Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - problem..:(

madziara12645 - Pią 31 Lip, 2009 14:58
Temat postu: problem..:(
Mam problem....gole nogi tylko maszynką ale później strasznie mam te nogi słuche. Balsamy nie pomagają...słyszałam o piance do golenia która ułatwia golenie maszynką jednorazową. Używacie takiej pianki? jeżeli tak to podajcie jaką...Bardzooo proszę..Sad
Nens - Pią 31 Lip, 2009 18:33
Temat postu:
Golisz na mokro i masz suche? Dziwne. Balsamy nie pomagają? Jeszcze dziwniejsze.
Polecam depilator.
Anonymous - Sob 01 Sie, 2009 17:02
Temat postu:
A może golisz na sucho, bez wody, raz-dwa maszynką, żeby mama/tata nie zauważył/a?
Jak tak, to widzę gdzie problem.

A to, że balsamy nie pomagają? Kup normalnie krem nawilżający, chociażby do rąk, i smaruj wieczorem po kąpieli (i wysuszeniu nóg). Niemożliwe, że nie pomaga.

Albo użyj kremu do depilacji z ekstraktem z czegośtam nawilżającego. A jak już maszynkę, to kup sobie np. Venus Breeze, z wbudowanymi paskami żelu.
Tremere - Sob 01 Sie, 2009 18:19
Temat postu:
lol a co ma mama czy tata do golenia nog? chyba kazda kobieta goli nogi wiec mysle ze mama nie bedzie zaskoczona
Anonymous - Sob 01 Sie, 2009 19:15
Temat postu:
Tremere, o dziwo, czemu moja mama wpiekla się, jak zapytam ją, czy mogę się depilować?
Tremere - Nie 02 Sie, 2009 19:25
Temat postu:
skad mam wiedziec czemu? dziwna masz matke po prostu. moja kupila mi 1wszy depilator.
Anonymous - Pon 03 Sie, 2009 19:43
Temat postu:
Więc gratuluję Ci doskonałych kontaktów rodzicielskich. Mimo wszystko, nie wszyscy rodzice są za tym, aby ich córka się depilowała we wczesnym wieku, aczkolwiek nie wiemy, ile lat posiada założycielka tematu. Jaka szkoda.
Encore - Pon 03 Sie, 2009 22:56
Temat postu:
Zainwestuj w oliwkę dla niemowląt i używaj zaraz po kąpieli skoro nawet balsamy nie pomagają.
groszek014 - Czw 06 Sie, 2009 16:22
Temat postu:
Jezeli goli sie nogi na mokro to nie powinny myc suche...
Sprobuj golic nogi na mokro a potem nasmaruj nawet zwyklym kremem Nivea...
Tremere - Czw 06 Sie, 2009 20:22
Temat postu:
Riaga napisał/a:
Więc gratuluję Ci doskonałych kontaktów rodzicielskich. Mimo wszystko, nie wszyscy rodzice są za tym, aby ich córka się depilowała we wczesnym wieku, aczkolwiek nie wiemy, ile lat posiada założycielka tematu. Jaka szkoda.

Pisz jak czlowiek. Za bardzo sie starasz. Aczkolwiek doceniam.

ja mam BEZNADZIEJNE kontakty z rodzicami, po prostu mam normalnych rodzicow. moja matka tez jest kobieta i tez byla w waszym wieku i dlatego nigdy nie robila problemu z makijazu czy depilacji. chyba ze twoja urodzila sie i miala 25 lat.
Anonymous - Pon 10 Sie, 2009 23:31
Temat postu:
W każdym razie, podczas rozmów o tym, czy mogę się depilować/malować (chociażby użyć pudry antybakteryjnego, aby się nie świecić) słyszę jedno: "Jesteś za mała".
Shaunri - Wto 11 Sie, 2009 08:48
Temat postu:
To po co pytać?
Anonymous - Wto 11 Sie, 2009 09:39
Temat postu:
Ponieważ, aby się przypudrować bądź też wydepilować potrzebuję własnych rzeczy, nieprawdaż? A gdyby mama je znalazła, to by było dopiero, nieprawdaż? A jeszcze gorzej, gdyby jakimś cudem zobaczyła, że się wydepilowałam/przypudrowałam, to byłoby jeszcze gorzej.

Za kłamstwo oberwałoby mi się podwójnie, za sam czyn i za to, że w ukryciu.
groszek014 - Wto 11 Sie, 2009 16:30
Temat postu:
Riaga napisał/a:
W każdym razie, podczas rozmów o tym, czy mogę się depilować/malować (chociażby użyć pudry antybakteryjnego, aby się nie świecić) słyszę jedno: "Jesteś za mała".

A ile masz lat jezeli moge spytac??(:
Nens - Wto 11 Sie, 2009 19:57
Temat postu:
Rodzice boją się tego, że dorastasz. Chcieliby, żebyś była ciągle ich małą dziewczynką.
Shaunri - Wto 11 Sie, 2009 20:09
Temat postu:
Nens - Taka wiadomość dorastającej dziewczynie niewiele pomoże, prawda?

