Dzieci OnLine

Muzyka, Kultura, Media - Do tańczenia...

Akacja12 - Nie 19 Sie, 2007 21:22
Temat postu: Do tańczenia...
Podajcie mi fajne utwory do tańczenia. Nie w stylu My chemical romance, ani Metallici. Jakieś dicho albo pop (może coś w stylu Seana Paula, Rihanny), ewentualnie cokolwiek innego przy czym się fajnie tańczy Smile
Laki - Nie 19 Sie, 2007 21:54
Temat postu:
To ja dam coś co każdego poruszy:
Beattraax- Project Well
Alchemist Project- Music Is My Extasy
DJ Hazel- PKP
Toples- Hej, Hej Dobry DJ (na pewno będą się dobrze bawic- w końcu Disco Polo najlepsze Wink )
C-Mos- 2 Million Ways(Axwell remix)
Delano & Crockett- Walking On The Moon (Hi Tack Edit)

Coś na bardziej wyszukane bibki:
Tribe Of Issachar- Wardance (Serial Killaz Remix)
Three Drives- Greece 2000
Sasha- Xpander
Pakito- Blue Monday
Niels De Vries- 12 Inch (Rocco Vs. Bass-T Rmx)
Tiesto- Voyage
Benny Benassi ft Sandy- Illusion
Benassi Bros Feat. Dhany - Every Single Day

Dla nagroszkowanego towarzystwa polecam składankę:
Hardcore From Rotterdam
Akacja12 - Nie 19 Sie, 2007 22:06
Temat postu:
Na bardziej wyszukane tzn. coś bardziej techno ? Może być w sumie techno, ale tylko żeby dobre Smile
Dzięki, nieco pościągam, czekam na dalsze propozycję Smile
Mogą być jakieś hiciory z lat poprzednich lub z tych, albo cokolwiek innego Smile
Słupek - Nie 19 Sie, 2007 22:12
Temat postu:
Bee Gees, Boney M, Modern Talking, Franek Kimono? biggrin

No, ale ta dzisiejsza młodzież nie lubi klasyki disco Sad
kicp - Pon 20 Sie, 2007 01:16
Temat postu:
drum and bass! kosheen np
Nikita - Pon 20 Sie, 2007 08:09
Temat postu:
Bob Sinclair - Sound Of Freedom
Bob Sinclar - Rock This Party
Bob Sinclar - Love Generation
Anonymous - Pon 20 Sie, 2007 14:04
Temat postu:
Pogo rlz Cool
nasty_girl - Pon 20 Sie, 2007 15:09
Temat postu:
Bennasi i hazel, załamujesz mnie.
opętana - Pon 20 Sie, 2007 17:19
Temat postu:
przede wszystkim r'n'r
ja lubie i potańczyć do ska ; )
Laki - Pon 20 Sie, 2007 22:43
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
Bennasi i hazel, załamujesz mnie.

Może słuchac dla Ciebie nie jest miłe, ale na pewno bawisz się przy tym świetnie. W dobrych klubach grane są kawałki przy których po prostu trzeba się dobrze bawic.
Nikita napisał/a:
Bob Sinclair - Sound Of Freedom
Bob Sinclar - Rock This Party
Bob Sinclar - Love Generation

Nie mów mi o nim. W klubach podczas ostatniego mojego wyjazdu ciągle go puszczali ;/ Nie da się do tego tańczyc.
Cytat:
drum and bass! kosheen np

Zgadzam się w pełni Smile
nasty_girl - Wto 21 Sie, 2007 07:53
Temat postu:
Ta, Hazel, w klubach.. manieczki.. jaaaaaaaazdaaaaaaaaaaaa
Laki - Wto 21 Sie, 2007 09:45
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
Ta, Hazel, w klubach.. manieczki.. jaaaaaaaazdaaaaaaaaaaaa

Mnie się tam to podoba, to po prostu nowe DiscoPolo Smile I zagrzewa bardziej niż jakiś Sinclair..
Akacja12 - Wto 21 Sie, 2007 10:07
Temat postu:
opętana napisał/a:
przede wszystkim r'n'r

