Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - stanik-jaki rozmiar?

madziara12645 - Sob 23 Maj, 2009 14:44
Temat postu: stanik-jaki rozmiar?
Dziewczyny pomóżcie mi dobrać odpowiedni rozmiar stanika. Pod biustem mam 64cm w biuście 71. dodam jeszcze że mam nierówne piersi,lewa jest więkrza od prawej i brdzo mnie to martwi Sad Prosze pomóżcie!!!!!
nasty_girl - Sob 23 Maj, 2009 14:55
Temat postu:
Każda ma troszkę nierówne piersi. Czasem tego nie widać, a czasami troszkę.

Wg kalkulatora z jakiego skorzystałam jest to 65aa.. Idź do sklepu i przymierz, bo czasami różnią się krojem i mogą źle leżeć.. Choć czy na aa jest potrzebny?
violetLily - Nie 24 Maj, 2009 11:27
Temat postu:
Korzystając z okazji, to czy asymetria piersi po jakimś czasie może się wyrównać? Bo u mnie także lewa jest wyraźnie większa od prawej.
nasty_girl - Nie 24 Maj, 2009 12:17
Temat postu:
Raczej nie, tzn może będzie mniej widoczna, ale jakaś różnica zostanie.. spójrz na swoją twarz. Ona też nie jest w 100 % identyczna z obu stron..
Maziak - Pon 25 Maj, 2009 07:58
Temat postu:
kurczę, ja mam 13 lat 150 cm wzrostu ważę 34 kg i nie mam jeszcze piersi Sad
pod biustem mam 64 a w biuście 67 Sad
Anonymous - Pon 25 Maj, 2009 19:02
Temat postu:
kurcze ja tez mam 13 lat tylko że 160 waże 35 kg i nie mam biusty i co każdy dojżewa w swoim tempie ...zaczniesz sie martwic po 16
Maziak - Wto 26 Maj, 2009 10:30
Temat postu:
przynajmniej nie jestem sama ^^
violetLily - Wto 26 Maj, 2009 23:08
Temat postu:
Dzięki Nasty, ale czy taka (no w sumie przesadziłam, asymetria nie jest duża) asymetria może być w przyszłości źródłem jakichś problemów zdrowotnych?

Myszka, Maziak - Do niedawna mialam identycznie.. Chuda niestety jestem w dalszym ciągu, ale przynajmniej biuścik zwiększył tempo. Wink
Nie martwcie się. Uroośnie. ;P Jest na to czas.
Po 16 roku życia należy się zgłosić do lekarza jak niedostanie się miesiączki.
Oznaki dojrzewania powinny pojawić się nie później niż około 14 lat.
Maziak - Sro 27 Maj, 2009 09:39
Temat postu:
To wszystko wiem Wink
violetLily, z tego co wiem to raczej nie, jedynie z doborem stanika, ale ta asymetria się zmniejszy i będzie naprawdę minimalna. Znam osoby które miały taki problem, ale juz im się wyrównało i teraz maja spokój.
nasty_girl - Sro 27 Maj, 2009 11:25
Temat postu:
Nie, to w 100% normalne ;p Co najwyżej będzie Ci trudniej dobrać bieliznę..
violetLily - Sro 27 Maj, 2009 17:22
Temat postu:
O tym się już przekonałam. ;P
Anonymous - Czw 28 Maj, 2009 15:48
Temat postu:
violetLily tylko zauwaz że jesteś w moim wieku ...a ja biodra mam juz bardzej kobiece a góra płaska jak deska...no może nie zupełnie ale prawie jak deska...a taka asymetria jest normalna często tak jest w okresie dojrzewania kiedyś to przejdzie

