Dzieci OnLine

PRZYJAŹŃ MIŁOŚĆ - Jak zacząć rozmowe z dziewczyną

cezary666 - Sro 08 Paź, 2008 15:35
Temat postu: Jak zacząć rozmowe z dziewczyną
Witam.

*Często chce podejść do dziewczyny, i zacząć rozmowe. Boje się jednak ze sie ośmiesze
i moje szanse na chodzenie z nią obniżą się do zera! Crying or Very sad
*Jak zacząć ów rozmowe?... Jak zaimponować Dziewczynie? i jak wyczuć odpowiednią chwile na... Love ??

...Prszę o wyrozumiałość ;]
Shaunri - Sro 08 Paź, 2008 18:53
Temat postu:
Z dozą wyrozumiałości powiem tak - Jesteś aktualnie w wieku, w którym zaczynasz szukać dla siebie uroczej (i urodziwej : ) ) Panny, nic w tym złego, ale postaraj się nie popadać w specjalną desperację. Nie ma o co i nie ma po co.

To tak gwoli wstępu - i tak Cię to do niczego nie przekona, więc powiem inaczej...

... Twój problem bowiem polega na tym, że do każdej dziewczyny podchodzisz jak do potencjalnej partnerki. Błąd, i to bardzo duży. Żadna z tych dziewcząt nie jest Twoją potencjalną partnerką - zresztą sam widzisz, żadna z nich nią nie została : )

Nie ma złotego sposobu "jak zacząć rozmowę z dziewczyną" - Dziewczyną (chociaż nie wszyscy podzielą moje zdanie) to też człowiek i po prostu rozmawia sie z nią jak z człowiekiem. Może nie sa to ludzie nadto inteligentni, czy o jakichś specjalnie wyrahowanych zainteresowaniach, ale serio - czasami nawet można z nimi znaleźć wspólne tematy.

Inaczej mówiąc - po prostu postaraj się zmienić swoje nastawienie wobec dziewcząt, spróbuj spojrzeć na nie jak na ludzi, jak na kumpli. Latwiej będzie Ci się rozmawiać, a wtedy ni się obejrzysz, a któraś wpadnie Ci w ramiona.

A teraz dalej - Pytasz jak wyczuć odpowiednią chwilę, czy odpowiedni moment. Nie do końca wiem o co chodzi - Czy chodzi Ci o to jak zrobić żeby dziewczę pocałować i w papę nie dostać, czy o to skąd wiedzieć że ta akurat dziewczyna odwzajemnia Twoje uczucie. Nie wiem - więc odpowiem na oba : )

Jeśli chodzi o pierwsze - To niewielu ludzi ma "dar" wyczuwania kiedy Kobieta ma ochotę na kontakt fizyczny. Dlatego też Ja jestem zwolennikiem "Papa ma mocna, więc najwyżej w nią dostanę" - Po prostu trzeba spróbować. Dziś się nie uda, jutro się uda.

Jeśli chodzi o drugie - Tu już jest nieco łatwiej. Człowiek jest w sposób naturalny zaopatrzony (wyjaśniając w sposób uproszoczony) w pewne receptory, odbierające bodźce wychodzace od kobiety. Czyli jeśli kobieta jest Tobą zainteresowana, da Ci pewne odpowiednie znaki, które Ty mimowolnie wychwycisz i pomyślisz sobie "O kurczę, Ona chyba na mnie leci" - Naprawdę bardzo rzadko można się w ten sposób pomylić. Czyli inaczej mówiąc - po prostu trzeba polegać na własnym przeczuciu i intuicji.

Pozdrawiam : )
cezary666 - Sro 08 Paź, 2008 19:39
Temat postu:
Shaunri, przypomniałeś mi o pewnej metodzie.
Chodzi o to że kobieta mimowolnie przekazuje poprzez ruchy swojego ciała bodźce, które mówią za nią... czy to prawda?
[Szukałem w internecie ale za wszystko trzeba płacić (przynajmniej ja takie serwisy znalazłem ;p)]
...np: patrząc tobie w oczy macha ręką w prawo czy cos takiego ;p
i dzięki za rade Wink
Shaunri - Sro 08 Paź, 2008 20:45
Temat postu:
Na takich szczegółach jak w którą stronę kobieta macha ręką to Ja się nie znam - nawet nie miałbym cierpliwości gapić się na jakąś kobitę tyle czasu : )

