Dzieci OnLine

Muzyka, Kultura, Media - My Chemical Romance

Marcia10 - Pon 13 Sie, 2007 18:46
Temat postu: My Chemical Romance
Co sadzicie o tym zespole?
Pewnie wiekszosc z Was go zna, ale przypomne ze graja rocka.
Wyrazac sie proszę na ten temat.

Ja osobiscie ich kocham. W zyciu bym nie powiedziala ze wokalista ma 30 lat, dawalam mu jakies 20...
Laki - Pon 13 Sie, 2007 18:53
Temat postu:
Lipa, to kolejny zespół, którego sukcesu nie rozumiem..Wrzeszczą, nie porywa mnie ich muzyka, ani uszu nie pieści.
Marcia10 - Pon 13 Sie, 2007 18:58
Temat postu:
Tak samo jak ja nie rozumiem sukcesu techno. Bum cyk i nic wiecej. Ani uszu nie piesci. A jak sie wsluchac to mozna stwierdzic ze pisza fajne kawalki.
Laki - Pon 13 Sie, 2007 20:04
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
Tak samo jak ja nie rozumiem sukcesu techno. Bum cyk i nic wiecej.

Techno? Tak jak w każdej muzyce są lepsze utwory i gorsze, w większości słyszymy te złe, ale są jeszcze gorsze. A ja słucham trance'u- bo ta wrzuta na mnie chyba była ;p
Monik - Pon 13 Sie, 2007 20:40
Temat postu:
Znam może kilka piosenek, ale mnie nie porywają, bo jakoś tak, jakby to powiedzieć, za bardzo te piosenki są... Nie wiem jak to określić ;] Za bardzo głośne z emocjami, zbyt impulsywna nuta, o ;]
stefcio - Pon 13 Sie, 2007 22:24
Temat postu:
Coś jak emo, tylko że nie emo. Generalnie nie przepadam.

Cytat:
Tak samo jak ja nie rozumiem sukcesu techno. Bum cyk i nic wiecej. Ani uszu nie piesci. A jak sie wsluchac to mozna stwierdzic ze pisza fajne kawalki.

Bo techno nie ma być miłe dla ucha, tylko odpowiednio stymulować mózg.
Laki - Pon 13 Sie, 2007 23:49
Temat postu:
stefcio napisał/a:
Bo techno nie ma być miłe dla ucha

Z drugim się zgadzam, ale czy nie jest miłe dla ucha? Jak się głębiej zastanowic to tak, ale stymuluję mnie zapewne teraz tak, że mi się podoba.
Akacja12 - Wto 14 Sie, 2007 10:34
Temat postu:
Kompletnie mi nie odpowiada.
Anonymous - Wto 14 Sie, 2007 11:10
Temat postu:
To emo?? Jeśli się nie mylę. Nie przepadam.
Co do techno - jak słyszę jakieś kawałki to czuję się jak w jakimś burdelu.
Marcia10 - Wto 14 Sie, 2007 12:54
Temat postu:
To nie emo. Muzyka emo jest ... inna. Emo krzycza po cichu.
stefcio - Wto 14 Sie, 2007 13:15
Temat postu:
Cytat:
Jak się głębiej zastanowic to tak, ale stymuluję mnie zapewne teraz tak, że mi się podoba.

To rzecz gustu.

Cytat:
Emo krzycza po cichu.

Laughing Laughing toś dowaliła Laughing Laughing

http://youtube.com/watch?v=MYuf-ag3LXE - Saetia - Some Natures Catch No Plagues Interpretation
Saetia to typowy emo zespół. Teraz mi powiedz, że wokalista krzyczy tu po cichu.

W ogóle jak można krzyczec po cichu???
Marcia10 - Wto 14 Sie, 2007 13:28
Temat postu:
Tak dziko. Ale oni nie sa emo!
Laki - Wto 14 Sie, 2007 18:30
Temat postu:
Wyglądają na emo, a muzyka nie wiem..
Monik - Wto 14 Sie, 2007 18:41
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
Tak dziko

No, tak żeby było kól, mrau i w ogóle ;>
Może emo krzyczą w środku? W emo (tak jak Czesio śpiewa psalmy)? ;p
Marcia10 - Wto 14 Sie, 2007 21:39
Temat postu:
Mnie tam Czesio durny wisi. Nie wygladaja na emo.. nie maja pelno kolczykow (nie maja ani jednego), nie maja charakterystycznej emo grzywki, ja nie wiem co wy w nich z emo widzicie! Nawet muzyka niet emo!
ewamarchewa - Sro 15 Sie, 2007 14:37
Temat postu:
Moje koleżanki są od tego uzależnione. A ja słuchałam tylko jednej piosenki (w obawie przed uzależnieniem tak jak one) i mi się bardzo podoba. Welcome To The Black Parade.
Marcia10 - Czw 16 Sie, 2007 10:56
Temat postu:
O ta tez jest kól. I zauwazylam ze maja bardzo ciekawe teledyski...
P.S. Teenagers króluje w glosnikach moich kolezanek.
CHoCoLaTE - Czw 16 Sie, 2007 12:50
Temat postu:
Ja lubie tylko 2 piosenki "Teenagers" i "The black parade". Moglabym sluchac w kolko ;P Tylko w ich teledyskach denerwuje mnie to, ze ludzie chodza z maskami gazowymi na twarzy ;|
Marcia10 - Czw 16 Sie, 2007 13:57
Temat postu:
xD Tez mnie to wkurzalo. Ale zauwazylam ze to ich znak szczegolny. Tak samo jak stroje. Ale przez te maski gazowe (w teledysku teenagers np. sa chirliderki w nie ubrane) teledyski staja sie... takie.. dzikie xD
kicp - Czw 16 Sie, 2007 21:37
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:

