Dzieci OnLine
DOJRZEWANIE - Śluz a miesiączka.
biedroneta - Nie 26 Paź, 2008 19:05
Temat postu: Śluz a miesiączka.
Chciałabym się upewnić:
Czy miesiączka może być zupełnie brązowa bez śladu czerwonego koloru? I ile pierwsza miesiączka minimalnie trwa (dni)?
CHoCoLaTE - Nie 26 Paź, 2008 20:32
Temat postu:
Tak, może być.
Minimalnie może trwać nawet jeden dzień.
biedroneta - Pon 27 Paź, 2008 20:11
Temat postu:
aha, dzięki.. i mam jeszcze jedno pytanie... Co to moze być/jest jak na początku wydobywa się dosyć dużo brązowej wydzieliny, potem coraz mniej i staje się taka wyblakła, a potem już prawie w ogóle i jest taka żółto-biała bez zapachu..? To jest jakaś infekcja, czy zapowiedź miesiączki?
CHoCoLaTE - Pon 27 Paź, 2008 21:07
Temat postu:
A to nie da się określić. Ile już to masz? Bo jeśli to początek miesiączki, to powinnaś mieć to maksymalnie kilka razy. A Ty ile miałaś?
biedroneta - Wto 28 Paź, 2008 13:45
Temat postu:
Pierwszy raz. Dopiero mi się to zaczęło. Około dwa, trzy dni miałam brązową wydzielinę i stopniowo stawała się jaśniejsza i jest jej coraz mniej.
CHoCoLaTE - Wto 28 Paź, 2008 16:15
Temat postu:
Możliwe, że to był Twój pierwszy okres lub taka "zapowiedź". Następny może być nawet za pół roku więc czekaj cierpliwie xD
biedroneta - Wto 28 Paź, 2008 16:57
Temat postu:
aha;p
i właśnie tego nie wiem... zapisałam sobie na wszelki wypadek datę dnia w którym mi się to zaczęło. a teraz śluz jest taki jak wczęsniej, czyli biały... ale to chyba nie była miesiączka, bo nawet wkładki nie potrzebowałam (bielizna nie przesiąkła^^"). A jeżeli to była "zapowiedź", to okresu dostanę niedługo?
przeglądałam sobie jeszcze tematy na tym forum z serii "brązowy śluz" i większość dziewczyn miała to własnie jako zapowiedź.
Tak w ogóle to dzięki wiekie, że mi pomagasz.^^"
CHoCoLaTE - Wto 28 Paź, 2008 18:16
Temat postu:
Ale to nie przemaka, bo tego jest mało : P
A okres możesz dostać nawet za pół roku, nikt nie wie kiedy : P Ile masz lat?
Mi się też tak właśnie zaczął okres ; )
Aha, jeszcze jak ktoś Ci pomógł na tym forum, to jest taki przycisk Pomógł pod wpisem tej osoby : P
biedroneta - Wto 28 Paź, 2008 18:33
Temat postu:
dodałam punkt.
mam 12 lat z kawałkiem.
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group