Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Mama i stanik...

Kelly95 - Wto 14 Sie, 2007 11:40
Temat postu: Mama i stanik...
Czesc! Chciałabym nosic stanik... Embarassed Moje wymiary to 66m pod bistem a w 73. Wszyscy mowia mi zebym poprosila mame prosto w oczy. a ja chce zrobic tak zeby to sie mama zapytala! Pomocy!! Neutral Neutral Neutral
CHoCoLaTE - Wto 14 Sie, 2007 12:07
Temat postu:
Niby czemu mama ma sie zapytac? Nie sadze zeby to zrobila...
Najlepiej zrob tak jak ja. Kiedy bedziesz z mama w jakims markecie i wejdziecie do sklepu, w ktorym bedzie dzial z bielizna, to zapytaj mame czy mozecie tam isc. Zacznij ogladac staniki i powiedz ze ten ci sie podoba, czy moglabys go przymierzyc. Lepiej nie idz do H&M (stanik po 40zl), bo mama ci tam raczej stanika nie kupi Wink Ja zawsze kupuje w Cubusie (czesto przeceniaja staniki z 40zl na 20zl).
Monik - Wto 14 Sie, 2007 18:31
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
Lepiej nie idz do H&M

W H&M są staniki? :O Nawet nie wiedziałam ;p

Skoro jeszcze nie masz stanika, to znaczy, że raczej nie szukasz dużego rozmiaru (gdybyś potrzebowała dużego rozmiaru - to już pewnie nosiłabyś stanik Wink wiesz o co chodzi), a wątpię, żeby w firmowych sklepach lub typowych sklepach z bielizną (też firmowych) były tzw. "zerówki". Lepiej poszukaj np na bazarku (no i taniej dla Ciebie będzie Wink ).
A poza tym... Po co będziesz mówić? Możesz sama się wybrać gdzieś i kupić.
Możesz też poprzeglądać jakiś katalog z ubraniami wysyłkowymi (Bon Prix, Quelle...) i tam też są takie, możesz pokazać jej, że taki chcesz. Ja miałam pierwsze staniki z Bon Prix'u właśnie ;]
nasty_girl - Wto 14 Sie, 2007 19:27
Temat postu:
w h&m są i duże i małe, tam bez problemu znajdzie, jeszcze w cubusie są też takie
CHoCoLaTE - Wto 14 Sie, 2007 19:57
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
w h&m są i duże i małe, tam bez problemu znajdzie, jeszcze w cubusie są też takie

No wlasnie ja kupuje w Cubusie 70A, czyli taki akurat na Kelly95. W H&M sa tylko z mega gąbkami =/
Miley - Wto 14 Sie, 2007 20:58
Temat postu:
Ja dostałam stanik w trzeciej klasie i to z inicjatywy mamy.Mnie sie nie śpieszyło;-)Teraz tylko problem bo nie ma czasu kupić mi nowych...
Marcia10 - Wto 14 Sie, 2007 21:25
Temat postu:
W 3 klasie? Nie no... to juz z lekka przegiecie. Mialas w ogole na co?
Miley - Wto 14 Sie, 2007 21:37
Temat postu:
prawie w ogóle;-);-)ale ona twierdziła że już czas Confused
Monik - Sro 15 Sie, 2007 12:12
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
W 3 klasie? Nie no... to juz z lekka przegiecie. Mialas w ogole na co?

Też miałam w trzeciej klasie, to nie znaczy, że taki usztywniany stanik z miseczką conajmniej D, tylko ja np miałam te takie bez.
mała 13 - Sro 15 Sie, 2007 14:08
Temat postu:
mojej koleżanki siostra jest w 3 klasie, tzn. teraz idzie juz do 4 i ma wieksze cycki ode mnie. w ogóle jest potężna Very Happy !!
Anonymous - Sro 15 Sie, 2007 22:46
Temat postu:
A tłuszczu to coś ma?
Monik - Czw 16 Sie, 2007 10:22
Temat postu:
mała 13 napisał/a:
mojej koleżanki siostra jest w 3 klasie, tzn. teraz idzie juz do 4 i ma wieksze cycki ode mnie. w ogóle jest potężna !!

