Dzieci OnLine

Z życia szkoły... - klasy dwujęzyczne

Kacza - Nie 17 Maj, 2009 13:32
Temat postu: klasy dwujęzyczne
jw.uczęszcza ktoś?zadowolony jest?; ddd
eviltwin1 - Nie 17 Maj, 2009 14:02
Temat postu:
W jakim sensie dwujęzyczne? Jeśli chodzi o gimnazjum, będę chodził za rok. Język angielski i niemiecki. A jeśli o co innego, to przepraszam Wink.
nasty_girl - Nie 17 Maj, 2009 14:31
Temat postu:
Z jednej strony fajnie, z drugiej.. w liceum większość miała problem z drugim językiem. Może dlatego, że przez lata uczyło się jednego.. Jak masz zdolności lingwistyczne, czemu nie.. Ja całe życie będę pamiętać niemiecki jako największą katorgę ;p
Słupek - Nie 17 Maj, 2009 14:44
Temat postu:
Kumpel zrezygnował jak się dowiedział, że ma napisać po angielsku esej historyczny na 6000 słów. Bo rozumiem, że chodzi o klasę z językiem wykładowym innym niż polski?
Kacza - Nie 17 Maj, 2009 14:51
Temat postu:
tak.tzn.taką w którym większość przedmiotów wykładana jest po angielsku(bądź w innym języku, mnie chodzi o ang akurat ;pp)
nasty_girl - Nie 17 Maj, 2009 14:52
Temat postu:
AA takie Wink Na pewno fajna sprawa Wink Jakbym miała możliwości sama bym chętnie wybrała.. ale już za późno ;p
Kacza - Nie 17 Maj, 2009 14:55
Temat postu:
a wie ktoś jakie są wymagania na początek

wymagany jest FCE(tzn.poziom a nie certyfikat;p) czy może CAE ?
Słupek - Nie 17 Maj, 2009 17:10
Temat postu:
W mojej szkole:
Cytat:
Do grup dwujęzycznych z językiem angielskim i klasy pre-IB brane są pod uwagę uzyskane punkty za sprawdzian uzdolnień kierunkowych z j. angielskiego - max. 50 pkt.. Uczeń, który nie osiągnie w sumie 50% punktów z obu części sprawdzianu uzdolnień kierunkowych z języka angielskiego nie może ubiegać się o przyjęcie do grupy dwujęzycznej i klasy pre-IB.
Kandydaci legitymujący się certyfikatem FCE, CAE, CPE, mogą nie przystąpić do sprawdzianu uzdolnień kierunkowych z języka angielskiego po dostarczeniu właściwego oryginału certyfikatu uzyskując następującą liczbę punktów:
za certyfikat FCE:
A - (50 punktów);
B - (40 punktów);
C - (30 punktów);
za certyfikaty CAE i CPE
- (oceny: A, B, lub C) - 50 punktów.
Suma punktów możliwa do uzyskania ze sprawdzianu uzdolnień kierunkowych z j. angielskiego - 50 punktów.
Maksymalnie można uzyskać:
z części pisemnej 30 punktów
z części ustnej 20 punktów

Czyli za FCE na A albo za CAE/CPE masz maksa. Jak nie masz certyfikatu to zdajesz egzamin.
Maziak - Sro 27 Maj, 2009 10:29
Temat postu:
Generalnie ja się wybieram do dwujęzycznej. Normalny angielski + 2 przedmioty prowadzone po angielsku przypuszczalnie geografia i biologia po 1 godzinie tygodniowo. Mam nadzieję że będzie fajnie, zobaczymy Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group