Dzieci OnLine

SEKS - Sex w wieku 13-16lat

RafusS - Pon 20 Lip, 2009 23:53
Temat postu: Sex w wieku 13-16lat
Witam. Mam pytanie. Co myślicie o tym? Love
Ja mam 13lat a moja dziewczyna 16lat. Embarassed
Nam to nie sprawia problemów. Love
Oboje od pewnego czasu chcemy zacząć współżyć seksualnie. Love
Chcemy do tego użyć zabezpieczeń typu prezerwatywa. Love
Proszę o wasze opinie. Zależy mi na tym abyście napisali czy powinniśmy to zrobić i co o tym myślicie. Love
Czekam na odpowiedzi. Love
Z góry Dziękuję! Love
Dołączam również ankietę.
Nens - Wto 21 Lip, 2009 00:00
Temat postu:
Prowokacja?
Nie, nie powinniście.
RafusS - Wto 21 Lip, 2009 00:43
Temat postu:
mhmmm ale jaka w tym prowokacja poprostu oboje chcemy

mhmm jesli mozesz uzasadnij odpowiedz dlaczego nie
Tremere - Wto 21 Lip, 2009 01:10
Temat postu:
chcieć a móc, poczekaj aż urośnie.
Luke_Skywalker - Wto 21 Lip, 2009 08:17
Temat postu:
A pamiętaj ze to twoja decyzja
Shaunri - Wto 21 Lip, 2009 08:32
Temat postu:
Matko <wzdycha>...

Nens - Czemu to miałaby być prowokacja niby? Chłopak kocha dziewuchę, dziewucha kocha jego.

Tremere - Ja już mogłem dużo, dużo wcześniej. A czym też było, ale że w temacie 12-letnich penisów nie jesteś obeznana to w sumie dobrze o Tobie świadczy : )

RafusS - Cóż można Ci tutaj powiedzieć. Skoro decyzja już zapadła, to ani Cię odwodzić, ani zachęcać nie zamierzam. Właściwie dobrze że dziewczyna jest w miarę starsza, bo zapewne znacznie mądrzejsza i rozważniejsza od Ciebie. Unikniecie pewnych problemów. O środkach antykoncepcyjnych też Ci truł nie będę, bo w necie jest tego masa. Mogę tylko powiedzieć że warto ten pierwszy raz przeżyć tak jak sobie go wyobrażałeś, bo mimo wszysko jest to doświadczenie na całe życie : )

Jeśli się Kochacie, to bardzo dobrze, pozdrawiam i życzę szczęścia : )
nasty_girl - Wto 21 Lip, 2009 09:25
Temat postu:
Cytat:
Jeśli się Kochacie, to bardzo dobrze, pozdrawiam i życzę szczęścia : )

.. i dużej płodności?

Dobra, niech będzie, że ma tam coś działającego, ale... chłopak w wieku 13 lat? Nie potrafię zrozumieć dziewczyny, dla mnie rówieśnicy zachowywali się jak gówniarze, to co dopiero taki dzieciak z gimnazjum? Ba.. chyba nawet jeszcze podstawówki.
Shaunri - Wto 21 Lip, 2009 10:10
Temat postu:
nasty - Możemy nie wnikać w ich relacje? Różnie to na świecie bywa, tak naprawdę nic nie wiemy o ich związku. Chłopak pytał czy mamy jakieś rady odnośnie ich pierwszego razu. I tyle.

A "coś działającego" to On ma już od dawna, o to się nie bój : )

A płodności im nie życzę, dlatego uważam że to i lepiej że dziewczyna jest starsza. Utemperuje, opanuje sytuację.
Akacja12 - Wto 21 Lip, 2009 10:22
Temat postu:
Hej, ale on pisze czy powinni to zrobić Smile

A seks można uprawiać od 15 roku życia, więc zrobią to nielegalnie! Razz
RafusS - Wto 21 Lip, 2009 10:53
Temat postu:
Akacja12 napisał/a:

A seks można uprawiać od 15 roku życia, więc zrobią to nielegalnie! Razz

mhmm z tego co mi wiadomo to legalny sex mozna uprawiac od 18roku zycia a nie od 15
mhmm dzieki za wszystkie rady ale wciaz nie jestem do konca zdecydowany czy mam to zrobic czy nie

