Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - Wyprzedaże jesienne

magda1234 - Wto 25 Wrz, 2007 20:56
Temat postu: Wyprzedaże jesienne
No własnie moje pytanie dotyczy wyprzedaży jesiennych...orientujecie się kiedy one nastąpia?Z góry dzięki
Laki - Sro 26 Wrz, 2007 09:27
Temat postu:
Ale jakie wyprzedaże? Gdzie? W sklepach? Zapewne koło połowy października..
Monik - Sro 26 Wrz, 2007 17:30
Temat postu:
W niektórych sklepach już są, np w Terranovie była ostatnio i to duże przeceny tam były...
CHoCoLaTE - Sro 26 Wrz, 2007 17:54
Temat postu:
Ja jestem ciekawa czy u was w miescie Terranove tez tak przerobili, ze ciuchy sa jak w lumpeksie porozrzucane i wogole takie dziwne... trzeba wyszukac jakichs fajnych i bluzki kosztuja od 4-10zl??????
Monik - Sro 26 Wrz, 2007 19:41
Temat postu:
U mnie nie ma Terranovy, ale w Krakowie w Galerii jak byłam to nie było źle... A że bluzki 4-10 zł to się chyba powinnaś cieszyć. Porozrzucane jakoś specjalnie nie były.
CHoCoLaTE - Sro 26 Wrz, 2007 19:53
Temat postu:
No moze i sie ciesze, ale rzadko kiedy znajdzie sie cos fajnego xD
magda1234 - Czw 27 Wrz, 2007 07:56
Temat postu:
No w sklepach odzieżowych galeriach.Bo właśnie planuje się wybrać w niedziele i nie wiem czy troszke nie poczekać.A jesli chodzi o terranove to moim zdanie można znaleźć coś fajnego i za niewielkie koszty.Pozdrawiam
nasty_girl - Pią 28 Wrz, 2007 20:24
Temat postu:
Terranova - z 5 lat temu to był sklep Wink Teraz to jakieś sportowe bluzki, parę cekinów, spodnie dresowe z napisem na dupie, do tego między tymi szmatami, coś co było modne pół roku temu.. Jak dla mnie porażka, niby fajny sklep, a ciuchy dla głupich 14latek, które próbują być na siłę modne, jak z jakiś Opsów itd.
Ewcia - Pią 28 Wrz, 2007 23:00
Temat postu:
Jak mniemam, 5 lat temu byłaś zapewne taką "głupią czternastolatką,która próbuje być na siłę modna"?

...

To przykre co mówisz, bo raz wręcz drwisz, że ktoś chce być modny, a chwilę potem mówisz, że coś było modne pół roku temu...

Ja osobiście też nie lubię tego sklepu, bo nigdy tam nic dla siebie nie znalazłam, ale...opanuj się dziewczyno, nie od razu każdy, kto znajdzie w sklepie, którego nie lubisz, coś fajnego dla siebie jest "głupią 14latką"
Akacja12 - Pią 28 Wrz, 2007 23:12
Temat postu:
Terranova jest spoko! biggrin
nasty_girl - Nie 30 Wrz, 2007 17:28
Temat postu:
Jakoś głupie dziewczynki, całe poubierane w złoto, cekiny, błyszczące dresy itd, nie jest dla mnie normalne, sama staram się wyglądać modnie, ale nic na siłę, bo jak widzę panieneczki po 15 lat, poubierane od butów po czapkę na złoto, wstrętne dresy, to naprawdę, szkoda mi ich. Wiesz, kiedyś nikt normalny nie chodził tak ubrany, jest jakiś umiar, teraz większość sklepów dla nastolatek stara się oferować to, co się spodoba, a wątpię, żeby coś takiego było ładne.. Zresztą, jak uważasz, może sama się tak ubierasz, i moje argumenty do ciebie nie trafią.
CHoCoLaTE - Nie 30 Wrz, 2007 17:42
Temat postu:
Moze akurat tym dziewczynom sie to podoba xD
Mi tez nie... Razz
Ewcia - Nie 30 Wrz, 2007 21:32
Temat postu:
To, jak ktokolwiek się ubiera to tylko i wyłącznie jego sprawa. No, a ja z pewnością się nie ubieram jak 15latka z Twojego opisu, bo 15 lat już mam za sobą Wink

A zmienia się wszystko, jak ja chodziłam do podstawówki, to komórki nie miał prawie nikt, dopiero pod sam koniec na palcach jednej ręki dało się policzyć wszystkie osoby mające komórkę w moim roczniku - teraz gdy ktoś nie ma komórki w podstawówce to jest 'dziwny' - świat idzie do przodu, dzieci co raz szybciej chcą być dorosłe - a gdy im dorosłości bakuje z racji wieku, próbują ją zdobyć inaczej - np. ubiorem.

a że złoto podobno w modzie (jest, czy było, nie wiem, nie siedze w tym za bardzo), to wlasnie dziewczyny z gimanzjum ( wlasnie te 14-15 lat), które chcą byś traktowane za dorosłe, bo przecież już nie są w podstawówce etc. będą się ubierac tak, nie inaczej, by pokazać to, że są modne, co dla wiekszosci z nich bedize sie rownac starsze. Taki to głupi wiek Smile

Nalezy tylko miec nadzieje, ze taka 'moda' nie zawroci im do konca w głowach i wyrosną fajne, niekoniecznie ubrane na złoto Wink dziewczyny.

pozdr XD
CHoCoLaTE - Nie 30 Wrz, 2007 21:45
Temat postu:
Ewcia napisał/a:
i wyrosną fajne, niekoniecznie ubrane na złoto dziewczyny.

