Dzieci OnLine
PRZYJA¬Ñ MI£O¦Æ - ch³opak - jak zwykle
Memi - Nie 09 Lis, 2008 17:18
Temat postu: ch³opak - jak zwykle
Hej : )
Mam problem albo mo¿e po prostu do³a. Pozna³am fajnego ch³opaka, chodzi do tej samej szko³y. Byli¶my na imprezie, wybawi³am siê z nim za wszystkie czasy, potem mnie odprowadzi³ do domu, i sta³ jeszcze ze mn± przez godzinê. Ogólnie to siê chyba zauroczy³am i zaczê³o mi zale¿eæ. Tylko kurcze, zastanawiam siê czemu pierwszy nie wyka¿e inicjatywy i nie odezwie siê do mnie? Jak dot±d w szkole wymieniali¶my tylko "cze¶æ" ew. kilka minut rozmowy (oczywi¶cie ja j± pierwsza zaczyna³am). Da³ mi kilka powodów do tego ¿ebym mog³a przypuszczaæ ¿e mu siê podobam. Tylko jak sprawdziæ czy to prawda? znamy siê krótko ale na tej imprezie chyba siê zbli¿yli¶my.... niós³ mnie kawa³ drogi na rêkach (nie, nie by³am pijana, tylko but mnie obciera³
), poza tym napisa³ mi ³adny komentarz na nk.... nie wiem co mam dalej robiæ. pomó¿cie
CHoCoLaTE - Nie 09 Lis, 2008 21:38
Temat postu:
Mo¿e jest poprostu nie¶mia³y albo boi siê pierwszy zacz±æ. Rób dalej tak jak teraz, zagaduj go na przerwach, spytaj czy pójdzie siê z tob± przej¶æ w jaki¶ dzieñ itp.
Shaunri - Pon 10 Lis, 2008 22:54
Temat postu:
Jezu, ¿e kobiety Trzeba uczyæ jak faceta chwyciæ w obcêgi ; )
Skoro siê ju¿ znacie, to podjed¼ do niego na przerwie i powiedz ¿e szykujesz w domu "noc filmow±", poogl±dacie filmy i bêdzie fajnie, niech siê czuje zaproszona.
Jeste¶ szczera? To powiedz ¿e zapraszasz go i ju¿.
Umiesz k³amaæ? To powiedz ¿e bêdzie te¿ Twoja przyjació³ka, potem powiesz ¿e nie mog³a przyj¶æ.
Mozliwo¶ci jest masa, ta pierwsza przysz³a mi do g³owy.
A apropo "jak sprawdziæ czy mu sie podobam?" - Nie da siê. Je¶li masz wyczucie, to to zobaczysz, je¶li nie - to po prostu spróbuj go gdzie¶ zaprosiæ.
Memi - Wto 11 Lis, 2008 12:16
Temat postu:
Chyba ju¿ mam pomys³
W ka¿dym razie nie zmieniam ¶wiatopogl±du, ¿e to ch³opak powinien zabiegaæ o dziewczynê, skoro da³ jej ju¿ do zrozumienia, ¿e nie jest mu obojêtna.
Shaunri - Wto 11 Lis, 2008 15:41
Temat postu:
Taki ¶wiatopogl±d to dinozaurzy ¶wiatopogl±d, jak mi tu Panny jasno wyt³umaczy³y kiedy¶ : ) Podobno teraz to kobiety musz± zabiegaæ o facetów ; )
"da³ jej ju¿ do zrozumienia ¿e nie jest mu obojêtna" nawet nie wiesz jak bardzo czasem mo¿na siê pomyliæ : )
Memi - Wto 11 Lis, 2008 16:03
Temat postu:
Nie chcê siê myliæ, o jak bardzo. Tylko bojê siê, ¿e on nic nie zrobi, wtedy ja bêdê musia³a, wtedy za¶ mo¿e siê okazaæ, ¿e siê tylko wyg³upi³am. I wszystko pry¶nie
Shaunri - Wto 11 Lis, 2008 20:57
Temat postu:
Je¶li go niezobowi±zuj±co gdzie¶ zaprosisz, czy to ze znajomymi, czy sam na sam, to ¿adnego g³upka z siebie nie zrobisz - najwy¿ej grzecznie odmówi, od co.
Memi - Wto 11 Lis, 2008 21:06
Temat postu:
Hmmmm... pisa³am mu co¶ w zasadzie, tak pó³ ¿artem pó³ serio co by powiedzia³ na pizzê, to stwierdzi³, ¿e to nie tak, ¿e nie ma ochoty, tylko ma teraz urwanie g³owy. Czuje siê jakbym dosta³a ogromnego kosza. Ale nie wiem co mam o tym my¶leæ.
