Dzieci OnLine
DOJRZEWANIE - Okres-co zamiast podpaski,tamponu?
Adzia11 - Sob 06 Wrz, 2008 16:36
Temat postu: Okres-co zamiast podpaski,tamponu?
Błagam o szybką odpowiedz.Dziś dostałam okres ale nie mam podpasek ani tamponów.Nie wiecie co zrobić aby wystarczyło na dłużej?Bo raczej chusteczki to na długo nie wystarczą a musi mi wystarczyć na conajmniej 1 godz bo jutro ide do koscioła!Błagam Was odpiszcie mamie strasznie wstydzę się powiedzieć i arczej nie powiem....Proszę odpowiedzcie...
Magwill - Sob 06 Wrz, 2008 17:24
Temat postu:
Adziu rozumiem Cię, że wstydzisz się oznajmić to swojej mamie, ale przecież każda z nas przez to przechodzi, i Twoja mama na pewno Cię zrozumie
Nie smuć się, tylko ciesz, gdyż ozancza to że jesteś kobietą
A co do podpasek to proponuję Ci Always ultra, albo zwykłe, oczywiście na później, a do kościoła, to chusteczki raczej nie, ale może Twoja mama Ci coś da, jak jej powiesz, nie wstydź się
Akacja12 - Sob 06 Wrz, 2008 17:54
Temat postu:
Nie masz pieniążków żeby skoczyć do jakiegoś sklepu ? Najlepiej to powiedz miamie, ale jak bardzo się wstydzisz teraz przełamać, to leć kupić, bo tak to trudna sprawa...
Shaunri - Sob 06 Wrz, 2008 18:00
Temat postu:
Mów mamie, co masz do stracenia : )? Mama zaradzi na wszystkie problemy : )
Monik - Sob 06 Wrz, 2008 21:36
Temat postu:
też radzę mamie powiedzieć, ona przecież przeszła przez to samo : ) naprawdę nie masz się czego obawiać : )
poszukaj w domu, Twoja mama na pewno coś ma, albo do sklepu skocz ;] bo tak to może być trudno, ale nie martw się, jakoś to będzie
powodzenia
Adzia11 - Nie 07 Wrz, 2008 06:20
Temat postu:
Przeżyłam z chusteczkami od wczoraj <jupi> heh...Mamie nie powiem bo na samą myśl mnie brzuch boli ze strachu xD.Straaaaaasznie się wstydzę jej to powiedzieć...Mam nadzieję że chusteczki nie przemokną w kościele.... <beczy> Na noc je miałam ale majtki były całe czerwone xD.Dzięki za odpowiedzi xD xD xD
[ Dodano: Nie 07 Wrz, 2008 05:21 ]
A i do sklepu też się wstydzę iść xD
CHoCoLaTE - Nie 07 Wrz, 2008 10:12
Temat postu:
A w domu nie masz podpasek?
Albo idź z kumpelą, niech ona kupi.
W ogóle jak dasz majtki do prania, to chyba mama zobaczy, że są od okresu?
Adzia11 - Nie 07 Wrz, 2008 10:51
Temat postu:
Sama je wyprałam xD.Moja mama ma w domu podpaski ale jak jej wezmę to zauważy...Kumpeli nie powiem...xD Chyba z pół godz myślałam czy powiedzieć mamie i jak powiedzieć ale nie dam rady.Za bardzo sie wstydze xD
Monik - Nie 07 Wrz, 2008 14:59
Temat postu:
Andziu, naprawdę chyba lepiej będzie jednak jeśli powiesz mamie. Przynajmniej będzie mogła Ci w razie czegoś jakoś pomóc, doradzić, uspokoić. A i tak w końcu się domyśli że masz ;]
a w sklepie nie ma co się wstydzić, myślisz że ktoś zwróci uwagę na to że akurat TY kupujesz podpaski?
no chyba że jesteś jakąś gwiazdą i się ukrywasz pod pseudonimem, ale naprawdę nikt nie będzie obserwował co Ty robisz, nie masz się czego bać
Shaunri - Nie 07 Wrz, 2008 15:22
Temat postu:
Adzia - Nie ma się tu czego wstydzić, Twoja mama i tak sama wpadnie na to że masz miesiączkę, a dodatkowo pewnie nawet się tym nie przejmie. Dla niej to normalne, męczy się z tym od wielu, wielu lat : )
Dla Ciebie to nowość, dlatego się wstydzisz, ale nie ma czego.
btw - Jak czytam takie posty, to czasem zaskakuje mnie wychowanie XXI wieku : )
CHoCoLaTE - Pon 08 Wrz, 2008 15:44
Temat postu:
Powiedz poprostu:
- mamo, kupisz mi podpaski?
Wtedy mama od razu będzie wiedziała o co ci chodzi i nie będziesz musiała mówić słowa Okres xD
Adzia11 - Pon 08 Wrz, 2008 16:13
Temat postu:
Haha xD Postaram sie poradzis sobie bez mówienia mamie bo wkoncu jakoś juz 3 dni przetrwałam xD.Starsznie sie wstydze rozmawiac z nią o "tym" xd i nie powiem raczej xD
Shaunri - Pon 08 Wrz, 2008 17:55
Temat postu:
I tak całe życie masz zamiar męczyć się z chusteczkami : )?
nasty_girl - Pon 08 Wrz, 2008 21:07
Temat postu:
Shaunri, do 18:D
Shaunri - Pon 08 Wrz, 2008 21:15
Temat postu:
A potem co, wyprowadzi się i zacznie kupować sobie podpaski : )?
nasty_girl - Pon 08 Wrz, 2008 22:05
Temat postu:
Zapewne :d
Shaunri - Wto 09 Wrz, 2008 06:41
Temat postu:
No jest to jakaś - bądź co bądź - przyczyna. Jedne się wyprowadzają do chłopaka, inne do pracy, jeszcze inne na studia...
