Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Bóle podczas miesiączki

CHoCoLaTE - Pon 17 Gru, 2007 16:28
Temat postu: Bóle podczas miesiączki
Mam straszne bóle brzucha podczas miesiączki. Zdarzyło się kilka okresów bez jakiegokolwiek bólu, ale częściej mam bolesne miesiączki. Ostatnio, to codziennie przez 5 dni musiałam brać tabletkę. Co pomaga na takie dolegliwości oprócz tabletek, bo nie chcę ich ciągle brać, bo to niezdrowe?
julietta - Pon 17 Gru, 2007 17:40
Temat postu:
Rozumiem i współczuje. Dobrze myślisz, branie ciągle tabletek w końcu zaszkodzi. Niestety nie ma na to raczej rady. Jeśli ból ci dokucza to idż do lekarza, bo tego nie można lekceważyć. Życze powodzenia Smile
smoczek250 - Pon 17 Gru, 2007 20:23
Temat postu:
Z tym to możesz pujść do zwykłego lekarza rodzinnego (lekarz pierwszego kontaktu). Ja (jak bym był dziewczyną) poszedł bym do lekarza albo powiedział (wtedy powiedzediała) mamie.
CHoCoLaTE - Pon 17 Gru, 2007 21:16
Temat postu:
To jasne, że moja mama wie. Ile razy jak mam okres jej marudzę, że mnie brzuch boli ;P Ostatnio nawet do szkoły nie poszłam tak mnie bolał ;/
DSdonia - Sro 16 Sty, 2008 12:21
Temat postu:
Współczuję.. Ja bóle miałam tylko kilka razy... I nie były one bardzo bolesne... To co ja spróbowałam to piłam miętę, lub melisę (bez cukru!). Podobno jeszcze bardziej pomaga kiedy melisa jest z cytryną. Osobiście nie próbowałam, ale warto polecić Wink Pzdr!:*
ewamarchewa - Pon 21 Sty, 2008 21:30
Temat postu:
Mnie boli zawsze. Czyli rozumiem i współczuję. Nic nie pomaga. Z takich niefarmakologicznych sposobów to podobno dobry jest termofor, ale z kolei może doprowadzić do krwotoku. Ciesz się, że tabletki Ci chociaż pomagają, bo mi nie. Mam jeden sposób: wmawianie sobie, że ból jest przyjemny. Inaczej się nie da, bo bez tego potrafi mi się słabo potrafiło robić z bólu. Ile może zdziałać psychika. Smile
nasty_girl - Wto 22 Sty, 2008 08:31
Temat postu:
Nic? U lekarza byłaś?
CHoCoLaTE - Wto 22 Sty, 2008 08:33
Temat postu:
A ginekolog może zrobić z tym coś oprócz zapisania tabletek?
Anonymous - Wto 22 Sty, 2008 18:20
Temat postu:
Moja koleżanka ma straszne bóle, poszła do ginekologa, zbadał ją i przepisał jej tabletki antykoncepcyjne. Do tego także te bóle miała spowodowane torbielcem (cystą) na jajniku... Przez te tabletki ma jej on pęknąć.
nasty_girl - Wto 22 Sty, 2008 19:43
Temat postu:
Czy oprócz tabletek to nie wiem, w każdym razie to może wiele pomóc.
monira97 - Sro 26 Mar, 2008 17:59
Temat postu:
Czasami są takie i takie miesiączki tobie niestety występują takie lekarz przepisze tylko jakieś przeciwbólowe tabletki
CHoCoLaTE - Sro 26 Mar, 2008 18:02
Temat postu:
Przeciwbólowe to ja mam i nie muszę po nie iść do lekarza ;P
Ostatnio nawet coraz rzadziej mnie boli, więc mam nadzieję, że już tak zostanie Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group