Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - Glupie pytanie...

Anonymous - Sro 06 Sie, 2003 13:10
Temat postu: Glupie pytanie...
Mam bardzo glupie pytanie...nie wiedzialam gdzie je zdac...mianowicie kiedy sie ostatnio zalatwiałam (tzn. nie to pierwsze tylko to drugie Razz) to moj kal byl taki jakis dziwny...w takie jakby nieregularne plamki jasne....jakby z dwoch kolorów sie skladal..te plamki byly takiej samej gestosci i wogole jak reszta, tylko kolor mialy inny. I jeszce jedna sprawa...kurde ale mi glupio gadac o takich rzeczach...jak juz konczylam sie zalatwiac to z odbytu zauwazylam ze wystaje mi taki jakby sznureczka grubosci nitki...boze ale to glupie...pocągnelam za niego i wyszedl..wyglądał jak normalna jasna nitka...tyle ze brudna..w.no wiecie czym. Razz to napewno nie byl zaden robak bo to sie nie ruszalo a pozatym bylo tylko jedno...czy to mozliwe zebym polknela nitke i ona by sie nie strawila a potem bym ją wydalila??tyle ze ja nie pamietam zebym nitke lykala....blagam pomozcie... Sad Embarassed
Anonymous - Sro 06 Sie, 2003 13:12
Temat postu: kal
p.s blagam nie kazcie ci chodzic do lekarza na jakies badania...
Tim - Sro 06 Sie, 2003 15:38
Temat postu:
no raczej sie nie da strawić nitki może coś zjadłaś i dlatego miałaś dwa kolory kału
deg - Czw 07 Sie, 2003 21:33
Temat postu:
Poobserwuj to jeszcze trochę. Jeśli będzie się powtarzać - czas na odwiedziny u lekarza. Jeśli było raz, albo dwa - to wszystko ok.

Różne kolory kału nie muszą być powodem do niepokoju (zjedz sobie kukurydzę konserwową Wink ).
A sznureczek to mogła być pozostałość po jakimś niestrawionym pokarmie. Organizm ludzki nie trawi celulozy, zatem mogła to być np. skórka z pomidora.
Anonymous - Pią 08 Sie, 2003 09:45
Temat postu: nitka :/
Ten dwukolorowy kolor kału mam jużgdzieś od tygodnia...a dziś się załatwiałam to znowu miałam te sznureczki !!! były dwa!! ale one nie wyglądają jak skurka od pomidora bo są jasne...Sad Jesli to jest jakas choroba to co to moze byc??robaki czy co????!!!
lolek - Pon 11 Sie, 2003 00:51
Temat postu:
a moze te "sznureczki" to nic innego jak owsiki??
Maciek - Pon 11 Sie, 2003 09:52
Temat postu:
a jakiej dulgosci byly te sznureczki tam mniej-wiecej
Anonymous - Pon 11 Sie, 2003 10:48
Temat postu:
Mnie się wydaje, że to jednak mogły być robaki. One przecież niekoniecznie mogły się ruszać, bo mogły być już kaput i z tego powodu je wydaliłaś. Mam pytanie: czy często jadasz rzeczy kwaśne np. kapuśniak, bigos? Bo robaki właśnie niecierpią kwaśnego.
Fruźka - Sro 13 Sie, 2003 09:25
Temat postu:
A może połknęłaś jakąś skarpetke i ona się teraz pruje powoli w Twoim brzuszku i jest wydalana kawałek po kawałeczku... Wink
Ja na Twoim miejscu porozmawiałabym o tym z mamą lub z tatą bo jeżeli to są robale to powinnaś jak najszybciej skonsultować się z lekarzem i brać jakieś antybiotyki... Owsiki czy coś w tym stylu to nie jest chyba poważna sprawa... Musisz usunąć tych niechcianych lokatorów ale sama nie dasz rady...
Maciek - Sro 13 Sie, 2003 09:27
Temat postu:
najlepiej idz na pobranie krwi
Narvana - Sro 13 Sie, 2003 11:32
Temat postu: aa
ja tez bym ci radzila isc do lekarza jezli to jakas choroba to trzeba ja natychmiast i szybko leczyc... czytalam gdzies ze taka choroba jak owsiki moze sie zarazic cala rodzina bo na przyklad jak sie myjesz i wytarl by sie ktos tym recznikiem co ty.....noo lepiej idz do lekarza nie chce ci martwic ale zawsze warto sie z chorobska wyleczyc Wink
deg - Czw 14 Sie, 2003 16:13
Temat postu: Re: nitka :/
Agniecha napisał/a:
Ten dwukolorowy kolor kału mam jużgdzieś od tygodnia...a dziś się załatwiałam to znowu miałam te sznureczki !!! były dwa!! ale one nie wyglądają jak skurka od pomidora bo są jasne...Sad Jesli to jest jakas choroba to co to moze byc??robaki czy co????!!!