To poproszę kilka przykładów, bo nie znam się zbyt na takiej muzyce Smile
nasty_girl - Wto 21 Sie, 2007 10:34
Temat postu:
Taa, ostatnio wylądowałam na takiej imprezie, butelki latały nad głowami, prze ćpane panienki sexiły się prawie na parkiecie, i zostałam stratowana przez wieśniaków w za ciasnych koszulkach w wielkich łańcuchach na klacie, do tego "dj kris pozdrawia". Dziękuję.
kicp - Wto 21 Sie, 2007 10:46
Temat postu:
i na podstawie tego oceniasz cala te 'kulture'? niezle!

a moze zamiast krytykowac, sama cos podasz?
Shaunri - Wto 21 Sie, 2007 11:11
Temat postu:
Słupek - może i by polubili - Bo to nie kwestia "nie lubimy tego", tylko "nie znamy tego" - A poznać ciężko, bo gdzie się nie obejrzysz promuje się nowe - kaszaniaste disco, ew. techno : )
kicp - Wto 21 Sie, 2007 13:00
Temat postu:
eeee no, to nie jest wcale takie rzadkie zjawisko - muzyka lat 70' 80' (kijowa nazwa, ale tak to sie oficjalnie zwie) na imprezach. Wlasnie Boney M, Bee Gees i inne tego typu taneczne hity coraz czesciej sa w repertuarze klubowych imprez, zwlaszcza tam, gdzie sa 2 parkiety, jeden z techno i pochodnymi, a drugi z taka wlasnie muzyka.
Laki - Wto 21 Sie, 2007 14:11
Temat postu:
nasty_girl, Sunrise?

kicp napisał/a:
eeee no, to nie jest wcale takie rzadkie zjawisko - muzyka lat 70' 80' (kijowa nazwa, ale tak to sie oficjalnie zwie) na imprezach. Wlasnie Boney M, Bee Gees i inne tego typu taneczne hity coraz czesciej sa w repertuarze klubowych imprez

Ale są to czasem wmieszane utwory "dla śmiechu", a nie dla dobrej zabawy, bądź jakiś remix..
Shaunri - Wto 21 Sie, 2007 14:44
Temat postu:
kicp - Nie zetknąłem się - Głównie na klubowych imprezach słyszę przeróbki starych utworów disco, ewentualnie dawngo pop'u, ale starego, dobrego elektronika, czy disco rodem z lat 70-ych? No nie wiem, może obracam się tylko na takich imprezach, ale nie spotkałem. : )
nasty_girl - Wto 21 Sie, 2007 16:30
Temat postu:
Laki, Green Point, ot dyskoteka na powietrzu, w wiosce turystycznej, jedyna atrakcja.

Kicp, spokojnie, nie bulwersuj się, sama słucham techno. Ale ludzie z gwizdkami, w białych rękawiczkach i po paru tabletach.. to nie jest fajne. Dobrze, że ludzie z wiekiem mądrzeją. I żeby nie było, że tylko krytykuję, podobało mi się tam, dopóki nie zeszły się tłumy ludzi, a dj zaczął puszczać pod publikę.

To ja zaproponuję: Armin van Buuren, Tiesto, Marco V, Marcel Woods, dave202. John Marks,
sety A state of trance.

Laki, nie dla śmiechu. Dobre kawałki, w unowocześnionej wersji. Naprawdę dobre do zabawy.
Shaunri - Wto 21 Sie, 2007 18:07
Temat postu:
W unowocześnionej wersji? : )

To co Ja słyszę, a co Ty nazywasz "unowocześnioną" wersją, to nieumiejętny mix, bardzo nieumiejętny i na siłę promowany : )
Laki - Wto 21 Sie, 2007 20:28
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
sety A state of trance.

Pani też tego słucha Smile Jesteś na Asot.pl ? Tylko nie mów proszę Cię, że to techno. A ASOT do dobrego tańczenia trochę mi się wydaje nie nadają, kawałki są często zbyt lajtowe.

Co do Marcela, wątpię by ludzie wiedzieli jak do jego muzyki tańczyc...
Monik - Wto 21 Sie, 2007 21:24
Temat postu:
Akacja12 napisał/a:
Podajcie mi fajne utwory do tańczenia

Hm, wiesz, zależy od tego, jaki rodzaj muzyki do tańca preferujesz ;] Np niektórzy jako "muzę do tańca" to tylko techno, innym wystarczą tegoroczne hity z listy przebojów ;] Jak np w moim przypadku ^^ Byleby nie jakieś wolne (no, chyba że do wolnego tańca ;>, ale do tego to już trzeba dwóch osób Wink). Posłuchaj Eski, włącz Vivę i może Ci coś wpadnie w ucho ;]
Akacja12 napisał/a:
Nie w stylu My chemical romance, ani Metallici

