Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - Depilacja - pytania do dziewczyn

Almycha - Nie 05 Sie, 2007 20:58
Temat postu: Depilacja - pytania do dziewczyn
Ile mialyscie lat jak zaczelyscie sie depilować? Moja mama nie chce sie zgodzic abym ogolila nogi - jak mam ja przekonac. mam 12 lat...
cornelia.j.m - Nie 05 Sie, 2007 21:07
Temat postu:
Ja zaczelam sie depilowac tez w wieku 12 lat, bo mnie osobiscie bardzo przeszkadzaly wloski poza tym sadze ze sa nieestetyczne,ale mniejsza z tym.
Twoja mama byc moze dlatego niechce sie zgodzic bo uwaza ze jestes jeszcze na to za mloda, poza tym wloski po ogoleniu staja sie grubsze i ciemniejsze dlatego tez trzeba bedzie systematycznie je depilowac, jesli wiec wloski ci przeszkadzaja to powinnas je zgolic a z mama porozmawiac i wytlumaczyc ze np twoje koelzanki juz sie gola a sa w tym samym wieku co ty albo ze poprostu pewniej bedziesz sie czula bedac wydepilowana. Nigdy nie probuj zalatwic sprawy w trakcie klotni dlatego ze atmosfera jest niemila i kazda z was chce sie przekszyczec nawzajem i nigdy nic dobrego z tego nie wyniknie dlatego porozmawiaj z twoja mama na spokojnie.
Ja sie np nie pytalam o niczyje zdanie tylko wzielam depilator i po sprawie Wink
Monik - Pon 06 Sie, 2007 08:18
Temat postu:
Ja zaczęłam w wakacje z czwartej do piątej klasy (11 lat). Nie pytałam się o zdanie, ale raczej tylko "poinformowałam", że mam zamiar ;] Próbowali mnie wszyscy przekonać, że nie, bo to, bo tamto, ale nie zmieniłam zdania Smile
cornelia.j.m napisał/a:
wloski po ogoleniu staja sie grubsze i ciemniejsze dlatego tez trzeba bedzie systematycznie je depilowac

Zależy, czym ogoli. Czy zwykłą maszynką, czy kremem do depilacji, czy wydepiluje depilatorem.
Zresztą nawet jak odrosną grubsze, to przecież i tak nie paraduje się z nimi, tylko goli się je i po sprawie, nie widać, że grubsze. Wink
nasty_girl - Wto 07 Sie, 2007 12:34
Temat postu:
Ogoliła czy wydepilowała? Bo to nie są zamienniki tego samego słowa.
Almycha - Sro 08 Sie, 2007 17:19
Temat postu:
Jest mi obojetene - depilacja czy golenie.
cornelia.j.m - juz probowalam argumentow, ze zle sie czuje i kolezanki juz zalczely sie golic i nic...
Monik - Sro 08 Sie, 2007 19:17
Temat postu:
Almycha napisał/a:

To nie jest takie obojętne, bo to się wiąże z tym, CZYM to zrobisz i jakie później będą efekty.
Laki - Sro 08 Sie, 2007 19:56
Temat postu:
Almycha napisał/a:

Obojętne? Depilacja to na łyso, golenia, czyli podcinanie..

Poprawiona autorka cytatu ;] //Monik.
Shaunri - Sro 08 Sie, 2007 20:37
Temat postu:
Chcesz mi powiedzieć że kobiety "Podcinają" sobie włosy na nogach? A może formują trójkąciki, wzorki, albo robią trwałą : )?
Laki - Sro 08 Sie, 2007 22:22
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
"Podcinają" sobie włosy na nogach?

Depilują nogi (:
CHoCoLaTE - Sro 08 Sie, 2007 23:25
Temat postu:
Depilacja - z uzyciem depilatora (wlosy odrastaja po ok. 4 tygodniach, depilacja moze bolec)
Golenie - z uzyciem maszynki do golenia lub golarki (nie boli, wlosy odrastaja po 1-2 dniach)

Almycha napisał/a:
juz probowalam argumentow, ze zle sie czuje i kolezanki juz zalczely sie golic i nic...

Nie mozesz poprostu kupic sobie maszynki (najmniej 1zl) i sobie ogolic nogi przy kapieli? To twoje cialo i jezeli przeszkadzaja ci wlosy to mozesz je sobie ogolic... A czy kiedy ze stroju kapielowego beda ci wystawaly wlosy lonowe, tez bedziesz pytac mamy czy mozesz je ogolic? Pewnie nie pozwoli, i co, bedziesz tak chodzic? =|
Anonymous - Sro 08 Sie, 2007 23:26
Temat postu:
Ja sobie robię trwałą. Czasem machnę się na ładne wzorki. A na klacie odstrzeliłam sobie ostatnio ładne serduszko Smile
Laki - Czw 09 Sie, 2007 00:09
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:
A na klacie odstrzeliłam sobie ostatnio ładne serduszko

Ja preferuję irokezy (:
Shaunri - Czw 09 Sie, 2007 10:14
Temat postu:
Irokez na klacie? <pędzi do toalety> Jak mnie chłopaki zobaczą to padną ; )
nasty_girl - Czw 09 Sie, 2007 11:36
Temat postu:
Nie kupuj tych maszynek za złotówkę, broń boże, potem będziesz się bała nóg pokazać, i pamiętaj o piance jak już..
Monik - Czw 09 Sie, 2007 15:05
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
pamiętaj o piance jak już..

Podobno można też np na mydle, albo żelu pod prysznic czy czymś tam...
Osobiście nie sprawdzałam, bo depiluję się depilatorem ;]
Anonymous - Czw 09 Sie, 2007 15:14
Temat postu:
Najlepiej we wodzie z pianką, mydłem czy innym żelem.
CHoCoLaTE - Czw 09 Sie, 2007 23:36
Temat postu:
Ja zawsze w kapieli gole nogi, czyli pianka z zelu pod prysznic ;P
Laki - Czw 09 Sie, 2007 23:39
Temat postu:
Mogę kiedyś Tobie ogolic? Laughing
Anonymous - Nie 12 Sie, 2007 16:52
Temat postu:
Sam se ogól.
ecrita - Pon 13 Sie, 2007 21:51
Temat postu:
almycha nie martw sie!Mam 13 lat i moja mama też mi nie pozwala;-(!Oh te mamy-w jakim one świecie żyją ;-) Very Happy Smile
Marcia10 - Wto 14 Sie, 2007 17:16
Temat postu:
Ja tak samo. Mam 13 lat, straszne wlosy na nogach ale mama stwierdzi ze jescze nie potrzeba...

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group