Na luzie... - Allegro Holly - Pon 19 Lis, 2007 17:20 Temat postu: Allegro
Nie wiem czy to dobry dział, ale nigdzie indziej mi to nie pasowało. Ostatnio sprzedawałam coś na allegro i nie wie jak mam teraz zapłacic za wystawienie przedmiotu. Gdziemam wysłąć pieniądze? Sprzedawał ktoś coś? Nikita - Pon 19 Lis, 2007 20:12 Temat postu:
Przeważnie za wystawienie przedmiotu płaci się kwotę 2 zł. Jeśli sprzedałaś na razie tylko jeden przedmiot, nie musisz za niego płacić. Chyba po przekroczeniu 10 zł, jesteś zobowiązana zapłacić Allegro. Holly - Pon 19 Lis, 2007 21:32 Temat postu:
Aha... Sprzedawałam trzy przedmioty więc i tak nie przekroczyłam tej sumy. Dzięki. Laki - Pon 19 Lis, 2007 22:00 Temat postu:
Ja po wystawieniu dwóch musiałem płacic. Pieniądze wyślesz w swojej zakładce "Moje Allegro", ale najpierw przyjdzie mail. nasty_girl - Wto 20 Lis, 2007 09:10 Temat postu:
Zależy za jaką kwotę wystawiłaś coś, jeśli to małe kwoty (jakieś kilkanaście złotych) to aukcje kosztują kilkadziesiąt groszy, swego czasu wystawiłam stos książek, i nazbierało mi 7 zł. Anonymous - Wto 20 Lis, 2007 15:15 Temat postu:
Ale zdzierstwo xd Laki - Wto 20 Lis, 2007 18:20 Temat postu:
Mi za skuter chcieli 200zł ^^ nasty_girl - Wto 20 Lis, 2007 19:00 Temat postu:
No ale o jakich my sumach mówimy Bożena - Wto 20 Lis, 2007 20:52 Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:
Ale zdzierstwo xd
Zdzierstwo? To może lepiej sprzedawać na bazarze czy giełdzie (tam zresztą też płacisz za miejsce)? Można też poszukać serwisów z ogłoszeniami, gdzie kilka słów tekstu masz za darmo a ogłoszenie zginie wśród wielu innych... Allegro ponosi koszty związane z utrzymaniem serwisu (płaci za serwer, ludziom z obsługi serwisu, itp), więc niby z jakiej racji mają ludziom fundować możliwość wygodnej sprzedaży za darmochę. Poza tym jeśli ktoś zrobi Cię w balona to możesz odzyskać stracone pieniądze (w całości, albo częściowo - to zależy od sumy). nasty_girl - Sro 21 Lis, 2007 17:54 Temat postu:
Z pierwszą częścią się zgadzam, z drugą nie. Allegro ma tak ułożony regulamin, że przy niedużych kwotach nic nie odzyskasz, a przy bardzo dużych tylko trochę. Znajomemu kiedyś zabrakło niecałej złotówki, oczywiście zwrotu nie dostał, a też zachodu z tym jest, więc to nie do końca tak, że po prostu zwracają.. Holly - Czw 22 Lis, 2007 20:49 Temat postu:
Cóż... Wystawiałam 3 pieski po tysiąc za każdego i wyświtliło mi się, że wystawienie tej aukcji będzie kosztowało 2,45zł. Ale żadnepowiadomienie nie przyszło. Laki - Czw 22 Lis, 2007 22:38 Temat postu:
Samo wystawienie aukcji, a jeśli ktoś wygra to więcej zapłacisz, jeżeli będzie chętny to dogadaj się z nim poza Allegro. nasty_girl - Pią 23 Lis, 2007 11:37 Temat postu:
Wiesz, ale zawsze warto mieć parę komentarzy, niektórzy, żeby wysłać za pobraniem wymagają iluś pozytywów itd, a widać od niedawna ma konto. A jakie masz szczeniaczki? Holly - Pią 23 Lis, 2007 14:04 Temat postu:
Yorki. Już sprzedane, ale na aukcji nikt ich nie zalicytował, tylko dzwoniła do mnie, więc w świetle allegro to tak jakbym ich nie sprzedała. Poczekam aż się upomną. Dawno temu wystawiłam rower, i też nikt go nie kupił. Do tej pory nie płaciłam... Ulenia - Czw 29 Lis, 2007 14:30 Temat postu:
w zakladce "rachunki" masz wypisane ile musisz zaplacic za wystawianie swoich przedmiotow.. jesli suma nie przekroczy 10zl to zadne powiadomienia nie przychodza