DOJRZEWANIE - maź... girl - Czw 26 Mar, 2009 20:11 Temat postu: maź...
(mam 11 lat we wrześniu skończę 12) z mojej pochwy wydziela się maź która jest przeźroczysta lub biała a przecież nie pójdę do sklepu i powiem "poproszę o wkładki" a nie chcę żeby matka o tym wiedziała co mama zrobić pomocy ???!!! Tremere - Czw 26 Mar, 2009 20:16 Temat postu:
dlaczego nie pojdziesz do sklepu? bo? dla sprzedawcy jestes jedna z setek kilentek ktore kupuja wkladki.
no i nic masz nie robic. niedlugo okres. girl - Czw 26 Mar, 2009 20:21 Temat postu:
tak tylko ja mieszkam na wsi i co pojadę do miasta żeby se kupić wkładki.(nie chciałabym żeby cała wieś wiedziała o tym...)plotki szybko się rozwiewają Shaunri - Czw 26 Mar, 2009 21:32 Temat postu:
A to u was na wsi kobiety okresu nie mają? Anonymous - Pią 27 Mar, 2009 10:05 Temat postu:
Jaka wieś, taki okres girl - Pią 27 Mar, 2009 14:45 Temat postu:
mają... Dazul - Pią 27 Mar, 2009 15:48 Temat postu:
Czemu nie powiesz mamie ?? Przecież nic ci nie zrobi niee? Ja już długo mam taka maź ale się tym nie przejmuje i wkładek nie używam :] to nic takiego nie jest.Lecz może też być tak że niedługo będziesz miała okres. violetLily - Pią 27 Mar, 2009 16:44 Temat postu:
Porozmawiaj z mamą, że chcesz kupic wkładki! Ptrzeciez chyba nie zrobi Ci tak i poleci do sąsiadek rozgadać, co jej powiedziałaś ;P Więcej wiary w mamę ;D Dandżer - Pią 27 Mar, 2009 18:38 Temat postu:
Ale temat do plotek. Miesiączka...
Normalnie gorące dyskusje ... violetLily - Pią 27 Mar, 2009 18:51 Temat postu:
Danżer żałosny jesteś. Jak coś cie nie interesuje nie wchódź tam. @siex - Sob 28 Mar, 2009 12:47 Temat postu:
Ja tam się nie wstydzę mamy, bo ie ma czego! girl, tak jak mówią violetLily, i Tremere, powiedz mamie. Wiesz co mam tyle samo lat i ja już dawno powiedziałam o tym mamie! To najnaturalniejsza sprawa pod słońcem. Sheere - Sob 28 Mar, 2009 15:47 Temat postu:
Każda kobieta i dziewczynka ma śluz on nigdy nie zniknie.Nie musisz nosić wkładek tylko,że wtedy ubrudzą ci się majtki i nic więcej.To jest oznaka dojrzewania. Maziak - Nie 07 Cze, 2009 13:00 Temat postu:
to że masz śluz to znaczy że dojrzewasz i że za niedługo dostaniesz okres. Powiedz mamie bo wtedy będzie widziała że może się spowiedzać że poprosisz ją żeby ci kupiła podpaski a ona moim zdaniem powinna się cieszyć. Co do wkładek to jak powiesz mamie o śluzie to poprosisz żeby ci kupila wtedy unikniesz plotek bo twoja mama to naturalne że kupuje takie rzeczy. poproś mamę o dyskręcję etc. joasia90 - Sro 10 Cze, 2009 12:50 Temat postu:
Maziak napisał/a:
bo twoja mama to naturalne że kupuje takie rzeczy. poproś mamę o dyskręcję etc.
a jak dziewczyna w wieku 12 lat kupuje wkładki to już nie jest naturalne? quara99 - Sob 13 Cze, 2009 19:30 Temat postu:
ja mam ten "śluz" (czy "maź" jak to tam nazywasz) od 2 lat. To jest normalne przed miesiączką. Nic się nie martw. Wkładek nie potrzebujesz, ale czasem możesz czuć się nie komfortowo, bo będzie ci "mokro" w majtkach. Jeśli to ci przeszkadza tak bardzo to nie masz wyjścia - wkładki będą potrzebne xP Radze powiedzieć mamie - ona też to miała i wyjaśni ci co masz zrobić, ale może też za ciebie kupić te wkładki i nie będzie plotek groszek014 - Czw 06 Sie, 2009 18:22 Temat postu:
No wlasnie:) po prostu jej powiesz przeciez wkladki sluza do utrzymyania higieny intymnej, a przeciez o higiene trzeba dbac! Nie kazdy lubi miec mokro w majtkach ! black rose - Wto 25 Sie, 2009 15:37 Temat postu:
ja mam 12 lat i mam śluz od pół roku
myśle że narazie nie potrzebujesz wkładek Akacja12 - Wto 25 Sie, 2009 20:00 Temat postu:
Wkładki to nie jest jakiś obowiązek - chcesz używasz, nie to nie i tyle. Generalnie pewnie to już mówiłam, ale producenci wkładek próbiją wmówić dziewczynom i kobietom że bez tego się nie obejdzie, a tak naprawdę, często one zatrzymują wilgoć, i jest gorzej dla zdrowia niż gdyby się ich nie miało. AnGeLsS_for_you - Pią 28 Sie, 2009 13:19 Temat postu:
ja też mam ten sam problem.ja jak napisałam mamie sms-em żeby mi kupiła wkładki higieniczne bo mam śluz to ona mi odpisała że mnie pokręciło quara99 - Pią 28 Sie, 2009 20:57 Temat postu:
to sobie sama kup xP