Akacja12 - Wto 11 Lis, 2008 21:39
Temat postu:
Mo¿e w³a¶nie wcale nie ma ochoty, a mo¿e ma urwanie g³owy, trudno stwierdziæ, ale my¶lê ¿e powinna¶ teraz zaczekaæ na jego ruch...
Shaunri - Sro 12 Lis, 2008 06:24
Temat postu:
Akacja - A co je¶li jego ruchu nie bêdzie : )?
Memi - No có¿, b±d¼ co b±d¼ naj³atwiej sp³awiæ kogo¶ mówi±c ¿e siê czasu nie ma, prawda : )? Ja bym Ci powiedzia³ ¿eby¶ sobie go darowa³a, ale jak znam ¿ycie i tak tego nie zrobisz, a w¶ród swoich znajomych widzê ¿e kobieta jak chce faceta zdobyæ, to znajdzie sposób - tylko cierpliwo¶æ jest potrzebna : )
Memi - Sro 12 Lis, 2008 17:52
Temat postu:
Pewnie powiecie, ¿e jestem g³upia ale dzi¶ naprawdê siê u¶miechnê³am bo odezwa³ siê do mnie, pierwszy! Wiem, to pewnie z zewn±trz nic nie znaczy? ale dla mnie tak. Chyba bêdê musia³a jednak czekaæ, nie poganiaæ go. No có¿, zaczekam do weekendu. Jest szansa ¿e bêdziemy oboje na tym samym "spotkaniu" (sam mnie namawia³, ¿ebym przysz³a) i wtedy przyjrzê mu siê z bliska
Shaunri - Sro 12 Lis, 2008 20:53
Temat postu:
Memi - Widzisz, je¶li chodzi o takie podej¶cie do sprawy (Czyli - "Wow, odezwa³ siê do mnie, napewno mu siê podobam") to bardzo ró¿nie z tym bywa. Nie mówiê tego ¿eby Ciê do niego zraziæ, broñ bo¿e, chcê tylko powiedzieæ, ¿eby¶ stara³a siê za bardzo "nie napalaæ" na ca³± t± sytuacje, bo ró¿nie to wyj¶æ mo¿e.
W ¿yciu jeszcze zdarzy Ci siê pewnie wiele takich sytuacji, kiedy trafisz po prostu na mê¿czyzn, którzy wobec kobiet zachowuj± siê bardzo swobodnie, co mo¿e czêsto byæ odbierane jako w³a¶nie swego rodzaju zainteresowanie - A czasem nim nie jest. Dok³adnie tak samo sprawa ma siê w odwrotnej sytuacji "mê¿czyzna-kobieta" i g³ównie z takiej J± znam : )
Tak czy owak pozostaje ¿yczyæ szczê¶cia - staraj siê z nim du¿o rozmawiaæ, nikt nie ka¿e Ci go nachalnie podrywaæ, po prostu utrzymaj kontakt, czasami wystarczy kilka dni, czasami trzeba kilku lat ¿eby ch³opak Ciê zauwa¿y³ ; )
Memi - Sro 12 Lis, 2008 21:27
Temat postu:
No w³a¶nie nie powiedzia³abym, aby jego zachowanie by³o "swobodne" w takim sensie jak to okre¶li³e¶. Nie ma dziewczyny od roku. Jest nie¶mia³y. Nie nale¿y do "takich" ch³opaków, dlatego w ogóle sie nim zainteresowa³am.
Postaram siê to jako¶ rozegraæ i po prostu siê dowiedzieæ. Jak nie to trudno, jego strata
Shaunri - Sro 12 Lis, 2008 21:39
Temat postu:
Dobre podej¶cie : )
A co do "On nie nale¿y do takich" - Ludzie stwarzaj± pozory, praktycznie ka¿dy ma piêæ ró¿nych twarzy : )
Akacja12 - Sro 12 Lis, 2008 22:09
Temat postu:
Dok³adnie. Ja te¿ jaki¶ czas temu pozna³am nie¶mia³ego ch³opca, a jak ju¿ siê dowiedzia³ ¿e kto¶ (czyt ja) go zechce, to teraz do ka¿dej dziewczyny aluzje robi i zachowuje siê dziwnie (do mnie te¿, chocia¿ móg³by sobie darowaæ). Takich nie rozumiem...
Shaunri - Czw 13 Lis, 2008 15:06
Temat postu:
Tu nie ma nic do rozumienia, ludzie sa po prostu bardziej skomplikowani ni¿ czasem mog³oby siê zdawaæ : )
Pomijaj±c ju¿ fakt, ¿e naprawdê ka¿dy jest inny - i ciê¿ko w takich kwestiach uczuæ mówiæ ogólnikami : )
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group