Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - Problem z w³osami

Kimex - Nie 04 Maj, 2008 17:08
Temat postu: Problem z w³osami
Mam d³u¿sze w³osy (a co , pe³en szpan w koñcu xD)
Ale mam ma³y problem . zazwyczaj gdy umyje w³osy w poniedzia³ek rano to w wtorek wieczorem potrafie siê obudziæ o 4 i musze i¶æ umyæ w³osy bo drapie siê przez sen...

Tylko prosze bez takich rad jak : myj codziennie bo w³osy mam silne i ³adnie zadbane a gdy musze wstaæ o 6.50 do szko³y to wcale mnie nie bawi pó³toraj godzinna pobudka w nocy (g³ownie dlatego ¿e rodzice na noc piecyk gazowy wy³±czaj± a zreszt± g³owa tak mocno swêdzi ¿e nawet zimna woda i troche szamponu zbawia)

Boje siê ¿e pewnego dnia (a mo¿e nocy)obudze siê i bêde rozdrapany do krwi...
Anonymous - Nie 04 Maj, 2008 17:12
Temat postu:
Mo¿e masz wszy. Ma³e dzieci to maj±; sama mia³am w przedszkolu jak bachory z baraków ko³o mnie siê bawi³y. Kup sobie jaki¶ szampon na wszy, ja takie co¶ trzyma³am z pó³ godziny na g³owie i powtarza³am to przez ile¶ tam dni.

W³a¶ciwie lepiej wybierz siê do lekarza.
Shaunri - Nie 04 Maj, 2008 17:38
Temat postu:
Spróbuj dwóch rzeczy:

1) Myj w³osy codziennie - maj±c d³ugie w³osy powinno Ci to wej¶æ w krew, ¿e na przyk³ad codziennie wieczorem myjesz w³osy.

2) Jesli przy tym nic siê nie zmieni - czas siê wybraæ do lekarza rodzinnego, On sam sprawdzi czy przypadkiem wszy nie masz, a je¶li nie to pewnie rzuci Ci skierowaniem do dermatologa - Tam ju¿ Ciê dalej leczyæ bêd± : )

Jednak zacznij od mycia : P
Kimex - Nie 04 Maj, 2008 17:40
Temat postu:
Shaunri napisa³/a:
Spróbuj dwóch rzeczy:

1) Myj w³osy codziennie - maj±c d³ugie w³osy powinno Ci to wej¶æ w krew, ¿e na przyk³ad codziennie wieczorem myjesz w³osy.

2) Jesli przy tym nic siê nie zmieni - czas siê wybraæ do lekarza rodzinnego, On sam sprawdzi czy przypadkiem wszy nie masz, a je¶li nie to pewnie rzuci Ci skierowaniem do dermatologa - Tam ju¿ Ciê dalej leczyæ bêd± : )

Jednak zacznij od mycia : P

Cholera... nie zawsze codziennie mi siê chce myæ w³osy...
Nie nie mam wszy ... bo 1. ¿yje w czystym ¶rodowisku i nie trzymam sie z bachorami z baraków a 2. nie mam tak zawsze ....¿e co 2 dni to gryzie....
Poza tym prawie zawsze jak ju¿ swêdzi to w jednym miejscu ... i rozdrapuje przez sen..
Anonymous - Nie 04 Maj, 2008 17:40
Temat postu:
Jak tak bêdzie codziennie my³ to skóra g³owy sie przyzwyczai i bêdzie musia³ codziennie myæ w³osy, bo bêd± siê przet³uszczaæ...
Monik - Nie 04 Maj, 2008 17:58
Temat postu:
Nie myj rano skoro Ci siê nie chce, tylko wieczorem. A na noc nie wiem, mo¿e jako¶ lekko zwi±¿ gumk± w³osy to zawsze jako¶ lepiej bêdzie, albo mo¿e rêce sobie zwi±¿ ;p
Kimex - Nie 04 Maj, 2008 19:10
Temat postu:
Monik napisa³/a:
Nie myj rano skoro Ci siê nie chce, tylko wieczorem. A na noc nie wiem, mo¿e jako¶ lekko zwi±¿ gumk± w³osy to zawsze jako¶ lepiej bêdzie, albo mo¿e rêce sobie zwi±¿ ;p

... sama sobie rêce zwi±¿...