P.S.
wszszyscy ktorzy w jakis sposob probowali mi pomoc dostali pomogl

DZieki!
Akacja12 - Wto 21 Lip, 2009 11:21
Temat postu:
Od 15 na pewno Smile

A to nie jest tak że to ona tego chce, a Ty nie jesteś do końca przekonany ? 16 letnia dziewczyna, nie dziwie się jej że ma ochotę na seks. Bo skoro tutaj pytasz... w każdym razie nie rób nic wbrew swojej woli.
Nens - Wto 21 Lip, 2009 12:07
Temat postu:
Seks można uprawiać od 15 roku życia, ale uważam, że nawet w tym wieku człowiek rzadko jest na tyle dojrzały, aby rozpocząć współżycie. I nie chodzi mi o działanie, czy nie działanie, chodzi mi o psychikę. Naprawdę wątpię, żeby chłopak w wieku 13 lat był wystarczająco dojrzały.
Słyszałam też taką opinię, że człowiek jest gotowy do współżycia wtedy, gdy jest gotowy na potomstwo. No tak, jest zabezpieczenie po to, aby tego potomstwa nie było. Ale przecież żadne nie daje 100% pewności. Co byś zrobił, gdyby wpadła? Jesteś teraz w podstawówce/gimnazjum. Ponadto, nie chcę tu was oceniać, ale w wieku 13 lat rzadko spotyka się kogoś, z kim będzie się całe życie. Choć, oczywiście, zdarza się to i tego wam życzę. Uważam jednak, że ze współżyciem naprawdę powinniście poczekać.
RafusS - Wto 21 Lip, 2009 12:49
Temat postu:
Akacja12 napisał/a:
A to nie jest tak że to ona tego chce, a Ty nie jesteś do końca przekonany ?

nieee wlasnie pisalem ze oboje chcemy i to nawet ja pierwszy poruszylem ten temat
Cytat:
Co byś zrobił, gdyby wpadła? Jesteś teraz w podstawówce/gimnazjum.

Jestem teraz w gimnazjum i jestesmy gotowi na to ze jakby wpadla to dzieckiem bedziemy sie opiekowac wspolnie i srodki na to beda.
Nens - Wto 21 Lip, 2009 13:13
Temat postu:
A skąd "środki na to będą"? Będziesz zarabiać?
Tremere - Wto 21 Lip, 2009 14:00
Temat postu:
omojboze nie wiem czy sie smiac czy plakac, ja spiac z kims zakladam ze dzieci z tego nie bedzie, jezeli szlabym z mysla 'oh jezeli wpadne to przeciez mam srodki i wspanialego faceta!' to mialabym w tym momencie gromadke dzieci.

lepiej myslcie nad tym jak NIE WPASC, jestescie oboje dziecmi i nie podolacie roli rodzica.
SIMON300195 - Wto 21 Lip, 2009 14:06
Temat postu:
Powiem tak...

Zrób jak chcesz zrób jak se to wyobrażasz...

Tylko musisz pamiętać o zabezpieczeniach.... Wystarczy gdy przerwatywa pęknie i sperma wleci do pochwy to już masz "przechlapane"

Powiem też żebyś nie mówił nikomu w szkole i przechwalał "Ja w wakacje uprawiałem seks, to był mój pierwszy raz" Zachowaj tajemnice bo czasem plotki w szkole roznoszą szybciej niż se to wyobrazasz

Jak mówie decyzja należy do Was obojgu
Czy chcecie tego....?
czy musicie to zrobić....?
Jakie będą konsekwencje ....?
Nens - Wto 21 Lip, 2009 14:24
Temat postu:
SIMON300195 napisał/a:
Wystarczy gdy przerwatywa pęknie i sperma wleci do pochwy

Opis równie poetycki, co nieprawdziwy.
Istnieje coś takiego, jak tabletka 72 po, oraz oczywiście dni niepłodne u kobiety. Gdy "sperma wleci do pochwy" nie oznacza to od razu, że kobieta jest w ciąży.
nasty_girl - Wto 21 Lip, 2009 14:37
Temat postu:
Ehh.. ja myślę, że sam sobie odpowiedział mówiąc, że nie jest pewny.
Shaunri - Wto 21 Lip, 2009 15:31
Temat postu:
Akacyjka - Ach, przepraszam, od dwóch dni nie spałem i nie ogarniam co czytam : )

Autor - Fakt, jeśli nie jesteś pewny, to faktycznie możliwe że nie jest to odpowiedni moment. Pamiętaj że seks w nieodpowiednim momencie jest gorszy niż brak seksu. Seks nie jest przymusem. Partnerstwo nie musi równać się seksowi, niezależnie od wieku. Seks to pewien środek, do przyjemności, zblizenia, lub dzieci - ale przecież nie jest to jedyny środek dzięki któremu możecie poczuć się blisko, czy możecie zaznać chwili przyjemności.