Ciekawe jak się tańczy do MCR, lub Metallici?Laughing Lol, nie wyobrażam sobie...
cornelia.j.m - Wto 21 Sie, 2007 21:34
Temat postu:
Hmm MBrother- I'cant wait no more biggrin
kicp - Wto 21 Sie, 2007 22:50
Temat postu:
Laki napisał/a:
Ale są to czasem wmieszane utwory "dla śmiechu", a nie dla dobrej zabawy, bądź jakiś remix..

a czy nie przy kupie smiechu bawimy sie najlepiej?

do tanczenia? jaki ja glupi. FUNK, ludzie! Funk i soul po tysiackroc! i jakies brejkbity i elektro jeszcze moze, nie bede was zasypywal nieznanymi dla wiekszosci (zakladam) pozycjami ;P
opętana - Wto 21 Sie, 2007 23:07
Temat postu:
Akacja12 napisał/a:
opętana napisał/a:
przede wszystkim r'n'r

To poproszę kilka przykładów, bo nie znam się zbyt na takiej muzyce Smile

ska? hm vespa nawet, albo podworkowi chuligani. z polskich kapel.
Anonymous - Wto 21 Sie, 2007 23:31
Temat postu:
U mnie fajnie się tańczy na bluesie w sierpniowe piątki na rynku...
Laki - Wto 21 Sie, 2007 23:40
Temat postu:
kicp napisał/a:

a czy nie przy kupie smiechu bawimy sie najlepiej?

Chyba wiedziałeś o co mi chodziło..

Monik napisał/a:
Ciekawe jak się tańczy do MCR, lub Metallici?Laughing Lol, nie wyobrażam sobie...

Ostatnio będąc na koncercie Coma/Pearl Jam widziałem jak ludzie "tańczą" (tzn. były to cztery osoby, zapewne na dropsach) do rock'a..masakra, faceci skakali w lewo i w prawo i machali tymi beznadziejnymi włosami..
KasiaP - Sro 22 Sie, 2007 13:08
Temat postu:
Y. M. C. A. -The Village People.

Tylko klasyka disco!

Słupek- fajne propozycje Smile. Istnieją wyjątki (w tym ja), które lubią klasykę disco Smile.
nasty_girl - Sro 22 Sie, 2007 13:24
Temat postu:
Laki. ja tam lubię się pobawić przy trance ;p Może rzeczywiście, do potańczenia całe sety nie były by fajne, ale do posłuchania na pewno.

Shaunri nie chodzi mi o te super hity, które promuje radio czy tv, ale w klubach często puszczają takie przeróbki, dodanym fajnym bitem, i do zabawy jest bardzo fajne.
KasiaP - Sro 22 Sie, 2007 13:36
Temat postu:
A może tak coś Rock 'n roll 'owego ?

Sorry, że tak pomiędzy waszą dyskusją Smile.
kicp - Sro 22 Sie, 2007 14:42
Temat postu:
Laki napisał/a:
Ostatnio będąc na koncercie Coma/Pearl Jam widziałem jak ludzie "tańczą" (tzn. były to cztery osoby, zapewne na dropsach) do rock'a..masakra, faceci skakali w lewo i w prawo i machali tymi beznadziejnymi włosami..

moze, yyy, tego, noooo, jak to sie zwalo... POGO?

Laki napisał/a:
Chyba wiedziałeś o co mi chodziło..

nie
Anonymous - Sro 22 Sie, 2007 23:00
Temat postu:
Bueheh Laki, pomyśl - wyjde i zacznę kręcić tyłkiem przy takiej muzyce, a faceci będą zbierać panienki...

"na dropsach" <haaa 1,2,3,4,5,6,7,8,9> Nigdy się tak nie uśmiałam.

Przy tym można się wyszaleć... Potem leżysz, nie masz sił. I o to kaman :p Gitez.
Laki - Sro 22 Sie, 2007 23:55
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:
Przy tym można się wyszaleć... Potem leżysz, nie masz sił. I o to kaman :p Gitez.

