Dzieci OnLine

Z życia szkoły... - Wiejska szkółka

Miley - Wto 14 Sie, 2007 23:07
Temat postu: Wiejska szkółka
Ja zapisałamsię własnie do wiekskiej szkółki(pod przymusem mamy).Jakie plusy widzą ci którxy własnie do takich chodzą??Bo ja widzę tylko -:
-ciągłe odpytywanie itp.
Ja jstem taka wściekła na mame ztego powodu,ze z dnia na dzien wypisała mnie!Najpierw mnie zapisała ,a gdy juz się dowiedziałam że mnie przyjeli i złożyłam swiadectwo to tydzien póżniej mnie wypisała~!!!!!odp.
nasty_girl - Sro 15 Sie, 2007 10:42
Temat postu:
Lepiej spojrzeć na minusy.. poziom dostosowuje się niestety do uczniów, a w takich szkołach często są dzieci, które do nauki się nie garną. Małe klasy, ale to nie koniecznie wiąże się z ciągłym pytaniem.
Słupek - Sro 15 Sie, 2007 17:33
Temat postu:
Przed chwilą przeczytałem posty założycielki tematu i ustaliłem pewne fakty. W wiejskich szkołach nie uczą, że:
-po zdaniu stawia się jeden znak interpunkcyjny, a nie całą serię,
-zdania należy formułować tak, aby czytający je zrozumiał,
-należy unikać literówek i błędów ortograficznych.
Miley - Czw 16 Sie, 2007 20:46
Temat postu:
Słupek napisał/a:
Przed chwilą przeczytałem posty założycielki tematu i ustaliłem pewne fakty. W wiejskich szkołach nie uczą, że:
-po zdaniu stawia się jeden znak interpunkcyjny, a nie całą serię,
-zdania należy formułować tak, aby czytający je zrozumiał,
-należy unikać literówek i błędów ortograficznych.

a ja po przeczytaniu twojej odp. przekonałam się ,że niektórzy nie wiedzą że mogą istnieć felerne klawiatury tj. gdy człowiek szybko pisze to nie nadążają.No w sumie nie tylko z tego powodu jest felerna...moja sprawa Confused

Postaram się pisać wolniej;-)
stefcio - Pią 17 Sie, 2007 08:33
Temat postu:
Cytat:
a ja po przeczytaniu twojej odp. przekonałam się ,że niektórzy nie wiedzą że mogą istnieć felerne klawiatury tj. gdy człowiek szybko pisze to nie nadążają.No w sumie nie tylko z tego powodu jest felerna

A ja widzę, że brzydko przecinki stawiasz.
nasty_girl - Pią 17 Sie, 2007 09:31
Temat postu:
Nie felerna klawiatura, tylko właścicielka. Nie zwalaj na coś, co samo nie myśli.
cornelia.j.m - Pią 17 Sie, 2007 13:55
Temat postu:
Ehh bo jak sie pisze szybko i bezmyslnie to sie robi błedy..proste i pierwszy raz slysze zeby klawiatura robila bledy interpunkcyjne i ortograficzne itp hmm moze to jakis rodzaj dokuczania? albo zemsty? Razz
joasia1990 - Nie 19 Sie, 2007 18:03
Temat postu:
A co to jest "wiejska szkółka" jeśli moge wiedziec? Bo chyba nie szkoła na wsi? Very Happy
Miley - Nie 19 Sie, 2007 19:06
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
A co to jest "wiejska szkółka" jeśli moge wiedziec? Bo chyba nie szkoła na wsi?

sama sobie odpowiadasz Very Happy
joasia1990 - Nie 19 Sie, 2007 19:09
Temat postu:
No to dlaczego w takiej szkole musi być nizszy poziom nauczania? Mieszkam na wsi (w sumie to w małym miasteczku) i poziom nauczania w naszym gimnazjum jest dosć wysoki. Absolwenci sa zawsze jednymi z najlepszych uczniów w liceach i technikach, a testy gim wypadają dużo powyżej średniej województwa
nasty_girl - Nie 19 Sie, 2007 19:51
Temat postu:
Bo w takich szkołach większość to dzieci, które są od dziecka wychowywane na rolników, albo nie mają wpajane, że muszą się uczyć, w domu też na pomoc nie mogą liczyć, znajoma miała np. w szkole łączone klasy, klasa 1 z 2, 3 z 4, 5 z 6, nauczycielka jednocześnie uczyła dwa roczniki.
joasia1990 - Nie 19 Sie, 2007 19:57
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
Bo w takich szkołach większość to dzieci, które są od dziecka wychowywane na rolników, albo nie mają wpajane, że muszą się uczyć, w domu też na pomoc nie mogą liczyć, znajoma miała np. w szkole łączone klasy, klasa 1 z 2, 3 z 4, 5 z 6, nauczycielka jednocześnie uczyła dwa roczniki.

to chyba mowa o szkołach które sa w bardzo małych wioskach? bo w mojej wiosce nie ma już zadnego rolnika Rolling Eyes
nasty_girl - Pon 20 Sie, 2007 16:46
Temat postu:
Są wsi i wsi.
Miley - Pon 20 Sie, 2007 17:13
Temat postu:
ja mieszkam na wsi pod koniec sierpnia-rok.Ale na szczęście dogadałam siędziś z mamą.Idę do szkoły w mieście. Laughing

Temat można zamknąć

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group