Dzieci OnLine 
DOJRZEWANIE - mam tego dosyć nie mogę mówić

michalmichal - Czw 04 Wrz, 2008 07:48
  Temat postu: mam tego dosyć nie mogę mówić
  Witam. Mam 16 lat i od trzech lat przechodze chyba mutacje.
Wciąż od trzech lat mam chrypę która przeszkadza w mówieniu na głos i nieraz wogóle za tyka. Mówię jak jakaś dziewczynka cichutko i nie mogę głośniej. Czasem zdarzy mi się wymsknąć powiedzieć grubym głosem i nawet takim moge ale według mnie nie jes naturalny źle mi się mówi  ... prosze o pomoc     
  Shaunri - Pią 05 Wrz, 2008 06:25
  Temat postu: 
  A w czym Ci mamy pomóc? Przyspieszyć mutację? Nie da rady kolego : ) Po prostu musisz to przeboleć, każdy to przechodzi - chociaż jedno bardziej radykalnie, inni mniej, a inni jeszcze prawie wcale. Nic na to nie poradzisz, taki już nasz - męski - los : )     
  michalmichal - Pią 05 Wrz, 2008 13:14
  Temat postu: 
  doradzić może do lekarza iść ... to straszne ...     
  Shaunri - Sob 06 Wrz, 2008 06:32
  Temat postu: 
  Do lekarza? Po co : )? To po prostu mutacja : )
Nic złego się nie dzieje, spokojnie, musisz to przeczekać. Poprawi się z czasem : )
Ewentualnie, jeśli naprawdę chcesz potwierdzenia fachowca - to idź do rodzinnego, powie Ci dokładnie to samo. Masz 16 lat, pójść do lekarza to chyba nie jest dla Ciebie problem : )?     
  michalmichal - Wto 09 Wrz, 2008 14:55
  Temat postu: 
  wszyscy z mojej szkoły już to przeszli max w 1 rok. a ja czwarty rok bez zmian ... logopeda kazał mi iśc do foniatry. Albo mam wdychać jakiś gaz na nawilżanie błony, albo śpiewać na jakiś ćwiczeniach emisji głosu albo problem hormonalny i musiałbym brac na to leki ale musze isc do foniatry aby to zbadali. To badanie podobno jest nie przyjemne bardzo ... bleeee     
  problemik - Pią 12 Wrz, 2008 15:51
  Temat postu: 
  No to idz  Ja tez mam podobny problem... idz do lekarza, nie ma sie co wstydzic
  Ja tez mam podobny problem... idz do lekarza, nie ma sie co wstydzic  

2.0 Powered by 
phpBB modified v1.9 by 
Przemo © 2003 phpBB Group