Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Wzrost

ilore - Sro 05 Wrz, 2007 14:36
Temat postu: Wzrost
Witam. Mam pewien problem. Jestem najniższy z klasy. Mam około 145 cm wzrostu, a inni to już po 165 i mam takie pytanie: czy można w jakiś sposób przyspieszyc swój wzrost?Wszystkie sposoby mile widziane.

Poprawiona interpunkcja i literówki. // Nikita
Shaunri - Sro 05 Wrz, 2007 17:14
Temat postu:
Stary (nie)dobry sposób ze zwisem : )?

Niestety faktycznie skutecznych sposobów nie ma, przynajmniej takich na które byłoby Cię stać i na ktore mógłbyś sobie pozwolić. Jak mniemam jeszcze troszkę podrośniesz, ale cóż - ktoś musi być najniższy : )
Cornelia142 - Sro 05 Wrz, 2007 17:14
Temat postu:
Każdy rośnie inaczej. nie można tego przyśpieszyć. Jest tylko jeden sposób oto on: Aby Rosnąć musisz jeść np.: warzywa
Por,marchewka,kalarepa,pomidor. Owoce np.: Jabłaka,Pomarańcze, mandarynki,grapeyfruty,kiwi,cukinię,cytryna. Nie jedz za dużo chipsów ani innych słodkości
Staraj się jak najdłużej spać ponieważ w trakcie snu się rośnie.
Organizuj aktywny odpoczynek. np. graj w nogę, użądzaj wyścigi z przyjaciółmi wychodź na świerze powietrze graj w freezbe kosza na dworze siatkę i inne gry. Zobaczysz to poprawi nie tylko twoją kondycję ale takrze będziesz wyższy ja też tak robię mam 11 lat i mam aż 159cm wzrostu to dużo prawda?? zrób tak a po miesiącu zobaczysz ile urośniesz Wink Cheese Wink
ilore - Sro 05 Wrz, 2007 17:21
Temat postu:
Dzięki Cornelia142... moze to coś da.. mam nadzieje ;}
CHoCoLaTE - Sro 05 Wrz, 2007 19:48
Temat postu:
Cornelia142 napisał/a:
Zobaczysz to poprawi nie tylko twoją kondycję ale takrze będziesz wyższy ja też tak robię mam 11 lat i mam aż 159cm wzrostu to dużo prawda?? zrób tak a po miesiącu zobaczysz ile urośniesz

To ile mialas wzrostu zanim zaczelas robic te wszystkie rzeczy co napisalas?
A moze wiesz jak zmalec? xD
Shaunri - Sro 05 Wrz, 2007 20:46
Temat postu:
Przez sport się nie rośnie, jedno z drugim nie ma nic wspólnego : )
stefcio - Sro 05 Wrz, 2007 22:05
Temat postu:
Cytat:
Aby Rosnąć musisz jeść np.: warzywa

Ściema

Cytat:
Staraj się jak najdłużej spać ponieważ w trakcie snu się rośnie.

W trakcie snu się rośnie, ale to nie znaczy, że im więcej się śpi tym więcej sie urośnie.

Musisz poczekać i tyle, albo brać hormony. Pociesz się tym, że podobno ludzie, którzy zaczynają późno rosnąć rosną więcej niż Ci, którzy zaczęli szybciej.
Zizzor - Pią 07 Wrz, 2007 20:47
Temat postu:
ilore, nie bój się, na pewno jeszcze urośniesz, jako takich sposobów na wzrost nie ma - no chyba, że sterydy, ale to kosztowne i niebezpieczne. A tak na marginesie: ile masz lat, bo to dość istotne?

// Post poprawiony - Nikita.
Nikita - Sob 08 Wrz, 2007 09:16
Temat postu:
Użytkownik ma 12 lat, o ile się nie mylę.
ilore - Sob 08 Wrz, 2007 09:39
Temat postu:
Tak, mam 12 lat.
Shaunri - Sob 08 Wrz, 2007 10:44
Temat postu:
12 lat? O_o To masz wysokich znajomych, są niewiele niżsi ode mnie, przykre to : P
Zizzor - Sob 08 Wrz, 2007 13:02
Temat postu:
Jak miałem 12 lat to w klasie miałem kolegę który był około twojego wzrostu, a teraz ma ponad 184cm tak go wybiło Smile Myślę że z tobą może być podobnie bo za niedługo wejdziesz w okres dojrzewania, a wiec głowa do góry 3maj się
Marcia10 - Sob 08 Wrz, 2007 15:27
Temat postu:
Tak, tylko ze takie wybicie nie dziala pozytywnie. Moga byc potem problemy z sercem, ktore nie nadazylo za zbyt szybkim rozwojem reszty ciala.
nasty_girl - Sob 08 Wrz, 2007 17:23
Temat postu:
165 w podstawówce Wink No cóż, jakieś dzieci na drożdżach pędzone, ja, moje koleżanki mimo że jesteśmy starsze, i już nie urośniemy mamy mniej, więc nie ma czym się martwić.
Cornelia142 - Sob 08 Wrz, 2007 21:47
Temat postu:
To ile mialas wzrostu zanim zaczelas robic te wszystkie rzeczy co napisalas?
A moze wiesz jak zmalec? xD
Jak zmaleć nie wię Crying or Very sad ale przed tym co napisałam miałam 150 i tak urosłam w 2 miechy biggrin
nasty_girl - Pon 10 Wrz, 2007 13:46
Temat postu:
Jakie rzeczy? A, że temat o wzroście, dla rozwiania wątpliwości napiszę, że w dowodzie mam 161cm wpisane.
poziomka - Nie 16 Wrz, 2007 15:47
Temat postu:
Wzrostu chyba nie da się przyśpieszyć. Ja też wysoka nie jestem no i co może jeszcze urosnę.Zresztą mi się wydaje, że jeszcze urośniesz bo dopiero przed tobą 'ten czas 'kiedy sie rośnie.Razz Trzymaj sie xD

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group