Skoro jest potężna, to te cycki Pameli pewnie są z otyłości. Tak jak np grubi faceci mają ; O
Kelly95 - Czw 16 Sie, 2007 11:35
Temat postu:
Odpoiadajcie na pytania a nie piscie prywatnych rozmow!
CHoCoLaTE - Czw 16 Sie, 2007 11:44
Temat postu:
Sorry, ale na tym forum to juz tak jest ;P
nasty_girl - Czw 16 Sie, 2007 11:53
Temat postu:
A co my ci mamy pomóc, chcesz żeby zapytała, to czekaj.. Może wpadnie na to za 2 lata, może za 5, a może stwierdzi, że to twój biustonosz, i ty jak będziesz chciała to się upomnisz i będzie siedzieć cicho. Mamy zaczarować twoją mamę, żeby chciała ci go sama z siebie kupić, czy co?
Shaunri - Czw 16 Sie, 2007 11:53
Temat postu:
Takich wątków było miliony a my robimy sobie tu rodzinny klimat, nie czepiać się : )
CHoCoLaTE - Czw 16 Sie, 2007 12:10
Temat postu:
A zreszta juz pare osob pisalo co powinnas zrobic w tej sprawie Wink
Słupek - Czw 16 Sie, 2007 12:32
Temat postu:
Napiszmy do niej list z pogróżkami.

Albo petycję, ale petycje nie są takie trendi i dżezi.
Anonymous - Czw 16 Sie, 2007 14:16
Temat postu:
Monik napisał/a:
to te cycki Pameli pewnie są z otyłości

A to ciekawe.
nasty_girl - Czw 16 Sie, 2007 15:09
Temat postu:
Natalie, to tylko ktoś z kompleksami mógł powiedzieć ;p
Marcia10 - Czw 16 Sie, 2007 15:57
Temat postu:
Twierdzicie ze Monik ma kompleksy?
nasty_girl - Czw 16 Sie, 2007 16:06
Temat postu:
Jeżeli ktoś uważa, że duże piersi mogą mieć tłuste dziewczyny, to chyba po prostu jest chuda i płaska.
Marcia10 - Czw 16 Sie, 2007 16:07
Temat postu:
Ja tak nie mysle. Moja qmpela jest szczupla a ma duze piersi. Wiec to sie mnie nie dotyczy.
Monik - Czw 16 Sie, 2007 16:57
Temat postu:
Boże, nie o to mi chodziło. Skoro ona jest w trzeciej klasie i Chocolate pisała, że jest potężna, to z tekstu wynikało, że to nie są takie normalne piersi tylko, no, z tłuszczu.
nasty_girl napisał/a:
Jeżeli ktoś uważa, że duże piersi mogą mieć tłuste dziewczyny

Nie uważam tak, po prostu w tym wypadku tak mogło być, bo dziewczyna jest w 3 klasie.
Cytat:
to chyba po prostu jest chuda i płaska.

To, że jestem szczupła to chyba lepiej niż jakbym miała być dwutonowym słoniem. A płaska tak całkiem to nie jestem ;p
nasty_girl - Czw 16 Sie, 2007 17:08
Temat postu:
Ja miałam w 3 klasie piersi, wprawdzie nie duże, ale już miałam, i nie trzeba do tego być słoniem, uwierz mi..
Monik - Czw 16 Sie, 2007 18:32
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
i nie trzeba do tego być słoniem, uwierz mi

Wierzę Ci, ale ona pisała, że ta dziewczyna jest potężna.
Omg, co tak się ostatnio czepiacie każdego najdrobniejszego przewinięcia w moich postach? ;p
Anonymous - Czw 16 Sie, 2007 19:55
Temat postu:
Nie wiem ile wiesz na temat cycków Pameli, bo piersiami ich nazwać raczej nie można.
CHoCoLaTE - Czw 16 Sie, 2007 21:08
Temat postu:
Monik napisał/a:
Skoro ona jest w trzeciej klasie i Chocolate pisała, że jest potężna

Ja nic takiego nie pisalam! xP
cornelia.j.m - Czw 16 Sie, 2007 21:52
Temat postu:
Wielkosc biustu moze tez zalezec od genow, czyli najparwdopodobniej ma sie takie jakie ma mama.
Monik - Czw 16 Sie, 2007 22:04
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
Ja nic takiego nie pisalam! xP

O, sorki, pomyliły mi się osoby ;p
Shaunri - Czw 16 Sie, 2007 23:20
Temat postu:
cornelia - Gorzej jak się ma takie jak ma tata : )?
stefcio - Pią 17 Sie, 2007 08:30
Temat postu:
Cytat:
Wielkosc biustu moze tez zalezec od genow, czyli najparwdopodobniej ma sie takie jakie ma mama.