Pisałem raczej o takim ogólnym zachowaniu, które w sposób naturalny okazuje zainteresowanie - Pewien rodzaj spojrzenia, uśmiechu, ruchów, gestów podczas rozmowy - Wiesz że kobieta nawet mruga inaczej jak jest zainteresowana mężczyzną? Jak inaczej - nie jestem w stanie powiedzieć - ale to się widzi. A przynajmniej Ja wierzę, że widzę : )

Tak więc w pewien sposób na pewno masz rację - Kobieta poprzez ruchy swojego ciała przekazuje otoczeniu pewne informacje (Tak i "jestem Tobą zainteresowana", jak i "Lepiej się nie zbliżaj"), aczkolwiek w rzeczy tak szczegółówe jak te - z pewnością - znalezione na serwisach z cyklu "Poderwiesz każdą dziewczynę jak kupisz nasz podręcznik" niestety nie wierzę - zbyt wydumane mi się to wydaje, a zawsze wystarczyła mi ta wiedza jaką mam : )
cezary666 - Sro 08 Paź, 2008 21:51
Temat postu:
.
niby tak... =]
...a jak dziewczyna da mi do zrozumienia: "nie nie chce z toba chodzić" albo co gorsza
"nie chce cię znać"... co wtedy będe musiał zrobić? jak wybrnąć z takiej sytuacji, aby pokazać ze jestem troszke zrażony aczkolwiek nie zniechęcony<--tak to ujmę ;p

da sie jakoś znów zaimponować i podnieść swoje szanse?

.
CHoCoLaTE - Sro 08 Paź, 2008 22:04
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Pisałem raczej o takim ogólnym zachowaniu, które w sposób naturalny okazuje zainteresowanie - Pewien rodzaj spojrzenia, uśmiechu, ruchów, gestów podczas rozmowy - Wiesz że kobieta nawet mruga inaczej jak jest zainteresowana mężczyzną? Jak inaczej - nie jestem w stanie powiedzieć - ale to się widzi. A przynajmniej Ja wierzę, że widzę : )

No to ja mogę napisać na swoim przykładzie xd
Jak mi się chłopak podoba, to nie mogę przestać na niego zerkać co jakiś czas, a kiedy już się znamy, to nie mogę oderwać od niego oczu i uśmiech nie znika z mojej twarzy ;p
djwiocha - Czw 09 Paź, 2008 13:28
Temat postu:
Ja gdzieś czytałem że jak np. kobieta bawi się włosami to jest właśnie ten znak.
CHoCoLaTE - Czw 09 Paź, 2008 14:52
Temat postu:
No niby tak, ale niektóre często się bawią włosami, co nie znaczy, że wszyscy mężczyźni wkoło się im podobają.
cezary666 - Czw 09 Paź, 2008 17:33
Temat postu:
CHoCoLaTE ona właśnie na mnie spogląda często...

ale nie wiem jak podejść i zagadać odpowiednio...;p
djwiocha - Czw 09 Paź, 2008 20:01
Temat postu:
Zagadać to nie taki problem, ale potem jak to cezary666
cezary666 napisał/a:
i jak wyczuć odpowiednią chwile na... ??

wedłóg mnie problem polega głównie na tym.
CHoCoLaTE - Czw 09 Paź, 2008 20:57
Temat postu:
No, ale jak chce dopiero do niej zagadać, to jej nie zna. Przecież nie pocałuje jej po drugim słowie, które do niej powie.
djwiocha - Czw 09 Paź, 2008 22:02
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
No, ale jak chce dopiero do niej zagadać, to jej nie zna.

Ja wim że ją zna bo jestem jego kolegą, a tak dokładniej mój brat chodzi z nim do jednej klasuy i ja wiem że on ją zna.
CHoCoLaTE - Czw 09 Paź, 2008 22:21
Temat postu:
Skoro się znają, to jakim cudem nie umie do niej nic powiedzieć?
djwiocha - Czw 09 Paź, 2008 22:26
Temat postu:
Dakim cudem że jaeżeli komuś na kimś zależy to nie che się cegoś spie***** . cyba proste i logiczne?
CHoCoLaTE - Czw 09 Paź, 2008 22:46
Temat postu:
Tak, ale to nie znaczy, że rozmawiali normalnie i kiedy zdał sobie sprawę, że coś do niej czuje, to od razu nie jest sobą i woli nic nie mówić niż mówić to, co wcześniej.
cezary666 - Pią 10 Paź, 2008 15:40
Temat postu:
Skończcie sie kłucić. Wink
Dokładnie... Nie jestem sobą, i nie rozumiem dlaczego ;/
i również ty djwiocha masz racje ze nie chce tego popsuć =]
Shaunri - Pią 10 Paź, 2008 16:08
Temat postu:
Jako że mnie chwilkę nie było, to pozwolę sobie odpowiedzieć na ostatniego Twojego posta pod moim - Pytasz czy da radę znów zaimponować dziewoi.