Nens - Jaka dojrzałość jest niezbędna do seksu? Dojrzałość jest niezbędna do racjonalnego myślenia, do niepozwolenia prostym popędom zawładnięcia "sytuacją", ale do seksu? Przemyślanego i zaplanowanego dnia? Nigdy w życiu : )
Nens - Wto 21 Lip, 2009 15:43
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Pamiętaj że seks w nieodpowiednim momencie jest gorszy niż brak seksu.

To właśnie mam na myśli.
Akacja12 - Wto 21 Lip, 2009 16:31
Temat postu:
Ale zobaczcie, wiadomo że pierwszy raz raczej będzie słaby, więc zdobędzie doświadczenie, będzie miał najgorsze za sobą, więc będzie mogło być tylko lepiej...
Nens - Wto 21 Lip, 2009 16:38
Temat postu:
Wcale nie wiadomo. To żaden pretekst, jak dla mnie.
Akacja12 - Wto 21 Lip, 2009 16:56
Temat postu:
Traktujecie seks po chrześcijańsku, że to wielkie super ważne doświadczenie. A nie każdy tak uważa.
Nens - Wto 21 Lip, 2009 17:11
Temat postu:
Superważne nie. Ważne tak.
Po chrześcijańsku? Nie, nie. Jestem wręcz przeciwna czekaniu do ślubu.
RafusS - Wto 21 Lip, 2009 21:47
Temat postu:
jednak postanowilem to zrobic oczywiscie bedziemy pamietali o zabezpieczeniach
po fakcie powiem wam czy dobrze zrobilem robiac to
Shaunri - Wto 21 Lip, 2009 22:46
Temat postu:
Akacyjka - Że niby traktuję seks po Chrześcijańsku? Proszę Cię, nie żartujmy. Uważam po prostu że jest to spory krok w dorosłość, zaś pierwszy raz - co by nie mówić - jest doświadczeniem które się pamięta. Szczególnie jeśli jest dobrze zaplanowane i odpowiednio przygotowane.

I pierwszy raz wcale nie musi być "słaby", wystarczy stanąć na wysokości zadania a nie myśleć wyłącznie penisem/waginą, żeby "już go/ją mieć, bo zaraz nie wytrzymię".
quara99 - Wto 21 Lip, 2009 22:48
Temat postu:
sądzę, że lepiej tego nie robić...jej wiek to owszem jest dobry, ale ty jesteś trochę za młody :/ poczekaj trochę, a może się potem okazać, że będziesz się śmiał, że w takim wieku chciałeś seks uprawiać xD
RafusS - Sro 22 Lip, 2009 21:25
Temat postu:
juz postanowilismy ze po moim powrocie z hiszpani wyjezdzamy pod namiot na kilka dni i tam to wlasnie zrobimy
Anonymous - Sro 22 Lip, 2009 21:53
Temat postu:
Powiem tak.
Ty kochasz swoją dziewczynę, ona kocha ciebie, fajnie jest i wesoło, prawda?
A teraz ciocia (albo jak kto woli, użytkowniczka, bo ciocią jeszcze nie jestem) (chyba że brat ma tajemnice) Riaga troszeczkę, troszeczkę pomęczy.

Po pierwsze, najważniejsze- czy wiesz, i zdajesz sobie sprawę, co będzie, jeśli twoja dziewczyna zajdzie w ciążę? Co powiedzą rodzice? Jeśli chcesz, to ci przybliżę:
"CO?! Jak to?! CHYBA ŻARTUJESZ!? *********, do szkoły nas wzywają, a ty *********** się zajmujesz?! Co teraz będzie?! Kiedy, jak?! Co ona wie?! I KTO W OGÓLE?! *****! ******* jasna! Jak wy to utrzymacie?! *******, jak to nie wiesz, *****?!"
A dalej to zależy od twoich rodziców Smile
A środki utrzymania? Kieszonkowe nie wystarczą. Ginekolog, ubrania, zamieszkanie. A poza tym, jak ktoś przybliżył, legalny seks można uprawiać od 15 roku życia. Więc, jeśli zajdzie, czeka was niemiła wyprawa pod młoteczek spod nazwy "Sąd".

Druga sprawa- antykoncepcja. Dobrze, że chociaż trochę pomyśleliście. Ja mam też trzynastkę, a jak już o tym myśleć, to planuję póóźno. Nie po ślubie- nie będę miała ślubu, bo nie chcę. A jak nie póóźno, to najlepiej wcaale.

Prezerwatywa- może się ssunąć lub pęknąć. Radziłabym jeszcze jakiś środek, globulki dopochwowe, np. Patenetx Oval,99,7 procent skuteczności, albo jakąś piankę plemnikobójczą. Wiem, że tylko tak mówię, i że trudno ukrywać to przed rodzicami, ale sorry, woleliby chyba znaleźć anty w twoim pokoju, niż potem niańczyć wnuczka.

