Dzieci OnLine

Gry i programy komputerowe - uruchamianie internetu

piotr123 - Pią 21 Sie, 2009 11:51
Temat postu: uruchamianie internetu
cześć

mam taki problem bo zaraz po pojawieniu się pulpitu , gdy najedzie się na pasek zadań to przez jakieś 20-30 sec pojawia się klepsydra i nic nie da się zrobić a potem pojawia się ikona internetu i pisze że jest połączony lecz po 2-3 sec ona znika i pojawia się ponownie tylko że pisze że trwa łączenie.Więc komputer uruchamia się jakeś 30 sec dłużej.

Mam win xp sp2 i sieć bezprzewodową (tp) co z tym zrobić? Confused Question

a u taty w laptopie (też korzysta z tej sieci) jest wszystko dobrze. Question
Kurz - Pią 21 Sie, 2009 17:24
Temat postu:
piotr123 napisał/a:
sieć bezprzewodową (tp)

Liveboxa?
eviltwin1 - Pią 21 Sie, 2009 17:50
Temat postu:
Hm. Może jestem jakiś nieinteligentny, ale niezbyt zrozumiałem treść tego posta.
Kurz - Pią 21 Sie, 2009 22:37
Temat postu:
Ja też nie, eviltwin1, nie jesteś jedyny.
SIMON300195 - Pią 21 Sie, 2009 23:49
Temat postu:
po pierwsze sprawdz czy to napewno ten internet TP a może kiedyś miałeś jeszcze inny(np.radiowy) a nie odinstalowałes go i tak jakby łączy ale sie nie udaje i wyłacza...Nie ma efektu?? patrz 2

po drugie Zobacz w ustawieniach czy masz ustawione automatyczne łączenie... być może masz wyłączoną tą funkcję ale jakby komputer ignorowal to na początku ale potem "kapuje sie" i odłaczaNie masz efektu ?? patrz punkt 3

po trzecieAle rzadko niektóre programy potrzebne do łączenia internetu mają funkcje że ustawiasz np.10 minut i po 10min nie używania internetu odłacza sie i trzeba sie samemu podłączyć Nie masz efektu ??? To zalecam sie skontaktować sie dostawcą internetowym bądz spytać o ten problem jakiegoś informatyka lub zapisać sie do forum komputerowego i tam zadaj pytanie...
piotr123 - Sro 26 Sie, 2009 16:12
Temat postu:
1. sąsiad ma normalny modem (nie livebox) , ruter , i nadajnik i mi wysyła dane
i teraz właśnie mam radiowy ale kiedyś miałem przez LAN

2. mam i zawsze miałem ustawione automatyczne włączanie

3.nie mój sterownik do karty sieciowej ma tylko przycisk exit xD

no cóż ale dzięki za pomoc

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group