zeby.
KasiaP - Nie 05 Sie, 2007 18:42
Temat postu:
Jednogłośnie- idź do dentysty. Nie ma co się obawiać, na pewno coś poradzi. Smile
Shaunri - Nie 05 Sie, 2007 19:37
Temat postu:
Rodziców spytaj czy uważają że powinieneś iść do dentysty. Oni Ci lepiej powiedzą od nas.

Nie ma co maszerować od razu do dentysty, jak potrzeby nie ma.
cornelia.j.m - Nie 05 Sie, 2007 21:00
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Nie ma co maszerować od razu do dentysty, jak potrzeby nie ma.

No niby tak ale jesli krzywe zeby bardzo mu przeszkadzaja to mozna zainwestowac w aparat.
Shaunri - Pon 06 Sie, 2007 09:15
Temat postu:
On w nic nie zainwestuje, bo lat ma jak życie znam na oko 13. Dlatego radzę konsultację z rodzicami.
undergrund ;) - Pon 06 Sie, 2007 10:12
Temat postu:
dentysta może dać ci namiar na jakiegoś ortodontę a dopiero on zadecyduje jaki rodzaj aparatu należy zastosować przy takim skrzywieniu. Ale jak masz 15 lat to raczej aparat stały bo regencyjny (ten zdejmowany) to pewnie sie namęczysz i efekt mały.
AŚKA - Pon 06 Sie, 2007 10:32
Temat postu:
tak - idź do dentysty Smile jeżeli on będzie uważał, że coś jest nie tak do Ci namiary na ortodontę i oczywiście pogadaj o tym z rodzicami Smile a tak poza tym dziwi mnie, że nagle ni z tego, ni z owego, w wieku 15 lat zaczęły Ci się wykrzywiać zęby... może gryziesz ołówki, długopisy etc.?? jeśli tak koniecznie z tym skończ Smile ale do dentysty i tak trzeba iśc Smile
mała 13 - Wto 07 Sie, 2007 15:51
Temat postu:
aparat zdejmowany (miałam taki) dobry jest w wieku 8-13 lat. potem nie działa. a aparat stały jest strasznie drogi - na jedną szczękę ok2500zł.
CHoCoLaTE - Wto 07 Sie, 2007 17:33
Temat postu:
mała 13 napisał/a:
a aparat stały jest strasznie drogi - na jedną szczękę ok2500zł.

Zalezy jaki. Bo ten metalowy, ktory srasznie widac kosztuje ok. 1800zl, ja mam taki przezroczysty to ok. 2000zl, a te drozsze to sa jakies porcelanowe (tez przezroczyste), ale podobno sa gorsze. Ceny tez zaleza od ortodonty.
Monik - Wto 07 Sie, 2007 18:59
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
ja mam taki przezroczysty to ok. 2000zl

Prześlij zdjęcie, jak w nim wyglądasz, bo ciekawa jestem czy bardzo go widać ;]
SO napisał/a:
zauważyłem że moje dwa zęby dwie górne jedynki się delikatnie przekrzywiają ;/

Jest dużo możliwości przekrzywiania się, a nie podałaś, w którą stronę się przekrzywiają, więc zapytaj rodziców czy to coś poważnego.
CHoCoLaTE - Wto 07 Sie, 2007 19:15
Temat postu:
Monik napisał/a:
Prześlij zdjęcie, jak w nim wyglądasz, bo ciekawa jestem czy bardzo go widać ;]

Na razie mam tylko częściowy, ale we wrześniu będę mieć cały to ci może wyślę ;P A co, też będziesz taki mieć?
Monik - Wto 07 Sie, 2007 19:23
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
A co, też będziesz taki mieć?