Wieczorem siê w³osów nie myje bo rano nie do¶æ ¿e stercz± to jeszcze s± przet³uszczone (przez noc)
Pink Panter14 - Nie 04 Maj, 2008 19:16
Temat postu:
Przet³uszczone? Po nocy? Ja codziennie myje wieczorem w³osy i jakos rano nie mam przet³uszczonych..
Kimex - Nie 04 Maj, 2008 19:30
Temat postu:
Pink Panter14 napisa³/a:
Przet³uszczone? Po nocy? Ja codziennie myje wieczorem w³osy i jakos rano nie mam przet³uszczonych..

A stoj±ce w³osy?
Laki - Nie 04 Maj, 2008 19:45
Temat postu:
To mo¿e sobie zetnij, facet ma mieæ krótkie w³osy, a z d³ugimi tylko problemy s± i apelujê o troszkê wiêcej kultury do kole¿anek. My tobie odpowiedzieli¶my, nie pasuje to dalej siê mêcz.
Shaunri - Nie 04 Maj, 2008 19:59
Temat postu:
Laki - Czujê siê ura¿ony, jestem kobiet± ; P?

Kimex - Kwestia tego kto ma jakie w³osy, aczkolwiek moje po prostu nie stercz± z rana. Dlatego myjê wieczorem i nie mam problemu ; )

Natalie - Znam t± teoriê - najlepiej wcale siê nie myæ, bo i tak siê ubrudzisz.
S³upek - Nie 04 Maj, 2008 20:11
Temat postu:
Ja myjê co wieczór.
Laki - Nie 04 Maj, 2008 20:17
Temat postu:
Shaunri, Zw³aszcza jak d³ugie masz....; )
S³upek - Nie 04 Maj, 2008 20:20
Temat postu:
Laki, nie wiem czy s³ysza³e¶, ale mê¿czyzna powinien byæ ow³osiony Smile
Anonymous - Pon 05 Maj, 2008 13:43
Temat postu:
Proponuje wizyte u dobrego dermatologa.

A masz ³upiez ?

To moze byc jakas dolegliwosc skóry g³owy poprostu i dobór odpowiedniego szamponu czy odzywki moze pomoc.

Ale lepiej sie tym zaj±c ... bo czasami tak sie zaczyna ³ysienie, a z tym juz trudniej walczyc.

A btw

Cytat:
Nie nie mam wszy ... bo 1. ¿yje w czystym ¶rodowisku i nie trzymam sie z bachorami z baraków a 2. nie mam tak zawsze ....¿e co 2 dni to gryzie....
Poza tym prawie zawsze jak ju¿ swêdzi to w jednym miejscu ... i rozdrapuje przez sen..

Zmartwie Cie Wink
To ze zyjesz w ' czystym srodowisku ' i nie trzymasz sie z bachorami z baraków

nie ma wiekszego znaczenia ;p

Ludzie dbajacy o higiene tez ³api± wszy od kogos, sk±d¶ ... i zetkniesz sie z kims g³ow± i juz jestes zagrozony ;p

Moze niech Ci ktos przepatrzy te wlosy czy nic tam nie masz i przy okazji skóre g³owy obejrzy ... bo samemu to troche trudno
Monik - Pon 05 Maj, 2008 15:40
Temat postu:
Kimex napisa³/a:

joke, kole¶

Kimex napisa³/a:
Wieczorem siê w³osów nie myje bo rano nie do¶æ ¿e stercz±

Jak masz wysuszone (niekoniecznie suszark±, bo od tego w³osy siê niszcz± i szybciej przesuszaj±) i dobrze u³o¿one na poduszce to nie powinno Ci nic sterczeæ.

Kimex napisa³/a:
s± przet³uszczone (przez noc)

Mówi³e¶, ¿e masz zdrowe piêkne w³osy, to w czym problem, tak szybko siê t³uszcz±? Smile

I kolego, my¶lisz ¿e tylko Ty tu masz d³ugie w³osy i jak powiesz ¿e przez noc stercz± i siê t³uszcz± to od razu Ci wszyscy uwierzymy? Smile Jest tu kilka dziewczyn, naprawdê, my te¿ mamy d³u¿sze w³osy : P
Anonymous - Pon 05 Maj, 2008 16:23
Temat postu:
Shaunri napisa³/a:
Natalie - Znam t± teoriê - najlepiej wcale siê nie myæ, bo i tak siê ubrudzisz.

Z w³osami tak jest...
Kimex - Wto 06 Maj, 2008 00:01
Temat postu:
Monik napisa³/a:
Kimex napisa³/a:

joke, kole¶

Kimex napisa³/a:
Wieczorem siê w³osów nie myje bo rano nie do¶æ ¿e stercz±

Jak masz wysuszone (niekoniecznie suszark±, bo od tego w³osy siê niszcz± i szybciej przesuszaj±) i dobrze u³o¿one na poduszce to nie powinno Ci nic sterczeæ.