Owszem, da - Jest pewna teoria mówiąca że zdobyć można każdą kobietę. Wystarczy odpowiednia dawka informacji, umiejętności, wiedzy i cierpliwości. Jak to zrobić? To już zależy od kobiety, naprawdę - nie da się uogólnić.

Ale pytasz też jak pokazać że uraziła Cię swoim zachowaniem zarazem pokazując jej że wciąż jest obiektem Twojego zainteresowania - Nic trudniejszego. Wystarczy że przez kilka dni przestaniesz gapić się na nią przy każdej możliwej okazji, dasz jej chwilę oddechu - Pokażesz, że - cokolwiek zrobiła - podziałało, a po tych kilku dniach wrócisz do ataku, jednak z innej strony : )

Tak to - nie wchodząc w szczegóły - można opisać.
cezary666 - Pią 10 Paź, 2008 18:38
Temat postu:
Shaunri na pewno sie przyda ta informacja Wink
choć nie wiem kiedy;p bo... moze sie uda Very Happy
Magwill - Nie 12 Paź, 2008 00:29
Temat postu:
Każdemu to się zawsze przytrafia, więc po prostu bądź sobą, zrozumie to, że jesteś nią zainteresowany jeśli tylko "pojdziesz w góre, a nie na dół", czyli nie zamieniaj się w super-mana tylko bądź tym kim jesteś Smile Lub możesz starać się ją troche ingnorować, to może ją bardziej zainteresujesz swoją osobą Smile
djwiocha - Wto 21 Paź, 2008 20:01
Temat postu:
Czaszem jak nie wiedziałem jak zagadać, albo jak dalej rozwinąć temat to mówiełem to << i czasem działało.
biedroneta - Pon 27 Paź, 2008 20:27
Temat postu:
huh.
popytaj jej kolezanki czym się interesuje i sam wymyśl konkretny temat do rozmowy. ;] (możesz od jej koleżanek wykombinowac jej numer telefonu i zadzownić do niej wieczorem i zaczniesz, "czeeść, to co jutro idziemy do kina na tego *tytuł filmu* albo wiesz co.. włącz się na skajpa to pogadamy* a ona powie że nie wie o co chodzi, na to ty że bardzo przepraszasz, a w szkole jej zapytasz czy to do niej przypadkiem zadzowniłęś i że w imieniu przeprosin zapraszasz ją na herbatę czy gdzieś. biggrin) a na kissa najlepszą chiwlą jest chwila ciszy, jak milczycie oboje i się do siebie zbliżacie. ;d jak nie będzie tego chciała to dostaniesz kosza, ale 3mam kciuki.. Razz
Shaunri - Wto 28 Paź, 2008 16:19
Temat postu:
popytaj jej kolezanki
możesz od jej koleżanek
a ona powie że nie wie o co chodzi
a w szkole jej zapytasz czy to do niej przypadkiem zadzowniłęś
w imieniu przeprosin zapraszasz ją na herbatę

Zawsze twierdziłem że kobiety to kombinatorki, ale żeby aż takie ; )?
biedroneta - Wto 28 Paź, 2008 17:00
Temat postu:
no cóż. xD..
Shaunri - Sro 29 Paź, 2008 18:16
Temat postu:
To znaczy radząc coś takiego chłopcu, musisz wiedzieć że chłopcy w dużo mniejszym stopniu praktykują takie zagrania, a z czasem już im to całkowicie przechodzi - tak więc po prostu takie zagrania są niejako "Zarezerwowane" tylko dla kobiet : )
danly - Sob 15 Lis, 2008 15:30
Temat postu:
ja bym zaczela:
hej masz godzine bo mi sie zegarek popsul lub jak znacie tego samego kolege ktory chodzi z nia do klasy to:hej wiesz czy ktos tam byl dzisiaj w szkole bo go nie widzialem a a innym razem cos innego np jak ona cos by potrzebowala to mozesz jej dac jak dlugopis czy cos w tym stylu puzniej popros o gg poznajcie sie a puzniej w realu zapros ja na haburgera Smile Very Happy pozrd

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group