Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Aplikowanie Tamonow

groszek014 - Czw 06 Sie, 2009 16:48
Temat postu: Aplikowanie Tamonow
Hey!
Wiec chcialam zaczac uzywac tamponow, bo slyszalam ze sa duzo wygodniejesze... ale troche sie boje... tzn przeraza mnie wkladanie go nawet jesli sa z aplikatorem...

Czy to boli?
I czy bardzo sie go czuje jak sie juz go zaaplikuje?
I co ile trzeba go zmieniac?( Slyszalam ze jak sie dlugo tampona nie zmienia to mozna dostac jakies choroby)
hippie - Czw 06 Sie, 2009 16:52
Temat postu:
Też się bałam użyć pierwszy raz tampona, strasznie. Ale byłam nad morzem, miałabym zmarnowane połowę wakacji, więc trzeba było sobie jakoś radzić. Spróbowałam Tampaxów z aplikatorem (nie wyobrażam sobie bez). Rozluźniłam się i w minutę założyłam. Tampaxów nie czuć, ponieważ aplikator ma taką długość, że tampon jest umieszczony w dobrym miejscu. Na początku miesiączki najlepiej wymieniać co 4 godziny, a pod koniec, kiedy krwawienie jest mniejsze, to co 8.
groszek014 - Czw 06 Sie, 2009 16:55
Temat postu:
Dzieki za odpowiedz, a czy jak sie nosi tampony to mozna chodzic na basen?
hippie - Czw 06 Sie, 2009 16:57
Temat postu:
Po to one są Wink Fakt, bałam się na początku wejść do wody, pierwszy raz z tamponem, ale normalnie da się pływać, opalać itp.
Nens - Czw 06 Sie, 2009 22:50
Temat postu:
Raczej nie zostawiałabym tamponu na 8 godzin, nawet, gdy krwawienie jest mniejsze, tylko wybrała mniejszą chłonność. Kiedy tampon jest zaaplikowany właściwie, nie czuć go wcale.
hippie - Czw 06 Sie, 2009 23:12
Temat postu:
Na opakowaniu jest napisane do 8 godzin. Też nie radzę, ale czasem nie ma innego wyjścia.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group