Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Yyyy:D

saab - Sro 11 Mar, 2009 20:59
Temat postu: Yyyy:D
Ten tak wiec ja mam 14 lat i nie mam okresu i ja sie triche martwie... i ja prosze yy nie wiem o co ale o odpowiedz Razz
hippie - Sro 11 Mar, 2009 21:27
Temat postu:
Jeśli okres nie pojawi się do 16 lat, to wtedy powinnaś się martwić i udać się do ginekologa. A teraz wszystko jest w porządku, niektórzy dostają w wieku 12 inni 15 ; )
violetLily - Czw 12 Mar, 2009 17:06
Temat postu:
Saab ja mam tak samo ;P Ale dzięki nakierowaniu Hippie, teraz wiem, ze jest ok ;]
Do tego jestem bardzo szczupła, a to też wpływa na opóźnienie pierwszej miesiączki.
saab - Czw 12 Mar, 2009 20:01
Temat postu:
wiem ja tez jestem szczupla (40kg)biggrini sie martwilam biggrin
violetLily - Czw 12 Mar, 2009 23:28
Temat postu:
Właśnie ja też 40 kilo ważę xD I się lekarze drąą ;p Ale co ja zrobię?
I tak jem tyle, że by się zdziwić można ;d Ale już po pierwszej miesiączce ma przybyć, na szczęście troszki ciałka Wink
hippie - Czw 12 Mar, 2009 23:34
Temat postu:
violetLily napisał/a:
Ale już po pierwszej miesiączce ma przybyć, na szczęście troszki ciałka Wink

Ale uważaj, bo przemiana materii może się zmienić. Moja przyjaciółka ważyła przed okresem jeszcze mniej niż ty, a potem przytyła do 60.
violetLily - Pią 13 Mar, 2009 01:00
Temat postu:
Wiem, wiem Wink Panuję nad tym jeszcze przed faktem. U mnie w rodzinie zawsze tak było, że normalnie takie chuderlaski były z dziewczyn, a po pierwszej miesiączce były normlane, dalej szczuple i zgrabne.
hippie - Pią 13 Mar, 2009 15:21
Temat postu:
To fajne geny macie xD
Dazul - Pią 13 Mar, 2009 15:34
Temat postu:
Ja też nie mam jeszcze okresu.Mam 12 lat (prawie 13) dla mnie to jest dosyć normalne ale moje koleżanki które maja przede mną (jedna dostała jak miała 10 lat) mówią ze jest to bardzo dziwne.Ja także jestem dosyć chuda (42 kg i 1,62 m) no i co to będzie znaczyło ze jak już dostane to mam przestać ze słodyczami? Uff...trudno.
hippie - Pią 13 Mar, 2009 15:42
Temat postu:
Dazul napisał/a:
ale moje koleżanki które maja przede mną (jedna dostała jak miała 10 lat) mówią ze jest to bardzo dziwne

Uważają to za dziwne tylko dlatego, że szybko zaczęły dojrzewać i już dostały okres, a ty później i jeszcze nie. Tak naprawdę to jest to normalne i to one są dziwne, że tak mówią.

Dazul napisał/a:
no i co to będzie znaczyło ze jak już dostane to mam przestać ze słodyczami?

Nie musisz przestać ich jeść (chyba, że chcesz), tylko nie opychać się nimi ; P
joasia90 - Pią 13 Mar, 2009 15:58
Temat postu:
violetLily napisał/a:
Ale już po pierwszej miesiączce ma przybyć, na szczęście troszki ciałka Wink

Niekoniecznie..... przed wazyłam 37kg, teraz mam 40.
@siex - Pią 13 Mar, 2009 16:31
Temat postu:
To nic dziewczyny to 10-15
joasia90 - Pią 13 Mar, 2009 16:35
Temat postu:
@siex napisał/a:
To nic dziewczyny to 10-15

że co??
@siex - Pią 13 Mar, 2009 17:54
Temat postu:
Chodzi o to że w tym wieku dostaja
joasia90 - Pią 13 Mar, 2009 18:35
Temat postu:
No to piszmy po ludzku Smile
@siex - Pią 13 Mar, 2009 18:40
Temat postu:
O boshe mądrzy łatwo się domyślaja
joasia90 - Pią 13 Mar, 2009 19:00
Temat postu:
@siex napisał/a:
O boshe mądrzy łatwo się domyślaja

Mądrzy ludzie piszą normalnie ; )
violetLily - Pią 13 Mar, 2009 21:34
Temat postu:
Jej.. Joasia nie strasz mnie ;P a własnie kierowałam się względem genów, ale teraz już nie wiem ;(
Dla mnie to naprawdę problem, że tylko tyle ważę przy 165 cm, xd Raz lekarz posądzil moich rodziców o to, że mi jeść nie dają xp Ja sie lałam na fotelu, ale mama była lekko zmieszana..
hippie - Pią 13 Mar, 2009 21:38
Temat postu:
Mam koleżankę, która ma figurę za mamą. Są baaardzo szczupłe, a jej mama wciąż jest taka po urodzeniu trójki dzieci.
joasia90 - Pią 13 Mar, 2009 21:42
Temat postu:
Ja waże mało, ale nabrałam ciałka na udach, biodrach i piersiach więc nie jest powiedziane, że laski które mało ważą późno lub wcale nie będą miesiączkowały i zawsze będą miały wystające żebra ; p

Tak naprawde geny dziedziczymy po obu rodzicach, więc nie koniecznie dziewczyna zaczyna miesiączkowac w tym wieku co jej mama. Piersi duzych też nie musi mieć żeby dostać okres..... Macie 14 lat więc narazie nie ma się co martwić. Ja właśnie w tym wieku zaczełam miesiączkować. Moja mama dostała w wieku 17, co prawda późno, ale potem nie miała problemów hormonalnych, w ciaże zaszła od razu, więc czasami tak bywa.... i też chuda była ; )
violetLily - Pią 13 Mar, 2009 21:43
Temat postu:
Jeju jej xd
Ale wiecie. Jednak jak widzę czasem jakieś anorektyczki, to w ogóle nie jestem do nich podobna ;p Nie wystają mi kości ( no może oprócz kilku żeber ;P ) no i w sumie jestem troszki wysportowana. Na brzuszku rysuje się delikatny kaloryferek ;P No i mięśnie ramion.. Więc może nie jest tak tragicznie i nie będzie tak źle potem xd
Shaunri - Sob 14 Mar, 2009 09:07
Temat postu:
Dziewczęta - jeśli chodzi o wagę, to nie ma się co nią aż tak bardzo kierować. Jedne będą wyglądać jak szkielet przy wadze 45-50 kg, a inne przy 35-40.
@siex - Sob 14 Mar, 2009 13:39
Temat postu:
Znam jedną nauczycielkę ma dwójkę dzieci a jest bardzo chuda i ma 185 wzrostu tak jak mój tata

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group