Dobre xD

Ale co do tematu, to ja tez mam 14 lat i w sumie posrod znajomych ubierajacych zlote dodatki (xD) nie zauwazylam takiego czegos o czym piszesz EWCIA, tylko poprostu kazdy ubiera to co sie mu podoba, a nie dlatego bo taka jest moda. Jedni ubiora zloto, inni srebro, a jeszcze inni zielono xD Bo np. ten dodatek wystepuje w 3 kolorach, a modny jest w tym okresie zloty xP To nie znaczy ze wszyscy wybiora ten kolor
Akacja12 - Nie 30 Wrz, 2007 21:58
Temat postu:
Jezus, w każdym sklepie są beznadziejne rzeczy i dobre rzeczy, ale to też zależy od gustu, i nie ma co dyskutować że pietnastki sie ubierają tak albo inaczej, chociaż uważam że 15 lat to już ten wiek, co nie ubiera się w ten sposób co opisałaś.
nasty_girl - Pon 01 Paź, 2007 15:09
Temat postu:
Jak nie, na tych na uczelni, z których zawsze przynajmniej pośmiać się można są i takie, co chodzą jak 15 latki, co mamie wykradły parę kosmetyków, i nałożyły, byle jak najwięcej, bo może im to urody doda, i pełno złota ;p
Anonymous - Pon 01 Paź, 2007 16:04
Temat postu:
Powiedzcie mi, czy jeśli coś wyjdzie z mody jak to nasty mówi "co było modne pół roku temu" albo Wam się znudzi to przestajecie w tym chodzić i lecicie do sklepu po nowe modne ciuszki?
CHoCoLaTE - Pon 01 Paź, 2007 16:11
Temat postu:
Ja nie... Nosze to co mi sie podoba, a nie to co jest akurat modne.
Ewcia - Pon 01 Paź, 2007 19:03
Temat postu:
hehe, kogo by było stać, by co pół roku zmieniać kompletnie swoją szafę Rolling Eyes

szczerze mówiąc, to ja mam modę gdzieś - ważne, by wygodnie i żeby mi się podobało.
Anonymous - Sro 03 Paź, 2007 18:39
Temat postu:
nasty... kupujesz chyba tylko to, co jest aktualnie modne.
nasty_girl - Wto 09 Paź, 2007 07:42
Temat postu:
Gdzie to natalie wyczytałaś? Wręcz przeciwnie, moda jest od jakiegoś czasu tak straszna, że tak się nie da.. Czytanie ze zrozumieniem się kłania moja droga, moja szafa, to moja szafa, nawet gdybym miała w niej 30 letnie ciuchy, to moja sprawa, ale w sklepach powinny być nowe kolekcje, prawda? Bo szczerze mam parę takich w okolicy, że sweter który kupiłam sobie rok temu dalej tam wisi.. Jednak jak chodzisz na zakupy, chciałoby się coś nowego kupić, a nie, zimą jedna kolekcja, i za rok wieszają te same ciuchy, i w czym tu chodzić?
Shaunri - Wto 09 Paź, 2007 08:15
Temat postu:
W tym samym : )?

Właściwie to jaka teraz jest "moda" : )?
CHoCoLaTE - Wto 09 Paź, 2007 15:02
Temat postu:
Teraz wszyscy szaleja za Emo, wiec mozna powiedziec ze terazniejsza moda to ostre kolory zmieszane ze soba (zazwyczaj nie pasuja xD) w kropki, paski i inne ksztalty geometryczne ;D
nasty_girl - Wto 09 Paź, 2007 17:48
Temat postu:
Taki, dzieci chodzą w czaszkach, duże dzieci w złocie, normalni ludzie zupełnie inaczej - w skrócie Wink
Shaunri - Wto 09 Paź, 2007 18:36
Temat postu:
Chocolate - A doszły mnie słuchy że moda na emo już przeminęła... : )?
Słupek - Wto 09 Paź, 2007 19:30
Temat postu:
E, imoł jest raczej wyśmiewane odkąd pamiętam Smile
CHoCoLaTE - Wto 09 Paź, 2007 20:46
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Chocolate - A doszły mnie słuchy że moda na emo już przeminęła... : )?

Nie wiem Razz przynajmniej u mnie w miescie nie ^^

Słupek napisał/a:
E, imoł jest raczej wyśmiewane odkąd pamiętam

To dobrze pamietasz ;P
Shaunri - Sro 10 Paź, 2007 07:12
Temat postu:
A, pytam, bo spotkałem się ostatnio z opinią że "już po nich" : P

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group