Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Wazne pytanie prosze o szybką odpowiedź

Tomol_m - Sob 13 Paź, 2007 22:48
Temat postu: Wazne pytanie prosze o szybką odpowiedź
Czy pojawienie się ciemnych włosków na piszczelu i w okolicach penisa oznacza wchodzenie w okres dojrzewanie??Ile trwa ten okres?? Jeszcze jedno pytanko !!Czy chodzenie na siłownie w moim wieku czyli 12 lat w okresie dojrzewania nie zaszkodzi?

[ Dodano: Sob 13 Paź, 2007 22:05 ]
Shaunri - Nie 14 Paź, 2007 07:51
Temat postu:
Pojawienie się włosów łonowych - tak, oznacza wchodzenie w okres dojrzewania. Zresztą twój wiek - 12 lat, oznacza dokładnie to samo. A ile trwa? Nie pamiętam do którego tam roku podręcznikowo chłopacy dojrzewają, 16-18 lat...

A co do siłowni - nie, oczywiście że nie. Zdrowe ćwiczenia są dobre w każdym wieku, najwyżej będziesz miał lepszą kondycję niż inni : )
Laki - Nie 14 Paź, 2007 11:00
Temat postu:
Ta, jeśli będzie pakowac to będzie miał zaburzenia wzrostu. Ja po chodzeniu na siłownię przestałem rosnąc i wielu moich znajomych też. Ja na szczęście zatrzymałem się na odpowiednim wzroście.

A i nazywaj jakoś tematy, żeby było wiadomo o co chodzi.
Shaunri - Nie 14 Paź, 2007 13:18
Temat postu:
Nie mówimy tutaj o "pakowaniu" a o zdrowych ćwiczeniach na siłowni - masz rację, powinienem zaznaczyć to słowo w swoim poście : )

Obie rzeczy się mocno od siebie różnią. Jedna prowadzi do dobrej kondycji i naprawdę niewielkiej zmianie w wyglądzie (Bo i "kaloryferek" sobie ciężko w ten sposób wyrobić), druga zaś to czysta praca na siłowni dla dobrego wyglądu.

Naturalnie chłopak 12 letni powinien ganiać po lesie za sarnami z dzidą w ręce, a nie przed komputerem zgarbiony siedzieć : ) - A to, czy za piłką teraz będzie biegać, czy pompki będzie robić na siłowni wielkiej różnicy nie robi : )

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group