Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - tampony

trach - Sob 22 Mar, 2008 14:24
Temat postu: tampony
słyszałam że tampony można używać dopiero rok po pierwszej miesiączce... ja bym chciała już spróbować, a jestem dopiero ok. pół roku po niej. czy mogę sprobować, czy to mi jakoś zaszkodzi czy opóźni następną?
Anonymous - Sob 22 Mar, 2008 15:55
Temat postu:
Mozesz sprobowac nic Ci sie nie stanie jesli bedziesz pamietac o podstawowych zasadach przy stsowaniu tamponow (przedewszystkim higiena Wink)
Akacja12 - Nie 23 Mar, 2008 23:16
Temat postu:
Ja słyszałam różne zalecenia, ale ostatnio czytałam że to nie ma związku, i możesz ich używać od samego początku Smile
trach - Pon 24 Mar, 2008 12:04
Temat postu:
dzieki wielkie. spróbuję przy następnej okazji Wink
Olcia - Pon 24 Mar, 2008 18:57
Temat postu:
A ja nie polecam tamponow. Mysle ze podpaska jest lepsza.
Z cala krwia z organizmu wydobywaja sie zanieczyszczenia, kiedy uzywasz tamponu to wszystko zostaje w tobie przez 3 czy 4 godziny zanim zmienisz tampon, a jak uzywasz podpaski to wszystko wydostaje sie na zewnatrz.
Ja sama tamponow tez nie uzywam.
Sir Józek - Nie 13 Kwi, 2008 08:31
Temat postu:
Olcia napisał/a:
Z cala krwia z organizmu wydobywaja sie zanieczyszczenia, kiedy uzywasz tamponu to wszystko zostaje w tobie przez 3 czy 4 godziny zanim zmienisz tampon, a jak uzywasz podpaski to wszystko wydostaje sie na zewnatrz.

Tak ale powiedz to dziewczyną które pływają... No bo raczej z podpaską pływać się nie da Mr. Green
PotworAreturn - Sro 16 Kwi, 2008 15:38
Temat postu:
Olcia napisał/a:

Bzdura. Podpaska caly czas ma bezposredni kontakt z wejsciem do pochwy, pozostawiona na zbyt dlugi czas stwaza takie samo ryzyko wystapienia np TSS.

Nie ma zadnych ograniczen odnosnie tamponow, natomiast ja bym Ci radzila jeszcze poczekac z tego wzgledu, ze pol roku to troche za malo, zeby oswoic sie z cala sytuacja, zobaczyc co w czasie okresu jest wazne, na co zwracac uwage itd. Ale to zazwyczaj kwestia indywidualna, zalezy jak jestes zaznajomiona ze swoim cialem.
trinithi013 - Sro 21 Maj, 2008 15:20
Temat postu:
ja na razie nie używam...troszkę się boję...
Akacja12 - Czw 22 Maj, 2008 10:03
Temat postu:
Nie ma się czego bać, jest to dużo wygodniejsze Smile
trinithi013 - Nie 25 Maj, 2008 15:09
Temat postu:
Uważam że tamponów nie powinno się stosować zbyt czesto.....w końcu to jednak jakieś "ciało z zewnątrz"Wink
nasty_girl - Nie 25 Maj, 2008 16:52
Temat postu:
Racja, a ciał z zewnątrz należy w pochwie unikaćbiggrin
Kimex - Nie 25 Maj, 2008 19:26
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
Racja, a ciał z zewnątrz należy w pochwie unikaćbiggrin

ahahaha cóż za dwuznaczna wypowiedź
Czemu na 90% tematów w dojrzewanie można odpowiedzieć : idź do lekarza?

istnieje takie coś jak ulotka - poczytaj...
trinithi013 - Wto 27 Maj, 2008 16:40
Temat postu:
Lekarz na pewno pomoże;pokaże wszystkie + i - tamponów
nasty_girl - Sro 28 Maj, 2008 00:46
Temat postu:
Boże, dzieciaki. Niedługo przed zjedzeniem jabłka będziecie chodzić do lekarza, żeby najpierw przeanalizować jego skład chemiczny. Czy tak trudno przeczytać ulotkę? Tampony są czymś normalnym, jak podpaski, wkładki higieniczne itd. Jeżeli macie wątpliwości, spytajcie mam, bo nie jest to choroba, którą należy od razu konsultować z lekarzem. Ewentualnie.. nie używajcie, i nie róbcie takich problemów Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group