Dzieci OnLine

PRZYJAŹŃ MIŁOŚĆ - Dziewczyna z klasy

maksio97 - Sro 04 Lis, 2009 15:58
Temat postu: Dziewczyna z klasy
Wiem, że niby był już taki temat, ale cóż.
Tak rok temu, w 5 klasie, pani zrobiła przesiadkę, że niby kara za złe zachowanie.
Mnie posadzili z pewną dziewczyną. Po pewnym czasie hmm... odkryłem, że jest fajna Smile
Jak spotykałem jej wzrok, to mi się chciało uśmiechać, śmiać, czy coś w tym stylu.
No i czasem tam coś zagadałem, ale mało.
Tylko, że jestem nieśmiały, nie mówię ,,r", jąkam się.
W tym roku szkolnym jakoś miesiąc temu wziąłem od niej jej telefon. Teraz ona siedzi w ławce przede mną z inną koleżanką. Kłopot w tym, że nie wiem, jak do niej zagadać, też trochę boję się, że się jakoś głupio zachowam, i mnie uzna za dziwnego, itd.
Jakieś rady? biggrin
Anonymous - Sro 04 Lis, 2009 17:39
Temat postu:
Dam ci radę że też "r" nie mówię a jak mówię to jest to zlepka "YĘ" i to nawet dobrze wychodzi ;].
Monnaly - Sro 04 Lis, 2009 17:48
Temat postu:
maksio97, wiem, że obawiasz się rozmowy z Nią, ale jeśli chcesz utrzymywać z Nią kontakt, musisz zagadać. Np:
*na lekcji matematyki zapytaj ją, które zadanie macie robić jako następne;
*na przerwie zapytaj, która jest godzina;
Musisz przezwyciężyć lęk Smile Wiem, bo niedawno miałam podobny problem, ale wzięłam trzy głębokie wdechy i... zagadałam! : D
maksio97 - Sob 07 Lis, 2009 12:24
Temat postu:
Dzięki za pomoc. Niby mogłem to wyczytać z tych wielu podobnych tematów, ale w sprawach mniej, hmm... technicznych lepiej, jak się coś usłyszy w odniesieniu do siebie Wink
Co do zagadania, to zauważyłem, że łatwiej można np. przez telefon: ,,Wiesz może, co było zadane z polskiego? Bo mi pani zeszyt zabrała", a potem to już z górki Wink
Monnaly - Sob 07 Lis, 2009 17:00
Temat postu:
maksio97 napisał/a:
Co do zagadania, to zauważyłem, że łatwiej można np. przez telefon: ,,Wiesz może, co było zadane z polskiego? Bo mi pani zeszyt zabrała", a potem to już z górki

zgadzam się Wink
Akacja12 - Nie 08 Lis, 2009 23:26
Temat postu:
Ja jak do kogoś zagaduję, to zazwyczaj pytam o jakąś pierdołę, o której wiem, jak się potoczyła, itd. Na przykład rozmawialiście kiedyś tam i Ci opowiadała że zapisała się na kółko taneczne, i teraz Ty podchodzisz na przerwie jak będzie siedzieć czy stać pod klasą, i mówisz "hej, jak tam Ci idzie taniec ? " czy cokolwiek innego. Jest w końcu z Twojej klasy, A i nie bój się że Cię uzna za dziwnego czy coś, na początku zawsze jest trudno, a nawet jakby Cie uznala za jakiegos tam zlego, dziwnego itd. to przeciez zmieni zdanie po kilku rozmowach, wiec sie nie martw tym Smile

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group