Nie wiem czy w ogóle będę mieć, ale powinnam chyba, no i tak się już teraz rozglądam ;]
CHoCoLaTE napisał/a:
we wrześniu będę mieć cały to ci może wyślę

Wyślij, wyślij ; PPP
nasty_girl - Sro 08 Sie, 2007 17:19
Temat postu:
2000? Moja siostra jak była u lekarza, to jej na wstępie wyliczył że całość będzie min. 5000 kosztować, aparat, wizyty, podkręcanie śrubek itd..
Shaunri - Sro 08 Sie, 2007 18:42
Temat postu:
Ale mimo to sam aparat nie kosztuje tych pięciu kawałków : )
CHoCoLaTE - Sro 08 Sie, 2007 23:16
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
2000? Moja siostra jak była u lekarza, to jej na wstępie wyliczył że całość będzie min. 5000 kosztować, aparat, wizyty, podkręcanie śrubek itd..

Tak, ale ja mowie o samym aparacie, bo ile calosc bedzie kosztowac po tych tam ok. 2 latach, to nie pamietam ^^
nasty_girl - Czw 09 Sie, 2007 11:34
Temat postu:
No właśnie, a wydatki na tym się nie kończą, trzeba pamiętać..
CHoCoLaTE - Czw 09 Sie, 2007 23:31
Temat postu:
Tak, ale ktos pisal ze aparat kosztuje 5000zl, wiec ja napisalam ile kosztuje naprawde
mała 13 - Sob 11 Sie, 2007 12:40
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
Tak, ale ktos pisal ze aparat kosztuje 5000zl, wiec ja napisalam ile kosztuje naprawde

napisałam, że kosztuje 2500zł a nie 5 tys !
CHoCoLaTE - Sob 11 Sie, 2007 19:21
Temat postu:
mała 13 napisał/a:
napisałam, że kosztuje 2500zł a nie 5 tys !

Haha, sorki pomylilam xD "troche" biggrin ;P
Nikita - Pon 13 Sie, 2007 21:07
Temat postu:
Nosiłam kilka lat temu taki zdejmowany aparat, który niewiele pomógł. Zastanawiałam się niedawno nad stałym aparatem, ale te ceny mnie przerażają.
CHoCoLaTE - Pon 13 Sie, 2007 21:59
Temat postu:
No troche przesadzaja xD
Zdejmowany kosztuje okolo 400zl =/
mała 13 - Sro 15 Sie, 2007 14:05
Temat postu:
ja nosiłąm zdejmowalny i zęby mam jak nowe. w ogóle nie widać że miałam krzywe, no może trchę jak sie dobrze przyjrzy.
SO - Sro 22 Sie, 2007 10:33
Temat postu:
Witam , ja chciałbym chciałbym przybliżyć mój problem bo widzę że nie wszyscy skojarzyli o co chodzi , otóż moja górna jedynka z mojej strony lewa z waszej prawa delikatnie i powoli się cofa do tyłu , jakieś może 1 , 2 milimetry ( na dzień dzisiejszy nic na razie nie widać ) Przesuwają paznokciem po zębach czuje jak ten ząb się przekrzywia i z dnia na dzień coraz bardziej. A ja nie wiem co robić Sad

Pozdrawiam
Shaunri - Sro 22 Sie, 2007 11:36
Temat postu:
Ile razy mam Ci tłumaczyć - Idź do zasranego dentysty i nie męcz nas tutaj...
CHoCoLaTE - Sro 22 Sie, 2007 11:49
Temat postu:
SO napisał/a:
Witam , ja chciałbym chciałbym przybliżyć mój problem bo widzę że nie wszyscy skojarzyli o co chodzi , otóż moja górna jedynka z mojej strony lewa z waszej prawa delikatnie i powoli się cofa do tyłu , jakieś może 1 , 2 milimetry ( na dzień dzisiejszy nic na razie nie widać ) Przesuwają paznokciem po zębach czuje jak ten ząb się przekrzywia i z dnia na dzień coraz bardziej. A ja nie wiem co robić

Pozdrawiam

o jeny ja tez mam jedna jedynke troche w tyle ale za jakis miesiac bede nosic staly aparat i luzik xD nie zebym zakladala sobie po to zeby wyrownac jedynke ;|

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group