Maziak fajnie wiedzieć że nie jestem sama
violetLily - Czw 28 Maj, 2009 19:41
Temat postu:
Może powinnaś troszkę więcej jeść? Biust kobiety zbudowany jest w dużej mierze także z tkanki tłuszczowej Smile A nawet jeśli, to piersi rosną w swoim tempie, czasem później czasem wcześniej.
Anonymous - Pią 29 Maj, 2009 12:55
Temat postu:
niestety ja nie jem mało ( właśnie zajdam loda czekoladowego) tylko tyle na ile mam ochotę i to wcale nie jest mało czasami nawet dość dużo...to chybaprzez przemianę materi
violetLily - Pią 29 Maj, 2009 14:24
Temat postu:
Ja też mam taką przemianę Razz Ale jednak mam nadzieję, że nie zredukuje się ona. ;]
Anonymous - Sob 30 Maj, 2009 19:35
Temat postu:
tez mam taką nadzieje no i mam nadzieje że mi biust trochę urośnie Very Happy
violetLily - Sob 30 Maj, 2009 21:15
Temat postu:
A ja ostatnio uważam, że małe jest piękne, więc w sumie to teraz dla mnie nie istotne, czy będę miała tak jak teraz malutki biuścik, czy większy jak jeszcze urośnie. ;]
madziara12645 - Nie 31 Maj, 2009 18:45
Temat postu:
zadałam już pytanie na początku ale tez chce dodać że jestem strasznie chuda:( mam 160cm i 35kg...miło słyszeć że ktoś też jest w podobnej sytuacji bo moje dziewczyny w klasie ważą po 50-58kg i dziwnie się czuje między nimi..;( wracając do dojrzewania - biodra nic mi sie nie zaokrągliły,nie mam biustu poprostu zaczynam sie zastanawiać czy nie jestem chłopakiem hehehe.....zazdroszczę dziewczyną które są szczupłe ale sylwetke kobiecą no i biust ( nie zaduży ale taki żeby był widoczny a nie taki jaki ja mam wymiary 64cm pod i 71cm w biuście;()
violetLily - Nie 31 Maj, 2009 22:47
Temat postu:
MAdziara wszystko w swoim czasie Smile
Ostatnio bioderka także mi się zaokrągliły delikatnie i jest dobrze. :]
Anonymous - Sob 01 Sie, 2009 17:10
Temat postu:
Nasty, odchodząc troszkę od tematu, czy mogłabyś mi podać adres tego kalkulatora? Wygooglałabym sobie, ale google mi nie działają, nie wiem czemu ;// Mam mieć formatkę dysku teraz, ale to za tydzień-2...
Nens - Sob 01 Sie, 2009 22:56
Temat postu:
Takie kalkulatory są dziwne. Wyliczyły mi jakieś 65A, który jest na mnie absolutnie za mały Neutral Noszę co najmniej 75 B.
A co do rośnięcia biustu: mam 18 lat, ostatnio sporo schudłam i myślałam, że w kwestii cycków już będzie tylko gorzej (czy raczej mniej ;P), a tu niespodzianka, trochę, ale widocznie się powiększyły (a w ciąży, ani przed okresem nie jestem ;P).
Anonymous - Wto 04 Sie, 2009 11:10
Temat postu:
madziara12645 napisał/a:
zadałam już pytanie na początku ale tez chce dodać że jestem strasznie chuda:( mam 160cm i 35kg...miło słyszeć że ktoś też jest w podobnej sytuacji bo moje dziewczyny w klasie ważą po 50-58kg i dziwnie się czuje między nimi..;( wracając do dojrzewania - biodra nic mi sie nie zaokrągliły,nie mam biustu poprostu zaczynam sie zastanawiać czy nie jestem chłopakiem hehehe.....zazdroszczę dziewczyną które są szczupłe ale sylwetke kobiecą no i biust ( nie zaduży ale taki żeby był widoczny a nie taki jaki ja mam wymiary 64cm pod i 71cm w biuście;()

miło słyszeć że nie jestem samota ....choc u mnie w tym temacie ostatnio troszkę lepiej a na biodra rzadko narzekałam.....zaczynam byc zadowolona ze swojej sylwetki ...no może gdybym była troszkę wyższa i mniej płaska Very Happy
nasty_girl - Czw 06 Sie, 2009 10:13
Temat postu:
Na stronie Triumpha. Jak pójdziesz do porządnego sklepu z bielizną <podkreślam porządnego, a takich jest w Polsce kilka i nie chodzi o jakieś sklepy galeriowe, gdzie jest droga bielizna za metkę> to Ci wszystko ładnie wymierzą, podadzą, dobiorą, obejrzą, sprawdzą, czy pod żadnym względem nie masz go źle dobranego itd..
Nens - Czw 06 Sie, 2009 22:52
Temat postu:
http://b75.blox.pl/2008/02/Stanikowy-Matrix.html tutaj świetny opis, jak dobrać stanik, wydaje się być dokładniejszy od kalkulatorów.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group