Riaga - Tak jak w przypadku drugiej Panny tutaj - skoro już nawet Ty nie wiesz jak ich podejść, to znaczy że nie da się ich podejść. Albo kłótnie i krzyczenie, albo nic : )
Akacja12 - Wto 11 Sie, 2009 22:01
Temat postu:
Możesz zastosować metodę zmasowanego ataku. Pudrować się i depilować dalej mimo że Twoja mama to odkryje, zrobi awanturę itd. Może się przyzwyczai Smile
Nens - Wto 11 Sie, 2009 23:35
Temat postu:
Kłótnie i krzyczenie? Wtedy raczej rodzice utwierdzą się w przekonaniu, że jest jeszcze niedojrzała, skoro chce krzykiem załatwić sprawę.
Shaunri - Sro 12 Sie, 2009 08:20
Temat postu:
Nens - Naprawdę myślisz że WSZYSTKO w życiu idzie załatwić ugodowo? Generalnie jest tak, że jeśli dla rodziców traktowanie córki jak dziecka jest wygodne - to będą Ją traktować jak dziecko do 30-40 roku życia, co może zrobić jej dużą krzywdę.

Dlatego też w pewnym momencie to "dziecko" powinno zacząć walczyć o swoje. O możliwość wyjścia na noc, o możliwość depilacji czy innych pierdół - dzięki temu w odpowiednim wieku będzie potrafiło zawalczyć o możliwość wyprowadzenia się, czy przyprowadzenia do domu takiego chłopaka, jaki jej się podoba.
Nens - Sro 12 Sie, 2009 22:47
Temat postu:
Właśnie ja tak mniej więcej mam. Zauważyłam, że wolno mi o wiele mniej niż większości znajomych, ale krzyki i kłótnie naprawdę tylko pogarszają sytuację, gdy podnoszę głos rodzice zazwyczaj ucinają dyskusję i już nie ma do niej powrotu. Jak na razie najlepiej wychodzę niestety na kłamstwie.
Shaunri - Czw 13 Sie, 2009 08:09
Temat postu:
Gdy wolno Ci więcej niż innym, to w takim razie nie masz o co walczyć. Mówimy o rodzicach, z którymi ugoda już nie wchodzi w grę.
eviltwin1 - Czw 13 Sie, 2009 09:29
Temat postu:
Nens napisał/a:
o wiele mniej

Wolno jej o wiele mniej, niż innym.
Cóż, wg mnie - depiluj się, jak tam chcesz, mama trochę pokrzyczy i po jakimś czasie się pewnie przyzwyczai. A co do pudrowania - to jestem zgodny... hmm, po co się pudrować w wieku 12 lat? Czy nie jesteście ładne bez tego? Rozumiem, za kilkanaście lat, no ale...
Tremere - Czw 13 Sie, 2009 13:01
Temat postu:
sorry ale w tym momencie dyskusja jest niepotrzebna bo o co? o golenie nog? no litosci, akurat Shaunri ma 100% racji. ja nie rozumiem co rodzice maja do nog corki i do tego czy sa na niej wlosy czy nie? sorry ale wysiadam
Shaunri - Czw 13 Sie, 2009 15:29
Temat postu:
eviltwin - Przepraszam, byłem kompletnie zmęczony jak to pisałem : )
Anonymous - Czw 13 Sie, 2009 17:27
Temat postu:
Mam 13 lat...

Eviltwin- świecenie się na twarzy to efekt wydzielania sebum, co natomiast jest spowodowane poprzez dojrzewanie. Więc, jeśli nie pomagają mi żele i toniki, regularnie używane, to chyba trzeba sięgać po broń ostateczną?
eviltwin1 - Czw 13 Sie, 2009 18:15
Temat postu:
Tia. Też mi się twarz świeci. I - w związku z tym - tym bardziej, że to normalne - w ogóle mi to nie przeszkadza. Nie wiem jak innym, ale mi nie przeszkadza.
Shaunri - Czw 13 Sie, 2009 18:26
Temat postu:
eviltwin - Jak nie widzisz różnicy między Tobą a Riagą to spójrz w dół, może zrozumiesz.
Nens - Czw 13 Sie, 2009 20:36
Temat postu:
W wieku 13 lat pudry akurat nie przychodziły mi do głowy, i właściwie nie przychodzą nadal, nie używam ;P Polecam bibułki matujące. Wchłaniają nadmiar sebum, przestajesz się świecić, a jeśli używasz korektora lub podkładu, nie naruszają go. O wiele zdrowsze niż puder, zatykający pory.
madziara12645 - Czw 13 Sie, 2009 21:27
Temat postu:
ten temat nie jest o jakimś puru dzieczyny moje kofane...
Nens - Czw 13 Sie, 2009 22:14
Temat postu:
Racja, offtop się zrobił przepaskudny.
Akacja12 - Czw 13 Sie, 2009 22:18
Temat postu:
Ja nie używam pianki, wystarcza mi zwykłe mydło czy tam żel pod prysznic. Namydl nogi i wtedy dopiero się nimi zajmuj, a po goleniu krem, powinno wystarczyć.
Anonymous - Pią 14 Sie, 2009 12:57
Temat postu:
po prostu temat się rozwinoł bo ile można pisać o goleniu nóg ...i tak każdy pisze to samo że na mokro i trzeba użyć kremu nawilżającego ...sorki ale temat przesuszonej skóry się wyczerpał

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group