Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - "Honor"

DeaDAngeL - Pią 24 Sie, 2007 22:57
Temat postu: "Honor"
Mam taki problem:
Ostatnio moi sąsiedzi : 2 chłopaków i 4 dziewczyny mnie zwyzywały. ja chwilowo już nic do nich nie mam, ale cóż... Według mnie, to oni mnie powinni przeprosić. Ale jest taki problem: oni mnie przeprosić nie chcą, twierdzą, że to ja powinnam przeprosić, a ja sądzę tak, tyle,że na odwrót... (ja nie mam za co przepraszać, a oni tak: nazywali mnie np. dziwka...)

Zastanawiam się, czy mam odstawić honor na bok, i nie mieć ani honoru, ani wrogów,
Czy:
Mieć i honor i wrogów....
Co lepsze? Mi się osobiście zdaje że mieć honor, a wam? Co mam zrobić?
Słupek - Pią 24 Sie, 2007 23:40
Temat postu:
A czy są jakieś powody, dla których powinnaś ich przepraszać? Jeśli nie, to sprawa jest prosta. Nie ma się co z bucami zadawać, bo się samemu bucem zostanie.
stefcio - Pią 24 Sie, 2007 23:40
Temat postu:
Cytat:
Co lepsze? Mi się osobiście zdaje że mieć honor, a wam? Co mam zrobić?

Nie rób nic.
Shaunri - Pią 24 Sie, 2007 23:43
Temat postu:
Zależy - jesteś dziewczyną, więc co możesz zrobić : )?

Nie doszukujmy się honoru tam, gdzie go nie ma - jeśli w ten sposób przyjmowałbym każdą pierdołę w dniu codziennym to nie wytrzymałbym tygodnia, wierz mi : )
Akacja12 - Sob 25 Sie, 2007 13:21
Temat postu:
Shaunri prześladowany ? Smile

Zależy od sytuacji, ale nie musisz nic robic.
DeaDAngeL - Sob 25 Sie, 2007 21:30
Temat postu:
Shaunri, chodzi mi o "honor" w sensie takiego poszanowania siebie....
CHoCoLaTE - Nie 26 Sie, 2007 00:09
Temat postu:
Ale skoro ty nic im nie zrobilas, oni cie wyzywali, to po co masz niby ich przepraszac? Tu juz nie chodzi o zaden honor, tylko o to, ze to oni cie powinni przeprosic i kazdy to powie... tak wynika z twojego postu. Powinnas im powiedziec to.
Shaunri - Nie 26 Sie, 2007 10:31
Temat postu:
CHoCoLaTE - nie chodzi o fakt że Oni mają Ją przeprosić - chodzi o zadanie sobie pytania: Czy mam walczyć o to żeby mnie przeprosili?

DeaDAngel - Poszanowanie siebie? Oczywiście, możesz mieć sobie poszanowanie siebie, ale pamiętaj - jesteś dziewczyną, nic im nie zrobisz, jedyne co możesz to zwyzywać Je tak jak One to zrobiły. Następnie one zapewne podłożą Ci jakąś świnię, Ty im się odpłacisz i wojna czterdziestoletnia gotowa. Zadaj sobie po prostu pytanie czy warto? Czy warto robić sobie tyle problemu, tylko po to żeby poczuć się nieco lepiej?

Co innego chłopaki - chłopaki dadzą sobie trzy razy po gębie, pójdą na piwo i honor zachowany, znajomość też.
nasty_girl - Nie 26 Sie, 2007 19:23
Temat postu:
Poszanowanie? Jeśli się szanujesz, to nie powinnaś się przejmować ludźmi na takim poziomie.
opętana - Pon 27 Sie, 2007 10:38
Temat postu:
głupio przepraszać za coś, czego sie nie zrobiło...w ogóle dziwne, że zadajesz takie banalne pytanie..
cornelia.j.m - Sro 29 Sie, 2007 12:49
Temat postu:
Powinnas ich olac z gory na dol i sie z nimi nie zadawac skoro nie maja do ciebie za grosz szacunku..

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group