... a inne - by kupić sobie podpaski : )
Cornelia142 - Czw 11 Wrz, 2008 19:26
Temat postu:
Też się wstydziłam mamie powiedzieć. Pierwsze co powiedziałam kolerzance a ona kazała mi powiedzieć mamie. I jakoś dałam radę. Zawołałam mamę i powiedziałam.
Rozumiem co czujesz ale się nie martw. Mama to twój przyjaciel . Ota widziała już wszystko u cienbie jak byłas amłym dzieciuchem więc i teraz niczym się nie przestraszy xDD
Powiedz keoiej mamie bo prędzej czy później i tak się dowie i będzie się martwiła że nie masz od niej zaufania.
Adzia11 - Sob 13 Wrz, 2008 17:27
Temat postu:
No tak...Tylko ze to jest strasnzie trudne
Boze i okres mam już 7 dni!! Czy wszystko jest w porządku?
to znaczy teraz krew nie leci już tak jak na początku ale nadal krwawienie jest...Boże boje się...
;(
CHoCoLaTE - Sob 13 Wrz, 2008 19:38
Temat postu:
Różnie się ma ten okres. Czasem nawet 10 dni, a czasem 3. Przejmuj się dopiero gdy będzie trwał z miesiąc.
Agniesienka - Sob 13 Wrz, 2008 21:27
Temat postu:
Ojj miesiąc to już naprawdę trzeba się wymęczyć
Adzia11 powiedz mamie przecież i tak sie dowie i będzie jej smutno, bo pomyśli że nie masz do niej zaufania ..
Adzia11 - Sro 17 Wrz, 2008 05:38
Temat postu:
Nie dowie xD Już sie ciota skończyła xD Tylko ze teraz jest jeszce gorsza sytuacja....Mama zapisała mnie n nauke pływania i co tydzień jeżdzę na basen... :(to będzie trwało do listopada czyli jescze okres załapie..
Shaunri - Sro 17 Wrz, 2008 07:26
Temat postu:
Wszyscy Cię tu zachęcają żebyś mamie powiedziała, a nam możesz zaufać - po prostu powiedz.
Szczególnie zaufaj dziewczętom forumowym, bo One swego czasu przeżywały to same, wiedzą jak to jest i jakoś sobie z tym pordziły. A jak? Po prostu powiedziały mamie to i owo i po problemie.
Pamiętaj - rodzice to nie wrogowie, naprawdę z nimi można porozmawiać : )
CHoCoLaTE - Sro 17 Wrz, 2008 15:31
Temat postu:
A może kolejny okres dostaniesz za 5 miesięcy? Te pierwsze są w większości przypadków nieregularne, więc nawet na basenie może ci się przydarzyć... radzę powiedzieć mamie.
czarodziejka - Sro 17 Wrz, 2008 16:51
Temat postu:
Mowie Ci powiedz mamie
To nic strasznego, zobaczysz potem sie bedziesz z tego smiala
A co ja mam powiedziec? Jak pierwszy raz dostałam okres to powiedziałam... bratu! XD Bo mamy nie bylo w pobllizu bo bylam na wakacjach a potem jak wrocilam do domku, poprostu powiedziałam "mamo wiesz, chyba dostałam okres" i tyle. Potem Ci sama bedzie kupowac podpaski itp
Spokojnie, dasz radę
Kazda z nas przez to przechodzila i to calkowicie naturalna rzecz
)
Pink Panter14 - Pią 19 Wrz, 2008 20:05
Temat postu:
Ja dostałam pierwszej miesiączki w szkole.. Jak przyszłam do domu to się popłakałam i powiedziałam mamie 
. Nie masz się o co martwić, śmiało powiedz to swojej rodzicielce. Kto wie, może ona również wstydziła się powiedzieć o tym swojej mamie.
Cornelia142 - Sob 04 Paź, 2008 15:32
Temat postu:
A teraz pójdźmy w przeszłość > masz 16 lat i dalej mamie nie powiedizałaś o okresie , mama się martwi i wtedy co? Wiesz co amo? dotałam np. 4 lata temu okresu , nie gniewasz się że ci nie powiedziałam?
Albo jesli coś będzie cie martwić to jak? Wiesz mamo mam miesiączke od roku i wiesz niepokoji mnie...
I co wtedy? To naprawde nie jest straszne!
zabawka - Nie 05 Paź, 2008 14:33
Temat postu:
ja ci radze powiedz przecież to żaden wstyd
KaMciaA - Pon 17 Lis, 2008 22:56
Temat postu:
Andzia radzę ci powiedzieć swojej mamie.
Jak ja miałam pierwszą to nie wstydziłam się tego mówić.
ja pierwszy okres miałam naszczęście w domu akurat tak pod wieczór i jak wyszłam z łazienki to akurat zobaczyłam mame i powiedziałam jej.a ona była ze mnie szczęśliwa.
Więc wiesz mi nic się nie stanie jeśli powiesz.przeciesz nikt tu nikogo przez okres nie zabija bo to rzecz naturalna.
Adzia11 - Pią 26 Mar, 2010 19:33
Temat postu:
Hehe ale dawno pisałam ten temat...Mając 11 lat
Lol,teraz mam 13.
Mama sama się domyśliła,zobaczyła ze mam 2 pary majtek bo to po WF-ie było...Sama radziłam sobie przez jakiś rok
A teraz biorę jej podpaski i nawet nie wie kiedy mam okres...
Wszystko jest ok
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group