Zamiast pomidora to może być skórka z wędlin Smile

Przy pasożytach przewodu pokarmowego dość charakterystyczne jest zjadanie większej niż zwykle ilości pokarmu. Choć szczerze Ci powiem, że mnie to na pasożyty nie wygląda, to dla Twojego wewnętrznego spokoju idź do lekarza i poproś go o skierowanie na badanie kału na pasożyty. Jeśli coś jednak złapałeś, to bardzo łatwo to wyleczyć. Wraz z Twoją rodziną jesz specjalne tabletki "trujące" pasożyty.

Zapomniałbym zapytać - czy boli Cię brzuch?
deg - Czw 14 Sie, 2003 16:15
Temat postu:
Maciek napisał/a:
najlepiej idz na pobranie krwi

Badanie krwi niewiele tutaj pomoże.
Anonymous - Pią 15 Sie, 2003 09:56
Temat postu: pytania
Owsiki to napewno nie były bo kiedyś już je miałam i one mają gdzies z 1 cm. a to miało z 8 cm !!...Hmmm....brzuch mnie troche bolał ostatnio...a ten dwukolorowy kał mam ciągle tyle że te sznureczki zniknęły !!! miałam je 3 razy....a teraz jakoś ich już nie widze..to w końcu co to jest czy może było!!??
deg - Pią 15 Sie, 2003 14:36
Temat postu:
Wiesz co? Porozmawiaj z mamą na ten temat.
Jeśli ten dziwny kolor kału tak długo się utrzymuje, to może to być coś niepokojącego.
Ja nie jestem lekarzem i przez Internet niewiele Ci mogę pomóc, ale Twoja dolegliwość zaczyna mnie niepokoić. Namawiam Cię do rozmowy z mamą.
sandra - Pią 15 Sie, 2003 15:02
Temat postu:
Flower być może masz tasiemca. sznureczki to moga byc jego czlony ktore sa wydalane z kalem. nie wiem czy sa cienkie czy grube. ale wiem ze takie wlasnie sa objawy wydalania tasiemca. jezeli oststnio jestes czescij glodna to powinnas udac sie do lekarza. tasiemiec to w miare niebezpieczny pasozyt!!! a moze po prostu masz jekies problemy z trawieniem. jezeli to wszystko bedzie sie powtarzalo to idz do lekarza i powiedz o tym rodzicom jezeli jeszcze nie wiedza! Flower pozdrawiam
Anonymous - Pią 15 Sie, 2003 18:45
Temat postu: pytanie
Mojej mamie powiedziałam jak pierwszy raz zobaczyłam ten dwukolorowy kał u siebie...ale ona nie wie ze mam go do tej pory !! Powiedziała że może cos zjadłam, że ostatnio jem dużo lodów a od mleka i śmietany kał jest jasny...ten dwukolorowy kał jest ciągle tyle że tego białego koloru jest jakby mniej...A te sznureczki to napewno nie tasiemiec bo tasiemiec jest gruby i ma grube czlony i siedzi w jelicie...uczylam sie na przyrodzie...a to nie bylo grube...nie wiem moze zeczywiscie czegos nie starwilam dobrze skoro mialam to tylko 3 razy...o sznureczkach mamie nie mowilam ale skoro bylo to tylko kilka razy to moze mamy nie niepokoic? ja nawet troche bym sie bala powiedziec mamie o tym...robaki to to raczej nie są w kazdym razie napewno nie owiski i nie tasiemiec...a są jakies inne oprucz tych dwoch rodzai??
Narvana - Pią 15 Sie, 2003 21:12
Temat postu: ehhh
Tasiemiec na końcach nie jest gruby....jest coraz cienszy...no mozliwe ze to jest glista ludzka...chociaz nie wiem....,mi sie tak zdaje ...wiesz idz do lekarza bo jezeli to glista lub tasiemiec to najlepiej szybko temu zapobiec
Anonymous - Sob 16 Sie, 2003 13:00
tasiemiec ma krutkie czlony a to bylo dlugie...a glista ludzka hmmm....slyszalam ze zyje pod skurą !!!! Niekazcie mi chodziac do lekarza albo rozmawiac o tym z mamą !! Skoro bylo to tylko 3 razy to chyba nie jest to nic groznego!! a tasiemiec slyszalam ze zdarza sie bardzo zadko i mozna zlapac go tylko jedząc surowe mięso lub niedogotowane w którym sa jego zarodniki...a ja nie jem surowego mięsa !!! a pozatym nawet gdybym jadła (chodz nie jem!!!) to większosc mięs jest badane przez lekarzy weterynarii zanim pojadzie do skelpow !!
....jeszce bardziej sie boje przez te wasze rady...
sandra - Sob 16 Sie, 2003 16:35
Temat postu:
Flower tasiemcem zaraza sie przez zjedzenie niedomytych warzyw lub owocow. a glista ludzka nie zyje pod skora tylko ona wedruje po organizmie. nie pamietam juz jak sie ja wydalalo.... bardzo dawno sie o tym uczylam. hmmm... przez surowe mieso to raczej mozna zlapac wlosnice albo jeszcze jakies inne robalki. hmmm.. jezeli te nitki sa bardzo cienkie to naprawde nie wiem ja ci pomoc i co poradzic juz nic mi nie przychodzi do glowy. brdzo mozliwe ze masz po prostu problemy z trawieniem jakis pokarmow. hmmm... ale wiesz co?? jezeli jeszczeraz sie pojawia te objawy konieczne powiadom o nich rodzicow...alb przynajmniej mame. to moze byc jakas choroba. oki pozdrawia! mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku! Flower
Anonymous - Czw 21 Sie, 2003 21:11
Temat postu: Tak...
Moim zdaniem to może byc tasiemiec.On własnie wychodzi przez "tą" strone ciała...najlepiej z kims porozmawiaj albo idz do lekarza...czekanie nacud nic ci nie da...
Marcinek - Pią 22 Sie, 2003 11:45
Temat postu:
sandra napisał/a:
Flower tasiemcem zaraza sie przez zjedzenie niedomytych warzyw lub owocow.