Trzecia sprawa- pod namiotem. Potrzebujecie spokoju i ciszy. Namiot nie jest zbyt dobry- mrówki, komary i szczypawki, które pchają się... tam, gdzie nie powinny. Poza tym, na ziemi jest nierówno. A w namiocie zimno. Potrzebujecie też odpowiednio dużo miejsca i bieżącą wodę. A prezerwatywy muszą być odpowiednio przechowywane, aby "zadziałały".

Radzę się wam porządnie zastanowić. Co do twojego przypadku- nie jest za wcześnie?
Shaunri - Sro 22 Lip, 2009 22:06
Temat postu:
Riaga - Uprawiając seks zazwyczaj nie bierze się pod uwagę zajścia kobiety w ciążę. Gdyby za każdym razem taką okoliczność brać od uwage, to 99% społeczeństwa zmarłoby na zawał.

Z czym się można zgodzić, to fakt - namiot to wręcz kretyński pomysł.
nasty_girl - Sro 22 Lip, 2009 22:20
Temat postu:
Eh.. ja w tym wieku 100 X bardziej się martwiłam niż teraz..
SIMON300195 - Czw 23 Lip, 2009 22:10
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
Ehh.. ja myślę, że sam sobie odpowiedział mówiąc, że nie jest pewny.

Byłem pewny i
czy wspominałem coś tabletkach???
nasty_girl - Pią 24 Lip, 2009 08:42
Temat postu:
Simon, jesteś jedyny na tym forum?
RafusS - Pią 24 Lip, 2009 21:22
Temat postu:
pomyslelismy i jednak nie bedzie namiociku tylko camping tak oprucz prezerwatywy uzyjemy jednak srodkow anty
SIMON300195 - Nie 26 Lip, 2009 20:13
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
Simon, jesteś jedyny na tym forum?

nie ale czy wspominałem coś o tabletkach nie...

nie zaczynajmy kłotni bo do niczego ona nie dąży tylko jeszcze pogorsza sprawe
nasty_girl - Nie 26 Lip, 2009 22:31
Temat postu:
Co mnie obchodzi, o czym wspominałeś. Jeśli nie wiesz o czym pisałeś, to przesuń sobie na górę i przeczytaj..

Odpowiadasz na każdą wiadomość - nie ważne do kogo skierowaną, bez żadnego sensu, logiki ani potrzeby.
Draxios - Pią 28 Sie, 2009 12:02
Temat postu:
Pięknie 13 lat i zachciewa się wiesz co ja ci poradzę / IDŹCIE SIĘ LECZYĆ OBYDWOJE
Tremere - Pią 28 Sie, 2009 12:03
Temat postu:
rozczaruje cie ale poped w tym wieku jest normalny wiec moze ty sie lecz Razz
Draxios - Pią 28 Sie, 2009 12:08
Temat postu:
Popęd a chęć zrobienia tego i jest się pewnym że robi dobrze w 50% nie ma nic wspólnego :]
Shaunri - Pią 28 Sie, 2009 18:20
Temat postu:
Popęd a chęć zrobienia tego

Jedno równa się drugiemu. Wszystko w normie.
Anonymous - Pią 28 Sie, 2009 18:32
Temat postu:
Ludzie! Jaś odszedł do lamusa, teraz zacznie nas spamować Draxios ;].
quara99 - Pią 28 Sie, 2009 20:49
Temat postu:
no poprostu załamka...
Draxios: "Pięknie 13 lat i zachciewa się wiesz co ja ci poradzę / IDŹCIE SIĘ LECZYĆ OBYDWOJE"
I następna osoba która prawie nic o takich rzeczach nie wie i będzie tym osobą które maja problemy tak "radzić" :/ mnie już ręce opadają....
nnnina - Sob 12 Wrz, 2009 20:33
Temat postu:
Jeśli oboje się zdecydowaliście to może spróbujcie ale nie od razu może najpierw okazujcie sobie miłośc ;pocałunki itd. Takie jest moje zdanie
Bożena - Nie 13 Wrz, 2009 13:47
Temat postu:
RafusS napisał/a:
Witam. Mam pytanie. Co myślicie o tym?
Ja mam 13lat a moja dziewczyna 16lat.
Nam to nie sprawia problemów.

Seks z osobą niepełnoletnią w tym wypadku będzie uznawany za pedofilię. Mam nadzieję, że wiesz, co to znaczy i zdajesz sobie sprawę z tego jaką karę może ponieść Twoja dziewczyna?
Piszesz, że ją kochasz, więc zastanów się czy chcesz ją na to narazić...

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group