Dzieci OnLine

Na luzie... - Komary

Akacja12 - Czw 09 Sie, 2007 19:35
Temat postu: Komary
Co najlepsze na ugryzienia komarów ? Macie jakieś domowe sposoby ? Nie chcę mi się teraz do sklepu iść...
Monik - Czw 09 Sie, 2007 19:54
Temat postu:
Są chyba takie jakieś spiralki które się zapala i one mają niby odstraszyć komary, a czy to robią to nie wiem.
Jakieś kremy jeszcze różne, kiedyś psikałam się jakiemś spreyem ale nie wiem jakiej firmy bo to był koleżanki, i to chyba pomogło.
A na komary w domu: po prostu nie otwierać okien/drzwi/innych rzeczy, przez które mogą wlecieć, zwłaszcza przy zapalonym świetle. A jeśli jest otwarte okno to ja np włączam do kontaktu taką wtyczkę z Raid. Ona troszkę śmierdzi, ale chyba o to chodzi Smile
Akacja12 - Czw 09 Sie, 2007 20:23
Temat postu:
Ale to nic, one mnie już pogryzły!!!!! biggrin
Laki - Czw 09 Sie, 2007 21:06
Temat postu:
Robisz taki jakby krzyżyk w miejsce, gdzie Cię ugryzł komar i śliną smarujesz ;]
Monik - Czw 09 Sie, 2007 21:47
Temat postu:
Akacja12 napisał/a:
Ale to nic, one mnie już pogryzły!!!!!

Aaa, ja myślałam, że na zapobieganie ;]
No to nic, jak Cię już pogryzły to powyższe rady i tak się przydadzą (żeby nie pogryzły jeszcze bardziej) : D
Co najlepsze na ugryzienia komarów? A przeszkadza Ci to w czymś? Smile Nie drap po prostu (wieeeem, trudne (; ) i chyba tyle.
ewamarchewa - Czw 09 Sie, 2007 22:42
Temat postu:
Papkę z pietruszki zamrozić i wsadzić do zamrażarki, później przykładać. Tak samo można zrobić z babką lancetowatą. Oczywiście jeszcze przecierać spirytusem salicylowym, lub octem, na początku piecze, ale później jest lepiej i mniej swędzi.
A z gotowych specyfików: Fenistil, Cutivate (na receptę) Hydrocortizon (tak się pisze?, też na receptę). Mówiąc szczerze mi nie pomaga prawie nic, bo widocznie mam alergię na ugryzienia komarów i puchnę zawsze. Najlepiej działa moim zdaniem żel Bros. Daje efekt chłodzący, bo jest z mentolem i nie swędzi potem. A najlepszy sposób-nie drapać Smile
Monik - Pią 10 Sie, 2007 09:06
Temat postu:
ewamarchewa napisał/a:
A z gotowych specyfików: Fenistil

O właśnie, też stosowałam kiedyś Fenistil i chyba pomagało. I też przecierałam jakimś spirytusem czy czymś, nawet taką jakąś specjalną wodą kolońską ^^, nie wiem co to było. W każdym bądź razie było dość dobre (nie w smaku rzecz jasna, tylko w działaniu na ugryzienia ;] ).
Akacja12 - Pią 10 Sie, 2007 10:05
Temat postu:
No to wypróbuje ten spiryt.
Nie drapie niby, ale wystarczy że się dotyka ubrania to miejsce albo krzesła czy czegokolwiek, a tego uniknąć się nie da.
Anonymous - Sob 11 Sie, 2007 21:58
Temat postu:
Macie coś na zapobieganie os? [cenzura]ła mnie w cycka. W domu!!!
Akacja12 - Sob 11 Sie, 2007 22:02
Temat postu:
Ojej, na osy to nie mam pojęcia co może działać, tym bardziej że mnie żadna nigdy nie ugryzła.. (bo robią to tylko w poczuciu zagrożenia, musiałaś ją zdenerwować Wink)
Anonymous - Sob 11 Sie, 2007 22:11
Temat postu:
Siedziałam przed telewizorem no, a że mi sie pakuje pod szyje??
Laki - Sob 11 Sie, 2007 23:59
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:
Macie coś na zapobieganie os? [cenzura]ła mnie w cycka. W domu!!!

Mam brudne myśli xD Oj..niegrzeczna osa (:
Anonymous - Nie 12 Sie, 2007 16:51
Temat postu:
Ale w cycka bliżej dekoltu Wink

Swędzi.
Akacja12 - Pon 13 Sie, 2007 09:06
Temat postu:
To dobrze, bo mogłoby boleć...
Mnie już komary przestały atakować, więc mam na chwilę spokój Wink
Anonymous - Pon 13 Sie, 2007 14:04
Temat postu:
Ja mam takie szczęście, że komary mnie nie atakują, a przynajmniej nie ma ich tam, gdzie ja przebywam, jak to jest? Wink
nasty_girl - Pon 13 Sie, 2007 14:36
Temat postu:
nie masz błękitnej krwi
Akacja12 - Wto 14 Sie, 2007 10:32
Temat postu:
Skład Twojego potu jest nieprzyjemny dla komarów Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group