To nie jest prawda.
Akacja12 - Pią 17 Sie, 2007 08:46
Temat postu:
U ojca gen ten jest nieaktywny, ale go dziedziczysz. Poza tym genetyka nie jest taka prosta i oczywista jak wam sie wydaeje.
Nikita - Pią 17 Sie, 2007 09:18
Temat postu:
W genach jest zapisany tylko projekt budowy biustu, jednak jego wygląd zależy od wielu czynników związanych ze środowiskiem. U wielu kobiet biust rośnie dopiero po ciązowej rewolucji hormonalnej lub po menopauzie.
Ujawnienie się cech zapisanych w genach moze zależeć np. od diety. Kiedyś jadało się inaczej, dzieci były karmione w inny sposób - to ma wpływ na produkcję hormonów płciowych. Może to nie jest najlepszy przyklad ale w latach 90 zaobserwowano w Stanach wczesne dojrzewanie nastolatek i rozwój u nich dużego biustu. Okazało się, że było to spowodowane spożywaniem kurczaków, które były karmione hormonami.
W dodatku w tej samej rodzinie ten sam zestaw genów może się ujawniać w różny sposób, zatem niestety nie ma bezpośredniego przełożenia wielkości piersi matki na rozmiar biustu córki. Ważnym czynnikiem jest poziom aktywności fizycznej, wahania hormonalne, styl życia i oczywiscie dieta.
Podsumowując - jesli matka i babka miały podobną budowę ciała, to jest bardziej prawdopodobne, że i biust będzie podobny. Jednak nigdy to nie jest przełożenie tak proste i bezpośrednie. Naprawdę potęga genów jest trochę wyolbrzymiona i zapomina się o udziale czynnika środowiskowego. Wink
Shaunri - Pią 17 Sie, 2007 09:31
Temat postu:
To proste:

Jak jesz kurczaki z dużym biustem to sama będziesz miała duży biust - W przyrodzie nic nie umiera : )
nasty_girl - Pią 17 Sie, 2007 09:35
Temat postu:
Geny ujawniają się w 2 pokoleniu, więc też jest prawdopodobne że dużo po babciach w tym przypadku odziedziczycie, nie zwalać wszystkiego na mamy ;p
Karolcia:D - Pią 17 Sie, 2007 11:44
Temat postu:
Ludzie maja problemy....niektórzy są w liceum i nie mają cycków(nie mówie na swoim przykładzie bo nie jestem w liceum) a niektórym już w 3 klasie rosną to normalne.....każdy ma inne geny:d
cornelia.j.m - Pią 17 Sie, 2007 11:49
Temat postu:
Hmm jakzdy dojrzewa w swoim wlasnym rytmie O!! Razz
Shaunri - Pią 17 Sie, 2007 13:02
Temat postu:
W rytmie kurczaków które jadła : )
Nikita - Pią 17 Sie, 2007 13:22
Temat postu:
Cieszcie się, że Wasze piersi mają na czym rosnąć. ; )
cornelia.j.m - Pią 17 Sie, 2007 13:50
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
W rytmie kurczaków które jadła : )

Heh to calkiem mozliwe : )
mała 13 - Pią 17 Sie, 2007 16:36
Temat postu:
co do tej dziewczyny w trzeciej klasie to ja to napisałm, a określenie potężna w tym przypadku znaczy słoń. jej wszędzie wisi tłuszcz i cucki też ma takie jak u grubego chłopa. ona i jej siostra noszą te same ubrania, tylko tamta jest w 1liceum. jej rozmiar to 42 !
Miley - Sob 18 Sie, 2007 11:26
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
Mamy zaczarować twoją mamę, żeby chciała ci go sama z siebie kupić, czy co?

nie po prostu ja ją prosze a ona zawsze ma wymówki.Samej mi nie pozwala kupić.
cornelia.j.m - Sob 18 Sie, 2007 11:34
Temat postu:
Hmm nie rozumiem Twojej mamy, no bo jak moze ci odmówic kupna stanika? Confused Cos mi sie zdaje ze sie nie doprosisz swojej mamy dlatego jesli masz pieniadze idz niewiem ze starsza siostra, ciocia albo sama i go sobie zakup, jesli uwazasz ze jest juz Ci potrzeba, bo nie ma co czekać az Twoja mama wybierze odpowiedni DLA NIEJ (bo w tym przypadku Twoja mama chce sama ci wybrac czas kiedy ci go zakupi)a nie dla Ciebie moment, a statnik ma byc dla Ciebie a nie Twojej mamy...
Shaunri - Sob 18 Sie, 2007 11:43
Temat postu:
Mała awantura i wierz mi że dałaby Ci kasę : )