Kimex napisa³/a:
s± przet³uszczone (przez noc)

Mówi³e¶, ¿e masz zdrowe piêkne w³osy, to w czym problem, tak szybko siê t³uszcz±? Smile

I kolego, my¶lisz ¿e tylko Ty tu masz d³ugie w³osy i jak powiesz ¿e przez noc stercz± i siê t³uszcz± to od razu Ci wszyscy uwierzymy? Smile Jest tu kilka dziewczyn, naprawdê, my te¿ mamy d³u¿sze w³osy : P

Nie mam d³ugich tylko ¿e mam d³u¿sze...
A zaraz po umyciu s± ¶wie¿sze ni¿ przez noc....

Dobrze u³o¿one na poduszcze? wiesz ja w nocy lubie siê przewracaæ z boku na bok przez sen (niekontrolowanie) powinienem i¶æ do lekarza?
Anonymous - Wto 06 Maj, 2008 14:03
Temat postu:
Powinienes isc do lekarza, dobrego dermatologa !

A moze to nerwica ? tzn ze czasami sie drapniesz w g³owe i pozniej juz nie przestajesz bo Cie swedzi ?
Nie tykaj g³owy jesli tak :p

Niektórzy tak maja ze bezmyslnie pakuja we wlosy paluchy jak mysla (albo i nie Wink) i drap drap ... i podrazniaja jakos skore i ich juz pozniej naprawde swedzi

A czasami to tylko subiektywne uczucie
Blanka - Wto 06 Maj, 2008 14:22
Temat postu:
a mo¿e po prostu masz uczulenie na szampon...

albo wra¿liw± skórê g³owy i dra¿ni j± nazbyt sucha woda.

?
Shaunri - Wto 06 Maj, 2008 16:45
Temat postu:
"Sucha woda" : )?
Laki - Wto 06 Maj, 2008 16:52
Temat postu:
Deszcze te¿ macie suchy ? Wink Zapewne chodzi³o o tward± wodê.
smoczek250 - Wto 06 Maj, 2008 20:19
Temat postu:
Shaunri napisa³/a:
Cholera... nie zawsze codziennie mi siê chce myæ w³osy...

odpowied¼ prosta: id¼ do dermatologa albo do lekarza rodzinnego.
Monik - Wto 06 Maj, 2008 20:51
Temat postu:
Kimex napisa³/a:
Dobrze u³o¿one na poduszcze? wiesz ja w nocy lubie siê przewracaæ z boku na bok przez sen (niekontrolowanie)

Ok, ale jak siê po³o¿ysz to zamiast jak bêd± pod Twoj± g³owê, trochê w³osów z jednej strony, trochê z drugiej, u góry i na dole to bêdzie gorzej (nawet jak siê przewracasz) ni¿ jak k³ad±c siê, we¼miesz je jak do zwi±zania w kucyk i potem po³o¿ysz na poduszcze równo.
Kimex - Czw 08 Maj, 2008 20:10
Temat postu:
Tajemnicza napisa³/a:
Powinienes isc do lekarza, dobrego dermatologa !

A moze to nerwica ? tzn ze czasami sie drapniesz w g³owe i pozniej juz nie przestajesz bo Cie swedzi ?
Nie tykaj g³owy jesli tak :p

Niektórzy tak maja ze bezmyslnie pakuja we wlosy paluchy jak mysla (albo i nie Wink) i drap drap ... i podrazniaja jakos skore i ich juz pozniej naprawde swedzi

A czasami to tylko subiektywne uczucie

nerwica ... mo¿eSmile

Przez sen trudno sobie powiedziec : nie tykaj g³owy

@up
kucyk mmmrr xD
Monik - Czw 08 Maj, 2008 21:49
Temat postu:
Kimex napisa³/a:
kucyk mmmrr xD

Hm co¶ znów nie pasi? ;]
Kimex - Pi± 09 Maj, 2008 15:54
Temat postu:
Monik napisa³/a:
Kimex napisa³/a:
kucyk mmmrr xD

Hm co¶ znów nie pasi? ;]

nie nie , tak tylko gadam do siebie . dziêkuje za wasze rady . narazie spróbuje codziennego mycia . jak nie da rady to lekarz ,
Blanka - Sob 10 Maj, 2008 13:27
Temat postu:
Nooo... o tward± chodzi³o ; P

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group