Co do techno - jak słyszę jakieś kawałki to czuję się jak w jakimś burdelu.

to ładnie masz

widze, ze maj hekimal romans to kolejna kapela w stylu 'buntujemy sie,m jestesmy prawie-że-punkami, bardzo cierpimy, i malujemy na czarno'. eh, no niebardzo.
CHoCoLaTE - Czw 16 Sie, 2007 22:36
Temat postu:
Poprostu graja fajna muze i tyle ;P
Nie obchodzi mnie ich wyglad (bo ich teledyskow tez nie ogladam), tylko ich muzyka.
Monik - Czw 16 Sie, 2007 22:54
Temat postu:
Wsłuchałam się teraz w "Welcome to the black parade", i piosenka byłaby może i fajna, gdyby nie ta zmiana "nastroju" w niej. Zaczynało się tak trochę smutno, a potem nagle radość, wiwat itd. Nie lubię takich zmian w piosence, nie cierpię ;p, bo zaczyna się np fajnie a po chwili wszystko inaczej i już mi się nie podoba ;]

Następnie włączyłam "I don't love you". Najpierw zaświdrował mi w lewym uchu jakiś dźwięk i to tak nieznośnie, że myślałam, że umrę (w słuchawkach jestem), a potem prawie podskoczyłam jak nagle inny dźwięk był (tym razem w obu uszach ^^) ;p Ogólnie piosenka nie najgorsza, fanką nie jestem, ale każdy ma inny gust ;]
CHoCoLaTE - Pią 17 Sie, 2007 00:30
Temat postu:
Monik napisał/a:
Wsłuchałam się teraz w "Welcome to the black parade", i piosenka byłaby może i fajna, gdyby nie ta zmiana "nastroju" w niej. Zaczynało się tak trochę smutno, a potem nagle radość, wiwat itd. Nie lubię takich zmian w piosence, nie cierpię ;p, bo zaczyna się np fajnie a po chwili wszystko inaczej i już mi się nie podoba ;]

Uważam tak samo Wink Ale pozatym piosenkę lubię ^^
Marcia10 - Pią 17 Sie, 2007 15:02
Temat postu:
Maja tak prawei we wszystkich piosenkach. Zauwazylam ze sluchajac przez mp3 "to the end" na poczatku w jednej sluchawce spiewa koles, a w drugiej jest cala reszta. Po wyjeciu z ucha drugiej, slychac tylko Gerarda.Nie wiem czy u was tez tak jest. Bynajmniej tak jest w mojej mp3.
CHoCoLaTE - Pią 17 Sie, 2007 15:12
Temat postu:
W wielu piosenkach (nietylko My Chemical Romance) tak jest ^^. Jak ostatnio sluchalam Ashlee Simpson, co spiewala mi do jednej sluchawki, to myslalam ze nie slysze na jedno ucho, musialam sie wiec upewnic i wyjelam sluchawki, bylo ok xD
Anonymous - Sob 18 Sie, 2007 14:13
Temat postu:
Słyszałyście o czymś takim jak stereo?
Monik - Nie 19 Sie, 2007 14:40
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:
Słyszałyście o czymś takim jak stereo?

Owszem, co nie zmienia faktu, że jak coś w słuchawkach wyje do jednego ucha to ma się wrażenie, jakby się ogłuchło. Lub coś w tym stylu.
Anonymous - Nie 19 Sie, 2007 17:02
Temat postu:
Jak w jednej słuchawce wyje do ucha lub też jest z wyciszonym podkładem muzycznym to w drugiej jest sam podkład muzyczny. A jeśli to Wam przeszkadza to puście sobie normalnie. Dzisiaj w mono nikt Ci nie robi, nawet słuchawek monofonicznych już nie kupisz, chyba że się uprzesz. Do tego lepszy efekt jak jest stereo chyba, nie? Np. jeśli chodzi o filmy. Słuchawki czasem psują ten efekt.
CHoCoLaTE - Pon 20 Sie, 2007 15:40
Temat postu:
Tak, ale jak jestes poza domem, to sie mp3 slucha, nie? Wink ;P
Margieritka - Nie 21 Paź, 2007 08:33
Temat postu:
Nie.Nie,nie.
Kompletnie mi nie odpowiada.
A te wszystkie "fanki"
to dlatego
że Gerard tam śpiewa.
Zakochane w jakimś pieprzniętym facecie, który nie umie śpiewać.
Marcia10 - Nie 21 Paź, 2007 15:49
Temat postu:
Hahahaha.
Z przykroscia stwierdzam ze twoja wypowiedz byla zalosna.
Wiadomo ze MCR nie byloby tym samym czym jest teraz z Gerardem, po usunieciu go z zespolu, ale dalej bylabym ich fanką. Chyba ze nowy tak by jeczal ze nie daloby go sie sluchac.
Margieritka - Nie 21 Paź, 2007 16:29
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
Hahahaha.
Z przykroscia stwierdzam ze twoja wypowiedz byla zalosna.
Wiadomo ze MCR nie byloby tym samym czym jest teraz z Gerardem, po usunieciu go z zespolu, ale dalej bylabym ich fanką. Chyba ze nowy tak by jeczal ze nie daloby go sie sluchac.

Swiadczy o twoim poziomie moja droga.
Juz teraz nie da sie ich sluchac.
No moze cos tam.
Ale nic wiecej.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group