Z tego co pamiętam z lekcji przyrody, to tak jest z owsikami.
Fruźka - Wto 26 Sie, 2003 18:22
Temat postu:
Hmn... chyba wszyscy spali na lekcjach przyrody Wink
Ja nie wiem co to może być ale napewno sama nie poradzisz sobie z tym problemem. Poprostu pogadaj o tym z mamą lub tatą, przecież to nie jest nic wstydliwego... Jeżeli takie objawy masz przez dłuższy czas to to napewno nie jest nie strawiony pokarm tylko jakiś pasożyt... Nie ma innego wyjścia jak iść do lekarza...
Marcinek - Wto 26 Sie, 2003 21:11
Temat postu:
Fruźka napisał/a:
Hmn... chyba wszyscy spali na lekcjach przyrody

No tak, poprostu nudy były, więc, ciężko było nie zasnąć, a te nowe ławki takie wygodne biggrin. Pozdrowienia dla mojej pani od przyrody Wink.
Anonymous - Pią 29 Sie, 2003 13:40
Widze ze nie uwazaliscie na lekcjach przyrody ja to mialam w tym roku to wiem ze : tasiemcem mozna sie zarazic tylko poprzez zjedzenie surowego lub niedogotowanego miesa a owsikami poprzez zjedzenie niedomytych owocow lub wazyw ...wlasnie sprawdzilam w ksiązce...owsiki to napewno nie sa...to jest ze dwa razy grubsze i dluzsze ale nie az tak jak tasiemiec...tasiemiec to nie jest bo nie jadam niedogotowanego miesa...owiski tez to nie są bo juz je mialam to wiem ze one tak nie wyglądają...napewno sa jeszce jakies pasozyty ale o nich sie nie uczylismy...nie wiem co to jest czy moze bylo ale teraz juz tego nie mam i kolor kalu tez juz wrocil do normy...narazie nie bede mamy nie pokoic bo jest ok. dzienki za dobre rady...jak to wroci to porozmawiam dopiero z mamą i podejme ewentualne leczenie Smile pozdrawiam!

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group