Pewno nie wiesz co to znaczy dobrze się wyszalec..
Akacja12 - Czw 23 Sie, 2007 00:13
Temat postu:
My chemicale romance, i jeden podobny emo zespół, leciały często w klubach na południu Europy... więc to nie jest wcale takie głupie jak myślisz. Nawet się może da tańczyć, ale kompletnie nie te klimaty...
kicp - Czw 23 Sie, 2007 00:15
Temat postu:
Laki napisał/a:

co to znaczy? powiedz nam!
Monik - Czw 23 Sie, 2007 11:27
Temat postu:
Laki napisał/a:

Jasne, zapewne siedemnastolatka wie o tym mnie, niż czternastolatek Razz
A poza tym chyba każdy "szaleje" na swój sposób, i to jest fajne ;]
Słupek - Czw 23 Sie, 2007 12:06
Temat postu:
Akacja12 napisał/a:
My chemicale romance, i jeden podobny emo zespół, leciały często w klubach na południu Europy... więc to nie jest wcale takie głupie jak myślisz. Nawet się może da tańczyć, ale kompletnie nie te klimaty...

Znaczy się, jak coś leci w klubach na południu Europy, to automatycznie przestaje być głupie? Smile
Shaunri - Czw 23 Sie, 2007 12:20
Temat postu:
nasty - Jak powiedziałem - nie spotkałem niczego wartościowego na żadnej dyskotece, imprezie, osiemnastce, czymkolwiek - Co mnie boli szczególnie, jako że tańczyć nie lubię. Co gorsza przy tak żenującej muzyce nawet ciężko posiedzieć i pogadać ze znajomymi, kiedy Ci mają przerwę w podrygach na parkiecie.

Dlatego też uważam że poziom muzyki na imprezach jest żenujący : )

PS: Oooo, idę po popcorn, bo widzę że zaraz będzie tu poważna wymiana zdań "kto jak szaleje, co to jest pogo i dlaczego jest takie fajne" : )
Laki - Czw 23 Sie, 2007 21:54
Temat postu:
Akacja12 napisał/a:
My chemicale romance, i jeden podobny emo zespół, leciały często w klubach na południu Europy

Taka prawda, że to Polacy się najlepiej bawią i zapewne mamy jedne z lepszych klubów Smile No chyba, że mówisz o Hiszpani, ale będąc w Grecji to my Polacy rozkręcaliśmy każdą imprezę, później zapraszano nas na "free shot's" byśmy tylko weszli do klubu xD
kicp napisał/a:
co to znaczy? powiedz nam!

Dac się ponieśc muzyce i aby tańczenie sprawiało nam przyjemnośc, z rana obudzic się z bólem wszystkich kończyn, ale i tak wspominac dobrze imprezę Smile
Cytat:
A poza tym chyba każdy "szaleje" na swój sposób, i to jest fajne ;]

Chyba jednak muszę się zgodzic, więc Shaunri, pop-cornu nie nieś sobie i tak nic nie zobaczysz (:
nasty_girl - Pią 24 Sie, 2007 13:25
Temat postu:
Laki Polacy się dobrze bawią, mamy dobre kluby? Poziom naszych klubów jest żenujący, z zazdrością patrzę na imprezy np. w Holandii.. U nas do takiego poziomu nigdy chyba nie dojdzie, do tego prymitywne zachowanie ludzi. Nawet jak jakieś imprezy są, które robią w różnych krajach, Polska wychodzi najgorzej, jak np. na Sensation White, porównaj sobie proszę Polskę i inne kraje.. żenada!
Anonymous - Pią 24 Sie, 2007 14:41
Temat postu:
Laki napisał/a:
Dac się ponieśc muzyce i aby tańczenie sprawiało nam przyjemnośc, z rana obudzic się z bólem wszystkich kończyn, ale i tak wspominac dobrze imprezę

No właśnie?
Przy kręceniu tyłkiem chyba na drugi dzień nie padasz.
Laki - Sob 25 Sie, 2007 00:03
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
z zazdrością patrzę na imprezy np. w Holandii

No..Holandia to co innego. Ale inne kraje..np. Niemcy, może są u nich dobre kluby, ale towarzystwo raczej nie. Już wolę Polskich drechów, chociaż do klubów u nas chodzą również normalne osoby.
nasty_girl napisał/a:
jak np. na Sensation White, porównaj sobie proszę Polskę i inne kraje.. żenada!

Może gdyby większe zainteresowanie było rządących kulturą/rozrywką byłoby inaczje..
Almycha - Czw 01 Lis, 2007 22:15
Temat postu:
Kiedyś na przeglądzie talentów ( konkurs w mojej szkole ) dziewczyny tańczyły do Crazy Frog biggrin

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group