Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - Rana

smoczek250 - Nie 16 Mar, 2008 20:43
Temat postu: Rana
Dziwi mnie jedno pytanie...
Mam wodę utlenioną... i zawsze jak polejemy kolano - mocno szczypie a wręcz piecze.
Ostatnio dostałem kamieniem w głowe... i polałem wodą szykowałem się na większy ból, tymczasem? Nic, a nic... zero szczypania, zero bólu... Dlaczego?
CHoCoLaTE - Nie 16 Mar, 2008 20:48
Temat postu:
A ja jak się zadrapie czy coś to szczypie, a jak rozbiłam sobie głowę, że potem miałam szytą to nawet nie czułam, że mam ranę. Dopiero jak zobaczyłam krew to wiedziałam. Może na głowie nie boli xD
Kimex - Nie 16 Mar, 2008 22:48
Temat postu: Re: Rana
smoczek250 napisał/a:
Dziwi mnie jedno pytanie...
Mam wodę utlenioną... i zawsze jak polejemy kolano - mocno szczypie a wręcz piecze.
Ostatnio dostałem kamieniem w głowe... i polałem wodą szykowałem się na większy ból, tymczasem? Nic, a nic... zero szczypania, zero bólu... Dlaczego?

Chodzi o to czy są bakterie
jeżeli tak to zachodzi reakcja i woda utleniona wyjada bakterie dlatego szczypie (jak to mówi mój tato bakterie wołają hilfe)
@up
Jak dostałem śnieżką (co w niej lód był) to też nic mi nie było tyle że ostry szok.
Bo głowa to adrenalina i wszystkie komórki lecą do głowy ( w końcu najważniejsza zaraz po dupie xd)
Więc się nie czuje
smoczek250 - Wto 18 Mar, 2008 14:11
Temat postu:
ale były baktere... a pieniło sie strasznie...
Kimex - Wto 18 Mar, 2008 20:26
Temat postu:
smoczek250 napisał/a:
ale były baktere... a pieniło sie strasznie...

A tak szczerze czym się martwić?
Poprostu adrenalina i tyle innego wyjścia nie widze
Albo dostałaś w jakiś szew na głowie (zrośnięcie kości) tam gdzie nerwów mało...
smoczek250 - Wto 18 Mar, 2008 20:45
Temat postu:
Cytat:
A tak szczerze czym się martwić?
Poprostu adrenalina i tyle innego wyjścia nie widze
Albo dostałaś w jakiś szew na głowie (zrośnięcie kości) tam gdzie nerwów mało...

po prostu jestem ciekaw... a z tego rozbicia to ze zartowałem... przy mamie, kolegach... na początku kiedy krew dopiero zaczynała płynąc... spierałem sie że mi nie jest...
Kimex - Sro 19 Mar, 2008 10:41
Temat postu:
No to adrenalina wygrałem Smile
smoczek250 - Sro 19 Mar, 2008 14:13
Temat postu:
Kimex napisał/a:
adrenalina

wątpię...
Anonymous - Sro 19 Mar, 2008 16:41
Temat postu:
Jak chcesz sobie tak dobrze odkazić ranę to sie polej moczem
Kurz - Czw 20 Mar, 2008 13:34
Temat postu:
To, czy piecze, szczypie, czy co tam jeszcze zależy chyba od unerwienia danego miejsca. Ale chyba.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group