Tylko awantura musi być odpowiednia, odpowiednie argumenty, odpowiednia intonacja : )
cornelia.j.m - Sob 18 Sie, 2007 11:49
Temat postu:
Hmm awantura? Wydaje mi sie ze najpierw powinna porozmawiac na spokojnie ze swoja wiedzaca lepiej mama a jesli to nie pomoze to wtedy rozpoczac awanture taką jak opisał Shaunri : ) Awanturowac sie i nie dac za wygrana! : P
Shaunri - Sob 18 Sie, 2007 13:56
Temat postu:
No, zakładamy że rozmawiała - bo skoro mówi że matka nie chce jej kupić - znaczy rozmawiała.
cornelia.j.m - Sob 18 Sie, 2007 14:01
Temat postu:
Tak ale zalezy jak, bo mogla jej tylko powiedziec a mama powiedziala "nie" i koniec krótkiej rozmowy a tu chodzi o dluzsza spokojna rozmowe z odpowiednimi argumentami a jesli to nie da to poprostu rozpoczac awanture albo dac sobie spokoj i nie informowac wiecej mamy i poprostu isc do sklepu i kupic.
CHoCoLaTE - Sob 18 Sie, 2007 20:36
Temat postu:
I zrobic mamie na zlosc i kupic sobie stanik z push-up'em rozmiar D!!! hahaha!!! xD
stefcio - Nie 19 Sie, 2007 09:51
Temat postu:
Moim skromnym zdaniem, nie urażając nikogo, Miley jest jeszcze deską i dlatego mama jej nie chce kupić.
Shaunri - Nie 19 Sie, 2007 11:08
Temat postu:
Mylisz się - z miejsca Ci to mogę powiedzieć, nie wiedząc jaka jest Miley, kto to jest Miley i jaka jest jej matka.
CHoCoLaTE - Nie 19 Sie, 2007 12:18
Temat postu:
stefcio napisał/a:
Moim skromnym zdaniem, nie urażając nikogo, Miley jest jeszcze deską i dlatego mama jej nie chce kupić.

Miley nie jest deska, bo napisala rozmiar swojego biustu i pod nim, z czego wynika ze ma biust 70A/75A.
nasty_girl - Nie 19 Sie, 2007 12:19
Temat postu:
No widzicie, jednak ma wielki biust Wink
CHoCoLaTE - Nie 19 Sie, 2007 12:32
Temat postu:
Sie nie smiej ja tez taki mam xD Taki "biiiig" xD
stefcio - Nie 19 Sie, 2007 20:14
Temat postu:
Cytat:
Miley nie jest deska, bo napisala rozmiar swojego biustu i pod nim, z czego wynika ze ma biust 70A/75A.

Napisała że ma 66cm pod, a w 73. 73-66=7. Pamiętając o tym, że z pewnością sobie zawyżyła...
Na wikipedii pisze, że przy różnicy obwodów do 11cm jest AA. Więc według tego koleżanka się na A nie łapie :-)

Cytat:
Czesc! Chciałabym nosic stanik...

Zdanie "chciałabym" nie oznacza "widzę, że powinnam".
Kelly95 - Nie 19 Sie, 2007 21:20
Temat postu:
Laski! Very Happy Juz mi matka kupiła! Nareszcie...
CHoCoLaTE - Nie 19 Sie, 2007 23:37
Temat postu:
stefcio napisał/a:

Tu jednak nie chodzilo o Miley tylko o Kelly95 xD
Nikita - Pon 20 Sie, 2007 07:52
Temat postu:
Kelly95 napisał/a:
Laski! Very Happy Juz mi matka kupiła! Nareszcie...

Jak ją przekonałaś?
shabowy - Pon 20 Sie, 2007 08:54
Temat postu:
mój tata uważa że lepiej poczekać ze stanikiem.idę do 6 klasy.czy to prawda?
stefcio - Pon 20 Sie, 2007 10:11
Temat postu:
Cytat:
Tu jednak nie chodzilo o Miley tylko o Kelly95 xD

Rzeczywiście. Troche mi się pomyliło Smile
CHoCoLaTE - Pon 20 Sie, 2007 11:02
Temat postu:
shabowy napisał/a:

Ty sama musisz uznac czy powinnas juz nosic stanik czy nie. Chyba widzisz, nie?
cornelia.j.m - Pon 20 Sie, 2007 13:22
Temat postu:
shabowy napisał/a:

Ehh a czy to twoj tata bedzie go nosil czy moze jednak ty?
nasty_girl - Pon 20 Sie, 2007 15:11
Temat postu:
Tata będzie oglądał Wink
Marcia10 - Pon 20 Sie, 2007 19:40
Temat postu:
ja dostalam w 5 klasie. Tata nie jest kobieta (ew dziewxzyna) wiec nie moze czuc potrzebby kupna nowego stanika xD
Shaunri - Pon 20 Sie, 2007 20:24
Temat postu:
W dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe... O kurde, podpaska mi wypadła, wiecie jak temu zaradzić? Do moich stringów żadne podpaski nie pasują : /
cornelia.j.m - Pon 20 Sie, 2007 21:54
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
W dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe... O kurde, podpaska mi wypadła, wiecie jak temu zaradzić? Do moich stringów żadne podpaski nie pasują : /

Buehehe nie zartuj sobie :p
A co do dzisiejszych czasow to sie zgadzam.
nasty_girl - Pon 20 Sie, 2007 22:13
Temat postu:
Shaunri weź nożyczki i dopasuj.
Akacja12 - Wto 21 Sie, 2007 10:10
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
ja dostalam w 5 klasie. Tata nie jest kobieta (ew dziewxzyna) wiec nie moze czuc potrzebby kupna nowego stanika xD

Bez przesady.
Anonymous - Wto 21 Sie, 2007 23:38
Temat postu:
A ja sobie muszę kupić tampon idealny do kształtu mojej pochwy... Tylko gdzie znaleźć?
Kelly95 - Sro 22 Sie, 2007 07:41
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:
A ja sobie muszę kupić tampon idealny do kształtu mojej pochwy... Tylko gdzie znaleźć?

W sex-shopie Very Happy
Akacja12 - Pią 24 Sie, 2007 10:30
Temat postu:
Tylko jakimi kryteriami znaleść ten kształt ?
Kasia - Pon 03 Wrz, 2007 12:28
Temat postu:
cornelia mówisz że to po genach,tak ?? U mnie geny się nie sprawdziły(oczywiście geny mamy) Moja koleżanka (mówi że ma te cyce po siostrze ciotecznej) . Jak dla mnie to piersi wychodzą od wagi ciała a nie ?? Smile
CHoCoLaTE - Pon 03 Wrz, 2007 14:17
Temat postu:
Tak, bo jesli ktos jest grubszy - ma wiekszy biust, bo sklada sie on m.in. z tluszczu. Ale to nie zawsze tak jest.
cornelia.j.m - Pon 03 Wrz, 2007 14:25
Temat postu:
Kasia napisał/a:
cornelia mówisz że to po genach,tak ?? U mnie geny się nie sprawdziły(oczywiście geny mamy) Moja koleżanka (mówi że ma te cyce po siostrze ciotecznej) . Jak dla mnie to piersi wychodzą od wagi ciała a nie ?? Smile

Tak mowilam, ale nie zawsze corka odziedzica wielkosc biustu po mamie, czasem geny nie maja nic wspolnego.
stefcio - Pon 03 Wrz, 2007 14:48
Temat postu:
Cytat:
cornelia mówisz że to po genach,tak ?? U mnie geny się nie sprawdziły(oczywiście geny mamy) Moja koleżanka (mówi że ma te cyce po siostrze ciotecznej) . Jak dla mnie to piersi wychodzą od wagi ciała a nie ?

Geny sie sprawdzają, ale 7 pokoleń w tył.
Monik - Pon 03 Wrz, 2007 15:09
Temat postu:
Kasia napisał/a:
Moja koleżanka (mówi że ma te cyce po siostrze ciotecznej)

Po kuzynce? ;p Lol, przecież ona nie urodziła się "z kuzynki", tylko "z mamy". ;p A wydaje mi sie, że kuzynka nie ma tu nic wspólnego...
Kasia napisał/a:
Jak dla mnie to piersi wychodzą od wagi ciała a nie ??

Niekoniecznie, bo przecież to nie jest tak, że jak jest dziewczyna przy kości to ma duży biust, a szczupła malutki.
cornelia.j.m - Pon 03 Wrz, 2007 16:39
Temat postu:
Monik napisał/a:
Niekoniecznie, bo przecież to nie jest tak, że jak jest dziewczyna przy kości to ma duży biust, a szczupła malutki.

Tak to prawda, ja znam dziewczyne ktora jest przy kosci a ma maly biust natomiast moja sasiadka jest szczuplutka a ma naprawde spory biust, wiec to nie zalezy od budowy ciala.
nasty_girl - Wto 04 Wrz, 2007 23:25
Temat postu:
Nie po kuzynce, ale po kimś starszym, waszej babci, prababci, to by się zgadzało.
Nikita - Sro 05 Wrz, 2007 15:30
Temat postu:
Temat zamykam.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group